ciasta truskawkowe - 3451 przepisów (strona:140/231)

Placki z dyni 152

kolację. Następnego dnia trochę je urozmaiciliśmy smarując dżemem truskawkowym a mąż dodatkowo dodał ser pleśniowy.  Polecamy! Składniki: - 0,7 kg zmielonej dyni - 4 jajka - pół szklanki śmietany lub jogurtu bałkańskiego - 7 łyżek cukru - cukier wanilinowy - 4 szklanki mąki - płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie:  Wszystkie produkty miksujemy.  Gdy ciasto jest za rzadkie dosypujemy trochę mąki.  Smażymy

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasteczka z Musem Czekoladowym 154

wyglądem wymagających gości. Wspaniale wpisują się w klimat sezonu truskawkowego. Rozkosz dla podniebienia. Bardzo wam polecam. Składniki na około 20 sztuk: 75 g mąki pszennej 30 g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 łyżka zmielonych migdałów 3 łyżki masła 1 jajko Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera, hakiem do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy

Made By Mom And Son
Ciasteczka z Musem Czekoladowym 208

wyglądem wymagających gości. Wspaniale wpisują się w klimat sezonu truskawkowego. Rozkosz dla podniebienia. Bardzo wam polecam. Składniki na około 20 sztuk: 75 g mąki pszennej 30 g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 łyżka zmielonych migdałów 3 łyżki masła 1 jajko Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera, hakiem do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy

Made By Mom And Son
Owocowo- serowa fantazja 346

każdą sobotę zapraszam Was na pyszne ciasto. Tym razem wybrałam przepis na przekładane ciasto serowo- owocowe z galaretką. Ciasto, które ucieszy każde podniebienie. Truskawki i jagody możecie zastąpić dowolnymi owocami sezonowymi. SKŁADNIKI: Sernik: 50 dag sera białego, 5 jajek, 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego, 10 dag margaryny, 2 łyżki budyniu śmietankowego, Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru(...)pieczenia SKWORCU, 1/2 łyżki octu. Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego, 400 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 kostka masła, Dodatkowo: 3 opakowania galaretki truskawkowej, 40 dag jagód, 30 dag truskawek. PRZYGOTOWANIE: 1. Sernik : Margarynę ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami do białości. Dodaję zmielony ser oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort cytrynowo-śmietanowy z kiwi 200

żelatyny - 50 ml gorącej wody - 2-3 łyżeczki cukru pudru - krem maślany - 80 g masła - pół szklanki drobnego cukru - 3 łyżeczki śmietany 30% *dodatkowo: - 4-5 owoców kiwi - maczek truskawkowy - woda z cytryną lub słaba herbata do nasączenia biszkoptu Przygotowanie:  Ostudzony biszkopt dzielimy na dwa blaty. Każdy z nich nasączamy wodą z cytryną lub słabą herbatą. Przygotowujemy krem cytrynowy(...)dwie części. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Pierwszy blat smarujemy cienką warstwą kremu i układamy na nim kiwi, które przykrywamy resztą kremu i drugim blatem ciasta. Drugą częścią kremu smarujemy wierzch tortu (tylko górę). Następnie robimy masę śmietanową: żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dostawiamy aż trochę przestygnie. Śmietanę miksujemy z cukrem i wciąż miksując łączymy z żelatyną

W poszukiwaniu inspiracji
Niskokaloryczny serniczek - ciasto twarogowe z owocami (bez mąki, ok. 116 kcal/100g) 267

Dzisiaj z okazji Dnia Bloga mam dla was przepis na lekkie ciasto z galaretką i owocami :) Składniki:250 g chudego twarogu250 g serka homogenizowanego 0%50 g kaszy manny2 jajka (oddzielnie żółtka i białka)10 g cukru wanilinowego (2/3 opakowania)4 łyżeczki cukrudodatkowo, aby było słodsze: 4 miareczki stevii, inny słodzik, cukier lub nic ;)1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia200(...)borówek amerykańskich (lub innych owoców)3/4 opakowania galaretki (przygotowane 3 z 4 porcji na które starcza opakowanie) - użyłam galaretki truskawkowej WiniaryPrzygotowanie:1. Twaróg łączymy z serkiem homogenizowanym, dodajemy kaszy manny, żółtka, cukry, proszek do pieczenia i blendujemy (żeby twaróg był bez grudek).2. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą następnie dodajemy do masy twarogowej. Całość łączymy za pomocą łyżki

Malowane smakiem
Sernik na zimno z brzoskwiniami 369

zastygnięcie sernika. Sernik można zrobić na herbatnikach lub upiec szybki biszkopt.       masa serowa: 1 kg sera (użyłam twaróg Hanusi z Mlekovity) 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka truskawkowa lub brzoskwiniowa 8 łyżeczek żelatyny lub 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2 szklanki cukru pudru biszkopt: 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1/2 szklanki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku(...)cytryny dodatkowo: płatki migdałowe Dno okrągłej formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na biszkopt włożyć do miski i zmiksować do rozpuszczenia się cukru. Wlać ciasto do foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 15 - 20 minut.  Upieczony biszkopt wystudzić, wyjąć z foremki, zdjąć papier i włożyć z powrotem do foremki

Kuchcik gotuje
Ciasto z borówkami dla leniwych 380

Ciasto to nic innego jak biszkopt, bita śmietana i borówki amerykańskie :)Składniki na biszkopt:6 jajek¾ szklanki cukru1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto z pianek marshmallow ( bez pieczenia ) 162

ciasta, bo robi się je na prawdę bardzo prosto, a wygląda i smakuje świetnie. No i w końcu zalegające od dawna w szafce pianki, zyskały drugie życie ;) Składniki: Spód 3 szklanki zmielonych ciastek/herbatników pół szklanki roztopionego masła Masa 100g pianek marshmallow 2 szklanki śmietanki 30% szklanka mleka 2,5 łyżeczki żelatyny łyżka cukru pudru Galaretka 1 galaretka truskawkowa kilka(...)łówki przed wylaniem galaretki. Galaretkę przygotowujemy wg. wskazówek na opakowaniu i zimną, tężejącą, wylewamy na sztywną już masę, tworząc ostatnią warstwę. I ponownie do lodówki. Kiedy galaretka zastygnie całkowicie, ciasto jest gotowe do jedzenia :) Zainspirowana tym przepisem Artykuł Ciasto z pianek marshmallow ( bez pieczenia ) pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Chleb graham na zakwasie 171

Dzisiaj przypada Światowy Dzień Chleba, więc prezentuję prosty i smaczny - chleb. Piekę go od bardzo dawna, smakuje on całej rodzinie, a znika w mgnieniu oka, kiedy

Truskawkowa Fiesta
Szarlotka z polewą na Światowy Dzień Jabłka 376

polewą czekoladową. Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 10 dag mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 13 dag cukru 30 g margaryny Masa jabłkowa: 2,5 kg obranych jabłek 2 galaretki truskawkowe cukier do smaku   Masa budyniowa: 2 żółtka 150 g mąki 4 szklanki mleka 100 g cukru 200 g margaryny Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki masła roślinnego 3 łyżki(...)margaryną. Do gotującego mleka wlać masę żółtkową i mieszać, aż zgęstnieje. Na biszkopt ułożony w blaszce przełożyć masę jabłkową. Pozostawić do ostudzenia. Następnie przełożyć masę budyniową. Na zimne ciasto wylać lekko ostudzoną polewę, którą robimy następująco: masło zagotować z mlekiem, dodać cukier puder, zamieszać. Mieszając dodać kakao. Wyrobić na gładką masę. Smacznego

Ewusiowe Smaki
Jogurtowy sernik na zimno z truskawkami mojej mamy Hani 142

prawdę pyszne ciasto.  Składniki (na blachę 20 cm x 20 cm): 100 gram biszkoptów  4 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody 250 gram śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru  800 gram jogurtu naturalnego lub greckiego  1,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 750 ml gorącej wody  Biszkopty rozkładam w formie

Mango Papaja
Kruche ciasteczka przekładane dżemem wg św. Hildegardy z Bingen (orkiszowo-owsiane) 120

cytryny Dodatkowo: dżem do przełożenia (u mnie truskawkowy - Stovit ) cukier puder do posypania  Płatki owsiane należy zmielić - np. młynkiem do kawy. Masło/margarynę połączyć z mąką orkiszową i następnie dodać resztę składników. Całość wyrobić na gładką masę i schłodzić w lodówce - minimum 2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i wykrawać z niego

Di gotuje
Naleśniki francuskie Crêpes z serkiem i galaretką 159

szczypta soli Nadzienie: 1 opakowanie galaretki (użyłam truskawkowej)  200 serka śmietankowego Polewa: 50g czekolady 2-3 łyżki mleka   Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania (wody dodałam o 50 ml mniej) i przelać do płaskiego naczynia (najlepiej o kształcie prostokąta). Po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby całkowicie zastygła. Przygotować ciasto na placki naleśnikowe. Mąkę przesiać do miski, dodać jajka

Di gotuje
Piernikowe serca z marchewką, curry i owocowym maczkiem 149

czekolady Delecta maczki owocowe decorada Delecta o smaku mango, truskawkowym i tutti frutti Masło, cukier i miód podgrzać mieszając do rozpuszczenia. Dodać przyprawy, zamieszać. Odstawić do ostudzenia. Mąkę przesiać z sodą do miski. Zrobić zagłębienie, wbić jajo. Dodać ostudzone masło z miodem, cukrem i przyprawami oraz puree marchewkowe. Wyrobić gładkie ciasto. W razie konieczności dodać nieco mąki. Ciasto piernikowe schłodzić

Pełny talerz