ciasta drozdzowe - 8631 przepisów (strona:467/576)

Zakręcona drożdżówka z truskawkami i rabarbarem 1634

Pomysł na zawijaną drożdżówkę znalazłam  tutaj  ..świetnie to wygląda...ja zmieniłam nadzienie do drożdżówki..u mnie to truskawki z rabarbarem i kisielem... 4 szkl

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki serca z chałwą 227

  Przepis na te drożdżówki znalazłam na blogu Just My Delicious   Do nadzienia nie dodawałam już cukru, bo chałwa wydała mi się wystarczająco słodka :) Mam

Aga w kuchni
Dlaczego warto stosować sos sojowy 213

Dlaczego warto stosować sos sojowy?  Jak wybrać najlepszy sos sojowy? Czym jest Ponzu? Czym jest sos sojowy ? Sos sojowy, uniwersalna przyprawa w płynie o głębokim

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
CHLEB GRYCZANO-PSZENNY 242

O tym, jak bardzo zdrowa jest mąka gryczana nie muszę nikogo przekonywać.Dosyć często staram się używać jej w kuchni, nie zawsze jednak produkty z jej

OliveandThyme
Chleb żytni na zakwasie 246

chleb_100_procent_zytni_mojprzepisna.pl mojprzepisna. pl | Chleb żytni na zakwasie Dziś zapraszam na chlebek, upieczony wyłącznie z mąki żytniej. Do tej pory piekłam jedynie chleb pszenno-żytni lub pszenno

moj przepis na
Tradycyjne pączki z marmoladą 618

Lubicie pączki? Bo ja i owszem, ale szczerze przyznam, że na pierwszym miejscu i tak są serowe oponki. A chrust gdzieś tam w tyle się lokuje

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z dymką 163

· mąka pszenna - 30 dag · cukier - 1 łyżka · drożdże świeże- 3,5 dag · olej - 4 łyżki · cebula - 50 dag · cebula dymka - 1 pęczek · masło - 2 łyżki · jajko

Camilla w kuchni
Chleb gryczany z ziarnami 212

Chleb grczany ma spacyficzny smak i zapach, który nie każdemu pasuje. Ja sama nie byłam pewna czy będzie mi pasował. Okazało się, że bardzo. Niedługo spróbuję

Pełny talerz
Chleb gryczany ze słonecznikiem 243

Chleb gryczany ze słonecznikiem...Lekko wilgotny chleb na bazie mąki gryczanej.Ze złocistą i chrupiącą skórką.O delikatnym aromacie i smaku kaszy gryczanej.Z dodatkiem ziaren słoneczniku.Idealny

Gospodyni Miejska
Rogale śniadaniowe 248

Zawieruszony przepis...te rogaliki piekłam chyba z miesiąc temu...bo mam zdjęcie rogalika razem z syropem z mniszka. Mam sporo takich przepisów...no i może pomału

Moje domowe kucharzenie
Focaccia 304

Jak obiecałam wczoraj na talerz idzie Fociaccia. Focaccia pochodzi z kuchni włoskiej. Rodzaj pieczywa polanego oliwą, z ziołami np rozmarynem , tymiankiem, ale takze może być

Smaki Edyty
Cytrynowa, wilgotna babka 207

drapie w gardle. Tak dzieje się często przy babkach drożdżowych. Dzisiaj dlatego zapraszam Was na babkę cytrynową. Wilgotną, miękką. Idealną do mleka jak i samą. Pachnącą cytryną. Babka drożdżowa aby wyszła nam naprawdę dobra, wymaga odrobiony wprawy. Tą babkę upiecze nawet dziecko, bo ogranicza się jedynie do wymieszania ze sobą składników mikserem. No dobrze, trzeba pamiętać o kolejności i pilnować(...)czas miksując dodajemy masło. Mieszamy. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/babki/cytrynowa-wilgotna-babka/ MieszamWGarnku   Artykuł Cytrynowa, wilgotna babka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Śniadaniowe bułeczki czosnkowe na mleku 196

Ząbki świeżego czosnku oraz suszony czosnek niedźwiedzi w aromatycznych bułeczkach śniadaniowych - mmmhhhmmm, co za smak i zapach! :) Zaopatrzyłam się ostatnio w suszony czosnek niedźwiedzi i od

Grunt to przepis!
Focaccia z rozmarynem i kabanosami! 201

Focaccia z rozmarynem i kabanosami! Lato w pełni! Dzisiaj chciałam Wam zaproponować pyszny pomysł na focaccie z rozmarynem i kabanosami o smaku chilli marki Maestro. Danie

SMYKWKUCHNI
Drożdżówki z twarogiem 203

Pogoda brzydka, pochmurno..słoneczka nie widać..i aby choć troszkę umilić nastrój w domku..upiekłam drożdżówki..no i domownicy zadowoleni.. Na poprawę nastroju nie ma

Moje domowe kucharzenie
Bułeczki z lukrem śmietankowym---Bagel con crema di glassa 226

Składniki   na 18 sztuk                                          

w mojej kuchni
Domowe bułki do hamburgerów 222

Zachwyciłam się tymi bułeczkami ! Już na pewno nigdy nie kupię gotowych. Robi się je szybko, przepis jest bardzo prosty. Pięknie wyrosły, w środku są puchate

Kulinarne przygody Gatity