masa dobrze zgęstnieje. 2. Gotowy lukier przekładamy do woreczka, odcinamy róg na minimalną wielkość ok. 1 mm i zdobimy wystudzone pierniki, zostawiamy do zastygnięcia. Masa śmietankowa: - 500 ml śmietany kremówki 30% - 3 serki mascaropne po 25 dag - cukier puder do smaku, ok 5 czubatych łyżek - 2 śmietan fixy 1. dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami serek i miksujemy
Apetyczna babeczkazimowe popołudnia, zapraszam Was serdecznie do zajrzenie do wpisów z przepisami na tartę makową , zimową tartę z jabłkami , piernik lub pyszne kruche ciasteczka imbirowe . Składniki: 600 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 100 ml mleka 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 2 łyżki żelatyny 1 laska wanilii 1 laska cynamonu (lub zmielony cynamon) + do dekoracji: 50 g czekolady, granat
Ciastkozercyprzyprawami korzennymi. Sernik świąteczny jest delikatni i puszysty ja chmurka. Idealny dla osób, które nie lubią lub nie umieją piec. Składniki: 5 listków żelatyny 1 1/5 szkl śmietanki kremówki 3 żółtka 1 białko 180 g cukru 200 g serka kremowego 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao 1 mała pomarańcza (50 ml soku, skórka z pomarańczy) SPÓD 15 pierników
Kuchnia w oparachktóre na pewno zostanie na długo w pamięci każdemu łasuchowi czekoladowych ciast. Kruchy, czekoladowy spód, kremowa i delikatna masa serowa. Całość zwieńczona jest polewą z gorzkiej czekolady i śmietany kremówki. Sernik z nutellą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikzajmuje dużo miejsca. Moja ma 26 cm długości i 24,5 szerokości. Piekę w niej ciasta oraz focaccię. Forma z wyjmowanym dnem służy mi głównie do przygotowywania ciast z kremem oraz ciast kruchych. Przeważnie używam takiej o rozmiarze 28 cm x 23,5. Keksówkę używam głównie do pasztetów oraz chleba. Czasem przygotowuje w niej również ciasta dla mniejszej ilości
365 dni dookoła kuchnikostkę. Andrut z masą czekoladową Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując andrut z masą czekoladową. Andrut z masą czekoladową Najlepsza do andruta będzie kwaśna śmietana. Można ewentualnie sięgnąć po kremówkę lecz andrut nie będzie miał takiego samego smaku jak przy uzyciu kwaśnej śmietany. Gotującą się masę czekoladową należy nieustannie mieszać, w przeciwnym razie może się przypalić. Lubisz czekoladę? Jeśli
mecooksząbki czosnku ćwiartka selera cebula wędzone żeberko 2 kiełbasy chłopskie 2 łyżeczki chrzanu tartego majeranek, sól, pieprz kilka ziarenek ziela angielskiego 2-3 listki laurowe 3-4 łyżki śmietany kremówki Przygotowanie: Umyte i obrane warzywa (cebulę opalić na gazie) włożyć do garnka i zalać ok 2 l wody. Wsypać przyprawy, czosnek i wędzone żeberko. Gotować ok 1,5 godziny
Gaździnka warzyduże jajka ¾ szklanki mleka 3,2% ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku 2 łyżki likieru amaretto 3 łyżki mąki pszennej Krem śmietankowy z amaretto: 400 ml śmietany kremówki 150 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki likieru amaretto Ciemne kakao do oprószenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód: Ciasteczka przekładamy do malaksera, mielimy na pył, można również rozgnieść wałkiem
Wanilia i KardamonMasło miksujemy, dodajemy stopniowo budyń a następnie rozpuszczone batoniki. Miksujemy na wolnych obrotach na gładką masę. składniki na sos toffi: 180 g cukru 90 g masła 90 ml śmietany kremówki 1 szczypta soli wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku. Podgrzewamy i mieszamy do połączenia się składników przez ok. 3-4 min. Uwaga aby nie gotować za długo gdyż powstanie masa
Domowy Smak Jedzeniazajmuje dużo miejsca. Moja ma 26 cm długości i 24,5 szerokości. Piekę w niej ciasta oraz focaccię. Forma z wyjmowanym dnem służy mi głównie do przygotowywania ciast z kremem oraz ciast kruchych. Przeważnie używam takiej o rozmiarze 28 cm x 23,5. Keksówkę używam głównie do pasztetów oraz chleba. Czasem przygotowuje w niej również ciasta dla mniejszej ilości
365 dni dookoła kuchnibardzo pyszny i prosty w przygotowaniu deser, torcik z mleka skondensowanego, bitej śmietany i biszkoptów. Proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm. 250 – 300 g biszkoptów* 500 ml śmietany kremówki 30%, 1 łyżeczka do kawy soli, puszka mleka skondensowanego słodzonego, 14 g żelatyny, sok z cytryny, owoce do przybrania Puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować 3 godziny
królestwo garówczasu do czasu mieszając. 4) Następnie całość zalać gorącym bulionem, doprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, wymieszać i gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 5) Dodać śmietankę kremówkę lub mleczko kokosowe i całość zmiksować, najlepiej blenderem kielichowym, na gładki krem. 6) Główki szparagów zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około 2 min. 7) Gotowy
Fitsweet.mekokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na granolę dokładnie wymieszać ze sobą (najlepiej rękoma). 2) Następnie wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. 3) Piec
Fitsweet.meciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki itp. Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 250 g masła 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 150 g płatków migdałowych Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie
O kuchni z uczuciemduża cebula 2 – 3 ząbki czosnku olej roślinny do smażenia czubata łyżka listków świeżego tymianku sól, świeżo zmielony czarny pieprz 150 ml białego wina 150 – 200 g śmietany kremówki Wykonanie: Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj. Grzyby mocz w chłodnej wodzie przez około 1/2 godziny. Następnie odsącz je na sitku. Borowiki umieść na suchej patelni i podgrzewaj je przez
Moja pasja smaku