ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:600/1378)

Szybka tarta kinder bueno 200

sumie większość przepisów na tym blogu to propozycje ciast, ciasteczek i różnych innych deserów :)). Dlatego przygotowałam dla Was coś specjalnego, coś co pokochacie od pierwszego spróbowania – Szybka tarta kinder bueno. Brzmi cudownie prawda? Muszę Was zapewnić, że nie tylko brzmi, ale również smakuje. Byłam szczerze zaskoczona, że naprawdę krem w tej tarcie smakuje identycznie jak ten z batonika. Ważne(...)sztywną pianę. Do ubitej śmietany dodawaj stopniowo serek mascarpone. Następnie dodaj masło z orzechów laskowych, erytrol oraz rozpuszczoną białą czekoladę. Całość bardzo dokładnie i delikatnie wymieszaj. Krem wyłóż na schłodzony spód ciasta, rozprowadź go równomiernie po całej jego powierzchni. Ciasto udekoruj batonikami oraz startą gorzką czekoladą. Gotowe wstaw do lodówki na ok. 6 godzin. Przechowuj je również w lodówce. Smacznego

365 dni dookoła kuchni
Fale Dunaju z galaretką 553

łyżki mleka aromat śmietankowy  + dowolne owoce (u mnie jabłka) Galaretka: 2 galaretki wiśniowe 750 ml wody Krem: 2 budynie śmietankowe 750 ml mleka 4 łyżki cukru 1 kostka masła / margaryny Wierzch: tarta czekolada lub polewa - wedle uznania Sposób przygotowania: 1. Robimy ciasto: margarynę ucieramy z cukrem na puch, dodajemy stopniowo po 1 żółtku, następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem(...)ucieramy, dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na małych obrotach. 4. Na ciasto wylewamy tężącą galaretkę, wstawiamy do lodówki, aby mocno stężała. Na galaretkę wykładamy krem i wierzch posypujemy tartą czekoladą. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Torcik czekoladowy z kawowym kremem 244

Powoli zbliżają się Święta, szukam więc nowych pomysłów na słodkości, które zagoszczą na moim stole. Wprawdzie to ciasto czekoladowe z dodatkiem delikatnego kremu kawowego nie jest typowym świątecznym wypiekiem, ale myślę, że idealnie wpisze się w ten nastrój. Do świątecznej kawy będzie doskonałe. Torcik czekoladowy z kawowym kremem Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania: 3 godziny(...)małymi porcjami dodajemy ja do serka, miksujemy tylko przez chwilę. Do przestudzonej żelatyny, żeby ją zahartować, dodajemy 2 łyżeczki masy.  Miksując krem dodajemy do niego żelatynę i wystudzona kawę.  Gotowa masę  wykładamy na ciasto i wkładamy do lodówki na co najmniej  sześć godzin. Przed podaniem ciasto posypujemy kakao

Kulinarne przygody Gatity
BUDYNIOWY BISZKOPT Z KREMEM Z SERKÓW HOMO 305

upiekła nowe ciacho. Tak przyznaję – to ciasto jest dziełem mamy – ja tylko pstryknęłam zdjęcia! Lekki, puszysty biszkopt przygotowany z proszków budyniowych przełożony puszystym kremem z serków „Danio” zachwycił wszystkich! To ciasto zrobiło prawdziwą furorę i zdecydowanie na stałe zagości u mnie w domu. Jedno z najlepszych takich prostych ciast, jakie ostatnio jadłam! Spróbujcie i Wy! Polecam

Ostra na Słodko
TORT PRALINOWY Z BEZĄ, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 76049

śmietanki kremówki 36 % (bardzo zimnej) SKŁADNIKI NA KREM PRALINOWY: 75 g cukru 3 żółtka 45 g mąki pszennej 300 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 200 g kremu czekoladowego migdałowo-orzechowego (ja użyłam Nutelli) DODATKOWO: 1 słoiczek (280 g) dżemu z czarnych porzeczek, niskosłodzonego garść płatków migdałowych do posypania boków tortu PONCZ: 1/3 szklanki letniej wody(...)łyżce, cały czas ubijając.  Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu. Przesiane mąki dodaj  do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze  170 stopni C  przez około  25 minut  lub do  tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika i pozostaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Ptysie z kremem śmiatanowo-czekoladowym 140

Dzisiaj przepis na słodko. Pyszne ptysie z kremem śmietanowo-czekoladowym. Delikatne ciasto z fantastycznym, nieco gorzkawym posmakiem nadzienia. Palce lizać! Składniki:* Szklanka słodkiej śmietanki kremowej 80 gram twardej gorzkiej czekolady (niecała tabliczka) Łyżeczka cukru pudru + cukier do posypania gotowych ptysi Łyżeczka naturalnego cukru waniliowego Łyżeczka zagęstnika do śmietany *przygotowany krem starczy na połowę   ptysi przygotowanych według tego przepisu . Jeśli(...)chcemy zrobić krem na wszystkie ptysie należy podwoić proporcje. Natomiast kiedy nie potrzebujemy aż tyle zmniejszamy o połową ilość składników na ciasto. Przygotowujemy ptysie według tego przepisu. Następnie rozdrabniamy tabliczkę czekolady przy pomocy blendera lub ścieramy na tarce na średnich oczkach. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, zagęstnikiem oraz rozdrobnioną czekoladą. Nakładamy na przekrojone ptysie krem i zamykamy wierzchnią

Kolizje Smaków
Biszkopt z kremem czekoladowym i malinami, Niebieskie migdały 237

gębie, a do tego bardzo efektowne i łatwe w wykonaniu ciasto. W 100% wegańskie. P.S. Ocet jabłkowy można zrobić samemu. P.S. 2. Warto dodać do kremu trochę soku z cytryny (lub skropić ciasto sokiem przed podaniem), bo wychodzi ono bardzo słodkie. Składniki na biszkopt (wg Jadłonomii): 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki oleju ¾ szklanki mleka roślinnego(...)dojrzałe  awokado 4-5 łyżek ciemnego kakao 5-6 łyżek słodkiego syropu, np. z daktyli, agawy/miodu ok. 2 szklanki malin Zmiksuj/zblenduj składniki kremu. Posmaruj nim równo wystudzony biszkopt. Na wierzchu ułóż maliny. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej godzinę.  Przepis dodaję do akcji: Organizator: WEGANON Niebieskie migdały  (3 maja) serwują pyszną kawę i lody, ciasta pewnie

Qlinarnie i Qlinarnie
RAFAELLO BEZ PIECZENIA 260

Połączenie słodkiego, budyniowego kremu i słonych krakersów to strzał z dziesiątkę! Po raz pierwszy próbowałam tego zestawienia wieeele lat temu u koleżanki na imieninach.  Już wtedy bardzo mi smakowało, ale ... jakoś przepis poszedł w niepamięć. I po latach bodajże 10 lub 12 nadszedł czas na odkopanie przepisu. Ciasto nie wymaga użycia piekarnika i robi się je dosłownie w mgnieniu(...)rozkładamy I warstwę krakersów. U mnie było to 5x5 krakersów. Smarujemy je 1/3 kremu budyniowego, przykrywamy II warstwą krakersów i znowu krem. III warstwa krakersów i krem. Wierzch posypujemy płatkami migdałów Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, wtedy krakersy odpowiednio zmiękną i bez problemu pokroimy ciasto

Walijskie Pichcenie
Mleczna Droga po Mojemu, czyli Milk Way z Nutką wina 242

KREM: 0,5 kubka mleka 0,5 kubka cukru 1 laska wanilii 1 kostka masła 1,5 kubka pełnotłustego mleka w proszku POLEWA: 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 łyżka masła oraz 0,5 szkl wina białego 0,5 szkl cukru Przygotowanie: białka ubijamy z cukrem,mąkę przesiewamy z proszkiem i kakao delikatnie dokładamy żółtka i przesianą mąkę wylewamy ciasto(...)masło ucieramy na puch stopniowo dosypując mleko w proszku, dolewamy ostudzone mleko ostudzony biszkopt kroimy na dwie części, nasączamy ponczem- wino podgrzewamy, mieszamy z cukrem przekładamy kremem czekoladę rozpuszczamy z łyżką masła, polewamy ciasto SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Karpatka po królewsku 266

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego autorstwa. Ta delikatna Karpatka składa się z ciasta ptysiowego, zwanego również parzonym, warstwy Crème Pâtissière wymieszanego z ubitą kremówką, warstwy ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto(...)składników. Krem odstawić do lodówki na czas przygotowywania bitej śmietany. Bita śmietana: 300-500 ml śmietany 36% schłodzonej 1 czubata łyżka cukru pudru 800 gr owoców umytych, osuszonych , bez pestek czy szypułek Przygotować owoce, większe pokroić na części wielkości jednego kęsa. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier i ubić tylko do połączenia. Wykonanie: Na zimne ciasto wyłożyć Śmietankowy

moj przepis na
Torciki szachownice i spacer po Księstwie Luksemburg. 191

Torcik szachownica. Edyta Guhl. Biszkopt jest zdecydowanie najnudniejszym ciastem jakie znam i dlatego piekę go do dość rzadko. Pamiętam, że już jako dziecko nie przepadałam za

dolcevitainmykitchen
Miodownik 180

równych części. Blaszkę o wymiarach 22 cm x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Porcje ciasta rozwałkowujemy, nakłuwamy i pieczemy każdy placek po 15 minut w 180 C, studzimy. Gdy blaty stygną możemy zabrać się za przygotowanie kremu. 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Do reszty mleka wsypujemy kaszę mannę i olejek. Mieszamy(...)wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy około 10 minut, aż masa zgęstnieje a następnie odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy i porcjami dodajemy wystudzoną kaszę. Kremem przekładamy upieczone placki. Gotowe ciasto możemy polać polewą. Wszystkie składniki na polewę przekładamy do garnuszka i gotujemy na małym ogniu 10 minut. Wylewamy ją na ciasto i posypujemy posiekanymi orzechami. Ciasto chowamy

Zainspirowana w kuchni
TORT BLONDYNKI URODZINOWY, czyli czekoladowy i Matcha z Kremem Limonkowym i Ganache Czekoladowym 389

Potem przesianą herbatę Matcha. W tym momencie wyłączyłam mikser i do masy jajecznej przesiałam mąki, które wymieszałam już łyżką, mieszając energicznie ruchami od dna, tak aby maksymalnie napowietrzyć masę. Ciasto biszkoptowe wylałam do tortownicy o średnicy 23 cm, której dno wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 150-180 stopni przez około 35-40 minut do tzw.suchego patyczka. Upieczonym biszkoptem(...)lodówki do zgęstnienia polewy i na końcu do worka cukierniczego umieściłam część kremu śmietankowego i matcha i wyciskałam dwusmakowe/dwukolorowe dekoracje. Na koniec mięta i truskaweczki i gotowe! Jak już widzicie zostało mi po jednym blacie każdego z biszkoptów, więc możemy poskładać z nich małe ciasto, albo zrobić takie mini deserki z resztek jakie ja zrobiłam :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Ciasto pina colada 258

Lekkie, delikatne, puszyste, orzeźwiające jednym słowem można by powiedzieć "Ciasto, które rozpływa się w ustach". Musicie je koniecznie zrobić. Na zdjęciach Porcelana Bogucice . Składniki: Biszkopt: 7 jajek 7 łyżek cukru 7 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem pina colada: 0,5 l kremówki 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl(...)Dodać odsączony i pokrojony ananas, wiórki kokosowe, płatki migdałów i wymieszać łopatką. Na wierzch: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać cukier puder. Warstwy ciasta: Biszkopt nasączony syropem z ananasa, krem pina colada, drugi biszkopt nasączony syropem z ananasa, bita śmietana. Ciasto po przygotowaniu włożyć na kilka godzin do lodówki

Ala piecze i gotuje
TORT SERCE BEZ FORMY 254

Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzony biszkopt kroimy na 3 blaty. Krem budyniowy : Składniki  500ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki

RAROSSA