Ganache z biszkoptem.

Ganache z biszkoptem.

Ganache z biszkoptem.

Ganache to francuska nazwa na połączanie aksamitnej mieszanki czekolady i śmietany. Jest powszechnie stosowany w kuchni do deserów. Jeszcze lekko ciepły i płynny może być gładką i błyszcząca polewą do ciast, tortów czy deserów. W temperaturze pokojowej pasta do smarowania, lukier. Zaś schłodzony można lekko ubić i staje się puszystym kremem. Smak i jakość ganache zależy od użytej czekolady, powinna być jak najlepsza gatunkowo, nie możemy używać czekolady która ma na liście składników tłuszcze roślinne. Ganache z ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, deser, desery, biała czekolada, ciastka kremówki, pasty, pasta, lukier , torty, biszkopt, ciasto, tort, francuskie, krem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto francuskie, ciasto francuskie

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.