ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:138/1378)

Domowe Bounty 203

rzeczy jest dla mnie kompozycją idealną. Taki właśnie ideał to batoniki bounty domowej roboty. Pyszne słodkie wiórki kokosowe zatopione w gorzkiej czekoladzie. Mniam… Składniki: 200g wiórków kokosowych 100ml śmietany kremówki 50g cukru pudru 50g masła 2 tabliczki gorzkiej czekolady W rondelku rozpuszczamy masło wraz ze śmietaną kremówką. W miseczce mieszamy wiórki koksowe z cukrem pudrem. Łączymy wiórki z roztopionym masłem

Kolizje Smaków
Czekoladowa niespodzianka 190

owoce. Jeśli macie deficyty w zastawie stołowej lub zwyczajnie uwielbiacie czekoladę to przepis dla Was! Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 5 deserów Składniki: 2 tabliczki czekolady 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Dowolne owoce np.: Winogrona Banany Posypka do dekoracji 5 balonów Przygotowanie miseczek zaczynamy od nadmuchania balonów do wielkości cytryny. Balony myjemy pod bieżącą wodą oraz(...)Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ponownie podgrzewamy czekoladę i robimy drugą warstwę miseczek. Ponownie odstawiamy do lodówki. Po około 20 minutach przygotowujemy bita śmietanę miksując kremówkę z cukrem pudrem. Wyjmujemy baloniki i sprawdzamy czy czekolada zastygła. Delikatnie spuszczamy powietrze z baloników. Powstają czekoladowe miseczki. Układamy w nich wybrane owoce. Na nie wykładamy bitą śmietanę oraz posypkę

Kolizje Smaków
Ciastka z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i truskawkami 200

ciastka z owocami. A prostota w przygotowaniu nie przekłada się bynajmniej na ich anielski smak. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 12 ciastek Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 330ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 12 truskawek 50g masła Ok. 50g cukru Kilka kropel cytryny Blat posypujemy cukrem (tak jak to robimy zazwyczaj z mąką). Następnie kładziemy na tym ciasto francuskie(...)minut. Wyjmujemy całość z piekarnika, a ciastka z foremki. Jeśli nie zrobimy tego od razu to ciastka przykleją się i nie uda się ich wyciągnąć. Odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i kilkoma kroplami cytryny na bitą śmietanę. Na chłodne ciasto wyciskamy bitą pianę, a na to układamy po przekrojonej truskawce. Obsypujemy cukrem pudrem. Ciastka podajemy

Kolizje Smaków
Z serii do poczytania : Testowanie formy silikonowej Tupperware - Czekoladki miętowe 119

miętowym. A dlaczego? Bo będą duże :) A jak każdy wie czekolada i mięta pasują do siebie idealnie.  Składniki : * 2 tabliczki mlecznej czekolady * 180g białych pianek marshmallow * 200 ml kremówki 36% * pół szklanki mleka * 60ml syropu miętowego do drinków i deserów Przygotowanie : Mleko z piankami rozpuścić, wystudzić. Dodać syrop miętowy. Ubić kremówkę. Dodać masę z pianek i wymieszać delikatnie. Czekoladę

Magiczne Życie Marty
Trifle brzoskwiniowe 104

Banalny i smaczny.  W oryginalnym przepisie, który podesłała nam Malwina, użyte były brzoskwinie z puszki.  Jednak w sezonie musiałam wykorzystać świeże.     Składniki: 200 ml śmietany kremówki 50 g cukru pudru (można dać mniej) 400 g brzoskwiń garść pistacji biszkopciki 100 g wody 100 g cukru   Wykonanie: Ze 100 g wody i 100 g cukru gotujemy(...)cukrem.  Pod koniec dodajemy łyżkę syropu i mieszamy.  Biszkopciki moczymy w pozostały syropie.  Układamy je na dnie naczynia.  Na to kładziemy brzoskwinie i dekorujemy ubitą kremówką.  Wierzch posypujemy posiekanymi pistacjami

Sto kolorów kuchni
Semifreddo porzeczkowe (deser lodowy) 189

lodowy) będzie ozdobą stołu, bo nie tylko jest pyszne, ale ten deser również wygląda bardzo apetycznie. Polecam! Składniki : 2 szklanki czarnych porzeczek 1 łyżka cukru pudru 400 ml śmietany kremówki 36% białko z 1 jajka mrożone owoce listki mięty Przygotowanie: Czarne porzeczki myjemy, obieramy z szypułek i odcedzamy na durszlaku. Porzeczki przecieramy w sokowirówce na mus. Śmietanę kremówkę ubijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rurki z bitą śmietaną 167

delikatne i kruchuteńkie. Z podanych proporcji upiekłam 30 sporych rurek. Składniki: 500 g mąki 250 g śmietany 18% 250 g masła opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 500 ml śmietany kremówki do ubicia 4 łyżki cukru pudru dodatkowo: cukier do obtoczenia rurek (użyłam: różowego dekoracyjnego, cynamonowego i zwykłego) Przygotowanie: Mąkę, śmietanę 18%, masło, cukier waniliowy i sól zmiksowałam, uformowałam w kulę(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam do zezłocenia się (ok. 20 minut) w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Gorące jeszcze rurki zdejmowałam z foremek i odkładałam do wystygnięcia. Kremówkę ubiłam z cukrem pudrem i tuż przed podaniem nadziewałam nią wystudzone rurki

Kulinarny Pamiętnik
Brzoskwiniowy sernik na zimno 276

opakowanie podłużnych herbatników (ok. 20 dag) - puszka brzoskwiń - 1 galaretka owocowa (np. gruszkowa) - 2 serki homogenizowane (po 25 dag) - 2 żółtka - 3 łyżki cukru pudru - łyżka żelatyny - 1 szklanka kremówki Wykonanie Brzoskwinie odcedzić, zostawić trzy połówki, resztę pokroić kostkę. Sok wykorzystać do nasączenia biszkoptów. Serki utrzeć z żółtkami i dwoma łyżkami cukru pudru. Dodać kremówkę ubitą z pozostałym cukrem pudrem

Świat Smaku
Zupa serowa z kurczakiem 151

Składniki - pojedynczy filet z kurczaka - 4 marchewki - 2 cebule - 2 topione serki śmietankowe - 10 dag startego żółtego sera - 100 ml kremówki - zioła prowansalskie - pieprz ziołowy - ząbek czosnku - olej - 1,5 L bulionu drobiowego - pęczek liści selera Wykonanie Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Zalać bulionem, dodać posiekane liście selera i zagotować. Marchewki obrać i pokroić z talarki. Dodać do wywaru(...)pokroić z małą kostkę. Dodać do wywaru. Sery wymieszać z 1 szklanką wywaru. Dodać do zupy wraz ze zmiażdżonym i posiekanym czosnkiem i ziołami. Gotować ok. 5 minut. Wlać kremówkę i doprawić pieprzem ziołowym. Uwaga – sprawdzona rada 1)        Aby urozmaicić potrawę, wraz z marchewką można dodać trzy pokrojone w kostkę ziemniaki Życzę smacznego

Świat Smaku
Pianki limonkowe... 185

zrobić. Deser ten jest bardzo cierpki w smaku, ale orzeźwiający w upalne dni, fajnie można go przerabiać zmieniając tylko owoce. Pianki limonkowe... SKŁADNIKI: - 4 limonki - 200 ml śmietany kremówki 36% - 200 g cukru pudru - 2 białka z jajek - 2 łyżeczki żelatyny  - skórka z otartej limonek do dekoracji PRZYGOTOWANIE:      Najpierw rozpuszczamy żelatynę w dziesięciu łyżeczkach(...)zagotować syrop. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następny etap to ubicie białek z resztą cukru, na sztywną bezę. Śmietanę kremówkę ubijamy chwilę i dodajemy do niej nasz syrop z limonek. Na sam koniec dodajemy ubite białka i mieszamy łyżką. Na sam koniec przelewamy masę do pucharków i wkładamy

Zainspiruj się kuchnią
Sernik na zimno z serków homogenizowanych 399

mnóstwo jagód, dlatego moja wersja jest właśnie z jagodami. Pyszna i orzeźwiająca. Smak jaki pamiętam z dzieciństwa. Składniki: 600 g serków homogenizowanych o smaku waniliowym 400 ml śmietany kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2,5 czubatej łyżki żelatyny 1 galaretka (ja użyłam czerwonej, ale może być dowolna) ok. 200 g świeżych jagód, borówek, truskawek, malin, porzeczek lub innych owoców(...)wrzątku. Mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Żelatynę natomiast rozpuszczamy w niewielkiej ilości bardzo gorącej wody (maksymalnie 1/3 szklanki), intensywnie mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. W misce ubijamy śmietanę kremówkę – prawie na sztywno. Dodajemy cukier puder i krótko miksujemy. Następnie dodajemy po 1 łyżce serka waniliowego (nie więcej) cały czas miksując na wolnych obrotach. Robimy tak do wykończenia serków

Poezja smaku
Sernik z bakaliami 160

Składniki na masę serową: 1 kg sera twarogowego (3-krotnie mielonego) 6 sztuk jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 6 łyżek mąki 100 g śmietanki kremówki 36% Składniki na spód: 200 g ciasteczek musli 150 g masła Bakalie: 5 łyżek rodzynek 5 łyżek kruszonych orzechów włoskich Przepis na spód: Ciasteczka lekko kruszymy i umieszczamy w melakserze - rozdrabniamy na "piasek(...)obrotach miksera do połączenia składników. Następnie wbijamy jedno jajko, miksujemy przez minutę i wbijamy kolejne. Postępujemy tak aż do wyczerpania jajek. Następnie do masy serowej dodajemy śmietankę kremówkę wraz z rodzynkami i orzechami i miksujemy jeszcze przez chwilę na małych obrotach. Masę przekładamy do formy ze spodem ciasteczkowym (w razie konieczności wyrównujemy wierzch sernika łyżką). Sernik wstawiamy

Emcia Pichci
Tęczowy sernik na zimno 238

Składniki: 5 galaretek o smakach: truskawkowa, owoce leśne, mohito, blue curacao, brzoskwiniowa 5 serków homogenizowanych waniliowych (po 150 g) Dodatkowo: 170 g śmietanki kremówki 30% 1 śmietanfix  Kolorowa posypka Przepis: Do wykonania tego sernika potrzebujemy tortownicę lub inne okrągłe naczynie o średnicy ok. 24 cm. Używając tortownicy należy owinąć jej spód folią spożywczą. Każdą warstwę wykonujemy dokładnie(...)masy robimy kolejną galaretkę w dokładnie ten sam sposób. Postępujemy tak aż galaretki się wyczerpią. Następnie cały sernik pozostawiamy w lodówce na noc. Do dekoracji można użyć ubitej śmietanki kremówki (zimną śmietankę ubijamy na najwyższych obrotach miksera przez ok. 8 minut ze śmietanfixem) i kolorowej posypki. Przed wyjęciem sernika z tortownicy należy obkroić nożem jego brzegi. insertCookd("b2bc7b4262c04feb68fb5ebbdd9c12f7

Emcia Pichci
Szarlotka z bitą śmietaną 168

cukru pudru Składniki na mus jabłkowy: 1 kg kwaśnych jabłek 4 łyżki cukru 1/4 szklanki wody 8 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki wrzątku Składniki na bitą śmietanę: 330 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżeczki żelatyny 1/5 szklanki wrzątku Dodatkowo: 3 łyżki mielonych orzechów laskowych BackMit Przepis na biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Stopniowo(...)blenderem miksujemy jabłka na mus. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do musu. Całość dokładnie mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Przepis na bitą śmietanę: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę 30% przelewamy do wysokiego naczynia i dodajemy cukier puder. Miksujemy na najwyższych obrotach przez ok. 6-8 minut i dodajemy do całości rozpuszczoną we wrzątku żelatynę. Całość jeszcze chwilę miksujemy

Emcia Pichci
Lody malinowe 139

ramach kolejnego już Lubelskiego Kociołka. Zajrzyjcie do dziewczyn, co malinowego przygotowały na dzisiaj. Martyna , Miętowa Kuchnia , Edyta , Agnieszka , Marta , Małgośka , Dorota Składniki: 200 g cukru 400 g śmietanki kremówki 4 żółtka ok. 400 - 450 g malin 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Żółtka ubijamy na parze z cukrem. Kiedy będą już puszyste, odstawiamy miskę do schłodzenia. Maliny miksujemy i przecieramy(...)przez sito. Powstałe puree (350-400 g) mieszamy z sokiem z cytryny. Kremówkę ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy pure z malin i przestudzone żółtka. Całość ubijamy do połączenia składników. Jeżeli mamy maszynę do lodów, to masę wlewamy i postępujemy zgodnie z instrukcją. Możemy potem jeszcze schłodzić masę w zamrażarce. My zjedliśmy lody prosto z maszyny. Jeżeli nie mamy maszyny

Sto kolorów kuchni