ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:146/500)

Rabarbarowiec z kruszonką kokosową 155

masę, wtedy dodać po jednym jajku - ucierać Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia - ucierać, w trakcie dodać po łyżce śmietany, ciągle ucierać Przełożyć do foremki z papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wykładamy na ciasto pokrojony w kostkę rabarbar, posypujemy kruszonką. Mnie z tych składników pozostało jeszcze kruszonki, zamroziłam ją i wykorzystam później Kruszonkę robimy łącząc doskonale wszystkie(...)przeznaczone na nią składniki , jeśli słabo ucierałaby sie między palcami i lepiła spróbujmy dodać ciut mąki Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez około 40- 50 min. U mnie w foremce 25 x 31 cm. Ciasto jest kruche, bardzo apetyczne, szybko znika z talerzyków. Ten przepis wykorzystam jeszcze do innych owoców np. agrestu. Źródło : "Kuchnia polska- tradycyjne potrawy

Proste Potrawy
Dwukolorowe ciasteczka z rumowym lukrem 188

daje niesamowitą satysfakcję. Pamiętaj, że wszystko co Cię spotyka ma sens. Nie trać cierpliwości. Składniki na ciasto: 370g mąki pszennej 250g masła w temperaturze pokojowej 370g cukru pudru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50ml mleka 2 łyżki kakao Sposób wykonania: Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę, dodajemy 5 żółtek, mleko, przesianą przez sitko mąkę oraz proszek(...)Celsjusza ok. 30 minut. Lukier: 400g cukru pudru sok z 1 cytryny 1 białko 1 łyżka rumu Sposób wykonania: Cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny, białkiem i rumem na puszystą, gładką masę. Przenosimy na lekko ostudzone ciasto. Po zastygnięciu wykrawamy foremkami ciasteczka. "Jest mnóstwo rzeczy, które przyniosły mi wiele dobrego, choć nie przyniosły mi żadnego zysku. Taką rzeczą

Kuchnia Pani Wiosny
Ciasteczka "stempelki" bez masła i cukru 168

miękkiego oleju kokosowego 100-120 g ksylitolu 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: miękki olej kokosowy utrzeć z cukrem na puszystą masę, wbić jajko i ucierać dalej. Dodawać porcjami mąkę z cynamonem. Gdyby ciasto się nie lepiło można dodać 1 łyżkę mleka. Uformować w kulę, dysk, owinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na około 60 minut odrywać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy 647

Przygotowanie sernika: Wszystkie składniki sernika powinny mieć temperaturę pokojową. Należy je zatem odpowiednio wcześniej wyciągnąć z lodówki (min. 1 godzinę wcześniej). Przygotować ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem na „kogel mogel” (ucieram w „kiciusiu” z zamontowanym mieszadłem do ucierania) . 4 żółtka 1 szklanka cukru Stopniowo dodawać miękkie masło w kawałkach i ucierać, aż całe masło dobrze

Moja Delicja
Zdrowe ciasto z mąki pełnoziarnistej 204

sezonowe owoce - cukier puder do posypania - bułka tarta do obsypania blaszki Wykonanie : Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę ,im lepiej utrzemy tym ładniej ciasto wyrośnie, dodajemy sól i jeszcze pół minuty ucieramy teraz dodajemy kolejno po jednym jajku ,każde kolejne dodajemy dopiero jak poprzednie połączy się z masą . Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy

Wypieki Rene
Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy 117

chrupiącym lukrem. Masa serowa jest gładka, jednolita o kremowej konsystencji, zbita ale wilgotna (nie jest sucha, jak to często się zdarza). Do tego idealne ciasto, które w sumie to nie wiem jak opisać 🙂 Jest to ciasto półkruche (bo z dodatkiem spulchniacza w postaci proszku do pieczenia), bardziej piaskowe, ale nie sypkie (czyli nie kruszy i nie sypie się na talerzu(...)zatem odpowiednio wcześniej wyciągnąć z lodówki (1 godzinę wcześniej). Przygotować ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem na “kogel mogel” (ucieram w “kiciusiu” z zamontowanym mieszadłem do ucierania) . 4 żółtka 1 szklanka cukru (240 g) Stopniowo dodawać miękkie masło w kawałkach i ucierać, aż całe masło dobrze i równomiernie się rozprowadzi. 300 g masła w temp. pokojowej Mąkę przesiać z proszkiem

Moja Delicja
Placek owocowy z marcepanem 212

proszku do pieczeniaPonadto:~ 250 g mieszanych owoców jagodowych(  ja wykorzystałam, maliny, porzeczki, truskawki i... wiśnie ;)-wiem, to nie jagodowy owoc, ale pasuje do ciasta)Marcepan ścieramy na tarce ( duże oczka). Masło ucieramy z cukrem, tak aby powstał puszysty krem, po czym kolejno dodajemy, jaja , a na samym końcu marcepan , chwilkę mieszamy, tylko tak aby lekko się wszystko połączyło(...)ciasto.Placek wstawiamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika i pieczemy 35-40 min.Przed podaniem , wystudzony placek można udekorować świeżymi owocami i posypać cukrem pudrem. Smacznego!! Lubicie takie mocno owocowe ciasta

Farmażony
Piernik z kremem śliwkowym 192

łyżka cynamonu 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 2 łyżeczki sody  Margarynę utrzeć z cukrem. W trakcie ucierania dodać po jednym jajku, a następnie powidło i przyprawy. Partiami dodawać mąkę wymieszaną z sodą i mleko. Ciasto piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni, w dużej blaszce (26x34) wyłożonej papierem.  Krem: 300 ml mleka 2 żółtka(...)żółtkami i mąką ziemniaczaną, połączyć z wrzątkiem, ugotować budyń. Wystudzić. Utrzeć masło i margarynę. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu uzyskani jednolitego kremu. Na końcu dodać powidło. Dodawać je małymi porcjami aby masa się nie zważyła. Wystudzone ciasto przekroić i przełożyć połową kremu, pozostałym kremem posmarować na wierzchu. Można udekorować polewą czekoladową lub obsypać startą czekoladą i bakaliami

Praktyczna pl
Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym 201

dalej ucieramy. Kolejno dodajemy jogurt grecki i ucieramy do połączenia. Powoli, stopniowo dodajemy suche wymieszane składniki. Ucieramy do połączenia. Na sam koniec wsypujemy cukinię i czekoladę. Mieszamy szpatułką do połączenia. Formę kwadratową o boku 20 cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego(...)ostygnięcia. Krem: 300 g serka kremowego np. Philadelphia 2 łyżki cukru pudru 50 g wiórek kokosowych plus 20 g do posypania Serek ucieramy z cukrem. Wsypujemy 50 g wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy dodatkowo kokosem. Źródło inspiracji: twopeasandtheirpod.com The post Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym

Made By Mom And Son
Sernik z rosą 198

wysmarowania formy Składniki na ciasto zagniatamy i wstawiamy na 30 minut do zamrażarki. Blachę (ok. 40×25 cm) smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Wykładamy ciasto tak aby nachodziło również na boki. 2 jajka ucieramy z 6 żółtkami, cukrem i cukrem wanilinowym. Do masy dodajemy po łyżce sera a następnie proszek budyniowy i mleko z olejem. Cały czas miksujemy. Masę

Mienta blog
Kopiec kreta 175

wystudzenia   .  Oddzielamy białka od żółtek, żółtka dodajemy do przestudzonej masy-ucieramy   .  Do masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia- ucieramy   .  Białka ubijamy na pianę i dodajemy ostrożnie do ciasta       Pieczemy w wysmarowanej blaszce o średnicy 24 cm, pieczemy w temp, 180 stopni C przez około

Proste Potrawy
Ciasto smerfa 191

Strasznie nie lubię pakowania, zawsze mam wrażenie, że czegoś nie wezmę, trochę o dziwne w sumie bo podróżować bardzo lubię, wiec trochę się to kłoci z

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżowa gwiazda z nadzieniem jak do Rogali Marcińskich 168

drożdzami. Zaczyn wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. W tym czasie z żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy  przesianą mąkę, wlewamy rozczyn, roztopione chłodne masło i resztę składników i wyrabiamy.  Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto pieczemy około(...)figi i daktyle mielimy drobno. Do masy marcepanowej, dodajemy cukier puder i trzy łyżki śmietany i ucieramy to na jednolitą masę. Po czym dodajemy powoli mak i bakalie, skórkę pomarańczową i skruszone drobno biszkopty. Masa jest gotowa.   Przygotowanie gwiazdy:  Ciasto dzielimy na 2 części. Każdą część dzielimy na kolejne 3 części. Wszystkie 3 części wałkujemy na koło

Lili w kuchni
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 347

części - około 2/3 i 1/3, każdą zawijamy w folię spożywczą. Wiekszą wkładamy do  lodówki na 1 h, a mniejszą zamrażamy ( ok. 2 h). Kiedy ciasto się chłodzi przygotowujemy masę serową. Całe jajka ucieramy mikserem z cukrem, stopniowo dodajemy masło, mąkę i twaróg. Ucieramy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, łyżka

Mia Cucina Sofieta
Brownie czekoladowo miętowe 171

mleka w proszku 1,5 ekstraktu miętowego 3 łyżki gotowego kremu marshmallow zielony barwnik (opcjonalnie) wierzch 200 g czekolady 100 g masła Przygotowanie: ciasto: Masło rozpuszczamy z czekoladą, studzimy Białka ubijamy na sztywno i odstawiamy. Żółtka ucieramy z cukrem,dodajemy rozpuszczoną z masłem czekoladę, sól, mąkę i kakao. Na końcu mieszamy ciasto z białkami. Formę 20x 30 cm wykładamy papierem

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania