ciasta truskawkowe - 3451 przepisów (strona:65/231)

Ciasto zebra 177

Popularne ciasto w zdrowszej wersji? Dlaczego nie! Idealne na popołudniową herbatę z bliskimi osobami. Polecam upiec ciasto zebra. :) Składniki: 2 jaja 150g cukru brązowego 5 łyżek

Truskawkowa Fiesta
Najpopularniejsze przepisy w 2016 129

Indyjska zupa z ciecierzycą i kalafiorem 2. Szybkie ciastka owsiane z bananem 3. Placuszki z kaszy jaglanej z jabłkami 4. Gofry gryczane 5. Szybkie ciasto śniadaniowe z płatków owsianych z bananem i dżemem truskawkowym 6. Kokosowy pudding chia z bananem i karmelizowanym ananasem 7. 3 pomysły na sałatki na wynos w słoiku 8. Makaron z kalafiorem w sosie śmietanowym

Cooking for Emily
Rolada z truskawkami 166

Zapraszam na roladę serową z truskawkowym musem i truskawkami. Jest puszysta, wilgotna wręcz rozpływa się w ustach.  Piekłam ją z okazji Dnia Matki wszystkim bardzo

W garach u Gosi
Jogurtowiec truskawkowy 313

Na zakończenie sezonu truskawkowego zrobiłam pyszny truskawkowy sernik na zimno z jogurtu. Teraz pozostaje czekać na następny sezon i raczyć się zapasami truskawek z zamrażarki i

Monia miesza i gotuje
Sernik kibica - "biało czerwoni" 531

....to dla Kuby Błaszczykowskiego     Masa truskawkowa 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe   Masa serowa 1 kg serka waniliowego z wiaderka 1/2 litra kremówki

Jadło i czytadło
Bezowo - kokosowa rolada z truskawkami za dwóje ;-P 182

minut. Po tym czasie, wyciągamy bezę, odwracamy do góry nogami, zdejmujemy papier i rolujemy na roladę, póki jest jeszcze gorąca. Jak wystygnie nie zrolujesz ciasta, bo całe popęka. Gotowe. Odstawiamy do wystudzenia. MASA TRUSKAWKOWA: - 350 g serka kremowego (twarogowego) o zawartości tłuszczu min. 18% - 100 ml mleka - 150 ml zmiksowanych truskawek - 70 g cukru pudru - 1 cukier wanilinowy Delecta

SMYKWKUCHNI
Sernik z polewa karmelową i likierem truskawkowym 138

Sernik z likierem truskawkowym smakuje po prostu bosko. Od razu przywołuje wspomnienia świeżych truskawek i beztroskiego lata. Idealny na jesienne chłodne wieczory.  Składniki: (foremka 23cm

Gotowanie i blogowanie
Sernik na zimno! 196

Deser! Mniammmm! Zimny i mocno truskawkowy sernik. Idealny na upalne dni. Serniki na zimno dość często robię w domu, z kilku powodów, po pierwsze są dużo

SMYKWKUCHNI
Ciasto morelowe z orzechami nerkowca 135

zabrakło czasu...ale, nie dlatego, że się leniliśmy... po prostu było tyle pytań, tyle porad, opowieści.... Udało nam się przygotować dwa ciasta i napój. Oprócz ciasta z morelami i orzechami nerkowca przygotowaliśmy tartęszpinakowo-truskawkową   oraz koktajl arbuzowo-melonowy. Bardzo dziękuję za miło spędzony czas. Zdjęcia Lidl i królestwo garów

królestwo garów
Ciasto z płatków owsianych z truskawkowym puddingiem bez pieczenia, mąki i cukru 198

Pyszne ciasto owsiane z dodatkiem daktyli i kokosa, z lekkim truskawkowym puddingiem, idealne na zbliżające się upały, kiedy nikt nie ma ochoty nawet otwierać piekarnika, idealnie chłodzi i smakuje pysznie, a do tego jest  bez dodatku masła, jajek, mąki pszennej i innych niepotrzebnych składników:) Składniki :  Na spód : - 2 szklanki płatków owsianych - 200 g daktyli  - 3-4 łyżki

zdrowa vege kuchnia
Jogurotowiec truskawkowy 262

Pozostajemy nadal w truskawkowym, gorącym klimacie.  Temperatura wysoka bo prawie 30 stopni -  w cieniu.  Pomimo tego, że za oknem leje się żar z

Krakowskie smaki Ani
Śmietanowiec z truskawkami 1200

Przypomniało nam się ciasto naszej Mamy. Kojarzy się przede wszystkim z sezonem truskawkowym. Udało nam się kupić truskawki z polskich upraw, prosto z pola, z piaskiem, ale za to o niepowtarzalnym smaku.     Składniki: -ok. 1/2 kg truskawek -2 galaretki -ok. 700 ml kwaśnej śmietany 18 % -2 łyżki żelatyny -cukier do smaku -wanilia -a na biszkopt

Maminek kulinarny
Bułeczki drożdżowe z konfitura truskawkowa i kruszonka czyli Niedzielne Śniadanie odc.59 163

składniki  mieszamy i wyrabiamy ciasto przez ok 8 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny Gdy ciasto wyrośnie krótko je zagniatamy i dzielimy na 10 kawałków.  Z każdej formujemy placuszek, nakładamy po łyżeczce konfitury truskawkowej lub dżemu.  Zawijamy jak pączka i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Zostawiamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Liebster blog 179

blogerom 11 pytań:) Jest mi strasznie miło, że do mnie zaglądacie i to już jest największa nagroda. Oto moje odpowiedzi na pytania Julii: 1.Moje ulubione ciasto owocowe to CUSZIMA wg Siostry Anastazji z musem truskawkowym 2.Bloga prowadzę od trzech miesięcy 3.Bloga założyłam, gdyż chciałam mieć taką moją własną Książkę Kucharską:) 4.Inspiruje mnie wiele rzeczy, czasem jakiś inny blog, czasem jakiś

Bea(u)ty kitchen
Tartaletki z domowym twarogiem i malinami 187

Sezon truskawkowy przeminął, ale malinowy trwa w pełni, dlatego dziś zaprezentuje Wam wypiek z malinami w tle. Babeczki przygotowane z kruszonki, krem z twarogu i słodycz

Słodkie Przyjemności
Tęczowy sernik na zimno 269

Składniki:5 galaretek o smakach: truskawkowa, owoce leśne, mohito, blue curacao, brzoskwiniowa5 serków homogenizowanych waniliowych (po 150 g)Dodatkowo:170 g śmietanki kremówki 30%1 śmietanfix

Emcia Pichci
Tort czekoladowy z truskawkami 401

 Z racji tego, że sezon truskawkowy trwa powstał czekoladowy tort z bitą śmietaną i truskawkami. Jeśli o mnie chodzi  tort  wyszedł rewelacyjny. Wierzch

Ala piecze i gotuje
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 264

Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci, delikatny, lekki krem jogurtowo-truskawkowy, do tego puszysty biszkopt z przepisu na biszkopt rzucany . Całość przystrojona kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej w stylu ombre, przepis na krem jest ze strony Moje wypieki . Solenizant był(...)kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy

moj przepis na
Sernik na zimno z porzeczkami – najprostszy ! 1547

gram masła  1 jogurt grecki 500 ml  1 opakowanie serka mascarpone 250 gram 45 dkg sera Mój Ulubiony  1 galaretka truskawkowa + 250 ml wody  szklanka porzeczek czerwonych    Okrągłą formę na ciasto wyłożyłam papierem do pieczenia.  Herbatniki rozdrabniamy i mieszamy z roztopionym masłem, tak otrzymaną kruszonką wykładamy spód tortownicy.  Galaretkę przygotowujemy wg przepisu

Kuchnia na wzgórzu
Owocowa pianka 476

pieczenia Pianka: 1 szklanka jagód 400 g truskawek 1 kg arbuza ( może być mniej ) 1/2 l śmietanki 30 %  2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: 100 g czekolady mlecznej 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej    Sposób wykonania:Ciasto: Białka należy ubić na sztywna pianę z cukrem. Następnie stopniowo dodać żółtka i przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać

Słodkości i nie tylko
Sernik z polewą rabarbarową i truskawkowymi czipsami 197

Niedawno ususzone czipsy truskawkowe [ klik ] i jeszcze świeży i pyszny rabarbar, co z tego powstało? Pyszne ciasto i jest to mój ukochany sernik. Popróbujcie koniecznie, połączenie składników idealne. Użyłam tutaj serków homogenizowanych osączonych na sicie, ale można użyć sera z wiaderka. Sernik z polewą rabarbarową i truskawkowymi czipsami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
NALEŚNIKI TIRAMISU 585

smaku (około 4 łyżeczki) WYKONANIE: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj na gładkie ciasto i smaż placki z obu stron, aż do wyczerpania ciasta. Naleśniki pozostaw do ostygnięcia. NADZIENIE: Wszystkie składniki zmiksuj krótko na gładko. SOS TRUSKAWKOWY: Do rondelka z grubym dnem wrzuć truskawki (mrożonych nie rozmrażaj wcześniej), dodaj cukier i gotuj  aż się lekko rozpadną (około 10 minut) . Wlej

Słodko-Słony Świat Ilony
,,Pawi ogon pod bezą” 166

litr mleka, 6 łyżek cukru, 1 budyń waniliowy, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki tortowej, 1/2 kostki margaryny Dodatkowo: powidła truskawkowe 20 dag orzechów 5 dag bakalii 3 galaretki malinowe Wykonanie: Ciasto miodowe Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy margarynę i siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe

Podróż w kulinaria
Dorsz pieczony, z salsą truskawkową i szpinakowymi kluseczkami 149

jednym kawałki fileta, ponownie oprószamy przyprawami, układamy po wiórku masła i zawijamy w szczelny pakuneczek. Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Salsa truskawkowa: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i przekładamy na patelnię. Posypujemy cukrem (ilość wg uznania, ja dałam 2 płaskie łyżki), skrapiamy sokiem z cytryny i octem balsamicznym i chwilę przesmażamy, następnie dodajemy serek(...)lekko solimy i wlewamy łyżkę oleju. We wrzątku maczamy łyżkę, następnie gorącą nabieramy małe porcje ciasta i zanurzamy w wodzie, postępujemy tak z całym ciastem. Gotujemy minutę od wypłynięcia na wierzch. Rybę polewamy sosem truskawkowym, podajemy z kluseczkami i dekorujemy ziarenkami granatu, listkami świeżej mięty oraz połówkami truskawek. Cała dekoracja jest do zjedzenia. Smacznego :) RADY: Użyłam szpinaku mrożonego, bo tylko

Kolorowy Przepisownik
Naleśniki z Musem Truskawkowym w Serze Malinowym (najprostsze ciasto na naleśniki) 200

soli 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią DODATKOWO: ok. 2 łyżki Musu z Malin Mus Truskawkowy (w formie dżemu, jaki co roku robię) ale spokojnie możesz dodać inny dżem listki mięty do dekoracji cukier do smaku 250 g sera białego Wykonanie: Tak wiem do ciasta naleśnikowego dodaje się też wodę mineralną gazowaną, ale tak jak napisałam to ciasto najprostsze(...)konsystencji. Naleśniki smażę  na patelni, nie używam tłuszczu już, bo dodałam do ciasta rozpuszczone masło. Jeśli uważacie, że naleśniki przykleją się do Waszej patelni, to proponuję na rozgrzaną wlać odrobinę oleju, rozprowadzić po patelni za pomocą ręcznika papierowego i smażyć. Usmażone naleśniki posmarowałam musem truskawkowym i zwinęłam w rulony. Każdy rulon pocięłam na grube kawałki.  Ser? Wrzuciłam kostkę

Blondynka Gotuje
Drożdżówki [ z olejem rzepakowym] z masą rabarbarowo-truskawkową 213

Zachciało mi się bułeczek drożdżowych..i oto są..pyszne ...z truskawkami, rabarbarem i jabłuszkiem..pycha..do ciasta drożdżowego dodałam olej rzepakowy który  jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. Przydałoby się trochę głosików na te pyszne bułeczki..każda zalogowana osoba może codziennie oddać trzy głosy..tak więc do dzieła..Zapraszam(...)ogniu przez 1 minutę. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto rozwałkować , pokroić radełkiem w paseczki o szerokości około 1 cm.Paski ciasta skręcić, a następnie zwinąć ślimaczki i układać na blaszce.Na środku ślimaczka małym kieliszkiem zrobić wgłębienie , włożyć w nie masę rabarbarowo-truskawkową i odstawić na kilka minut do wyrośnięcia.Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w temperaturze 220 stopni przez około

Moje domowe kucharzenie
ciasto z serkiem mascarpone i truskawkami 814

masa. Serek mascarpone miksujemy w osobnym garnku dodajemy do niego utartą na parze masę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. składniki na wierzch ciasta: ok. 200 g świeżych truskawek 350 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa dodatkowo: woda różna do nasączenia biszkoptów lub zimna woda wymieszana z cukrem i cytryną wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto truskawkowe 189

roku przygotowuję słodkie musy, które świetnie się przydają zimową porą do deserów i ciast. Latem ciasto najlepiej jest przygotować ze świeżych truskawek. Składniki: - 500 ml śmietanki kremówki 36% -  350g herbatników czekoladowych - 200g masła - 2 śmietan fix - cukier wanilinowy - 3 galaretki truskawkowe - około 600g truskawek  Sposób przygotowania: Herbatniki rozkruszamy a masło rozpuszczamy. Płynne masło dodajemy do herbatników i dokładnie(...)mieszamy. Do wysmarowanej masłem formy dodajemy herbatniki i bardzo mocno ugniatamy tworząc spód ciasta. Śmietankę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach powoli dodając cukier wanilinowy a pod koniec ubijania śmietan fixy. Pilnujemy aby nie "przebić" śmietany. Jeśli nie posiadamy gotowych musów truskawkowych to całe truskawki blendujemy. Zmiksowane owoce dodajemy do garnka i zagotowujemy. Odstawiamy i wsypujemy galaretki. Bardzo dokładnie mieszamy. Jeśli

Pan i Pani Smith w kuchni
Sernik na zimno z musem truskawkowym 248

Uwielbiamy serniki, a takie na zimno są doskonałym deserem na letnie popołudnia.  Jako że sezon truskawkowy dobiega końca, polecam serniczek na zimno z musem truskawkowym

Takie tam pichcenie
Biszkopt z truskawkami inaczej 500

jajka (żółtka i białka oddzielnie)1 szklanka cukru1 szklanka mąki (w tym 2 łyżki mąki ziemniaczanej)2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniamasło i bułka tarta do wysypania tortownicyWarstwa truskawkowa:500 g truskawek1 galaretka truskawkowaWarstwa śmietankowa:300 ml śmietany kremówki1 paczka ciastek OreoDo dekoracji:300 g truskawek1 galaretka truskawkowaDo nasączenia:0,5 szklanki wody, sok z połowy cytryny, cukier waniliowy(...)wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec w temperaturze 170 stopni około 30 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu ciasto podzielić na 3 części. (Można biszkopt podzielić na dwie części i wtedy na zastygniętą warstwę truskawkową należy wyłożyć warstwę śmietankową) 2. Warstwa truskawkowa: Truskawki obrać i umyć. Zmiksować, wlać do rondelka i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z gazu i dodać

UgotujmyTo.pl
Sernik z truskawkami 136

Sernik na zimno na biszkopcie z dużą ilością truskawek. Pyszne i bardzo wciągające ciasto nie jednemu przypadnie do gustu tym bardziej, że sezon truskawkowy w pełni i trzeba go maksymalnie wykorzystać. Składniki: na biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru masa serowa: 0,5 kg białego sera 400 ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka(...)proszku 2-3 łyżki cukru pudru łyżeczka pasty waniliowej płaska łyżka żelatyny ponadto: 0,5 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: biszkopt: Białka ubić na sztywno. Stopniowo wsypać cukier. Dodawać po jednym żółtku i po każdym dobrze zmiksować. Małymi porcjami dodać przesianą wcześniej mąkę ale wmieszać ją na bardzo małych obrotach miksera lub ręcznie szpatułką. Wylać na blaszkę

Pysznie & Pięknie