ciasta truskawkowe - 3451 przepisów (strona:143/231)

Lekka, bezglutenowa tarta biszkoptowa z kremem budyniowym :) 190

niektórych miejscach na powierzchni ciasta chyba nie wyglądają aż tak źle? 😂 Biszkopt: 50 g mąki owsianej bezglutenowej  50 g mąki ryżowej bezglutenowej  3 jajka 100 g ksylitolu  Masa budyniowa: 1 litr mleka  2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bezglutenowego (Amylon) 3 łyżki ksylitolu  70 g masła klarowanego  Dodatkowo: galaretka truskawkowa bezglutenowa (Amylon) Przygotowanie: Biszkopt

Zdrowie na języku :P
Sernik „Janeczki” z truskawkami i galaretką - wspaniały 142

przypadku tych drugich, ułożyłabym je na cieście gdy są lekko rozmrożone i dobrze trzymają swój kształt. Szklanka = 250ml Składniki: 1 kg sera białego śmietankowego (trzykrotnie mielonego) 10 jaj 1 szklanka cukru brązowego pół kostki masła 2 budynie waniliowe (proszek) 15-16g cukru waniliowego (opakowanie) 3 łyżki skórki pomarańczowej  2 galaretki truskawkowe 500ml wrzątku truskawki Żółtka ubijamy

Gotowanie i blogowanie
Ciasto marchewkowo-bananowe 137

Marchew jest jednym z moich ulubionych warzyw. Bardzo chętnie dodają ją do zup, potrawek i słodkich wypieków! Marchew doskonale wchłania się z tłuszczami, gdzie bardzo dobrze

Truskawkowa Fiesta
Orkiszowe pierogi z białym serem i musem truskawkowym 178

Orkiszowe pierogi z białym serem i musem truskawkowym (Danie jednoosobowe- 10 pierożków) Składniki: 50g mąki orkiszowej 50g mąki pszennej razowej 1/4 łyżeczki soli 50 ml gorącej wody 150g twarożku domowego grani cukier bądź słodzik garść mrożonych lub świeżych truskawek Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, sól i zalewamy gorącą wodą. Szybko mieszamy ciasto łyżką i wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy (cienko

Moja Micha
Truskawkowe pyszności nie dla Bożenki :-) 183

trudne ok 2h duża blacha 23/33 Składniki ciasto: * 4 jajka * szklanka mąki * szklanka cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki wody Masa: * 4 żółtka * 2 i pół szklanki mleka * 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej * 3 czubate łyżki mąki pszennej * szklanka cukru * margaryna / masło Dodatkowo: * 2 opakowania bezów * 2 galaretki ( u mnie truskawkowa) * owoce wg uznania ( ja dałam truskawki

sierotka maRysia w kuchni
Żytnie placuszki z mango, jogurtem naturalnym i truskawkami 160

patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.  Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy z jogurtem naturalnym, musem truskawkowym oraz kawałkami mango. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
PTASIE MLECZKO 121

Pamiętam to ciasto z dzieciństwa. Pyszna, delikatna i kolorowa pianka, którą przygotowywała moja babcia. Jak to się mówi :niebo w gębie". Deser polecam szczególnie w upalne dni :) SKŁADNIKI: 400 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka fioletowa (ametystowa) 1 łyżka soku z jagód 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka soku truskawkowego 1 galaretka cytrynowa owoce (użyłam borówki i porzeczek

Kuchnia w opałach
Coś na Walentynki na kolacje we dwoje:) deser i Drinko 179

czyli biszkoptowe naleśniki z truskawkowym tiramisu, truskawkowymi bezami i karmelizowanym ananasem, smakuje cudownie Motylki, które symbolizują zakochanie się i czucie w brzuchu motylków na widok osoby drugiej, z Ananasa obrączki symbolizujące związanie na wieki z Ta ukochaną osobą i bezowe serduszka w koło symbolizujące Miłość aż po wieki. Przepis w zakładce ciasta Drink z Martini Bianco, nasz ulubiony

pichciszto
Tartaletki z truskawkami i mascarpone 171

skórkę z cytryny. Zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30min do lodówki. Następnie podzielić je na 6 części, każdą rozwałkować i wylepić dno i boki foremek na tartaletki. Nakłuć widelcem. Piec ok. 20min w temp. 180st. Ostudzić i wyjąć z foremek.       Nadzienie: 250g serka mascarpone, 175g truskawkowego serka homogenizowanego, łyżeczka soku

Z miłości do słodkości
Pierogi z truskawkami 211

żeby ciasto odpoczęło. Blat podsypać mąką, rozwałkować ciasto na grubość około 4-5 milimetry i szklanką wykroić kółka. Na każdym położyć po truskawce i dokładnie zlepić. Wkładać do gotującej się wody i na średnim ogniu od wypłynięcia gotować około 8 minut. Wyjąć łyżką cedzakową i posypać brązowym cukrem. Do pierogów podać koktajl truskawkowy

Ala piecze i gotuje
Sernik na zimno z truskawkami 427

marmurki w moich rękach staną się murzynkami. Tak się akurat złożyło, że wczoraj był Dzień Ojca, a mój Tato lubi sernik - to była motywacja do tego, by sprawdzić, czy ciast bez pieczenia też nie potrafię robić :DGotowy efekt nie wygląda może oszałamiająco (ale Tata stwierdził, że liczy się gest), na pewno nie przypomina ciacha z przepisu, którym się posiłkowałam, jego(...)biszkoptów- 250 ml śmietany 30%- 4 łyżki cukru pudru- 4 waniliowe serki homogenizowane (150 g każdy)- 15 g żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wrzątku- ok. 200 g truskawek- opakowanie galaretki truskawkowej   Przygotowania zaczynamy od tortownicy, której spód wykładamy folią aluminową, a po zamknięciu obręczy wystającą folię wywijamy do góry - to uszczelni naszą formę. Na tak przygotowane dno wykładamy biszkopty

Kulinarne zapędy Kokosa
Czekoladowy cmentarz na Halloween 162

lodówce przez 1-2 dni, i wykorzystać do innych dekoracji. Na przykład pierniczków... (Sama się sobie dziwię, że to napisałam.) Ciasto cmentarne Składniki: (na formę o średnicy 22 cm) ciasto: 4 jajka 200 ml mleka 150 g masła 165 g ciemnego cukru muscovado 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 280 g mąki pszennej 50 g kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)łyżeczki proszku do pieczenia krem serowo-maślany: 100 g miękkiego masła 150 g cukru pudru 1,5 łyżeczki cukru waniliowego 300 g serka kremowego dodatkowo: 125 g dżemu rabarbarowo-truskawkowego z hibiskusem nagrobki: 50 g podłużnych biszkoptów polewa: 75 g mlecznej czekolady 35 g ciemnej czekolady (75%) 35 ml śmietany kremówki (38%) lukier: 30 g białka 150 g cukru pudru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Deser z truskawkami z konfiturą na herbatnikach 149

Uwielbiam wszystkie ciasta z owocami. Mniam. Dziś polecam doskonały deser. Jedyny minus: czas, ale warto. Z racji końca sezonu na truskawki, można go przygotować, np. z malinami. Będzie tak samo pyszny :D                           TRUDNOŚĆ: średnie(...)jagodowa MASA ZWYKŁA 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan fix DODATKOWO 40 dag truskawek 8-10 paczek herbatników woda sok malinowy 2 opakowania galaretki truskawkowej   Na dno brytfanny bądź formy wyłożyć maczane w wodzie z sokiem malinowym herbatniki. 500 ml śmietany ubić z cukrem pudrem i śmietan fix, dodać do niej konfiturę jagodową

Gotuję Testuję
Ciasto z kisielową pianką – biedronka 271

byłoby dużo bardziej podzielne;) Osobiście ciasto źle mi się w tej formie kroiło i następnym razem z pewnością nie bawiłabym się z nim w ten sposób. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki oleju Kisielowa pianka: 2 op. kisielu truskawkowego 3 op. galaretki truskawkowej 500 ml śmietany

Smaki Na Talerzu
Placek o 2 masach 186

przygotowaniu, co jest najważniejsze w ciastach. Zróbcie, a nie pożałujecie. Placek o 2 masach BISZKOPT 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 750 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kakao DODATKOWO: kilka paczek herbatników szkolnych 2 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać

Gotuję Testuję
Naturalnie - Zdrowy gryczany tort naleśnikowy z obłędnym kremem kokosowo - truskawkowym! 142

łyżki wody - ksylitol ( dodaj tyle aby ciasto było słodkie według Twojego uznania, ja słodzę mało) - łyżka kakao Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i połącz z pozostałymi składnikami. Smaż na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym. Naleśniki odkładaj do np. nagrzanego naczynia żaroodpornego, aby utrzymać ich temp. do samego podania. KREM KOKOSOWO- TRUSKAWKOWY: - śmietanka kokosowa (jak otworzysz puszkę, to zbierz

SMYKWKUCHNI
Tarta truskawkowa RAW (bez pieczenia, wegańska) 246

jeszcze 20 g wiórków i zagnieść ciasto Wylepić dno formy do tarty. Schłodzić w lodówce około 30 minut Truskawki zmiksować ze 100 ml mleka W garnuszku rozpuścić agar w 100 ml zimnego mleka. Zagotować cały czas mieszając. Gdy zacznie wrzeć gotować jeszcze minutę (mieszać) i zdjąć z ognia Do agaru dodać mus truskawkowy i dokładnie wymieszać Wylać całość na spód

pyszne zdrowości
Czekoladowe żytnie placuszki z jogurtem, truskawkami i migdałami 154

patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.  Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy z jogurtem naturalnym oraz musem truskawkowym, udekorowane całymi truskawkami i migdałami.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
ANGIELSKIE BUŁECZKI SCONES 190

popołudniowej herbaty.Posmarowane masłem i dżemem truskawkowym. Bardzo popularne na Wyspach i dostępne w każdym markecie.  Ale oczywiście najlepsze są takie domowe, jeszcze ciepłe, podane z masełkiem i powidłami lub domową konfiturą.  Zazwyczaj robi się je z rodzynkami, ale ja pominęłam je i upiekłam w "czystej wersji".  Bułeczki nie są pracochłonne, a ciasta nie należy wyrabiać zbyt długo

Walijskie Pichcenie
Miękkie lądowanie. Ciasto drożdżowe z konfiturami. 144

ciastem to zapach, który zawsze będzie nas kołysał do spokojnych snów. A jeśli wyrabiając ciasto doprawicie go choć odrobiną dobrych wspomnień, urośnie piękniej niż się tego spodziewacie.  To ciasto z duszą i duszę mu trzeba oddać.  Mam nadzieję, że Karolka uśmiecha się do tej buchty tak samo jak ja ... Buchtę zjadaliśmy z domowymi konfiturami. Warto było schować ostatni(...)smaki są dla siebie stworzone. Tak było z buchtą i konfiturami - smakowały po prostu cudownie.  O przepisie na konfitury przypomnijcie mi w sezonie - teraz wciąż za wcześnie na truskawkowe przetwory.... BUCHTA DROŻDŻOWA Z KRUSZONKĄ 300 g mąki 12 g świeżych drożdży (jeśli używacie instant, potrzebnych będzie ok 6-7 g) 1/2 szklanki letniego mleka 1 jajko 50 stopionego masła

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania