ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:189/1378)

Kostka z brzoskwiniami i solonymi orzeszkami ziemnymi 413

wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodawać stopniowo do ubitych jajek, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:   500 ml śmietany 36%,  250g serka mascarpone,  puszka brzoskwiń (800g),  100g solonych(...)łyżki cukru pudru. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i serka mascarpone. Dodać rodzynki, posiekane orzeszki oraz odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać. Kremem przełożyć blaty ciasta. Polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzeszkami

Z miłości do słodkości
Biszkopt z kremem budyniowym, truskawkami i galaretką 288

Sezon truskawkowy trwa więc nie może zabraknąć truskawkowych wypieków. Dzisiaj klasyka czyli biszkopt z kremem budyniowym oraz truskawkami i galaretką. Ciasto proste, smaczne i zawsze cieszy się powodzeniem. składniki : biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem budyniowy 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru(...)wystudzony budzyń. Nie miksować za długo. Gotowy krem wyłożyć na wystudzony biszkopt. Na kremie ułożyć truskawki, moje były duże więc przekroiłam je na pół i ułożyłam przekrojoną stroną do kremu. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 750 ml wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć zalać nią wierzch ciasta. Ciasto ponownie wstawić do lodówki

Monia miesza i gotuje
Ciasto z herbatników z owocami i pomarańczową galaretką. Bez pieczenia :-) 630

Ciasto z herbatników, z owocami i pomarańczową galaretką. Pyszne ciasto bez pieczenia. Edyta Guhl. Pyszne ciasto z herbatników z galaretką pomarańczową i domowym kremem budyniowym nie należy do ciast pracochłonnych. Pomysł na ciasto znalazłam w Mikserze Kulinarnym na blogu: Przepisy Kulinarne ze zdjęciami, krem jest z przepisu na ciasto rafaello, a pod galaretką jest warstwa pokrojonych

dolcevitainmykitchen
Fale Dunaju 316

Fale Dunaju to chyba klasyka polskich ciast. Klasyczne ciasto ucierane, z dodatkiem kakao, wiśniami i lekkim budyniowym kremem pod pierzynką z czekoladowej polewy. Osobiście pamiętam to ciasto przygotowywane przez moją babcię. Wielokrotnie próbowałem się za nie zabrać, ale zawsze wydawało mi się ogromnie pracochłonne i zbyt skomplikowane. Jak się okazało, byłem w ogromnym błędzie. Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym trochę(...)zmodyfikował przepisu. Ponieważ również, na jego przygotowanie miałem ograniczony z różnych powodów czas – poszedłem na łatwiznę z kremem😉 Smak jednak podobno mówi sam za siebie i już wiem, że do tego ciasta będę często wracał. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g masła cukier waniliowy 300g drylowanych wiśni 3 łyżki kakao

Jacob Tastes
Ciasto Poezja 283

tuż po Świętach na dość ważną okazję i spisało się znakomicie. Słodziutkie, ale przełamane smakiem domowego dżemu z czarnej porzeczki. Blaty ciasta jak w Puchatku - delikatne i miękkie, ale posypane orzechami, doskonale współgrają z naprawdę słodkim mlecznym kremem. Wykonałam je w blaszkach 22 x 26 cm, dlatego jest takie wysokie. Idealne na specjalne okazje;) Składniki na ciasto żółte(...)Dodatkowo:  300 g dżemu z czarnej porzeczki( u mnie domowy) lub powidła WYKONANIE: ciasto z bezą orzechową   masa jabłkowa   biszkopt orzechowy + dżem porzeczkowy   krem   ciasto z bezą orzechową   Smacznego

Domowe ciasta
Winogronowiec z kremem Monte 180

Proste w przygotowaniu ciasto z obłędnym kremem na bazie serków Monte. Do tego pyszne słodkie winogrona, kwaskowate porzeczki i ciasto do kawy jak znalazł. Rewelacyjną sprawą są nowe krystaliczne galaretki! Tortownica 22cm: Biszkopt: 3 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem Monte: 500 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 4 serki Monte(...)dodatkiem cukru pudru. Dodajemy serki Monte i miksujemy do połączenia składników. Wlewamy przestudzoną żelatynę i ponownie miksujemy. Krem wylewamy na biszkopt wyłożony w tortownicy. Wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Wierzch: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do delikatnego stężenia. Na wierzchu ciasta rozkładamy pokrojone winogrona i porzeczki. Zalewamy galaretką i ponownie chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
pyszne ciasto z resztek po soku z kremem mascarpone... 203

kominkiem 22 cm, przełożyć do formy ciasto włożyć do prodiża z grzaniem góra-dół, włączyć prodiż, piec około 40-45minut do suchego patyczka, ciasto wyjąć z formy zimne i przekroić na dwa blaty KREM MASCARPONE: zimną śmietanę ubijać mikserem, gdy zacznie sztywnieć wsypać cukier puder i wanilinowy, dodać serek mascarpone i ubić wszystko na sztywno jeden blat posmarować grubo(...)części i jedną rozsmarować na dżemie, lekko dociskając nakryć drugim blatem drugą część kremu rozsmarować po wierzchu i trzecią nałożyć szprycką, posypać kolorową posypką, schować do lodówki ciasto jest aromatyczne, wilgotne, krem nie za słodki, smakuje wyśmienicie i szybko się zjada .........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Karpatka z malinami 180

Jedno z moich ulubionych ciast w letniej wersji….krem bez masła a na bazie budyniu i śmietanki z soczystymi świeżymi malinami o idealnej konsystencji, wspaniałym smaku i eleganckim wyglądzie. Smaczny wypiek na letnie przyjęcie. Całość jest słodka a zarazem orzeźwiająca. Jednym słowem powiem nieskromnie …pyszna ! Składniki: Ciasto parzone: 1/2 kostki masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki szczypta soli(...)Śmietankę prosto z lodówki ubijamy na sztywny krem, dodajemy po łyżce stopniowo do budyniu cały czas miksując na najniższych obrotach aż do uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy świeże maliny, mieszamy już łyżką. Wykładamy masę na ciasto, dekorujemy malinową polewą czekoladową. Chłodzimy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe z kremem pomarańczowym 342

Szybkie i proste ciasto czekoladowe przełożyłam kremem pomarańczowym, który urozmaicił jego smak. Ciasto wilgotne, mięciutkie z pachnącym pomarańczami lekko kwaskowym kremem idealne do kawy. Składniki:  Ciasto: Ciasto czekoladowe duża blacha Delecta 200 g margaryny 4 jajka Krem: 4 pomarańcze 1 duży budyń waniliowy Delecta 200 g margaryny lub masła 2 żółtka 2 łyżki cukru 3/4 szklanki cukru pudru(...)żółtka dodawać do masy maślanej.Krem powinien być puszysty, ale będą wyczuwalne cząsteczki pomarańczy. Można dodać kilka kropli aromatu dla podkreślenia zapachu pomarańczy. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na pół i przełożyć kremem, wstawić do lodówki i przygotować polewę. Śmietankę zagotować i dodać połamaną czekoladę, dobrze wymieszać i polać ciasto. Następnie posypać kulkami zbożowymi. Uwaga! Jeśli ktoś obawia się salmonelli

talerz przyjemności
Makowo kokosowe z żurawiną 3215

Ciasto makowo, migdałowo, kokosowe do tego budyniowy krem i dodatek lekko kwaskowatej żurawiny. Moje kubki smakowe oszalały. Ciasto jest pyszne i z pewnością może zagościć na świątecznym stole.   Składniki: Ciasto: 150 g suchego maku 100 g kokosu Kresto 100 g mielonych migdałów Back Mit 80 g cukru 8 białek 4 żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem(...)ziemniaczanej wlać do żurawiny i zagotować. Odłożyć do ostudzenia. Polewa: w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z śmietaną. Letnią polewę rozsmarować na cieście. Warstwy ciasta: ciasto, masa z żurawiny, krem budyniowy, ciasto, polewa. Ciasto odłożyć w chłodne miejsce by krem stężał. Inspiracją był przepis na makową panienkę stąd z moimi modyfikacjami

Ala piecze i gotuje
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 240

mojprzepisna.pl | Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne W życiu byście nie zgadli, że to ciasto zawiera fasolę. Zarówno ciasto jak i krem spożywane oddzielnie smakują świetnie, jako duet są jeszcze pyszniejsze. Nie sądziłam, że ciasto wyjdzie delikatniutkie, a jednocześnie wilgotne, jak delikatny, wilgotny biszkopt z kawałkami czekolady. Krem jest mocno kokosowy, treściwy, zwarty, nie spłynie(...)jagodowy Fasolę odsączyć na sitku, przepłukać wodą. Wszystkie składniki przełożyć do misy malaksera lub do wysokiego naczynia, zmielić na gładką masę, nożem w kształcie litery S lub blenderem. Krem wyłożyć na ciasto. Ciasto schłodzić przez 2 godziny, przed podaniem udekorować kleksami zrobionymi z dżemu. Wartości odżywcze dla całego ciasta (1623 g): kcal: 3863 Białko: 130 g Węglowodany: 320 g Tłuszcz

moj przepis na
Wspomnienie o tarcie 171

Zawsze podczas jedzenia tarta zostawala poddawana ocenie. Ciasto zdradzalo kiedy tarta zostala upieczona, gdy byla swieza spod byl chrupiacy, ale im wiecej czasu uplynelo od jej przygotowania tym ciasto bardziej nasiakalo kremem i stawalo sie mieciutkie. Moje ciasto nie mialo tyle czasu, gdyz tarta za bardzo nam wszystkim smakowala by doczekac kolejnego dnia. Tarta z truskawkami i creme patissiere skladniki(...)ogniu okolo 5 minut i caly czas mieszamy. Powstanie dosc gesty budyn. Sciagamy z ognia i dodajmey maslo i kirsch. Krem odstawiamy do lodowki na 2 godziny. Na ciasto nakladamy krem, a nastepnie ukladamy polowki truskawek. Tarte posypujemy uprazonymi platkami migdalow i cukrem. Przechowujemy w lodowce. Smacznego! Zrodlo: "Maxi ciusine" N°58 kwiecen/maj 2010 Przepis dodaje w ramach zabawy "Sezon

Przysmaki Karolki
Ptysie z kremem czekoladowym, malinami i pudrem z hibiskusa 224

height: 1em;" /> Składniki (na 24 ptysie): Ciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 szklanki mleka 185 g masła Krem czekoladowy: 2 budynie do ciast i kremów „Winiary”- czekoladowy smak 2 serki mascarpone (500 g) około 4 łyżek cukru pudru maliny Puder z hibiskusa: 2 łyżki suszonego hibiskusa 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Ciasto: Zagotować(...)wielkości mandarynki) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między ptysiami zostawić trochę miejsca bo urosną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut. Ostudzić i przekroić. Krem czekoladowy: Budynie przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Następnie dodać cukier puder i serki mascarpone. Zmiksować tylko do połączenia składników. Ewentualnie dodać jeszcze cukru pudru. Gotowym kremem wypełnić spody ptysi

Oryginalny smak
Kruche ciasto z jagodami i kremem cytrynowym 178

postanowiłam powtórzyć w ostatni weekend i zrobić zdjęcia na bloga, bo przepis i te smaki są warte, żeby się nimi podzielić. Zatem pieczcie i korzystajcie:) Kruche ciasto z jagodami i kremem cytrynowm   Drukuj Prep time 30 min Cook time 40 min Total time 1 godzina 10 min   Kruche, kokosowe ciasto z jagodami zapieczonymi w cytrynowym kremie. Świetne połączenie(...)wierzchu. Wstawić z powrotem do piekarnika i piec kolejne 15-20 minut aż masa stężeje. Podawać pokrojone na kwadraty, można posypać cukrem pudrem 3.5.3251 Artykuł Kruche ciasto z jagodami i kremem cytrynowym pochodzi z serwisu Cooking for Emily

Cooking for Emily
Ciasto z rabarbarem i kremem 169

powstało zupełnie przypadkiem, na zasadzie "co mam, to dam" i wyszło nieziemsko pysznie :-) Tym razem poszłam trochę na łatwiznę i użyłam kremów błyskawicznych, ale zawsze możecie przygotować tradycyjną masę budyniową, jeśli wolicie :-) Szybkie, łatwe i wszystkim smakuje... SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 250 g masła (lub margaryny) 2 jajka 2 żółtka(...)duży cukier wanilinowy Masa rabarbarowa: 2 kg rabarbaru 1,5 szklanki cukru 2 galaretki truskawkowe Masa budyniowa: 2 kremy budyniowe błyskawiczne mleko zgodnie z przepisem na opakowaniu kremów Suche składniki ciasta mieszamy razem,dodajemy masło startą na tarce jarzynowej i rozcieramy w dłoniach aż powstanie coś co przypomina mokry piasek. Dodajemy jajka, żółtka i szybko zagniatamy ciasto - czym szybciej

Czary - gary w kuchni