ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:432/1378)

Podsumowanie oraz 10 najpopularniejszych wpisów 2015 roku! 155

przepisy A oto 10 najpopularniejszych wpisów 2015 roku: 1. Dżem z dyni z galaretką pomarańczową 2. Banoffee - ciasto z bananami i toffii bez pieczenia 3. Bardzo łatwy krem do babeczek 4. Ciasto toffii z prażonym słonecznikiem 5. Pieguski - ciasteczka z czekoladą 6. Ciasto czeskie 7. Waniliowy krem do dekoracji babeczek 8. K ompot jabłkowy do słoików na zimę 9. Ciasto

Mania Wypiekania
Ciasto marchewkowe 433

pieczenia. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma średnicę 22 cm) i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Jeśli ktoś chce trochę "ubogacić" ciasto, można przełożyć je kremem (trzeba tylko uważnie oddzielić obie warstwy, żeby nam się nie złamało). Na spodnią część wykładamy krem i na to kładziemy z powrotem oddzieloną drugą część ciasta marchewkowego. Przepis(...)krem: 300 g cukru pudru 100 g mascarpone 50 g masła Najlepiej żeby ciasto poleżało kilka godzin w lodówce przed skonsumowaniem

upichcic
Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym 215

czekoladę. Mieszamy szpatułką do połączenia. Formę kwadratową o boku 20 cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Następnie odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Krem: 300 g serka kremowego np. Philadelphia(...)łyżki cukru pudru 50 g wiórek kokosowych plus 20 g do posypania Serek ucieramy z cukrem. Wsypujemy 50 g wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy dodatkowo kokosem. Źródło inspiracji: twopeasandtheirpod.com The post Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
Makowa pokusa 256

Wiecie co powstanie gdy połączy się podwójną bezę makowo-kokosową, ciasto kruche i pyszny krem kawowo budyniowy, a dla przełamania smaków dołoży dżem porzeczkowy? I jeszcze poleje się to czekoladą?. Otóż w ten sposób powstanie nieziemsko pyszne ciasto, które ma pewnie milion kalorii, ale jak zwykłam mawiać w takich sytuacjach od jednego kawałeczka jeszcze nikt nie przytył.   Ciasto kruche(...)puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce chłodnego budyniu. Dodatkowo: słoiczek kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) tabliczka czekolady mlecznej  3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Jeden z kruchych placków smarujemy połową kremu i przykrywamy bezą kokosową. Na bezie rozprowadzamy równomiernie dżem i przykrywamy drugą bezą, którą smarujemy resztą kremu i przykrywamy drugim kruchym plackiem. Czekoladę wraz z mlekiem

Cynamonowe szczęście
Metrowiec 189

wanilinowy, następnie żółtka, wodę z olejem na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao. Przełożyć do blaszek (keksówki o dł. 30 cm) posmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Piec w temp. 170*C ok. 45 minut. Krem: Z mleka mąki pszennej, ziemniaczanej(...)cukru i cukru waniliowego ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z miękkim masłem. Wystudzone ciasto pokroić na kromki o szerokości 2 cm, a następnie posmarować kremem, sklejać na przemian ciasto jasne, ciemne i układać długi placek. Resztą masy obsmarować ciasto. Polewa:  Śmietankę podgrzać z miodem, zestawić z palnika i dodać pokruszoną czekoladę i masło

Malinowo w kuchni
Babeczki bananowe z masłem orzechowym 223

Babeczki bananowe Te muffinki bananowe są naprawdę pyszne - wilgotne, pachnące i nie za bardzo słodkie. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają dodatkowi masła orzechowego. Cudownie smakują z dodatkiem

Korniszonki
Rafaello bez pieczenia 206

fareast-language:EN-US;} Tym razem podam przepis na wspaniałe ciasto rafaello, które robiła moja siostra wraz z dziećmi przy okazji urodzin mojej córki.   Ciasto wyszło pyszne, niesamowicie   delikatne. Połączenie kremu, kajmaku i wiórków kokosowych to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Pycha! Składniki: 3-4 duże paczki herbatników 1 litr mleka 250 g margaryny 1/2 szklanki mąki(...)ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej   1 szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych puszka masy kajmakowej Sposób wykonania kremu budyniowego: Z litra mleka odlać 600 ml i podgrzać w garnku.   Pozostałą część mleka połączyć z mąką pszenną, ziemniaczaną i cukrem, wszystko dokładnie wymieszać . Gotową masę przełożyć do ciepłego mleka i gotować na małym ogniu cały czas mieszając do momentu

Na słodko lub wytrawnie
Tort płatkowy 182

Składniki na 6 płatków ciasta: 7 jajek 300 g cukru 260 g mąki Składniki na krem budyniowy: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 800 ml mleka 6 łyżek cukru(...)miękkiej margaryny Składniki na polewę karmelową: 125 g cukru 30 g miodu naturalnego 200 g śmietany kremówki Jajka utrzeć stopniowo dodając cukier przeznaczony na ciasto. Następnie ubijać na parze, aż do uzyskania gęstego, jednorodnego kremu. Dodać przesianą mąkę i ostrożnie wymieszać. Przygotować 6 odcinków papieru do pieczenia. Na każdym z nich narysować okrąg o średnicy 24 cm (fot.1) . Wnętrze każdego

Świat Ciasta
Tarta z gruszkami 266

gruszkami. Co prawda nie porywałem się nawet odrobinę na zrobienie tarty bourdaloue, do której też się przymierzam. Miało być szybko, smacznie i chyba tak wyszło. Delikatne, kruche ciasto, cienka warstwa kremu waniliowego (mojej wariacji na temat kremu custard) i słodkie gruszki. Click to view slideshow. Składniki : Ciasto: 100g masła 100g cukru 200g mąki łyżka kwaśnej śmietany 1 jajko 1 łyżeczka(...)proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 3 jajka 3 łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatki: 4 gruszki 250ml wody 150g cukru 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Masło siekamy dokładnie z mąką. Dodajemy cukier, jajko, cukier waniliowy, kwaśną śmietanę, sól oraz proszek do pieczenia. Całość zagniatamy, aż uzyskamy jednolite ciasto, dające się formować i odchodzące od ręki. Wyrobione ciasto

Jacob Tastes
motylem jestem-- ciasto tortowe 208

schłodzoną śmietankę ubijamy dodajemy cukier puder ,a następnie do ubitej dodajemy ekstrakt wanilii.Pod koniec niewielkim strumieniem wlewamy rozpuszczoną żelatynę.:) składanie od dołu: blat biszkoptu dżem z czarnej porzeczki krem blat ciasta bita śmietana, blat ciasta cołość wykończona bita śmietan , posypka ze zmielonych orzechów laskowych i migdałów oraz kulkami baileys cream

w mojej kuchni
Ciasto Mleczna kanapka 2369

Dzisiaj zdradzę Wam mój starty, sprawdzony przepis na pyszne ciasto szczególnie uwielbiane przez dzieci:)) Ciemny biszkopt przełożony kremem z dodatkiem mleka w proszku. Ciasto smakiem i wyglądem bardzo przypomina popularne batoniki Mleczna kanapka, stąd też jego nazwa. Ogromnym plusem jest to jak łatwo i szybko można je zrobić. A minusem, że jeszcze o wiele szybciej znika ze stołu:) Biszkopt(...)kakao.  Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać kolejno żółtka. Dodać przesiane mąki z proszkiem i kakao. Ciasto przelać do natłuszczonej formy o wym. 23x33cm. Piec około 40 min w temp. 170st. Ostudzić, przekroić na dwa blaty. Krem: 1/2 szklanki zwykłego mleka,  3/4 szklanki cukru,  2 opakowania cukru waniliowego,  250g masła lub margaryny

Z miłości do słodkości
ciasto z kremem i truskawkami :) 230

Witam Kochani Truskawkowych wypieków ciąg dalszy-dziś przepis na niezawodne ciasto z kremem,truskawkami i galaretką-można by rzec klasyk :P  Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni  SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka  (szkl 250ml(...)mleko i gotujemy do zgęstnienia mieszając .Studzimy .masło ucieramy na puch (temp pokojowa) i dodajemy po łyżce ostudzonego  budyniu . Krem dajemy na biszkopt,wykładamy na niego pokrojone truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką (galaretkę przygotowujemy w 400ml wody) Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :) Polecam jest wspaniałe i można je przygotować z innymi owocami :) SMACZNEGO :) PS Uwielbiam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto czekoladowe tortowe z wiśniami 180

smakuje jak wyborny tort. Poza tym wbrew pozorom jest bardzo proste w przygotowaniu. Biszkopt zawsze się udaje, frużelina wiśniowa pasuje idealnie do kremu czekoladowego, a śmietana na wierzchu jest nie tylko piękną ozdobą, ale również nadaje ciastu kolejnych walorów smakowych. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku(...)Biszkopt przekroić na dwie równe części. Obie nasączyć sokiem wiśniowym. Następnie na dolnym biszkopcie rozsmarować równomiernie frużelinę wiśniową, następnie warstwę kremu czekoladowego i nałożyć górny biszkopt. Na wierzchu ciasta rozsmarować pozostały krem czekoladowy. Dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy. Na koniec dodać śmietan-fixy i krótko zmiksować. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobną końcówką

Passions hobbies life
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 181

goździkami Wzmacniająca herbata na zimowe wieczory Karnawałowe miodowe kuleczki (struffoli) KORZENNE KAKI z PATELNI (CACHI SPEZIATO in PADELLA) Ciasteczka mocno czekoladowe z chilli Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym Pierniczki na śmietanie Szybkie pierniczki SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą Serek „nadziany” na pyszne śniadanie Tarta z ricottą i cukinią w miodzie Zimowa tarta(...)rukolą, kaszą jaglaną i burakami autorka: zdrowienawidelcu.pl | blog: zdrowienawidelcu.pl Zimowa tarta z burakami na spodzie ze słoncznikiem autorka: MAgda  | blog: Silver Teaspoon Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym autorka: Ana_Pis  | blog: Różowa Patera SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą autorka: Na Dokładkę  | blog: Na Dokładkę Ciasteczka gryczane z masłem orzechowym

Weekendy w domu i ogrodzie
Kolorowy torcik porzeczkowy 195

przemian, kolorowe ciasto. Możemy je jeszcze przemieszać patyczkiem do szaszłyków. Pieczemy nasze ciasto w temperaturze 170 stopni przez 25 minut. Schłodzone ciasto dzielimy na 3 części. Podczas studzenia ciasta warto przygotować krem jajeczny. A jeszcze wcześniej wyjąć z lodówki masło, najlepiej już przy procesie przygotowywania ciasta. Jajka ubijamy na parze razem z cukrem. Ubijamy je do momentu aż zgęstnieją. Następnie(...)masę maślano jajeczną dzielimy na połowę i smarujemy blaty muśnięte musem porzeczkowym. Składamy je i przykrywamy 3 warstwą ciasta. Każde z 330 ml śmietanki ubijamy razem z 2 łyżkami cukru i odrobiną barwnika spożywczego.  Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciskamy pasy kremu, na przemian czerwony i zielony, następnie wygładzamy je szpatułką.  Ozdabiamy cukrowymi kwiatuszkami. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Ciasto ,,niebo w gębie’’ 187

Bardzo smaczne ciasto biszkoptowe z masą jabłkowa i kremem budyniowym. Upiekłam je uroczystość rodzinną, bardzo wszystkim smakowało, znikło ze stołu w oka mgnieniu. Składniki: Biszkopt: 3/4 szklanki mąki tortowej Młyny Stoisław 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 6 jajek 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kilogram jabłek 2 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru 2 łyżki masła(...)stopniowo po łyżce zimnego budyniu. 3/4 kremu wykładamy na masie jabłkowej, przykrywamy biszkoptem, pozostały krem rozsmarowujemy na wierchu. 4)  Na patelni roztapiamy masło z cukrem, wsypujemy wiórki kokosowe i smażymy na małym ogniu ciągle mieszając do uzyskania złocistego koloru. Ostudzonymi wiórkami posypujemy wierzch ciasta

Bajeczna Kuchnia