ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:176/1378)

Sernik na Zimno Cappuccino z Ptasim Mleczkiem 280

Rewelacyjny sernik na zimno z delikatnym aksamitnym cappuccino. Finezyjny posmak cappuccino z mocniejszą nutą kawy Velvet to idealne połączenie i z pewnością każdy wielbiciel tego trunku

Słodka Strona
Wiśniowy Tort Szwarcwaldzki - Czarny Las 448

wiśniowa:150 ml syropu po wiśniach w zalewie50 ml wody3-4 łyżki cukru pudru1,5 łyżki mąki ziemniaczanej500 g mrożonych wiśni (bez pestek)Masa śmietanowa:700-800 ml śmietanki kremówki 30% (całkowicie ostudzonej)2 opakowania fixu do ubijania śmietany3- 4 łyżki cukru pudruok. 50 ml likieru wiśniowegowisienki koktajlowe do dekoracjiwiórki czekoladowe do dekoracji (opcjonalnie)Wiśniowy Tort Szwarcwaldzki - Czarny Las - Sposób

Słodka Strona
Fondue Czekoladowe z Owocami 190

rozprzestrzenia się wokół pobudzając zmysły i zachęcając do sięgnięcia po kolejny owoc otulony czekoladą. Fondue Czekoladowe - Składniki:100 g czekolady mlecznej80 g czekolady gorzkiej30 g masła200 g śmietanki kremówki 30%dowolne owoce( u mnie: truskawki, borówki amerykańskie, mango, winogrona, banany, kiwi)inne ulubione dodatki np. herbatniki, pianki marshmallow, biszkopty itp. (opcjonalnie)Fondue Czekoladowe - Sposób przygotowania:Wszystkie przygotowane owoce

Słodka Strona
Tort - Ciasto z Owocami Kiwi 226

szklanki (375 ml) soku frugo zielone (lub innego soku w kolorze zielonym)7 łyżek cukru5 kiwibudyń śmietankowyMasa z kiwi - jogurtowa:150 g jogurtu o smaku kiwi200 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej)3 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatyny + ok. 1/5 szklanki wodyTort - Ciasto z Kiwi - Sposób przygotowania:Tortownice (22 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich

Słodka Strona
Pavlova 152

środku, jej słodycz przełamuje niesłodzona bita śmietana z orzeźwiającymi owocami. Deser niemal idealny, nie sposób sobie odmówić kolejnego kawałka.... Polecam.Pavlova - Składniki:150 ml białek225 g cukrułyżeczka wódki400 g śmietanki kremówki 30%fix do ubijania śmietany (opcjonalnie)ok. 350 g owoców (np. maliny, jagody, borówki, truskawki)Pavlova - Sposób przygotowania:Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając partiami (najlepiej po jednej

Słodka Strona
Domowe Cukierki Śmietankowe (jak Werther's Original) 180

ciągutek" natomiast w smaku przypominające śmietankowo-karmelkowy, słodziutki, przepyszny smak Werther's Original. Warte przygotowania. Polecam.Domowe Cukierki Śmietankowe (jak Werther's Original) - Składniki:200 g cukru400 ml śmietanki kremówki 30%100 g masłacukier waniliowyDomowe Cukierki Śmietankowe (jak Werther's Original) - Sposób przygotowania:Dno formy (ok. 20x20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a brzegi smarujemy masłem. Wszystkie składniki umieszczamy

Słodka Strona
Przepyszne Ciasto Ananasowo-Kokosowe 5936

łyżki mąki pszennejbudyń waniliowy (bez cukru)2 szklanki mleka2/3 szklanki cukru180 g masłaok. 300 g ananasów z puszki + ok. 50 ml syropu spod ananasówPolewa czekoladowa:40 ml śmietanki kremówki 30%40 g gorzkiej czekoladyłyżeczka malibu (lub wódki)ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (do posypania)Ciasto Ananasowo-Kokosowe - Sposób przygotowania:Biszkopt:Formę (ok. 21x28cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka

Słodka Strona
Czekoladowy Sernik z Pajęczyną - Halloween 193

Sernik z Pajęczyną na Halloween - Składniki:Sernik:350 g zmielonego dwukrotnie twarogu250 g mascarpone1/2 szklanki brązowego cukruok. 2 łyżki białego cukru łyżeczka mąki pszennejłyżeczka mąki ziemniaczanej2 jajka1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% (ok. 100 ml)100 g czekolady gorzkiej2 łyżki kakaocukier waniliowy Polewa:ok. 70 g dobrej jakości czekolady gorzkiejCzekoladowy Sernik z Pajęczyną na Halloween - Sposób przygotowania:Wszystkie składniki powinny

Słodka Strona
Mini Croissants z Czekoladą i Orzechami 169

Czekoladą - Składniki:250 g masła10 g świeżych drożdży220 ml mleka420 g mąki pszennejpłaska łyżeczka soli4 łyżki cukru100 g czekolady gorzkiej lub mlecznejPolewa:75 g czekolady gorzkiej75 ml śmietanki kremówki 30%łyżeczka wódki Mini Croissants z Czekoladą- Sposób przygotowania:Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml lekko ciepłego mleka wraz z łyżką cukru i ok. łyżeczką mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce

Słodka Strona
Miękkie Pierniczki w Czekoladzie (ala Pierniczki Alpejskie) 198

masła170 g miodu100 g cukru1 jajko1 żółtko jajka330 g mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka przyprawy do piernika1 łyżka kakao 250 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 30%łyżka rumu (lub wódki) Miękkie Pierniczki w Czekoladzie (ala Pierniczki Alpejskie) - Sposób przygotowania:Masło, miód oraz cukier rozpuszczamy w rondelku do rozpuszczenia składników - studzimy. Jajko oraz żółtko ubijamy

Słodka Strona
Brukselka w zupie 192

tylko biała i jasnozielona część)3 ząbki czosnku2 łyżki masła400 g pieczarek2 spore marchewki2 nieduże ziemniaki500 g brukselki1 łyżka curry1 łyżeczka suszonego tymianku1/2 łyżeczki chilli w płatkachsólpieprz50 ml śmietany kremówki (38%)Cebulę pokroić w drobną kostkę, pora przeciąć na pół, pokroić w piórka. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko zeszklić na maśle.Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, przesmażyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mak, powidła, biała czekolada... 144

Makowe gwiazdki z powidłami śliwkowymiSkładniki:(na 30-35 złożonych ciasteczek)200 g mąki pszennej75 g zimnego masła25 g cukru1 jajkoskórka otarta z 1 cytryny100 g suchego maku2 łyżki śmietany kremówki (38%)dodatkowo:80 g białej czekolady130 g gęstych powideł śliwkowychMąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem, makiem i skórką z cytryny. Dodać masło, całość posiekać. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
O nie gotowaniu obiadów. I krem z pora 235

zimno wieczorami.Zupa krem z poraSkładniki:(na 4 porcje)3 pory (tylko białe i jasnozielone części)4 małe ziemniaki2 łyżki masła1 łyżeczka soku z cytryny1 litr bulionu200 ml śmietany kremówki (38%)3/4 łyżeczki gałki muszkatołowejsólkolorowy pieprzPory pokroić w talarki, ziemniaki w kostkę.W średnim garnku rozgrzać masło, wrzucić najpierw pory, podsmażyć 2-3 minuty, następnie dodać ziemniaki. Gdy warzywa wchłoną tłuszcz

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szparagowe trzy po trzy 141

Druga odsłona mojej ostatnio ulubionej zabawy blogowej: trzy po trzy. Dostajemy trzy składniki, i mamy z nimi skomponować dowolne danie. Tym razem padło na szparagi, jajka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rabarbar razy dwa 141

rabarbarowatości. Zimne lody i ciepły, skarmelizowany sos - niezwykłe doznanie dla podniebienia. Pełen zachwyt gwarantowany.Lody rabarbarowe z karmelizowanym rabarbaremSkładniki:(na 0,7 l lodów)lody:4 żółtka300 ml śmietany kremówki (38%)200 ml mleka170 g cukruziarenka z 1 laski wanilii350 g rabarbarusok z 1 pomarańczykarmelizowany rabarbar:200 g rabarbaru60 g cukru2 łyżki wodyRabarbar pokroić na 1cm kawałki, włożyć do garnka

Pożeraczka, czyli raz adobrze