ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:596/1378)

Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką 232

ciasto z galaretką Ciasto, które troszkę przypomina delicje szampańskie. Pamiętacie je jeszcze? W skład ciasteczka wchodzi biszkopt, mocno nasączony, galaretka z brzoskwiniami, krem z gorzkiej czekolady i krem z białej czekolady. Ciasto jest bardzo przyjemne w smaku, nie za słodkie. Idealne do kawki. Składniki na blachę 21 x 25 cm: Biszkopt: 3 jajka rozmiar L 3 łyżki cukru 5 łyżek(...)kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Wyrównać. Piec 20 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości

moj przepis na
Ciasto marchewkowe z orzechami i żurawiną przekładane kremem śmietankowym 244

lekko wilgotnym i wyjątkowo smacznym.  ciasto:  4 jajka 3/4 szkl. cukru 2 szkl. mąki tortowej 300 g marchewki startej  na grubych oczkach 200 ml oleju rzepakowego 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g żurawiny 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 250 ml śmietanki 36% 250 g serka maskarpone(...)ubitą śmietaną. Serek maskarpone zmiksować z cukrem pudrem i połączyć ze śmietaną.   Na marchewkowy placek położyć 3/4 kremu,przykryć drugim plackiem,lekko docisnąć. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać posiekanymi orzechami. Ciasto schłodzić w lodowce

Kolorowa kuchnia Elki
Tort czekoladowy 262

wygładzać na koniec kremu. Nigdy nie wychodzi tak pięknie jakbym chciała. Dlatego dziś kolejny tort, przy którym nie będziecie mieć tego problemu. Po angielsku petal cake czyli ciasto, które jest ozdobione kremem wyciśniętym w kształt płatków kwiatów – super prosty sposób, żeby tortem zachwycić swoich gości lub sprawić przyjemność Tacie z okazji Jego święta :) Moja forma ma średnicę(...)średnicy. Składniki na 1 spód biszkoptu (będą potrzebne 2): 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 2 łyżki kakao Krem czekoladowy 1 budyń waniliowy 1,5 szklanki mleka 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek kakao 2 kostki masła +wiśniówka na poncz, wiśnie ze słoika, domowy kwaśny dżem (np. z czarnej porzeczki) Mąkę pszenną

Ciastkozercy
Kremowe jaglane ciasto z owocami. Bez pieczenia 243

gorące przyjęcie może mieć coś wspólnego z ostatnimi upałami. :) A konkretnie z faktem, że pyszne i szybkie ciacho nie wymagało pieczenia. Zapraszam więc na jego kolejną odsłonę. Dzisiejsze kremowe ciasto z owocami też nie wymaga pieczenia i poleca się jako idealny deser w upalne dni. Moja teściowa powiedziała, że jest aż ZA dobre...  Składniki (u mnie forma(...)sucha dolewamy ok. 50 ml wody odlanej z daktyli. Formę z wyjmowanym dnem (najlepiej z papierem do pieczenia) wykładamy masą daktylową, dokładnie dociskamy.  Na spodzie rozsmarowujemy krem jaglany. Dekorujemy owocami. Wkładamy ciasto do lodówki przynajmniej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.  Na upały polecam też inne moje ciasta i desery bez pieczenia, m.in.: - błyskawiczne babeczki

Smakuje zdrowo
Cupcakes! 157

nawet w formie hamburgera. Skoncentrowałam się jednak na prostym zdobieniu kremem. W pełni zachwycona swoim dziełem, podzieliłam się nim nawet z podłogą. Dwie skończyły na ziemi, co zrozumiałe, krem na nich nie pozostał. Nie ma soboty bez sprzątania, więc biorę się za mopa, a dla Was mam babeczki (nie z podłogi). Miłego! Składniki  (na 12 szt. babeczek) suche(...)łyżeczki kakao wiórki kokosowe Sposób przygotowania W misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka z maślanką i olejem. Przelać mokre składniki do suchych. Przemieszać ciasto, do momentu połączenia się wszystkich składników. Formę na muffinki nasmarować tłuszczem i napełniać ciastem do wysokości 3/4 foremki. Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec ok. 20 min. Przygotowanie bitej

pink envelope
Babeczki z kremem budyniowym i borówkami 169

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 4 żółtka, 150 g margaryny, Krem:   250 g borówek,   1/2 budyniu waniliowego Dr. Oetker,   200 ml mleka,   2 łyżeczki cukru pudru,   2 żółtka,   100 g masła,   3 łyżeczki galaretki wiśniowej Dr. Oetker. Przygotowanie:   ciasto : Z margaryny, mąki, cukru i żółtek zagniatamy ciasto. Ciasto(...)wkładamy  na 30 min do lodówki lub na 15-20 do zamrażarki. Następnie foremki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Wyklejamy ciastem i pieczemy 15 min w 180 stopniach.   krem : W 100 ml zimnego mleka rozprowadzamy budyń. Druga połowę mleka podgrzewamy i dolewamy mleko z budyniem. Gdy zacznie gęstnieć zdejmujemy z ognia, cały czas mieszając. Żółtka

Aga w kuchni
Zupa krem z cukini. 212

 Pyszna, smaczna, sycąca zupa krem z cukinii, to jedna z niewielu zup krem które bardzo lubię, a jako że w tym roku cukinii w ogrodzie

Kuchnia Łukasza
Rurki z kremem z białek 187

Ciasto nawijamy na metalowe , posmarowane tłuszczem rurki - zwracając uwagę by końce ciasta nie zalepiały końcówek metalowych rurek ( jeśli zalepimy to po upieczeniu nie będzie można ich zsunąć ) 8. Pieczemy na złoty kolor. trwa to ok. 20- 25 min ( w zależności od piekarnika) 9. Wystudzone napełniamy ulubionym kremem lub śmietaną. Tym razem będzie to krem z białek. Masa z białek

Proste Potrawy
Muffinki czekoladowo-orzechowe z kremem 188

Uwielbiam orzechy i czekoladę, dlatego dodałam je do muffinek. Górę pokryłam kremem budyniowym. Pyszne! 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka soli Odrobina sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 50 g orzechów włoskich 50 g czekolady mlecznej Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego 40g 5 łyżek cukru(...)mleko, olej, jajka. Wszystko  łączymy ze sobą i mieszamy drewnianą łyżką. Czekoladę i orzechy rozdrabniamy blenderem i dosypujemy do ciasta. Muffinki przekładamy do silikonowej foremki i pieczemy 20 minut w 180*C. Po wyjęciu i ostudzeniu dekorujemy kremem budyniowym i kolorową posypką. Krem: W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy

VioletoweKucharzenie
Biszkopt z musem truskawkowym 524

całkowitego ostygnięcia. 7.Biszkopt wyjąć z blaszki i zdjąć ostrożnie papier. Następnie papier i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki (dzięki temu ciasto będzie się lepiej kroiło). 8. Składniki do nasączenia wymieszać i gotowym ponczem nasączyć biszkopt w blaszce. Krem: 9. Truskawkową galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem(...)mikserem, wlewać powoli lekko tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszać. 11. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt, wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki. Mus truskawkowy: 12. Dwie galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody i odstawiać do całkowitego ostygnięcia. 13. Truskawki zmiksować na mus, dodać ostygniętą galaretkę, wymieszać. 14. Mus truskawkowy wylać na ciasto w blaszce i znów ciasto wstawić do lodówki na parę godzin

Mała Cukierenka
Rolada z czekoladowym kremem 424

ciasto robi się w 15 minut i jest idealne. Pięknie się prezentuje i naprawdę jest łatwa w przygotowaniu. Można śmiało zrobić na zbliżające się święta. Przepis na prostą roladę biszkoptową wzięłam ze strony  kotlet.tv Składniki na biszkopt 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka maki pszennej 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy 250g serka(...)wyłożyć papierem do pieczenia i lekko posmarować go tłuszczem. Przelać ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni.  Piec około 15 minut.  Upieczony biszkopt przełożyć na ściereczkę podsypaną cukrem pudrem. Zdjąć delikatnie papier do pieczenia, luźno zrolować w ściereczkę i tak zostawić.  Krem czekoladowy - czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do rondelka i dodać 4 łyżki

pink envelope
"Pychotka, czyli pyszne ciasto siostry Anastazji 632

ciasto wyszło grubsze niż oryginał. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.  Ciasto wysmarować powidłami (lub konfiturami, lub dowolnym dżemem) i rozłożyć równomiernie ubitą pianę. Na pianę rozsypać posiekane nożem orzechy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Składniki kremu budyniowego: 20 dkg masła , 1/2 litra mleka , 5 żółtek , niecała szklanka cukru pudru(...)Masło utrzeć na gładką masę, dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu - do uzyskania gładkiego kremu. Krem wyłożyć na pierwszy placek i przykryć drugim. Odstawić do lodówki przynajmniej na kilka godzin. Ciasto ma niesamowity smak, musicie jednak sami to sprawdzić :) Smacznego! Firmie  VOG  dziękuję za możliwość sprawdzenia jakości

Codzienna kuchnia niecodzienna
Świąteczne ciasto marchewkowe 142

Szukałam przepisu na ciasto marchewkowe, ale innego niż nam ze swoich muffinek. Chciałam by było bardzo wilgotne i trochę udawało tort. Tak trafiłam na przepis w Magazynie Kuchennym , który sprawdził się genialnie. Składniki: 4 jajka 250g cukru trzcinowego 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki żytniej 2,5 szklanki drobno startej marchewki 200g rozdrobionych bakalii (orzechy włoskie(...)rumem. Ciepły poncz partiami wylewałam na letnie ciasto, by wchłonęło jak najwięcej płynu. Ciasto wstawiłam na 8 godzin do lodówki.  Mascarpone zmiksowałam z cukrem pudrem. Ciasto przekroiłam na pół, przełożyłam je 1/3 kremu. Resztą masy posmarowałam wierzch i boki ciasta, udekorowałam

Gotowanie i blogowanie
Wykwintne ciasto z truskawkami 247

dobry początek sezonu truskawkowego. Przepis bierze udział w akcji  "Milion Smaków Truskawek" Składniki: Ciasto: 250 g miękkiego masła 250 g cukru szczyptę soli 4 jajka 500 g mąki 1 torebka proszku do pieczenia 200 ml mleka 100 g grubo posiekanej gorzkiej lub mlecznej czekolady Krem "biała dama": 2 śmietany 30% 2 serki homogenizowane po 20 dag każdy 3/4 szklanki(...)niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do przestudzonej żelatyny stopniowo dodajemy bitą śmietanę połączoną z masą serową. Galaretki przygotowujemy według przepisu.  Na upieczonym cieście układamy pokrojone truskawki. Na nie nakładamy krem "biała dama". Następnie na kremie układamy połówki truskawek i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Salonik smaków
Marchewkowiec 164

Formę wykładamy papierem do pieczenia, u mnie tortownica ma średnicę 24 cm. Piec około 50 min do godziny czasu (sprawdzać patyczkiem czy jest już suchy) Kiedy ciasto się piecze można zacząć robić krem: Serek dajemy do miski razem z masłem i ubijamy do powstania gładkiej masy, potem dodajemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy. Chowamy do lodówki. Gdy ciasto jest gotowe(...)dajemy mu odpocząć. Ochłodzone możemy wyciągnąć z tortownicy i przekroić poziomo na dwie części (ja przecinam przy pomocy nitki). Przekładamy kremem śmietankowym. Gdy nam zostanie (a na pewno tak będzie) smarujemy wierzch i boki. Dla dekoracji obsypujemy wierzch ciasta posiekanymi orzechami. Smacznego

Justa próbuje gotować