ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:898/1378)

Tort tęczowy 362

szklanka cukru, 1/2 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia barwnik w proszku Na krem z mascarpone: 400ml śmietany kremówki 500g serka mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru Na krem maślany: 200g masła 10 łyżek cukru pudru Na masę cukrową: 4 łyżeczki żelatyny 70 ml zimnej wody 3 łyżeczki Planty 250 dag cukru pudru barwniki w proszku Ponadto ¼ tabliczki białej czekolady(...)sztywno, dodaj partiami cukier. Nie przerywając miksowania dodaj pojedynczo żółtka a następnie odrobinę barwnika (na czubku noża). Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. Ostudzić. W ten sposób upiec po kolei wszystkie biszkopty. Kiedy jeden biszkopt się piecze miksujemy

Pyry na Gaz
Czekoladowy tort urodzinowy z solonym karmelem 241

mój malutki chłopczyk jest już poważnym mężczyzną.  Życzenie było takie aby był czekoladowy z solonym karmelem.  Tort o średnicy 20 cm. Przełożony kremem z orzeszków ziemnych i kremem czekoladowym (ganache) a przełamany jest porzeczkową galaretką. Drip z solonego karmelu.  Polecam Wam. Jest słodki, orzechowy, z solonymi orzeszkami.  Praca przy tym torcie była czystą przyjemnością(...)smarujcie- po wystudzeniu delikatnie odetnijcie nożykiem.  Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na cztery części. Krem z masła orzechowego i mascarpone  250 g mascarpone  200 g masła orzechowego (użyłam z kawałkami orzechów) opcjonalnie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
MEGA PYSZNE CIACHO BEZ PIECZENIA 168

Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy aż po brzegi folią aluminiową.  KREM : Połowę mleka gotujemy razem z cukrami i masłem. Do drugiej połowy dodajemy mąkę, budynie i jajka. Dobrze mieszamy żeby nie było grudek. Wlewamy na gotujące mleko i chwilę gotujemy cały czas mieszając.  SKŁADANIE CIASTA : Układamy 1 warstwę herbatników, wylewamy połowę gorącego budyniu. Równo rozsmarowujemy i układamy

Pani na deser
Tort śmietankowo czekoladowy 250

Tort śmietankowo czekoladowy Składniki : Biszkopt jajka - 7 szt cukier - 1 szkl mąka - 1 szkl olej - 2 łyżki kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem 400 ml śmietana 36 % 650 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 - łyżka żelatyny 3 łyżki wrzącej wody Dodatkowo : lentilki rurki białe czekoladowe Poncz : 0,5 szkl gotowanej i ostudzonej wody 1 - łyżeczka(...)olej, zmiksować. Na samym końcu dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem, ostrożnie wymieszać łyżką. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, o wymiarach 27 cm. Piec przez ok.30 minut w 180 stop. Wyjąć biszkopt z tortownicy, ostudzić, przekroić na 3 blaty. Krem : Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie, ostudzić. Mocno schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej kremówki

Kuchnia Danusi
Rolada truskawkowo-kokosowa 200

Składniki na ciasto:5 jajeksok z 1 cytryny125 g cukru pudru100 g mąki pszennej25 g mąki ziemniaczanejszczypta proszku do pieczeniaSkładniki na krem śmietanowy:500 ml śmietany kremówki 30%75 g cukru pudru2 opakowania Śmietan-Fix400 g truskawek50 g wiórków kokosowychDodatkowo:kilka truskawek w całościkokosowe kulki (np. Rafaello)łyżka cukru Tym razem zaproponuje połączenie dwóch smaków - truskawkowego z kokosowym. Muszę(...)słodka.Białka ubić z sokiem z cytryny i 125 g cukru pudru na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka (fot.1) i mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozprowadzić na wyłożonej papierem do pieczenia największej blaszez piekarnika (fot.2). Piec około 15 minut w temp. 180ºC.Jeszcze gorące ciasto wyłożyć na ściereczkę posypaną cukrem kryształem. Usunąć papier i zwinąć

Świat Ciasta
Ciasto Kilimandżaro 684

wszystko dokładnie wymieszać. Gdy piana będzie sztywna dodać żółtka i delikatnie zamieszać łyżką. Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia, 1 łyżkę wody, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Biszkopt ostudzić i przekroić na 2 równe części.  Masa jabłkowa(...)małym ogniu, aż powstanie budyń, ostudzić. Masło lub margarynę utrzeć, dodawać przestudzony budyń, dokładnie miksować, żeby krem był gładki i puszysty. Polewa czekoladowa: rozpuścić wszystkie składniki w kąpieli wodnej -wstawiając garnek  z składnikami do garnka z gotująca się wodą. Przełożenie ciasta: ciasto ciemne -  masa jabłkowa - masa budyniowa - ciasto ciemne - polewa czekoladowa - wierzch posypać skórką pomarańczową lub wiórkami kokosowymi

Aromatyczne Podróże
Zygmuntówka 231

Warszawy był torcik W-Z. Ciasto ma bardzo bogate wnętrze i świetną czapkę z bezy – która ma przypominać kolumnę Zygmunta. Jest to ciastko dość słodkie, ale nasze serca zdecydowanie podbiło. Jak będziecie w Warszawie, koniecznie musicie jej spróbować, link do sklepów znajduje się tu. W oryginale ciastko składa się z kruchego ciastka migdałowego, kremu śmietanowego, kremu czekoladowego, konfitury żurawinowej(...)ciasto przygotowane zgodnie z tym przepisem lub zwykłe kruche babeczki. 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wody. Zrobić biszkopt zgodnie z przepisem jak biszkopt kakaowy . Jak jest upieczony, zalać galaretkami rozpuszczonymi w 2 szklankach wrzątku. Ostawić, ostudzić, wstawić do lodówki. Składniki na krem śmietanowy: 330 ml śmietany

moj przepis na
Tort z kremem z bitej śmietany i mascarpone 182

Witajcie, tort upiekłam w czerwcu, ale dopiero teraz dodaje przepis :) Robiłam już bardzo podobny, ale ten ma troszkę inny krem, dodałam do niego mascarpone :) (Biszkopt z  przepisu  Bakeholic  ) Ps. Wiem, że nie jest najpiękniejszy, ale włożyłam w niego całe serce ;) SKŁADNIKI:   7 jajek rozmiaru L   1 1/2 szklanki cukru   1 1/2 szklanki mąki pszennej(...)pieczenia, delikatnie mieszając drewnianą łyżką lub szpatułką. Staramy się, by nie było grudek mąki, ale jednocześnie aby ubite jajka nie opadły za bardzo. Na końcu dodajemy olej i mieszamy. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem tortownicy. Ja dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, by ciasto się  nie przykleiło i łatwo było je wyjąć. Piec w piekarniku nagrzanym

The Sweet Damsel
Szybikie ciasto ucierane z jabłkami 145

Witajcie :) Dzisiaj miałam ochotę na jakieś ciasto no i zrobiłam tak na szybko ucierane maślane ze śmietaną i jabłkami,mięciutkie i delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Zapraszam :) Składniki : 3 jabłka 2 kopiaste szklanki mąki tortowej 210 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 100 g kwaśnej śmietany 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka blaszka(...)grubą kostkę. Do misy miksera przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier, cukier waniliowy i ucieramy na gładki krem , następnie dodajemy ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku i śmietanę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz mieszamy na niskich obrotach. Do ciasta dodajemy starte jabłko i delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto na wierzchu układamy pokrojone

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto "3 bit" 302

Wykonane na wzór popularnego batonika „3 bit” – ciasto bez pieczenia, które kiedyś zrobiło prawdziwą furorę :) Nie robiłam go już bardzo dawno, a że zbliża się koniec roku, to nadarzyła się idealna okazja :) „3 bit” z pewnością zachwyci wszystkich łasuchów, ale jako, że jest to deser bardzo słodki, to nie zjecie go naraz zbyt wiele (ale to akurat chyba dobrze?) ;) Ciacho(...)Bardzo dokładnie i ostrożnie rozprowadzamy ją po ciastkach, wyrównując jej powierzchnię. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników, na której rozprowadzamy krem budyniowy. Na masie budyniowej ponownie układamy ostatnią już warstwę z herbatników. Wykładamy na nią ubitą kremówkę i wyrównujemy powierzchnię. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Ja użyłam deserowej, ale można użyć też gorzkiej lub mlecznej. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka

MyCookBook.pl
Eklery z kremem budyniowym i malinami 180

Polecam Wam wspaniałe eklery z kremem budyniowym i malinami. Rewelacyjny smak i rozkosz podniebienia. Może skusicie się i zrobicie takie smakowitości. Na blogu znajdziecie również przepis na ptysie z bitą śmietaną, którą możecie również wykorzystać do przełożenia eklerów. Czekam na Wasze komentarze, zdjęcia. Podzielcie się swoimi uwagami z innymi i napiszcie czy Wam smakowały. Ja życzę Wam miłego wakacyjnego wypoczynku(...)dodając kolejno po jednym jajku. Za pomocą szprycy wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem podłużne eklery. Ciasto rośnie więc należy zachować odstępy między nimi. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C około 20-25 minut. Po wyjęciu jeszcze ciepłe przekroić je na pół. Krem 1 l mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 250 g masła 1/2 szklanki cukru

O kuchni z uczuciem
Tartaletki sernikowe ze śliwkami 185

już tylko delektowanie się smakiem tartaletek sernikowych ze śliwkami. Składniki na ciasto: - 500 g mąki tortowej - 250 g margaryny (może być masło) - 1 szklanka cukru pudru - 1 jajko + 2 żółtka - 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - skórka starta z cytryny Składniki na krem serowy: - 470g twarogu półtłustego - 250ml śmietany kremówki (30 – 36%) - 1/2 szklanki cukru

mojewypiekiinietylko
Hiszpański jabłecznik z kruszonką 134

Hiszpański jabłecznik to idealne ciasto na poprawę nastroju. Gdy je zobaczyłam od razu mnie uwiodło. Jest pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe i na dodatek z jabłkami. Delikatnie pachnie cynamonem. Smakuje wyśmienicie w towarzystwie filiżanki ulubionej kawki. Częstujcie się. Hiszpański jabłecznik z kruszonką 4 jajka 550 g mąki 2 łyżki kakao 2 łyżki cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 kg jabłek(...)skropić sokiem z cytryny. Resztę masła (200g), cukier waniliowy i 200 g cukru utrzeć mikserem na gładki krem, dodawać pojedynczo jajka nie przerywając miksowania. Pozostałą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, 1 łyżką cynamonu i kakao. Dodawać stopniowo do masy. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną lub bułką tartą. Wierzch wygładzić starannie

Pieguskowa Kuchnia
CZEKOLADOWA PAVLOVA Z WIŚNIAMI 175

Chyba nikogo nie trzeba przekonywać do tego deseru. Delikatna czekoladowa beza, pyszny krem i kwaskowata frużelina to trio idealne. Na początku nie mogłam się przekonać do

Pieguskowa Kuchnia
Łaciaty torcik z kaszy manny 559

Mój kolejny smakołyk z truskawkami.Tym razem torcik na zimno z kremu z kaszy manny na  spodzie z herbatników.I znowu smacznie. Składniki: Spód 200 g

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania