Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Polecam proste i szybkie w wykonaniu kruche babeczki z makiem, tym bardziej, że poszłam trochę
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieTradycyjny farsz do pierogów zapieczony na kruchym cieście w formie mini tart. Te szybkie i chrupiące przekąski doskonale smakują zarówno na ciepło podane z barszczem czerwonym
Ola la LCHFSernik migdałowy, piekłam na moje urodziny. Ciasto udało się doskonale, miało aksamitną konsystencję, migdałowo-kawowy smak i wyrazisty, kakaowy spód. Sernik migdałowy dobrze smakuje podany z
Codziennik KuchennyIdealnie kruche,takie na jeden kęs paszteciki - doskonałe na wszelkie imprezy czy święta.Wystarczy zmienić farsz a paszteciki wpasują się nawet na wigilijny stół. Z czerwonym barszczem stanowią doskonały duet. Ciasto ( ok 40-45 sztuk): 300 g mąki + ok 50 g do podsypania kostka masła 1 jajko 100 g gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli Nadzienie
Niespełnione zdolności kulinarnePrzepyszne bułeczki z mięsnym farszem, ale nie takim jaki znajdziecie w naszych tradycyjnych pierogach, to połączenie mięsa i beszamelu. Wypróbujcie, bo są tego warte. Można podać
MamaOskarkaKostka orzechowa, to ciasto, które łączy ze sobą idealnie smak orzechowego biszkoptu z konfiturą truskawkową Łowicz , śmietaną i cynamonem. Wierzcie mi, że na prawdę trudno nie
Passions hobbies lifeHej! Serniki, któż ich nie lubi? Pieczone na wielkie okazje, święta, ale i wtedy gdy trzeba podać coś słodkiego. Teraz proponuję bardzo smaczny sernik
Tylko pysznielekko się skarmelizował dodałam 200g słodkiej śmietanki i gotowałam do powstania gładkiej masy. Po lekkim przestudzeniu wylałam ją na ciasto. Wyszło pysznie! Sądząc po tempie znikania mazurka ze świątecznego stołu, chyba zapoczątkowałam nową tradycję w rodzinie. Wesołych Świąt
Wrzosowa PolanaPyszna, wilgotna odmiana makowca, nie tylko dla wielbicieli maku i bakali. To ciasto z dnia na dzień robi się coraz pyszniejsze, ale gwarantuję - nie poleży zbyt
peggiwkuchniMakowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Nie zawiera spodu z ciasta kruchego, a masa makowa wzbogacona jest
Smakołyki BerenikiTarta pomarańczowa z orzechami to pyszna propozycja ciasta świątecznego, bogata w smak i aromat pomarańczy oraz orzechów włoskich. Można ją przygotować w formie o średnicy 21cm
Smakołyki BerenikiMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Makowiec, to popularne ciasto, przygotowywane jako jedno z wigilijnych dań. Dlaczego? Według dawnych wierzeń ludowych mak spożywany w tym dniu …
My Blueberry CornerKorzenne kruche ciasteczka to nieodzowny element na świątecznym stole zaraz obok pierników, makowca i sernika, więc w niedzielę rano się zabrałam za pieczenie, bo dodatkowo chciałam
greenscarfNie wyobrażam sobie wigilijnego menu bez uszek z grzybami! Ciasto: 350 g mąki typ 500 35 g masła 200 ml gorącej wody (ok. 90 stC) szczypta
Tradycyjna Kuchnia