ciasta orzechowe - 5371 przepisów (strona:86/359)

Tort Orzechowy Milky Way 300

Urodziny to szczególny dzień w roku, zwłaszcza urodziny kogoś bliskiego;) Dlatego ten tort był wyjątkowy- dopasowany szczegółowo pod ulubione smaki, męskie smaki J Główną rolę gra

Domowe ciasta
Piernikowe ciasto korzenne z masą orzechową 122

Dzień dobry :)  Święta już nie długo więc czas zbierać przepisy  na wypieki i potrawy. Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto korzenne przekładane masą orzechową Helio .Proste w wykonaniu a bardzo aromatyczne i smakowite. Zapraszam do wypróbowania, może zagości na Waszym świątecznym stole:)   Składniki: 560 g  masy orzechowej z kawałkami orzechów Helio 1 szklanka mąki tortowej(...)cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Masę orzechową, śmietanę i masło ucieramy żeby nie było grudek następnie dodajemy do jajek i mieszamy szpatułką. Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną, przyprawą do piernika, kakao, proszkiem do pieczenia i sodą, delikatnie mieszamy łyżką. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka.Moje

Sama słodycz i szczypta chili
sękacz jabłkowy z orzechami 179

tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Następnie ściągamy z ognia. Dodajemy suchą galaretkę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Gotową jeszcze ciepłą masą przekładamy blaty ciasta. składniki na masę orzechową: 200 g orzechów włoskich 150 g masła 180 g cukru 3 łyżki miodu wykonanie: Orzechy grubo siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w rondelku i podgrzewamy na małym ogniu do częściowego

Domowy Smak Jedzenia
Mega pyszny sernik z orzechowymi kulkami-nie opada i zawsze wychodzi mój HIT+FILM 138

powideł śliwkowych lub dowolnego dżemu Do miski dajemy składniki na ciasto, i zagniatamy tak by uzyskać zwartą bryłkę ciasta.  Ciasto możemy podsypać odrobina maki jeśli zachodzi taka potrzeba. Dzielimy je na dwie części jedna większą druga mniejszą,. Mniejszą wsadzamy do zamrażarki a większą do lodówki. Przechodzimy do przygotowania orzechowych kulek. Orzechy włoskie mielimy na maszynce z wykorzystaniem sitka(...)mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie z lodówki wyciągamy większą część ciasta i wałkujemy ją, wykładamy nią dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy, docinamy co trzeba tak by dno blaszki było pięknie pokryte ciastem. Następnie ciasto smarujemy powidłami. Ja użyłam domowych. Następnie przechodzimy do robienia kulek orzechowych, które są główna atrakcją tego pysznego sernika :) Masa na kulki jest dość

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
20 wypieków z jabłkami (20 dolci con mele) 169

ciasto z jabłkami (Torta di cioccolato e mele)  Jabłkowe ciasto z jogurtem, bez masła (Ciambella alle mele e yogurt, senza burro) Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele e frutta secca) Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką (Torta di mele sbriciolata) Ciasto z jabłkami, jeżynami i migdałową kruszonką (Crumb cake alle mele e more) Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym

La grande e la piccola cuoca
BABECZKI BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM 107

pozostałe składniki – rozpuszczoną margarynę, jajka, cukier, mąkę, proszek, mleko i szczyptę soli. dokładnie wymieszaj przełóż ciasto do foremek (1 łyżka do lodów/babeczkę) na każdą porcję ciasta nałóż łyżeczkę masła orzechowego i lekko wymieszaj (dosłownie kilka ruchów wykałaczką) piecz w 180ºC ok 12-15 minut, aż ładnie wyrosną i wierzch babeczek zacznie się rumienić gotowe babeczki bananowe wystudź

SandraFrej.com
CIASTO ORZECHOWA FANTAZJA 480

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.  Dodawać do masy jajecznej delikatnie mieszając. Ciasto wylać na blaszkę o wym. 24x35cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni C przez ok. 40 minut. Wystudzić i przekroić na 2 części.  wkład orzechowy: Orzechy pokroić. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Obie mąki i proszek do pieczenia(...)Miksujemy na puszystą masę. polewa: Wszystkie składniki przełożyć do rondelka i zagotować. Przełożenie ciasta: I jedna część biszkoptu kakao II pół masy III wkład orzechowy IV druga część masy V druga część biszkoptu Wierzch ciasta polać polewą kakaową. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
CIASTO SNICKERS 157

puszka masy krówkowej Potrzebujemy blaszki o wymiarach 25x35cm. Warstwa orzechowa: W garnku rozpuszczamy masło z miodem, na koniec dodajemy orzechy. Dokładnie mieszamy, wylewamy na blaszkę. Pieczemy 15minut w 170 o C. Kruche blaty : Mąkę łączymy z sodą i pozostałymi suchymi składnikami. Dodajemy pokrojone w kostkę masło. Zagniatamy ciasto i dzielimy na 3 równe części. Każdy kawałek wałkujemy na placki(...)mąkami. Ugotować budyń. Wykonanie: Jeden blat smarujemy masą krówkową, przykrywamy kolejnym plackiem, który smarujemy połową masy budyniowej. Ponownie przykrywamy zapieczonym blatem, budyniem i przykrywamy warstwą orzechową.  Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach, oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło

Słodki Zakątek
Fit ciasto z ciecierzycy 199

blogu i tak jak w ich przypadku jest to dość specyficzny smak, który trudno dokładnie opisać, czy do czegoś porównać.  Ciasto wyszło  dość wilgotne, może troszkę przypomina sernik, w smaku najbardziej wyczuwalne jest masło orzechowe.  Na pewno nie każdemu przypadnie też do gustu. Mi smakowało, choć raczej nie zostanie jednym z moich ulubionych. Ciasto robi się szybko

Healthy food explorer
Drożdżowy zawijaniec z prażonym słonecznikiem i kajmakiem 147

Ciasto drożdżowe z dodatkiem zmiksowanego, prażonego słonecznika wyrobiłam, w którym masę krówkową o smaku orzechowym(...)ukryłam. W formie rolady, skręconej w ślimaka na blachę dałam, kajmakiem posmarowałam, słonecznikiem posypałam i chwilę, na czas wyrośnięcia, poczekałam. Po upieczeniu, przestudzeniu, mogłam zajadać się ciastem drożdżowym, o smaku słonecznika z kajmakiem orzechowym. Składniki: 20 g świeżych drożdży, 300 ml ciepłego mleka, 600 g mąki pszennej typ. 550, 150 g słonecznika + 3 kopiaste łyżki, ½ płaskiej łyżeczki soli

Moniki Smakołyki
Snickers wykonaniu Eli 384

Składniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 5 łyżek mleka masa orzechowa 1/2 kostki margaryny palmy 1/2 szklanki cukru 30 dag orzechów włoskich(wyłuskanych) 2 łyżki miodu krem 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny 1 kostka margaryny palmy(...)pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 °C około 20 minut. W rondlu rozpuszczamy margarynę, cukier, miód, dodajemy połamane na ćwiartki orzechy podsmażyć na złoty kolor.Gorącą masę orzechową wylewamy na drugą część ciasta wyłożonego na blaszce. Ciasto pieczemy 25 minut. Gotujemy 1 szklankę mleka z cukrem i sokiem z cytryny. W pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Ugotowany budyń

kgwjanczewo
,,Ule orzechowo- miodowe” 140

puder do obsypywania foremki • biszkopciki Składniki na masę: • 50 g masła, • 50g cukru pudru, • łyżka likier miodowego Wykonanie masy orzechowej: Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i dokładnie miksujemy. Przygotowujemy foremki do uli, wysypujemy cukrem pudrem i zamykamy. Z przygotowanego ciasta odrywamy kawałki masy, formujemy z nich kulki i obsypujemy cukrem pudrem. Ciastem wypełniamy foremki i wydrążamy otwór. Wkładamy foremki

Podróż w kulinaria
Jesienne finansjerki z jabłkami 148

przerobić, na nieco bardziej pasujące do jesiennej aury. Są więc jabłka, orzechy i rodzynki (które można namoczyć w rumie - będzie jeszcze pyszniej!), zamknięte w mięciutkim, pachnącym cieście. Palone masło nadaje dodatkowej orzechowej nuty, i całość smakuje naprawdę bajecznie. Ciężko się od nich oderwać.Można finansjerki przygotować w zwykłej formie na muffiny, powinno wtedy wyjść 10-12 sztuk.Orzechowe finansjerki z jabłkami(...)kostkę.Mąkę przesiać, wymieszać z orzechami, proszkiem i solą.Masło włożyć do garnuszka, podgrzewać na średnim ogniu, aż zbrązowieje i nabierze lekko orzechowego zapachu. Gorące wlać do mąki, dokładnie wymieszać.Białka lekko ubić, partiami dodawać do ciasta, delikatnie mieszając.Rodzynki odcisnąć, razem z jabłkami dodać do ciasta, delikatnie połączyć.Formę na 6 finansjerek wysmarować masłem i wysypać mąką. Przełożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowa szarlotka 135

Bezglutenowa wersja klasycznej szarlotki. Równie pyszna i pachnąca :) Dzięki mące z pestek arbuza, ciasto ma przyjemny, lekko orzechowy posmak. Nigdy nie dosładzam jabłek, bo dla mnie im bardziej są kwaśne, tym lepiej. Ale oczywiście możecie posypać je cukrem, lub po upieczeniu całość opruszyć cukrem pudrem :) 100 g mąki owsianej bezglutenowej 100 g mąki ryżowej białej 50 g skrobii ziemniaczanej

Mienta blog
Przepis #70 Bezglutenowe FIT batoniki z bakaliami 157

Składniki - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżeczki słodziku/cukru - 3 łyżeczki kakao Dodatki - 2-3 łyżki masła orzechowego 100% - 50 rodzynek - 50 g żurawiny - 50 g orzeszków ziemnych lub innych - 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier oraz po jednym żółtku(...)przez około 25 min. Po tym czasie wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia.   Rodzynki i żurawinę namaczamy w gorącej wodzie około 10 minut. Orzeszki drobno siekamy. Wystudzone ciasto smarujemy z wierzchu masłem orzechowym. Następnie wykładamy odsączonymi bakaliami oraz orzeszkami. Całość polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gdy wystygnie dzielimy ciasto na 16 batoników. Batoniki są bardzo delikatne i chrupiące. Dzięki

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania