pół szyby ;) Tak że ten... szkoda czasu na sprzątanie ;) Mam dla Was jeszcze kilka rzeczy, które przed świętami chciałam zamieścić, ale pewnie się nie uda, chyba że w nocy znowu przysiądę, bo na dziś zostało tylko skończyć jedno ciasto, więc powinno w miarę gładko i sprawnie pójść :) Pod warunkiem, że dzieci pójdą spać o przyzwoitej porze oczywiście. Zapraszam więc
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam żurawinę – czy w drinku , czy w cieście , czy podaną do mięs – bez różnicy, pochłonę każdą ilość. Tak naszykowana żurawina wielkoowocowa jest bezapelacyjne wspaniałą przekąską – zastąpi
Karo in the Kitchenjuż ostatni Wielkanocny przepis w tym roku dodany na bloga. Troszkę co prawda jest już kilka dni po Świętach, ale jeszcze zależało mi na tym, żeby dodać tą pyszną, pachnącą, niezwykle mięciutką babkę. Do jej przygotowania użyłam produktów, które otrzymałam od HELIO w ramach świątecznej współpracy . Jest to ostatni przepis w tej współpracy. Tym razem udało(...)się wykonać 10 pysznych przepisów z produktami, które otrzymałam. Firmie HELIO bardzo dziękuję za współpracę i zaufanie. A Was zapraszam na pyszną babkę :) Składniki: Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka maki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 20 dag masła lub margaryny 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Polewa: 3 łyżki
IzabelawkuchniElectrolux Taste Center. Zanim zaczęliśmy warsztaty mieliśmy przyjemność spróbować gotowanych szwedzkich raków, ponieważ akurat następnego dnia w Szwecji przypadało Święto Raka. Do tego oczywiście schłodzone białe wino ! W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: Kanelbullar, czyli bułeczki cynamonowe z kardamonem Kladdkaka, czyli szybkie ciasto czekoladowe z bitą śmietaną Toast Skagen, czyli klasyczny sandwich z białego chleba tostowego z krewetkami zimnowodnymi Roastbeef podany
Kulinarne przygody Gatitychlebek posypałam kruszonką, ten z rodzynkami, a bez kruszonki poleci ze mną w dalekie strony :) Im ciasto cieniej rozwałkujemy tym bardziej ciekawsze będzie jego"wnętrze"po upieczeniu. A to znalazłam na blogu Ani: "29 września, w przeddzień święta św. Michała Archanioła, w zachodniej Szkocji każda rodzina piekła Struan Michael. Chleb, w którym znajdowały się różne ziarna
Proste PotrawyPrzyszło i mnie zmierzyć się z chorobą w rodzinie. Jak umilić święta łasuchowi, który ostatnio dowiedział się, że nie będzie już mógł bezkarnie cieszyć
6niebodużo bardziej realne. Tym razem przedstawiamy Wam przepis na przepyszne ciasteczka, bez których w naszym domu nie ma świąt. Kurki, bo o nich mowa są łatwe i szybkie w wykonaniu, a co najważniejsze dobre dla osób nieunikających cukru, bo ciasto samo w sobie nie zawiera go ani grama. SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki pół kostki smalcu pół kostki
Kuchnia od dwojgamoże dlatego że 7 miesiąc ciąży jest już naprawdę męczący. Teraz to czuję a do świąt jeszcze ponad 3 tygodnie. No dobrze to tyle o nas ;) Smacznego Kochani! Przepis zaczerpnięty z bloga Kuchnia Szeroko Otwarta . Składniki: Ciasto: 500 g mąki 250 ml ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 1 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 2 jajka
Życie zaczyna się w kuchnipoliczkach. A może to łzy wzruszenia, wywołane pięknem przyrody i energią wiosny, którą niosły ze sobą żurawie... Święta u nas obfitowały w mazurki różnej maści i smaków. Ale był też i sernik. Taki, jaki lubię najbardziej - czyli bez ciasta. Sernik wiedeński - klasyka, która nigdy się nie znudzi, do której lubię powracać. Sernik najlepiej smakuje po 2 dniach, wtedy
Obiad gotowyświąteczny wypiek przystało to sernik na bogato. Zawiera w sobie mnóstwo smaków, wszystkie jakie kojarzą nam się ze świętami: pomarańcza, piernik, powidła, sernik, czekolada. Jego wykonanie zajmie trochę więcej czasu ale efekt jest tego wart. Na świątecznym stole takie ciasto na pewno zrobi furrorę. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto piernikowe: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWłaściwie nie potrafię powiedzieć, dlaczego ma opinię takiego trudnego ciasta, bo mojego sernika wiedeńskiego w zasadzie nie sposób zepsuć. Nawet jeśli zdarza mu się trochę opaść
Kocham Czekoladęciasta, jego opakowaniem. Służą m.in. do wypieków: keksów, panettone, tart, ciast typu pie, babek, pierników, chleba oraz ciast na różne okazje. PapilArt, to wspaniałe formy, foremki, papilotki, które doskonale nadadzą się do codziennych, jak i świątecznych wypieków . Na Święta Wielkanocne możemy w szybki i prosty sposób przygotować ulubione keksy, babki, pasztety, a nawet jajeczka lub baranki. Zapraszam
Słodkie okruszkiWłoszech obchodziliśmy w ostatni ą niedziel ę. W Polsce Święto Mam jeszcze przed nami, wi ę c jak ktoś nie wie, co upiec, polecam mój tort. Tort jest przygotowany z ciasta czekoladowego, które jest delikatne w smaku i wilgotne, pachnie czekolad ą , nie jest
La grande e la piccola cuocaTak się przyjemnie złożyło, że obchodzimy w marcu aż trzy bardzo przyjemne święta: naszą rocznicę, irlandzki Dzień Matki oraz dzisiejszy Światowy Dzień Kobiet, więc
brunetkawkuchniciasta, jego opakowaniem. Służą m.in. do wypieków: keksów, panettone, tart, ciast typu pie, babek, pierników, chleba oraz ciast na różne okazje. PapilArt, to wspaniałe formy, foremki, papilotki, które doskonale nadadzą się do codziennych, jak i świątecznych wypieków . Na Święta Wielkanocne możemy w szybki i prosty sposób przygotować ulubione keksy, babki, pasztety, a nawet jajeczka lub baranki. Zapraszam
Słodkie okruszki