serka Bielucha0,5 l śmietany 30%2 łyżeczki żelatyny2 łyżki cukru pudru6 białek2 łyżki cukru pudru2 paczki migdałów Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę i pod koniec dodajemy mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy i piecz 45 minut w 160 stopniach. Pozostawić do ostygnięcia. Należy uważać, z ciastem gdyż będzie bardzo
ciastkarnia na kruchym spodziepowrocie do domu, mogę już zastać pusty talerz. Dużo się nie pomyliłam. Co do ciasta, wyszło pyszne. Pigwa nie należy do słodkich owoców, ale w połączeniu z ucieranym słodkim ciastem i kruchymi orzechami mogę śmiało powiedzieć, że do jesiennej herbaty jest jak znalazł. Wypróbujcie sami! A dla zapominalskich, przypominam o trwającym do dziś ( t.j. 18.10 do 23.59) konkursie
Słodkie PrzyjemnościNo i kupiłam jagody i upiekłam pyszne ciasto. Smak jest rewelacyjny, kwaskowaty od jagód i słodki od bezy a ciasto znika w błyskawicznym tempie. Można popróbować
Moje Małe CzarowanieBabka piaskowa z makiem i czekoladą to pyszne ciasto dla kogoś kto lubi połączenie maku z czekoladą. Babka piaskowa jak sama nazwa wskazuje to babka na
codojedzeniaPo krótkiej przerwie Witam ponownie Obiecany przepis na ciasto ze śliwkami. Przepis pochodzi z blogu Moje wypieki . Z braku składników musiałam go troszeczkę zmodyfikować i tak
moj przepis naZanim napiszę dalej co i jak z ciastem z gruszkami, kilka słów od ciasta oderwanych :) A może... jak teraz pomyślałam - wręcz przeciwnie. Przeglądając FB nie da
bistro mamaSłodki ananas, kokos i cukinia. Bardzo lubię piec ciasto z cukinią . Cukiniowe ciasto jest wilgotne i sprężyste. Cukinia, neutrala w smaku pasuje z większością owoców. Robiłam
codojedzeniaOstatni tydzień wakacji pachnie u mnie domowym ciastem ze śliwkami, czekoladą i owsianą kruszonką... Szkoda, że w roku szkolnym będę miała mniej czasu na cieszenie się
Kuchnia EllieKupiłam trzy nieduże cukinie z myślą o jakimś cieście lub lekkim obiedzie. Zastanawiałam się, czy wystarczy, bo przecież tylko trzy … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniPo raz kolejny upiekłam razem z dziewczynami ciasto w ramach wydarzenia "Ciasto na niedzielę" [ klik ] Ciasto jest mega proste i uda się każdemu, do
Moje Małe CzarowanieJest to bardzo szybkie i proste ciasto, do którego nawet nie trzeba zbytnio się przykładać i wyciągać miksera, bo wystarczy kilka ruchów łyżką i ciasto gotowe
Kraina Miodem PłynącaNie przesadzam i nie oszukuję. To jest najlepsze ciasto z rabarbarem, jakie zdarzyło mi się jeść. Wszystkie smaki komponują się ze sobą idealnie, jest odpowiednio słodkie
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzygotowanie:Dwie blaszki o wymiarach 28 x 12 cm wykładamy papierem pergaminowym i nagrzewamy piekarnik na 180 CciastoW mikserze ucieramy żółtka z cukrem i masem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę i ubite białka na sztywną pianę. Ciasto dzielimy na dwie części i wykładamy spód naszych blach.masa makowaMak zalewamy wrzątkiem - odstawiamy na 15 minut, odcedzamy wodę i przepuszczamy przez(...)białka na sztywną pianę i również dobrze mieszamy. Masę makową dzielimy na 2 części o wykładamy równo do blach na wcześniej położone ciasto. masa serowaW mikserze łączymy wszystkie składniki, ucieramy na gładką masę, dzielimy na dwie części i układamy do blaszek równo na masę makową.Ciasto pieczemy ok 45-55 minut u 180 C. Pierwsze
Niezły Młynekdodawać pojedynczo jajka. Każde kolejne wbijać po "wchłonięciu się" poprzedniego. 3. Zmienić końcówkę miksera z ucierającej na miksującą. Wsypać do utartego masła połowę mieszanki mączno-kakaowej, dokładnie wymieszać. Następnie dodać śmietanę i ekstrakt waniliowy, ponownie wymieszać. Na koniec wmieszać resztę mieszanki mączno-kakaowej. Ciasto wyjdzie gęste, ale takie właśnie powinno być. 4. Piekarnik rozgrzać do do temperatury
Domowa Cookierenka Agicynamonu Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej i rozgniecione banany. Miksujemy chwilę na wysokich obrotach. Dodajemy mąkę, sodę rozpuszczoną w mleku i sól. Mieszamy razem na wolniejszych obrotach lub za pomocą drewnianej łyżki. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe, posiekane orzechy i rodzynki (ewentualnie cynamon). Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy(...)oleju ew. rodzynki Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej i rozgniecione banany. Miksujemy chwilę na wysokich obrotach. Dodajemy mąkę, sodę i sól. Mieszamy razem na wolniejszych obrotach lub za pomocą drewnianej łyżki. Na końcu dodajemy rodzynki. Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wlewamy ciasto i pieczemy w 150 st. z termoobiegiem przez
bistro mama