Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm. Ciasto można pokroić na około 16 kawałków. Przepis bierze udział w akcji kulinarnej na Durszlaku: Przepis na udane Święta
IzabelawkuchniDziś okazja bardziej specjalna, bo drugie urodziny bloga. Postanowiłam, że musi być więc jakiś tort, więc jest i to nie byle jaki, bo tort o smaku
Healthy food explorerKolejna wersja mini serniczków, tym razem w stylu popularnego sernika królewskiego, czyli pyszny kruchy czekoladowy spód, masa serowa i kruszonka. Taka wersja sernika jest chyba nieco
Healthy food explorerDomowa pizza na cieście z dodatkiem suszonej bazylii. U mnie w domu uwielbia się pizze. Ale nie taką na telefon czy w restauracji (choć i
Słodkie okruszkiŚwięta za 2 tygodnie ale u mnie w kuchni pomału przygotowujemy się do świąt. Na razie są to testy i przymiarki. Przygotowałam więc wczoraj mini torciki białe i delikatne jak śnieg. Ciasta pięknie wyglądają... zimowo... i zachęcają do jedzenia. W smaku przeważa kokosowa nuta, za którą ja z mężem mogłabym się dać pokroić. Biszkopt jest migdałowy
Kuchnia w oparachNa wielu blogach wielkanocne przepisy rozpychają się po głównych stronach już od pewnego czasu. U mnie ten cykl rozpoczyna dziś jedna z pysznych wielkanocnych słodkości - Mazurek
Kuchnia w Słońcu SkąpanaŚwięta, Święta i po Świętach... a mi został po nich nadmiar maku i kandyzowanej skórki pomarańczowej, tak zrodził się pomysł na to ciasto:). Jest proste, smaczne, nie wymaga wiele uwagi. 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka suchego maku 150g masła 4 jajka L 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 krople aromatu
Szefowa kuchniWpis pochodzi z mgotuje.pl Dzisiejsze ciasto dedykuję wielbicielom popularnych cukierków Michałków. Czekoladowe biszkopty przełożone dżemem z czarnej porzeczki z masą kawowo – orzechową z
Marta GotujeZachwycająca i niezwykle pyszna BABKA CZEKOLADOWA to smakowity sposób na... Artykuł Babka czekoladowa pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDziś polecam Wam wspaniały deser. Plasterki bananów w kukurydzianym cieście. Ciekawy i naprawdę smaczny pomysł na umilenie sobie chwili. Na pewno posmakuje wielbicielom bananowych smaków Taki
Słodkie okruszkiSernik dla tych co dbają o linię, nie znaczy to, że nie będzie dobry.... jest pyszny...delikatnie słodki, rozpływa się w ustach...migdały są przyjemnie
Wypieki ReneJeden z najstarszych przepisów na sernik i jedno z pierwszych serowych ciast jakie jadłam... smak dzieciństwa, piękne wspomnienia... trochę więcej pracy
Wypieki Renetegoroczne Święta mamy dla Was propozycję na brownie w formie reniferów. Jest to bardzo fajna propozycja na przyozdobienie klasycznego ciasta brownie. Możecie skorzystać z naszego przepisu na ciasto lub zrobić swoje ulubione, następnie „przyklejacie” czekoladą kilka elementów i otrzymujecie niezwykle ciekawe wizualnie ciasto, które będzie ozdobą każdego stołu. Polecamy :) Ilość porcji: 2 małe okrągłe blachy o średnicy
Kolizje Smakówwrzucamy do wrzątku, gotujemy, aż pierogi wypłyną i kolejne kilka minut po wypłynięciu (około 5 w zależności od grubości ciasta). Pierogi podajemy tak, jak najbardziej lubimy, ja uwielbiam okraszone zezłoconą na maśle cebulką. Udanych pierogów i Wesołych Świąt
Quinoa Raz!Owoce żurawiny bezsprzecznie kojarzą się z kuchnią kanadyjską. Mimo to,... Artykuł TARTA Z ŻURAWINĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE