Wpis pochodzi z mgotuje.pl Dzisiejsze ciasto dedykuję wielbicielom popularnych cukierków Michałków. Czekoladowe biszkopty przełożone dżemem z czarnej porzeczki z masą kawowo – orzechową z
Marta GotujeZachwycająca i niezwykle pyszna BABKA CZEKOLADOWA to smakowity sposób na... Artykuł Babka czekoladowa pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDziś polecam Wam wspaniały deser. Plasterki bananów w kukurydzianym cieście. Ciekawy i naprawdę smaczny pomysł na umilenie sobie chwili. Na pewno posmakuje wielbicielom bananowych smaków Taki
Słodkie okruszkiSernik dla tych co dbają o linię, nie znaczy to, że nie będzie dobry.... jest pyszny...delikatnie słodki, rozpływa się w ustach...migdały są przyjemnie
Wypieki ReneJeden z najstarszych przepisów na sernik i jedno z pierwszych serowych ciast jakie jadłam... smak dzieciństwa, piękne wspomnienia... trochę więcej pracy
Wypieki Renetegoroczne Święta mamy dla Was propozycję na brownie w formie reniferów. Jest to bardzo fajna propozycja na przyozdobienie klasycznego ciasta brownie. Możecie skorzystać z naszego przepisu na ciasto lub zrobić swoje ulubione, następnie „przyklejacie” czekoladą kilka elementów i otrzymujecie niezwykle ciekawe wizualnie ciasto, które będzie ozdobą każdego stołu. Polecamy :) Ilość porcji: 2 małe okrągłe blachy o średnicy
Kolizje Smakówwrzucamy do wrzątku, gotujemy, aż pierogi wypłyną i kolejne kilka minut po wypłynięciu (około 5 w zależności od grubości ciasta). Pierogi podajemy tak, jak najbardziej lubimy, ja uwielbiam okraszone zezłoconą na maśle cebulką. Udanych pierogów i Wesołych Świąt
Quinoa Raz!Owoce żurawiny bezsprzecznie kojarzą się z kuchnią kanadyjską. Mimo to,... Artykuł TARTA Z ŻURAWINĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Polecam proste i szybkie w wykonaniu kruche babeczki z makiem, tym bardziej, że poszłam trochę
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieTradycyjny farsz do pierogów zapieczony na kruchym cieście w formie mini tart. Te szybkie i chrupiące przekąski doskonale smakują zarówno na ciepło podane z barszczem czerwonym
Ola la LCHFSernik migdałowy, piekłam na moje urodziny. Ciasto udało się doskonale, miało aksamitną konsystencję, migdałowo-kawowy smak i wyrazisty, kakaowy spód. Sernik migdałowy dobrze smakuje podany z
Codziennik KuchennyIdealnie kruche,takie na jeden kęs paszteciki - doskonałe na wszelkie imprezy czy święta.Wystarczy zmienić farsz a paszteciki wpasują się nawet na wigilijny stół. Z czerwonym barszczem stanowią doskonały duet. Ciasto ( ok 40-45 sztuk): 300 g mąki + ok 50 g do podsypania kostka masła 1 jajko 100 g gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli Nadzienie
Niespełnione zdolności kulinarnePrzepyszne bułeczki z mięsnym farszem, ale nie takim jaki znajdziecie w naszych tradycyjnych pierogach, to połączenie mięsa i beszamelu. Wypróbujcie, bo są tego warte. Można podać
MamaOskarkaKostka orzechowa, to ciasto, które łączy ze sobą idealnie smak orzechowego biszkoptu z konfiturą truskawkową Łowicz , śmietaną i cynamonem. Wierzcie mi, że na prawdę trudno nie
Passions hobbies life