ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:419/1378)

Tort dla Jacka Skellingtona 247

bohatera. Przepis na ciasto dyniowe znalazłam w magazynie  Spis bedre , nr 10/2016, i użyłam go praktycznie bez żadnych modyfikacji. Zmniejszyłam tylko porcję ciasta o połowę, i zamiast w dużej blaszce, upiekłam w niewielkiej tortownicy. Krem natomiast przygotowałam z całości, redukując znacząco ilość cukru. Wystarczyło na przełożenie i obłożenie ciasta. Nawet orzechy upchnęłam - zamiast na wierzchu, dekoracyjnie, wcisnęłam(...)cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Po łyżce dodawać serek, nie przerywając miksowania. Orzechy posiekać. Ciasto przeciąć w poziomie na pół. Na paterze ułożyć spód ciasta, posmarować połową kremu, przykryć drugim blatem. Wierzch i brzegi posmarować resztą kremu, zostawiając 1-2 łyżki.  Pozostały krem przełożyć do woreczka cukierniczego, odciąć końcówkę, formując niewielki otwór. Wycisnąć na ciasto

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik Wuzetka 172

Jeśli Wam źle, macie gorsze dni, przygotujcie sobie takie ciasto, a życie nabierze barw :) Wymiary tortownicy: średnica 24 cm Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 35-40 minut Składniki: 7 jaj 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone(...)pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, dolałam śmietankę i poczekałam aż czekolada się rozpuści. Polać ciasto polewą czekoladową. Migdały uprażyć na patelni, posypać nimi ciasto. Wisienkami ozdobić wierzch

Różne smaki w kuchni
Rurki z kremem 315

Pierwszy karnawałowy hit w Małej Cukierence to rurki z waniliowym kremem. Delikatne, z chrupkim ciastem przypominjącym ciasto francuskie, które ładnie pachnie podczas pieczenia śmietaną i masłem. Krem waniliowy prawie jak crème pâtissière, dlatego zamiast cukru waniliowego można użyć 2 lasek wanilii. Krem radzę gotować w rondelku z grubym dnem, żeby go nie przypalić, a ciasto proszę nawijać do 2/3 wysokości(...)zimne masło można zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, podsypując kostkę masła mąką) i przez chwilę masło z mąką rozcierać palcami. Dodać śmietanę i zagnieść ciasto. Wstawić je do lodówki na 60 minut. Krem: 2. Do rondelka z grubym dnem wlać mleko, dodać 50g masła i wsypać cukier wanilinowy, zagotować. 3. Jajka i żółtka ubić z cukrem pudrem na puszystą

Mała Cukierenka
Raffaello bez pieczenia 145

Raffaello bez pieczenia Raffaello bez pieczenia, czyli ciasto kokosowe na maślanych herbatnikach. Smaczne herbatniki, które przełożone kremem budyniowym z dużą ilością kokosu smakują świetnie, a ciasto jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Raffaello bez pieczenia najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce - herbatniki zmiękną, ciasto łatwo można pokroić i bardzo szybko zjeść Polecam   Przepis na blaszkę o wymiarach(...)porcja ( większa ) kremu, następnie herbatniki, ponownie krem ( większa część ), herbatniki i znowu krem ( mniejsza porcja ). Górna warstwę kremu posypać wiórkami kokosowymi. Raffaello bez pieczenia przechowywać w lodówce. Uwaga! Herbatników należy mieć w zapasie trochę więcej niż podana przeze mnie ilość ponieważ ciasta różnią się grubością, a co za tym idzie może okazać się, że ciastek będzie mniej niż potrzeba

WSZYSTKO SMACZNE
CIASTO DYNIOWE Z KREMEM SEROWO – KOKOSOWYM 175

składniki, które prawie zawsze mamy pod ręką. Są mokre , zimne i niesamowicie pachnące cynamonem. Idealny pomysł na jesienną osłodę. Dziś mam dla Was przepis na ciasto dyniowe , ale w wersji deluxe ;) Przełożone przepysznym kremem serowo – kokosowym z mlekiem w proszku tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Koniecznie wypróbujcie! A jeśli Wam posmakuje to zróbcie jeszcze Babkę Dyniową(...)studzimy, rozcinamy na 2 blaty. KREM: Żelatynę rozrabiamy w odrobinie wrzątku, mieszamy. Ser miksujemy z cukrem, kokosem i mlekiem w proszku, dodajemy przestudzoną żelatynę – mieszamy. CAŁOŚĆ: Blat ciasta pokrywamy 3/4 kremu, przykrywamy 2 blatem, dociskamy, pokrywamy resztą kremu i dostawiamy do lodówki do zastygnięcia. Smacznego

Ostra na Słodko
#10 Poświątecznie - marchewkowe na bogato 186

inżynierska... Wszystko się udało chyba tylko dzięki jakiemuś tunelowi czasoprzestrzennemu, który połączył nasze mieszkanie z pwr ;).  Przepisy nieco spóźnione, ale na sylwestrową noc będą w sam raz ;). Ciasto marchewkowe z kremem z serka i polewą kakaową zwane marchewkowym piernikiem Ciasto: Składniki 4 jaja 1 i 1/4 szklanki oleju  1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 torebka cukru waniliowego(...)Kostka margaryny 3-4 kopiaste łyżki kakao Pół szklanki cukru 3 łyżki wody Przygotowanie Roztopić margarynę, dodać wodę, cukier i kakao, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Przestudzić. Ciasto kroimy na dwie części, przekładamy kremem, polewamy polewą, posypujemy posypką, wiórkami, czymkolwiek ;). I gotowe! Nie licząc czasu pieczenia można spokojnie wyrobić się w 20 minut :). Rady Zamiast kremu, w podobny sposób można przygotować

Kuchnia w szuwarach
Czekoladowy tort z truskawkami 272

tego zaręczam Wam, że będzie smaczniejszy! Pierwsza propozycja to czekoladowo truskawkowy tort z kit-katem. Dzięki wafelkom na brzegach nie musimy się martwić czy krem jest nałożony równo. Tortownica, w której piekłam ciasto ma 16 cm średnicy, zdecydowałam się na dwa blaty z biszkoptu, myślę jednak, że trzy byłyby lepszym pomysłem – więc jeśli macie na tyle czasu polecam dorobić(...)łyżce zimny budyń i dokładnie miksujemy. Nakładamy krem na pierwszy krążek biszkoptu i przykrywamy warstwą truskawek. Przykrywamy drugim krążkiem i trzecim – jeśli się na niego zdecydowaliście. Całe ciasto pokrywamy kremem – nie musi być równo :) Odpakowujemy kit-katy i łamiemy na kawałki, jeśli to konieczne można nieco je skrócić. Po przyklejeniu do boku tortu powinniśmy mieć 1 cm zapasu

Ciastkozercy
Ciasto kajmakowe 249

więcej! Zdecydowanie każdy chociaż raz powinien tego przysmaku spróbować. Jestem na 99,999999... % pewna, że jak ktoś go spróbuje to na jednym kawałku się nie skończy. Dodatkowym atutem tego ciasta jest jego niesamowita prostota. Tak jak już pisałam robi się je w dosłownie 10 min - wystarczy tylko mieć składniki. Musi ono oczywiście swoje odleżeć w lodówce i zmięknąć (jednak(...)prostu odstawiamy do ostygnięcia gdzieś w chłodne miejsce. Jak budyń całkowicie ostygnie rozmiksowujemy go na puszystą masę i dodajemy masło. Całość dalej miksujemy do uzyskania puszystego, miękkiego kremu. Przekładanie ciasta: Najpierw wykładamy warstwę herbatników. Na to połowę przygotowanego kremu budyniowego. Ponownie herbatniki. Teraz całą masę kajmakową. Herbatniki. Pozostałą część kremu budyniowego. Ostatnia już warstwa herbatników. Na samą górę wykładamy ubitą

Jedzeniomania
Malinowa chmurka 1409

roku kompletnie zapomniałam o 3 urodzinach bloga, które były w lipcu :( dlatego teraz coś na osłodę mojego zapominalstwa :P Czyli kruche ciasto, kwaśna galaretka, słodki krem i chrupiąco-ciągnąca beza - kompletne pomieszanie smaków i faktur, które w połączeniu świetnie się uzupełnia :D Składniki [blacha 25x35 cm] : Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła 1 czubata łyżka śmietany(...)śmietan-fixami na sztywno. Na kruche ciasto w blasze wyłozyć tężejącą galaretkę z malinami, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki. Na stężoną galaretkę z owocami wyłożyć krem śmietanowy, przykryć bezą i ponownie wstawić ciasto do lodówki (najlepiej na całą noc). SMACZNEGO!!! Inspired by www.uwielbiamgotowac.com

Malinowo w kuchni
Ptysie z dawnych lat z kremem śmietankowym i jagodami 205

niedzielę ogromne słodkie ptysie   przekładane z kremem ubitym z prawdziwej wiejskiej śmietany, to były czasy, nigdy nic się nie zmarnowało. Nie miało prawa.  Ptysie z ciasta parzonego z ogromną ilością kremu śmietankowego i osypującego się pudru który po zjedzeniu był dosłownie wszędzie. Dziś odtworzyłam ten smak i również dodałam jagody z Manufaktury   Wielkopolskiej które również smakują(...)przysmaki   jak jagody, konfitury agrestowe czy śliwki w syropie.  Dla tych którzy jeszcze nie znają zapraszam na stronę internetową J Przepis na ptysie z kremem śmietankowym i jagodami od Manufaktury Wielkopolskiej: Ciasto parzone: 125 g masła 1 szklanka zimnej wody 1 szklanka mąki pszennej typ 500 4 jajka Szczypta soli Krem: ½ litra śmietany kremówki 30-36% 2 pełne

Wanilia i Kardamon
MINI BAJADERKI - POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE SŁODKICH RESZTEK 189

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 Składniki podstawowe: 40-50 dag pozostałego ciasta (bez kremu) - u mnie biszkopt, 1/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, bakalie - u mnie 12 suszonych śliwek i garść suszonej żurawiny (można użyć rodzynek) * , 200 g dżemu truskawkowego Łowicz, 60 g masła, aromat waniliowy(...)orzechowego lub nutelli). Dekoracja: wiórki kokosowe kolorowa posypka * Wcześniej namoczone! Przygotowanie: Biszkopt drobno kruszę (można za pomocą blendera). Mleko zagotowuję z cukrem, masłem i kakao. Lekko studzę. Ciasto łączę z mlekiem, dżemem, kremem i olejkiem, dodaję pokrojone bakalie, dokładnie mieszam. Masa ma być jednolita. Formuję niewielkie kulki, następnie obtaczam w wiórkach lub kolorowej posypce.  Gotowe bajaderki odstawiam do lodówki

JejKuchnia
ciasteczkowe lizaki – pop cake 242

składniki: 100 g ciasta (np. biszkoptu, okrawków z ciast) ok. 4- 5 łyżeczek kremu orzechowego – nutella 80 g czekolady gorzkiej(...)łyżka oleju posypka kolorowa, zmielone orzechy ok. 10 patyczków do lizaków lub patyczki do szaszłyków opcjonalnie: 2 łyżeczki wódki orzechowej wykonanie: Ciasto kruszymy na okruszki. Następnie do pokruszonego ciasta stopniowo dodajemy krem czekoladowy, opcjonalnie alkohol i wyrabiamy ciasto. Z powstałej masy formujemy kuleczki. Czekoladę z olejem roztapiamy w kąpieli wodnej. Każdy patyczek zanurzamy w czekoladzie, chwilkę odczekujemy aby czekolada stężała

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowe z masą na bazie masła orzechowego 204

pieczenia. Przelewamy ciasto, pieczemy około 50-60 minut ( jest też możliwość rozlania na 3 niższe placki i piec 25-30 minut), najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest gotowe. Podczas pieczenia należy przygotować krem. W tym celu potrzebujemy wysokiego, do którego(...)przekładamy serek mascarpone oraz masło orzechowe. Wszystko mixujemy do czasu uzyskania jednolitej masy, stopniowo dodając cukier i ekstrakt waniliowy wraz z jogurtem greckim, ilość musimy dostosować do konsystencji kremu. Ostudzone ciasto kroimy na 3 części. Układamy pojedynczo, a pomiędzy wylewamy część kremu. ½ kremu należy zostawić na dekorację wierzchnią. Na końcu można przyozdobić posiekanymi orzeszkami ziemnymi i polać roztopioną   gorzką

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Czekoladowy Tort z Masłem Orzechowym 200

mocy miksera, do połączenia. 3 formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Dzielimy ciasto po równo. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.   Krem maślany: 300 g masła 400 g masła orzechowego 320 g cukru pudru 155 ml śmietany kremówki(...)wrzenia. Ściągamy z palnika. Wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty, następnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia.   Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Ponownie wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Wykładamy pozostały krem na wierzch i boki. Polewamy czekoladowym ganache. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Dekorujemy wedle uznania

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania