ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:425/1378)

Biszkopt stracciatella z borówkami w mascarpone. Idealny do kawy. 282

zblendowaną czekoladę oraz borówki. Delikatnie wymieszaj. Dolny spód ciasta włóż do formy. Wyłóż cały krem z czekoladą i borówkami. (Zanim wsypiesz do kremu borówki , możesz odłożyć trochę kremu by posmarować wierzch ciasta, to opcjonalnie. Jeśli nie chcesz użyć kremu z czekoladą, to ubij osobno 300 ml słodkiej śmietany i posmaruj nią wypiek ). Kiedy dolny blat pokryjesz kremem i wyrównasz, przykryj(...)całość drugiem blatem i lekko dociśnij dłońmi. Wierzch posmaruj kremem lub bitą śmietaną. Posyp czekoladą startą na tarce lub czekoladowymi kuleczkami. Włóż do lodówki najlepiej na całą noc. Ciasto gotowe , idealne do kawy! Bez obaw możecie ukroić sobie większy kawałek , gdyż jest niesamowicie lekkie. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Tarteletki z kremem budyniowym i owocami 129

albo z... kuchennej półki ;) Tymczasem rozkoszujcie się superprostym, klasycznym sposobem na idealny poczęstunek. Szczególnie w czasie, gdy sezon truskawkowy się rozpoczyna. Łasuchy będą zadowolone! ^^ TARTELETKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I OWOCAMI Składniki na ciasto: - 200 gramów mąki pszennej - 100 gramów mąki krupczatki - 200 gramów masła (+ do wysmarowania foremek) - 100 gramów cukru pudru - 1 żółtko - 1-2 łyżki zimnej wody - bułka tarta(...)kożuch). Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Partiami dodajemy do niego chłodny budyń, cały czas miksując. Składniki do wykończenia: - dowolne owoce - syrop cukrowy Przygotowanie wykończenia: Na wypełnione kremem kruche ciasto wykładamy wybrane owoce. Całość smarujemy syropem cukrowym (można zrobić w domu z wody i cukru) dla zwiększenia wizualnej atrakcyjności i przedłużenia świeżości owoców.  Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Sernik potrójnie cytrynowy - najlepszy! 241

dodaniu i rozpuszczeniu całego masła - cały czas podgrzewamy mieszając - po pewnym czasie krem zacznie gęstnieć. Wtedy zdejmujemy go z ognia i studzimy. Na przestudzony sernik wykładamy wystudzony krem - inaczej ciasto może nam się rozbabrać. Krem robi się całkiem długo - ja mieszałam ponad 20 minut. Ale dla tego smaku warto poświęcić każdą minutę tego żmudnego procesu. Sernik chłodzimy przez parę godzin

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Piegusek z kremem waniliowym i bananami 285

Nazbierało mi się trochę białek więc postanowiłam upiec pieguska. A żeby piegusek nie był taki samotny dodałam krem budyniowy oraz banany i galaretkę. Wyszło mi takie fajne ciacho. składniki: piegusek 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki szczypta soli 1 szklanka suchego maku, ja dałam mak mielony 125 g masła 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki 1 budyń(...)wystudzenia. Ugotować budyń z dodatkiem cukru i odstwić do wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę. Cały czas ubijać i porcjami dodawać likier a następnie wystudzony budyń. Gotowy krem wyłożyć na wystudzone ciasto. Wstawić do lodówki aby krem nieco zesztywniał. Banany obrać i pokroić w plasterki, ułożyć na kremie. Wierzch zalać tężejącą galaretką. Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin

Monia miesza i gotuje
Francuskie ciastka z truskawkami i kremem 185

Zostały mi ostatnio resztki waniliowego kremu, więc postanowiłam upiec francuskie z kremem. Poczułam się jak za dawnych lat. To jest naprawdę szybki deser. Wystarczy arkusz kupnego ciasta francuskiego, truskawki i krem. Prościej być nie może...Odpoczywałam w słońcu i popijałam kawką pyszne ciasteczko! Francuskie ciastka Składniki: na 8 ciastek 1 arkusz ciasta francuskiego 200 g waniliowego kremu 8 dużych truskawek(...)lepiej wyrasta niż to zamrożone. Ciasto można zrobić samemu ale zajmuje to sporo czasu...Schłodzone ciasto francuskie pokrój na 8 prostokątów. Na każdy kawałek ciasta ułóż jedną pokrojoną truskawkę. Na wierzchu połóż łyżkę kremu i zwiń. Natnij i Ułóż ciastka na blasze w odstępach i wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika. Piecz przez około 20 minut. Ciastka powinny być rumiane

codojedzenia
Jagodowa rozkosz 412

Czyż sama nazwa nie brzmi już zachęcająco? Ja skusiłam się na to ciasto i zrobiłam je w wersji jagodowej. Można również wykorzystać borówki amerykańskie, jednak kolor masy będzie wówczas nieco mniej wyrazisty. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 40 g startej mlecznej czekolady 2 łyżki oleju Masa jagodowa(...)żelatynę łączymy z resztą masy . Masę wykładamy na jeden z blatów biszkoptowych, przykrywamy drugim plackiem. Składniki na masę śmietanową miksujemy ze sobą, aż do utworzenia się gęstego kremu. Wykładamy go na wierzch ciasta. Posypujemy tartą czekoladą. Ciasto przechowujemy w lodówce. Źródło

Smaki Na Talerzu
Kostka biszkoptowa kawowo - malinowa. 208

Witajcie :) Przy niedzieli zapraszam na pyszne i proste ciasto z kremem kawowym, malinowo - śmietankowym biszkoptami i bezami  MAMUT. SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 1 szklanka mąki tortowej 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka ciepłej wody SKŁADNIKI NA KREM KAWOWY : 1 opakowanie kremu do tortów waniliowego Dr. Oetkera 250 ml mleka 1 łyżka(...)przegotowanej wody i odstawiamy do leciutkiego stężenia.Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy galaretkę i mieszamy.  Do mleka dodajemy łyżeczkę kawy i krem czekoladowy, ubijamy mikserem aż zgęstnieje. WARSTWY CIASTA : biszkopt masa waniliowo-kawowa biszkopty nasączone w kawie masa śmietanowo-galaretkowa biaszkopt masa czekoladowo-kawowa maliny i bezy Ciasto odstawiamy na godzinkę do lodówki. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
WEGAŃSKIE CIASTO URODZINOWE BEZ PIECZENIA 628

przepisem (bo samo ciasto zniknęło w minut dwie), z wielką radością. Może i Wam zbliża się jakaś uroczystość. Może i Wy osłodzicie ją tym słodkim jagielnikiem z rozkosznym kremem kakaowo -orzechowym. Ciasto pokrojone niedbale (co widać na zdjęciach), fotografie zrobione w pośpiechu, bo wszystkim bardzo spieszyło się do degustacji. Oj ... to było niebo w gębie. Polecam! Składniki ba formę(...)ceramicznej). Umieszczamy w lodówce. Masa jaglana: Kaszę gotujemy, a następnie studzimy. Umieszczamy z pozostałymi składnikami w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Wykładamy na spód ciasta. Umieszczamy w lodówce. Krem kakaowy: Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu, który wykładamy na jaglaną warstwę.  Banany kroimy na plasterki i wraz z nerkowcami wykładamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasto biszkoptowe z truskawkami 511

cukier kryształ i ubijać do czasu aż piana będzie lśniąca i gładka. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i znowu delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do prostokątnej formy wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 180 st.C około 30 minut. Upieczony biszkopt wystudzić. Zimny przekroić na dwa blaty.   Składniki na masę piankową: 500 ml śmietanki(...)homogenizowane, zmiksowane truskawki i rozrobione w 3/4 szklanki gorącej wody i schłodzone lekko galaretki. Na końcu dodać pokrojone truskawki i delikatnie masę zamieszać. Gotowym kremem przełożyć biszkopt. Wierzch ciasta posmarować lekko kremem. Dodatkowo: truskawki do dekoracji; 1 galaretka truskawkowa; Wierzch ciasta udekorować truskawkami i polać tężejącą galaretką truskawkową. Moje uwagi: Biszkopta najlepiej jest upiec dzień wcześniej. Taki biszkopt łatwiej się

In my kitchen
Tort pomarańczowy 124

oryginalnym przepisie do ciasta autorka dodaje migdały, które na początku XX wieku, były bardzo powszechnie użuwane przy wypiekach tortów. Ja dodałam wiórki kokosowe. I wcale tego nie żałuję :) Krem również zmieniłam. Ciasto : 140 g cukru pudru, skórka otarta z 2 pomarańczy, 6 jajek, 140 g wiórków kokosowych, 35 g przesianej bułki tartej, krem : 200 g cukru pudru, 350 ml soku(...)brandy. Ciasto przeciąć w poprzek na dwa blaty, lub zostawić jeden cały. Ściąć brzegi ciasta, lub nie – to zależy jak nam się podoba. Nasączyć ciasto. Gdy ciasto przekroiliśmy - p osmarować jeden blat 1/3 kremu, przykryć drugim. Posmarować całość kremem. Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce. Gdy mamy jeden blat posmarować całość kremem. Można brzegi obsypać wiórkami kokosowymi. Przybranie zależy tylko

królestwo garów
Kruszonka z malinami i kremem 199

Letnia kruszonka z malinami. Fajne połączenie smaku kwaskowych malin z kremem na bazie serka Bieluch. Polecam. Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 250 g margaryny Kasia 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 opakowania Śnieżki 3 opakowania serka Bieluch 200 ml mleka 3,2% 1 -2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu(...)minut w temperaturze 180 stopni.  Maliny wymieszać z dżemem i mąką ziemniaczaną, rozłożyć na podpieczonym cieście, wysypać pozostałą część kruszonki. Piec jeszcze około 40 minut. Kiedy ciasto całkowicie wystygnie przygotować krem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, wystudzić. Ubić śnieżkę ( 2 opakowania na 200 ml mleka). Połączyć z serkiem. Dodać cukier puder. Miksować jeszcze krótką chwilę wlewając wystudzoną

Praktyczna pl
Ciasto waniliowe z gruszką 196

Ciasto z waniliowym kremem, soczystymi gruszkami i jabłkami, posypane płatkami migdałowymi na pewno ma wielu fanów. Przepis znalazłam w kuchni Siostry Anastazji i na pewno zagości u mnie na stałe. Od siebie dodałam jabłka i wanilię , chociaż można je zrobić tylko z gruszkami, albo tylko z jabłkami. Ciasto jest proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam. CIASTO WANILIOWE z GRUSZKAMI(...)kroimy w dużą kostkę i skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny.  Wykonanie: Kruche ciasto posypujemy bułką tartą. Na bułce rozkładamy równomiernie owoce i całość polewamy kremem waniliowym z migdałami (nie gotowanym!). Formę z ciastem wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 50-60 minut.  Po upieczeniu studzimy. Wierzch posypujemy pozostałymi 100 g migdałów, które wcześniej prażymy

Bon appetit mon amie
Makowa panienka z kremem waniliowym 634

zbliżającą się Wigilię i Święta. Będzie też idealne na wszelkie imieniny i przyjęcia – zachwyci wszystkich gości. Makowa panienka z kremem waniliowym – ciasto: 8 białek 4 żółtka (pozostałe 4 zużyjemy do kremu) 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków (125 g) 150 g niebieskiego maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 2 łyżeczki ekstraktu naturalnego wanilia Bourbon(...)Madagaskaru Dr. Oetkera Makowa panienka z kremem waniliowym – krem: 3 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią Bourbon Dr. Oetkera 4 żółtka (pozostałe z ciasta) 3 łyżki mąki (skrobii) ziemniaczanej 3 łyżki likieru kokosowego lub amaretto 200 g miękkiego masła Dodatkowo: słoiczek kwaskowego dżemu lub konfitury np. wiśniowego, porzeczkowego, malinowego, żurawinowego 100 g wiórków kokosowych Jajka

Poezja smaku
Tort czekoladowo-malinowy 184

nich suche i mieszamy widelcem szybko, jedynie do połączenia składników. Przelewamy do formy 18 -20 cm i pieczemy 70-80 minut do suchego patyczka. Wyjmujemy. Ciasto warto upiec dzień wcześniej, aby dobrze ostygło.  Krem: 500 g malin 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie  3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wodzie(...)można nasączyć 3 łyżkami likieru kawowego. Rozprowadzić 1/2 kremu i przykryć drugim blatem. Ponownie nasączyć i wyłożyć kolejną część kremu. Przykryć ostatnim blatem. Boki posmarować cienką warstwą kremu malinowego. Obsypać okruszkami ciasta. Wierzch pokryć nieco grubszą warstwą kremu i udekorować świeżymi malinami. Schłodzić do momentu podania. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Tort miodowo-piernikowy 107

zastąpiłam masłem, a przyprawę do piernika, ulubionymi pierniczkami. Do tego dodałam krem i powstał intensywny w smaku tort dla miłośników prawdziwych specjałów :) Pachnące miodowo-piernikowe wilgotne ciasto, przełożone, słodkim do granic możliwości, kremem maślano-czekoladowym to wypiek, który idealnie nadaje się na specjalne okazje. Chociaż ciasto było pieczone w tortownicy o niewielkiej średnicy, to deser wystarczy dla 14-16 osób(...)krążki. Przygotowujemy krem. Masło ucieramy z cukrem pudrem i kakao. Obie czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzone dodajemy do masła, cały czas miksując na gładki krem. 1/4 kremu zostawiamy do posmarowania ciasta z wierzchu, resztą przekładamy krążki. Czekolady na ozdoby rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozsmarowujemy je na czystej folii bąbelkowej i przekładamy do lodówki. Po kilku minutach, gdy czekolada zastygnie

Mienta blog