ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:231/1378)

MASA BUDYNIOWA – do ciasta 118

Przepyszna masa budyniowa z dodatkiem masła to idealny krem do ciast bez pieczenia. Masą budyniową można przełożyć ciasto Napoleonka (tzw. Kremówkę) lub eklerki. Ja wykorzystałam masę do ciasta Krakersik, które bardzo polecam :). Skorzystaj z przelicznika foremek. Składniki na formę 33×22 cm: 450 ml mleka 180 g masła 150 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 ml mleka

Słodki Pomysł
Cytrynowe ptasie mleczko – pychotka 107

piekarniku do 170 stopni C około 25 minut. Forma do ciasta o wymiarach: 23cm x 35cm MASA SEROWA: Składniki: 1 kg twarogu z wiaderka (ja użyłam President) ½ litra śmietany kremówki 30% 1 ½ szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Sok z 1 cytryny Skórka otarta z 1 cytryny Dodatkowo: marmolada malinowa Wykonanie: Dokładnie umyć 1 cytrynę. Sparzyć gotowaną wodą. Osuszyć. Zetrzeć

Przepisy Babci
Jabłecznik cappuccino 133

dusimy aż zrobią się miękkie. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki  i mieszamy aż się rozpuszczą. Studzimy. Gdy jabłka zaczną tężeć wykładamy je na biszkopt. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36% 110 g kawy cappuccino czekoladowej 4 łyżeczki żelatyny  1/3 szklanki mleka  100 g czekolady Żelatynę zalewamy mlekiem (można wodą, ale ja w masach śmietanowych używam mleka, które

Cynamonowe szczęście
MINI TORCIKI ARBUZOWE (bez pieczenia) 154

lodówce, np.w filiżance. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Studzimy.  Z tabliczki czekolady odłamujemy 2-3 kostki i ścieramy je na tarce o małych oczkach. Zimną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem z cukrem pudrem na sztywną masą. Następnie dodajemy małymi porcjami wystudzoną żelatynę, nie przerywając miksowania. Dodajemy startą czekoladę i mieszamy łyżką. Wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
TORT CZEKOLADOWY Z MALINAMI I GALARETKĄ CZEKOLADOWĄ 114

szklanka mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka cukru 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju szczypta soli 2 łyżki kakao Masa czekoladowa: 400 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka masła 1 op. cukru waniliowego 200 g czekolady gorzkiej min. 70% 50 g orzechów laskowych Galaretka malinowa: 1 op. galaretki malinowej 300 ml gorącej wody

Kuchnia MagdaLeny
Scones 80

Przepis od Gin , ja natomiast zamieniłem kremówkę na jogurt naturalny i dodałem wiórki kokosowe, bo nie wszyscy w domu mogą jeść orzechy. Dodam, że szybko się je robi i są naprawdę bardzo dobre. Składniki : - 300 g mąki, - 180 ml jogurtu naturalnego, - 80 g zimnego masła, - 1 łyżka cukru, - 1 jajko, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - garść wiórków kokosowych, - suszona żurawina

Przepisy Mikołaja
MINI PAVLOVE 113

drobnymi zmianami. Składniki: 4 białka 1-1,5 szklanki cukru pudru łyżka soku z cytryny szczypta soli masa: zmiksowane 250 g serka mascarpone i 250 g śmietany kremówki dosłodzone do smaku cukrem pudrem. Opcjonalnie można dodać sok z cytryny lub wanilię. truskawki Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy powoli cukier puder. Tyle, żeby masa miała gęstą konsystencję jak na zdjęciu

Cytryna&Co.
Tort Ferrero Rocher 518

drobno zmielonych 20g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: Pół szklanki czarnej herbaty + pół łyżeczki cukru Masa truflowa do przełożenia: 100g czekolady mlecznej 100g czekolady gorzkiej 250g śmietanki kremówki 100g masłą 50g orzechów laskowych 50g wafelków orzechowych w czekoladzie typu Princessa Masa do obłożenia tortu: 80g masła 4 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Dekoracja: 50g wafelków orzechowych w czekoladzie

Blog z Apetytem
Rolada tiramisu 123

niezawodny sposób na to, żeby nie pękała. Tiramisu deser Tiramisu ze śmietaną kokosową jest nieco zdrowszą wersją tiramisu. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by zamiast śmietany kokosowej użyć kremówki. Będzie równie pysznie.  Tiramisu przepis Biszkopt na roladę: 4 duże jaja 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Poncz

MamaOskarka
Sernik Banoffee z bananami i masą kajmakową 130

szklanki cukru 4 duże jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka masy kajmakowej z puszki (ok. 400 g) Dodatkowo: 3 banany sok z 1/2 cytryny 300 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru kilka kostek ulubionej czekolady Ciasteczka pokruszyć lub zmiksować w malakserze na drobny piasek. Dodać masło i wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem

Świat Ciasta
Pączki z bitą śmietaną 123

świeżych drożdży 3 jajka 100 g masła [roztopionego] 70 g cukru  cukier waniliowy pół łyżeczki soli 2 łyżki wódki lub ekstraktu waniliowego Dodatkowo około 1 l śmietany kremówki 36%  2 łyżki cukru pudru  cukier puder do posypania pączków Z drożdży , 1 łyżki cukru , 1-2 łyżki mąki i mleka zrobić rozczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać

Moje domowe kucharzenie
biszkoptowe omlety z bitą śmietaną 194

koniecznie podajcie je ze świeżymi owocami. składniki: 3 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 250 ml śmietany kremówki (30%) 2 łyżki cukru pudru cukier puder do posypania owoce do podania wykonanie: Dwie blaszki wyłożyłam papierem do pieczenia, na każdym narysowałam cztery kółka o średnicy 10 cm. Białka ubiłam

babka w formie
Marchewkowy torcik 121

ciasto przekroić na blaty i już wystudzone przełożyć masą śmietanową. U mnie ciasto urosło z górką więc górną część pokruszyłam ozdabiając ciasto. Masa przygotowanie : 250g serka mascarpone 100ml śmietanki kremówki 30-36% 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki zmiksować razem na gładką masę, którą przełożyć wystudzone ciasto

W garach u Gosi
Kurczak faszerowany makaronem , obiad jednogarnkowy 175

kupne warzywko suszone , naturalne , bez konserwantów ) 1 pęczek natki pietruszki 2 czubate ,łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 2 kostki rosołowe drobiowe 1/2 szklanki słodkiej śmietany ( najlepiej kremówki ) kilka plastrów masła sól , pieprz do smaku Makaron gotujemy , tak żeby pozostał lekko twardawy po ostudzeniu . Kurczaka luzujemy , czyli pozbywamy się kości . Mimo iż wydaje się to trudne , takie

Ogrodnik w podróży
Likier Słony Karmel 738

wrażenia ekstremalne, to polecamy spirytus. Likier Słony Karmel Potrzebujemy: dwie puszki masy kajmakowej Gostyń (smak kajmak, żadne czekolady) czekoladę Karmelove Wedel (wersja bez chrupek i orzeszków) 500 ml śmietanki kremówki 30% Łaciata 350 ml mleka 3,2% 1 l wódki czystej – ja użyłam J.Baczewski, bo akurat stał w barku taki samotny 200 ml spirytusu – proszę się głęboko zastanowić sól morska

ladykitchen