ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:182/1378)

Piernik herbaciany w lśniącej polewie. 238

dzielimy na 3 części i każdą z nich pieczemy oddzielnie  w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 170 'C przez 15 min . Wszystkie przygotowane blaty ciasta odstawiamy do wystygnięcia. Krem budyniowy: W 1,5 szklanki mleka rozmieszać proszek budyniowy i mąkę . Pozostałe 1,5 szklanki mleka zagotować  z 3 łyżkami cukru i na to gotujące mleko wlać(...)gotowe możemy składać całość. - 1 blat ciasta piernikowego  - pół słoiczka powideł  -połowa kremu budyniowego  drugi blat ciasta piernikowego - druga połowa  powideł - reszta  kremu budyiowego - trzeci blat ciasta piernikowego  - polewa czekoladowa  Tak przygotowane ciasto najlepiej odstawić na całą noc by całość się zespoliła . Smacznego  ;) Polecam

Malinowa Kawiarenka
CYTRYNOWIEC Z KREMEM 128

Ciasto cytrynowe najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. na dolny spód ciasta rozsmarować 3/4 masy kakaowej. Na wierzch położyć drugi blat ciasta i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwą kremu boki tortu. Na koniec według uznania udekorować torcik białymi perełkami, serduszkami i posypką waflową. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Meduza wg Siostry Anastazji 153

cukru kryształu 4 jajka 1 szklanka siekanych orzechów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem 3 żółtka 3 łyżki cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka ananasów 2 galaretki cytrynowe 1 kostka masła (u mnie margaryna Kasia) Wykonanie: Ciasto Jabłka obrać, pokroić w kostkę i zasypać jedną szklanką cukru. Białka ubić, dodać resztę cukru, żółtka, pokrojone(...)być - ciasto dość nietypowe. Krem Na soku z ananasów ugotować budyń z żółtek, cukru i mąki. Masło utrzeć dodając ostudzony budyń. Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Przełożenie ciasta: Ciasto-krem-rozłożyć ananasy- zalać tężejącą galaretką. W środek ananasa można włożyć drylowaną wiśnię lub truskawkę. Źródło: 183 nowe przepisy Siostry Anastazji

Pychotkaaa
Rolada karpatkowa 166

margarynę i ucieramy.  Robimy roladę: jedną karpatkę odwracamy by wierzch był na dole, smarujemy ciasto czekoladowe 1/4 kremu kładziemy kremem do karpatki i znowu smarujemy wierzch ciemnego ciasta 1/4 kremu (zrobiłam tak bo karpatka jest nierówna i dużo masy wchodzi w wyrośniętą karpatkę a ciasto czekoladowe jest równe więc można ładnie rozsmarować) to samo robimy z drugą karpatką(...)ciastem czekoladowym możemy trochę poczekać by ciasta zmiękły od kremu i ładnie się zwinęły. Zwijamy jedną roladę przykładamy do drugich ciast i nimi owijamy roladę by powstała jedna wielka. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Gotowanie moimi oczami
Półfrancuskie rurki z kremem mascarpone 151

jabłkami, zima to pierniki, serniki czy ciasta korzenne… tak, teraz zdecydowanie mamy dobry czas na takie niezobowiązujące rurki Ciasto w rurkach jest kruchutkie, wielowarstwowe jak to ciasto francuskie. Jednak w kremie jak i samym cieście, mało jest dodatku cukru, więc jeśli lubicie słodki smak, to dodajcie go więcej. Ja z dzieciństwa kojarzę jedynie rurki z bitą śmietaną. Teraz, preferuję(...)jednak wypieki z kremem, tak jak tutaj opartym na mascarpone, ale z dodatkiem śmietany. Taki krem nie powoduje aż takiego rozmoczenia ciasta, co przy rurkach jest ważne, bo mają nam elegancko chrupać. Chyba, że wybieramy wariant nadziewania rurek tuż przed podaniem, ale ja chyba na takie akrobacje jestem już zbyt leniwa Przepis pochodzi z karteczki, dołączonej oryginalnie do opakowania foremek

Mieszam w Garnku
Ciasto biszkoptowe z kremem i galaretką 697

SKŁADNIKI ciasto 4 jaja 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki przesianej mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem z bitej śmietany 660 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki przesianego cukru pudru łyżeczka aromatu śmietankowego 4 płaskie łyżeczki żelatyny ok. 80 ml wrzącej wody góra 2 galaretki rubinowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ciasto      Ubić białka(...)Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Ubić śmietanę mikserem na najwyższych obrotach. Pod koniec ubijania dodać cukier i aromat.  Dolać ostudzoną żelatynę mieszając na najniższych obrotach. Posmarować ciasto kremem. Odstawić na godzinę do lodówki. Zalać tężejącą galaretką i jeszcze raz włożyć do lodówki

Przepisy Kulinarne
Karpatka z truskawkami 166

samej wielkości blaszce dwa ciasta. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec ciasto 30- 35 minut. Ciasto musi urosnąć i powstać nierówna powierzchnia. Zostawić ciasto do ostudzenia. Wykonanie kremu – do garnka wlać 2 szklanki mleka, dodać cukier, cukier waniliowy i esencję waniliową. Zagotować. W dużym kubku wymieszać obie mąki i jajko oraz żółtka, zalać pozostałym mlekiem. Dokładnie(...)budyń z ognia i ostudzić. Masło utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać zimny budyń. Dokładnie wymieszać. Truskawki umyć i osuszyć. Oderwać szypułki. Składanie ciasta – na pierwsze ciasto rozłożyć krem i obłożyć truskawkami. lekko je przydusić. Przykryć drugim ciastem. Na koniec obsypać cukrem pudrem

Kuchnia Pokoleń
Ciasto z ptasim mleczkiem 232

dodawać stopniowo cukier, a następnie żółtka. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno) i wlać ciasto. Piec w temp 180 stopni C około 30 minut. Krem 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 łyzki maki pszennej 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3/4 szklanki mleka 250 g masła Żółtka utrzeć z cukrem , dodać kawę(...)dodać pokruszoną czekoladę. Wymieszać aż powstanie jednolita polewa. Składanie ciasta Ciasto 1 1/2 kremu ułożyć rzędami ptasie mleczko zostawiając przerwy między rzędami i tam wlać gęstniejącą galaretkę. 1/2 kremu Ciasto 2 polewa  ciasto z ptasim mleczkiem

O kuchni z uczuciem
Ciasto francuskie z kremem 126

Dziś ciasto dla miłośników ciasta francuskiego i lubiących naprawdę słodkie rzeczy. Wystarczy tylko przygotować trzy składniki i mamy pyszne ciasto. Ciasto francuskie z kremem Składniki: - 3 opakowania ciasta francuskiego - 1 kostka masła - 1 puszka mleka skondensowanego zagęszczonego słodzonego Gostyń  Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy, obcinamy z każdej strony po 1,5 cm i pieczemy pozostawiony płat w piekarniku(...)brytfanny i dociskamy dłońmi, na wierzch smarujemy 1/3 kremu. Na górę kładziemy drugie ciasto i postępujemy tak samo jak z pierwszym, tak samo postępujemy z trzecim. Na posmarowane kremem ostatnie ciasto kruszymy upieczone paski ciasta francuskiego. Całość wsadzamy do lodówki na ok. 4 godziny do stężenia masy. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Łatwe ciasto ucierane z malinami i kremem 205

Witam Kochani dziś przychodzę do Was z bardzo prostym ciastem-idealnym do kawy. Jest ucierane, dwukolorowe, z dodatkiem malin (można je kupić teraz mrożone) oraz z niewielką ilością kremu. Ciasto robi się szybko, łatwo i przyjemnie :) Polecam i zapraszam SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO  -6 jajek  -3/4 szkl cukru   -150 ml oleju(...)osobnej misce mieszamy cukier, budyń, mąkę i wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Ucieramy masło lub margarynę i dodajemy stopniowo powstały budyń.  Krem wykładamy na ostudzone ciasto.  Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. I gotowe :)  Polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Pożegnanie Lata-z kremem i malinami 338

wszystkie pyszne dary lata powoli się kończą. Dziś chcę Wam przedstawić przepis na bardzo dobre ciasto, które nazwałam "Pożegnanie lata". Jest ono z  malinową galaretką, na kakaowym cieście oraz z kremem. Bardzo Wam je polecam, i zachęcam do jego upieczenia, póki jeszcze można dostać maliny :) Zapraszam Blaszka 25x25cm CIASTO KAKAOWE -4 jajka+2 białka z kremu -3/4 szkl(...)szklanki gorącej wody-studzimy. Do ostudzonej galaretki dodajemy maliny, mieszamy i wstawiamy na chwilkę do lodówki by stała się lekko tężejąca. SKŁADANIE CIASTA Na pierwszy spód ciasta wykładamy połowę  kremu, odstawiamy do lodówki na 15 minut by trochę stwardniał.  Na krem wykładamy tężejącą galaretkę, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, na stężałą galaretkę wykładamy resztę kremu i przykrywamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 173

Bigos Krokiety z pieczarkami Na słodko Ciasta Ciasto pomarańczowo-czekoladowe Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasto korzenne Keks piernikowy Ciasto śnieżny puch z limonką Donaty (donuts) z piekarnika Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread(...)szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą     Napoje alkoholowe

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 280

Bigos Krokiety z pieczarkami Na słodko Ciasta Ciasto pomarańczowo-czekoladowe Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasto korzenne Keks piernikowy Ciasto śnieżny puch z limonką Donaty (donuts) z piekarnika Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread(...)szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą     Napoje alkoholowe

Kulinarne przygody Gatity
Waniliowy sernik z ganache z białą czekoladą 134

serniku i kremie dominuje wanilia. Jest w cieście jak i w kremie. Sernik jest kremowy i delikatny. Natomiast dopełnieniem jest wierzch ciasta przygotowany ze śmietanki z masłem, białą czekoladą i wanilią. Ciasto jest obłędne w smaku! Spód: 4 batony princeska kokosowa po 36g 60 g masła Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 0,5 szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżki(...)się czekolady. Do ciepłej dodajemy kawałki masła, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia na 2-3 godziny do lodówki. Wyjmujemy wanilię. Po tym czasie ubijamy ją mikserem z dodatkiem fixu. Krem przekładamy do szprycy i robimy okrągłe kółka. Chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Ciasto Milky Way-z mlekiem w proszku,rewelacyjne,proste,szybkie i pyszne 1347

Witam Kochani  w nowym roku :) Mam nadzieję,że dobrze spędziliście święta i Sylwestra. Przychodzę do Was z bardzo pysznym ciastem-kakaowe ciasto,krem z mleka w proszku i polewa czekoladowa-po prostu pycha-zapraszam na Milky Waya lub  jak kto woli mleczną kanapkę,bo i pod taką nazwą ciasto to występuje :) SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm KREM(...)się składników i dodajemy wodę i olej-miksujemy. Ciasto dajemy do blaszki i pieczemy około 25-30 minut (do suchego patyczka) w temp 180 stopni. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. KREM Do garnka dajemy 250 ml mleka, 0,5 szkl cukru, cukier waniliowy i zagotowujemy mieszając do rozpuszczenia cukrów. Odstawiamy do przestygnięcia-ma to być letnie. Masło

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku