ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:599/1378)

TORT PIERNIKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM 286

świetne kucharki, teraz więc czas na mnie. Biszkopt z tego tortu to tzw. biszkopt"rzucany". Upuszczenie blachy z gorącym ciastem, zaraz po upieczeniu ma na celu sprawić, aby nasz biszkopt był gładki, równy jak stół. TORT PIERNIKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM /wg pomysłu mojej mamy;/ biszkopt kakaowy: (źródło: Moje Wypieki ) 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej(...)czekolady Pierniczki polewam ajerkoniakiem i odstawiam  na kilka minut, aby nasiąknęły alkoholem. Pierwszy blat biszkoptu smaruję dżemem wiśniowym, wykładam połowę kremu. Układam namoczone pierniczki, zakrywam pozostałym kremem i przykrywam kolejnym blatem ciasta. Trzeci biszkopt zawijam w folię  aluminiową i zostawiam do wykorzystania następnym razem. Tak przygotowany tort pokrywam polewą, układam pokrojone batoniki marcepanowe, posypuję startą czekoladą

W kuchni Karmel-itki
torcik z pijanymi suszonymi śliwkami 345

oraz proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. pieczemy przez ok. 30 – 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem z śliwkami: 500 ml mleka 300 g śliwek suszonych 2 żółtka 2 budynie waniliowe(...)zestawiamy z ognia i odstawimy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładką masę. na koniec dodajemy śliwki i mieszamy z kremem. dodatkowo składniki na nasączenie ciast: 70 ml alkoholu 150 ml zimnej wody wykonanie: Alkohol mieszamy z wodą. wykonanie ciasta: W blaszce umieszczamy jeden biszkopt ciemny, nasączamy go i wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
Pączki erewańskie z kremem waniliowym 177

mleko, wszystko wymieszać i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto włożyć do miski posmarowanej olejem, przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Ciasto musi podwoić swoją objętość. W tym czasie zrobimy krem. W małym rondelku zagotować 3/4 kubka mleka razem z cukrem. Jajko połączyć z resztą mleka i mąką i wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Cienkim(...)strumykiem wlać masę do gorącego mleka cały czas mieszając i gotować na małym ogniu do czasu, aż krem się zagęści. Do zagęszczonego kremu dodać ekstrakt wanilii, wszystko dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia i wystudzić. Gotowe ciasto delikatnie oklepać, odrywać po kawałku wielkości jajka, spłaszczać, do środka wkładać po 1 łyżeczce kremu, dokładnie zlepiać końce formując pączki, delikatnie spłaszczać i wykładać

Smaki Armine
Krem czekoladowy z daktyli 115

Kremowy, słodki i całkowicie legalny, krem czekoladowy z daktyli —  do kanapek,  do ciast,  idealny do przekładania wafli Artykuł Krem czekoladowy z daktyli pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
ORZEŹWIAJĄCY TORT KARNAWAŁOWY 158

nasączyć i posmarować 1/2 masy cytrynowej. Kolejno na masę cytrynową położyć jasny blat biszkopta, który nasączyć i wyłożyć pozostały krem kakaowy. Na wierzch ułożyć ostatni blat ciasta kakaowego, nasączyć i rozsmarować resztę kremy cytrynowego pamiętając, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Na koniec tort ozdobić według uznania.    var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Cappuccino z orzechami 233

Lubicie Cappuccino? Jeśli tak to na pewno to ciasto wpasuje się w Wasze gusta. Biszkopt, krem oraz pyszna wkładka orzechowa. Proste ciasto, które świetnie się komponuje z filiżanką lub kubkiem...jak kto woli pysznej kawy lub herbaty. Zapraszam na mój przepis 😊 Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, proszek

kulinarne odsłony pati
UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 207

słodkości. Czas na słodki wypiek. Proste i szybkie ciasto, z owocami i czekoladą. Bardzo lubię, takie szybkie wypieki, lekkie ciasta na bazie oleju rzepakowego. Bez zbędnych kremów i mas czy bitej śmietany. Ciasto, które smakuje wszystkim, jest lekko wilgotne, nie zsycha się. Pozostaje świeże w temperaturze pokojowej do czterech dni. Przechowywane w lodówce nawet do tygodnia.  Ciasto jest

SMYKWKUCHNI
Rolada czekoladowa z Nutellą i kajmakiem! 192

Słodko! Biszkoptowa, czekoladowa rolada z kremem kajmakowym! Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na słodkie i czekoladowe ciasto. Rolada czekoladowa z dodatkiem nutelli, z kremem kajmakowym SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY Z NUTELLĄ: - 3 jajka wiejskie - 80 g cukru - 3 łyżki nutelli - 75 g mąki tortowej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier zmielony wcześniej

SMYKWKUCHNI
Oczy Carycy 387

blaszki ląduje pierwszy blat ciasta, który nasączamy delikatnie kawą. Następnie połowa kremy budyniowego. Na krem nasączone w kawie biszkopty. Na biszkopty idzie galaretka. Później druga połowa kremu i na wierzch drugi blat ciasta. 5. Została tylko polewa (składniki na polewę umieszczamy w rondelku i podgrzewamy do rozpuszczenia). Wierzch posypujemy wiórkami . Ciasto umieszczamy w lodówce

Apetyczna babeczka
Ciasto czekoladowe z burakami 439

gorzkiej Krem: 250 ml zimnej kremówki 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe Przygotowanie: W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki. Do drugiego naczynia zetrzeć na drobnych oczkach lub zmiksować blenderem ugotowane buraczki. Dodać resztę mokrych składników i energicznie wymieszać do połączenia się składników. Do mokrych składników wsypać suche składniki i wymieszać na jednolite ciasto. Na końcu(...)stopni. Piec około 60 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Krem: Zimną kremówkę razem z mascarpone zmiksować na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder. Krem rozsmarować na wierzchu ciasta, brzegi posypać czekoladowymi wiórkami. Ja piekłam ciasto w tortownicy silikonowej z ceramicznym dnem więc nie wykładałam papierem

Ala piecze i gotuje
Tort cytrusowy 199

soku pomarańczowego z dodatkiem soku z czerwonych pomarańczy * 3 łyżki cukru * 3 budynie waniliowe * 2 galaretki pomarańczowe * 100 g margaryny krem * 2 kremy waniliowe w proszku * 700 ml mleka * 2 łyżki żelatyny * 2 puszki mandarynek Sposób wykonania ciasto 1 Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i dalej ubijać aż masa stanie się szkląca i sztywna. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną(...)obrotach. Po zestawieniu z ognia wsypać suche galaretki i dokładnie wymieszać, następnie dodać margarynę i również wymieszać. Włożyć jeden blat ciasta i otoczyć go opaska z folii aluminiowej, następnie wylać nieco przestudzoną masę budyniową i zostawić do wystygnięcia. krem Do dwóch szklanek wsypać po łyżce żelatyny i namoczyć każdą porcję w 1/4 szklanki wody. Następnie jedną porcję żelatyny rozpuścić

Mix smaku
Pychotka, czyli Pani Walewska 731

Pychotka - czyli Pani Walewska Delikatne, rozpływające się w ustach kruche ciasto, chrupiąca, lekko ciągnąca się beza, krem migdałowy i dla przełamania słodyczy dżem porzeczkowy. To ciasto jest po prostu spełnienie marzeń słodkich łakomczuchów :) Wbrew pozorom, ciasto nie jest skomplikowane i nie wymaga dużo pracy, a efekt jest naprawdę "wow". To ciasto zawsze wszystkim smakuje, szczególnie w towarzystwie pysznej, aromatycznej kawki(...)Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Można obydwa placki piec razem w piekarniku (w termoobiegu) lub jeden po drugim (jeśli nie mamy dwóch takich samych form); wtedy najlepiej drugą drugą bezę przygotować bezpośrednio przed pieczeniem. Placki ostudzić. Krem: 2 szklanki mleka (500 ml) 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Calzonella.com
Masa orzechowa 412

Idealna i bardzo prosta do zrobienia masa orzechowa z serka mascarpone, śmietanki i masła orzechowego. To super przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, tart. Możesz go też jeść jak deser w pucharku. - tylko 4 składniki - kilka minut szykowania - uniwersalny krem

AniaGotuje.pl
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 258

rabarbaru, dlatego wciąż szukam nowych pomysłów na jego wykotzystanie. Tym razem inspirację znalazłam u Doroty  . Babeczki są fantastyczne, słodki krem przełamuje kwaśność rabarbaru. Poza tym babeczki bardzo ładnie się prezentują, więc sprawdzą się w każdej sytuacji:) Ciasto: 55g  masła lub margaryny, jajko, 120g cukru drobnego do wypieków, bardzo czubata szkl. mąki pszennej, 180 ml śmietany 18%, łyżeczka

Z miłości do słodkości
łatwy piernik z kremem budyniowym... 179

pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1 opakowanie przyprawa do piernika, 4 łyżki miód wielokwiatowy, - w opisie krem budyniowy, 1 opakowanie polewa czekoladowa, - ile potrzeba posypka kolorowa wszystkie składniki mikserem dobrze wymieszać z do powstania pęcherzyków powietrza keksówka 24x15 wysmarowana olejem i tartą bułką przełożyć ciasto do formy i piec w 200C około 45 minut - do suchego patyczka - upieczony piernik wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię