ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:711/1040)

Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 191

około 13 sztuk) 150g ciastek typu markizy chałwowe (u mnie z Cukrów Nyskich)  60g oleju kokosowego 50g wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 łyżka syropu z agawy/płynnego miodu Polewa czekoladowa (opcjonalnie): (*) 3-4 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Ciastka (z kremem) zmielić w malakserze. Olej rozpuścić w niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie(...)wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku). (Ciągle używałam malaksera, ale można ręcznie.) Jeśli masa nie nadaje się do formowania - należy ją schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe - przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Trufelki świetnie smakują w wersji solo, ale można również je ozdobić polewą lub kulki całkowicie

Di gotuje
Czekoladowy tort z owocami 163

Mąż tak jak i moja ukochana Mamusia i Michaś jest z kwietnia. Także torcik dla Niego musiał być obowiązkowo. Tym razem czekoladowy z pysznym dżemem jagodowym i owocami. Nie za słodki, taki w sam raz.  Składniki : * 6 jajek * szklanka cukru * 1,5 szklanki mąki pszennej * 0,5 szklanki kakao * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * słoiczek dżemu jagodowego * szklanka wrzątku(...)połowy pomarańczy  * litr kremówki  * serek mascarpone  * łyżka cukru pudru * owoce do dekoracji Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać

Magiczne Życie Marty
,,Czekoladowe makaroniki z nutellą’’ 157

kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru 3 łyżeczki kakao Masa: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki nutelli 2 łyżeczki nalewki czekoladowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy(...)białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy różaną

Podróż w kulinaria
Rozkoszne ciasto ucierane II - łatwe 210

łyżeczka proszku do pieczenia -pół margaryny- rozpuść i odstaw do wystudzenia -orzeszki arachidowe naturalne niesolone, połówki -truskawki - mak niebieski około 4 łyżki  Skworcu -jabłka pokrojone w cząstki POLEWA CZEKOLADOWA - 3 łyżki masła - 2 lyżki kakao naturalnego  Skworcu -3 łyżki cukru cynamonowego Diamant .  Polewa nabierze wspaniałego aromatu -2 łyżki wody Rozpuść w kąpieli wodnej i mieszaj do powstania(...)puszystej masy. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połącz miksując Dodaj chłodną maragrynę. A na końcu mak. Okrągłą formę do tarty lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Połóż kawałki jabłek. Wierzch posyp naturalnymi orzeszkami. I włóż do piekarnika ,na nie więcej, niż 190 stopni , około 35-45 minut. Sprawdzaj. Do suchego patyczka. Wyciągnij ciasto, przełóż na talerz

Z Kuchni Do Kuchni
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 385

mieszankę czekolady i masła i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy przesianą mąkę i mieszamy do połączenia się składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20-30 minut.  Dodatkowo ok. 500-600 g owoców (mogą być mrożone porzeczki, maliny, jeżyny) płatki ciemnej czekolady Składanie tortu Spodem będzie brownie(...)trochę owoców i posypujemy płatkami czekolady. Na tym układamy blat bezowy i smarujemy go delikatnie kremem (tak aby beza za bardzo nie popękała), następnie znów trochę owoców i płatków czekoladowych. Na to kolejny bezowy blat, reszta malinowego kremu, reszta owoców i płatki czekoladowe. Taki tort najlepiej jeść od razu, chociaż na drugi dzień też wspaniale smakuje. Smacznego! (function

Symfonia Smaków
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 321

razem na blogu ciasto zrobione przez moją starszą córkę, rewelacyjny sernik na zimno. Inspirację czerpała z książki Doroty Świątkowskiej  Moje wypieki , ale tym razem postanowiła wzbogacić go o ciasteczkowy spód. Sernik robi się bardzo szybko, a samo wykonanie nie jest zbyt skomplikowane. Najgorsze jest tylko to czekanie..., choć na szybko można się zadowolić wylizaniem miski :-).   Sernik na zimno(...)białą czekoladą i truskawkami Składniki Na spód: 180 g czekoladowych ciastek wieloziarnistych 2 łyżeczki kakao 60 g roztopionego masła Na masę serową 500 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 300 g białej czekolady ziarenka z 1 laski wanilii 150 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżki żelatyny 500 g świeżych  truskawek  Wykonanie: Ciasteczka miksujemy razem  masłem

Kulinarne przygody Gatity
Mocno czekoladowe muffiny z masłem orzechowym! 180

Nigelli: Składniki suche : 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku 0,5 łyżeczki sody 3/4 szklanki cukru pudru 1 tabliczka czekolady mlecznej Milka (lub groszki/łezki czekoladowe do pieczenia) Składniki mokre: 1 szklanka mleka 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka esencji waniliowej Nadzienie : 12 łyżeczek masła orzechowego Przepis : Składniki suche (oprócz czekolady) przesiewamy w osobnej miseczce(...)wszystko mieszamy. Składniki mokre łączymy w drugiej miseczce, a następnie dodajemy do składników suchych i dokładnie mieszamy całość łyżką. Do formy silikonowej bądź do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę masła orzechowego i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Wierzch możemy posypać kolorową posypką. Muffiny pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200C. Należy pamiętać o tym, aby piekarnik był nagrzany. Smacznego

Emcia Pichci
Sernik gotowany - najprostszy 2822

łyżeczek żelatyny (zależy od gęstości sera) 500 ml śmietanki kremówki POLEWA: 10 dag masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek dowolnej śmietany 1 łyżeczka żelatyny DODATKOWO: herbatniki czekoladowe do wyłożenia dna formy garść siekanych orzechów i płatków migdałowych - niekoniecznie WYKONANIE: W garnku umieścić ser, całe jajka, cukier, żelatynę i cukier waniliowy. Podgrzewać cały czas mieszając. Kiedy w masie(...)Odstawić z palnika i nadal mieszać, aż masa zacznie stygnąć i lekko gęstnieć. Polewę wylać na schłodzony sernik, wierzch posypać orzechami i migdałami. Formę ponownie wstawić do lodówki aby ciasto całkowicie stężało. Sernik sprawdził się jako deser na grillowej imprezie. Przygotowany tuż przed nią, wprawdzie nie zdążył do końca stężeć, ale i tak dobrze się kroił i wspaniale smakował

Kuchenne zapiski Edyty
pizza z arbuza 227

składniki: 1 mały arbuz 200 – 250 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku dowolne owoce: maliny, jeżyny, borówki, poziomki… starta czekolada biała, mleczna, gorzka

Domowy Smak Jedzenia
TORT RAFAELLO 247

jest mdły i za słodki jak tradycyjne torty. Po zjedzeniu jednej porcji nie ma się dość, a wręcz przeciwnie, chciałby się jeszcze... Jest on trochę pracochłonny, ale takich ciast nie piecze się na co dzień - przeznaczone są one na specjalne okazje. Przygotowałam go już jakiś czas temu, specjalnie na urodziny mojej najmłodszej siostry. Z talerzyków zniknął błyskawicznie. Smakował całej rodzinie(...)połowy cytryny 2 łyżki wody z mleka kokosowego Dodatkowo: dżem np. pomarańczowy, brzoskwiniowy, morelowy, mango lub inny koloru pomarańczowego ( ja dałam o smaku marakuja-mango) 100 g białej czekolady czekoladowe ażurki lub coś innego do dekoracji wiórki kokosowe Wykonanie: Biszkopt: Pierwszy biszkopt wykonujemy z połowy podanych składników. I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
TORT RAFAELLO 262

jest mdły i za słodki jak tradycyjne torty. Po zjedzeniu jednej porcji nie ma się dość, a wręcz przeciwnie, chciałby się jeszcze... Jest on trochę pracochłonny, ale takich ciast nie piecze się na co dzień - przeznaczone są one na specjalne okazje. Przygotowałam go już jakiś czas temu, specjalnie na urodziny mojej najmłodszej siostry. Z talerzyków zniknął błyskawicznie. Smakował całej rodzinie(...)połowy cytryny 2 łyżki wody z mleka kokosowego Dodatkowo: dżem np. pomarańczowy, brzoskwiniowy, morelowy, mango lub inny koloru pomarańczowego ( ja dałam o smaku marakuja-mango) 100 g białej czekolady czekoladowe ażurki lub coś innego do dekoracji wiórki kokosowe Wykonanie: Biszkopt: Pierwszy biszkopt wykonujemy z połowy podanych składników. I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Caffe Latte - ciasto 442

biszkopty.  3. Krem czekoladowy: - 150 g masła (o temp. pokojowej) - 2 łyżki cukru - 120 g serka mascarpone - 50 g masła czekoladowego Masło ucieramy na puch, dodajemy masło czekoladowe, cukier i na koniec serek mascarpone o temp. pokojowej. Wykładamy na dolny, wcześniej nasączony biszkopt. Przykrywamy biszkoptami, które po ułożeniu nasączamy ponczem. 4. Krem z mlekiem w proszku - 150 g margaryny(...)ponczem.  5. Bita śmietana - 500 ml śmietany mocno schłodzonej - 2 szt śmeitan-fix Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy zagęstnik, na sam wierzch posypujemy startą na tarce czekoladą.  Ciasto jest przepyszne! Polecam

SMYKWKUCHNI
Staropolski piernik dojrzewający z orzechami, skórką pomarańczową i rodzynkami 160

piernik w kilku małych foremkach aluminiowych, gdyż sprawdza się idealnie jako świąteczny prezent. Pierniki pieczemy ok. 50 - 60 minut w średnio nagrzanym piekarniku do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasta są twarde, ale po 2-3 dniach kruszeją i są przepyszne. Piernik staropolski zachowuje świeżość bardzo długo, dlatego z powodzeniem można podać go jeszcze w Sylwestra lub w Nowy Rok. Fajne(...)pierniczki z mąki żytniej , Ciasteczka korzenne z lukrem , Tradycyjne świąteczne pierniczki , Śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Piernik możemy przełożyć dobrymi domowymi powidłami lub masą czekoladową. Doskonale smakuje piernik przełożony masą orzechową i polany czekoladą

Korniszonki
Staropolski piernik dojrzewający z orzechami, skórką pomarańczową i rodzynkami 186

piernik w kilku małych foremkach aluminiowych, gdyż sprawdza się idealnie jako świąteczny prezent. Pierniki pieczemy ok. 50 - 60 minut w średnio nagrzanym piekarniku do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasta są twarde, ale po 2-3 dniach kruszeją i są przepyszne. Piernik staropolski zachowuje świeżość bardzo długo, dlatego z powodzeniem można podać go jeszcze w Sylwestra lub w Nowy Rok. Fajne(...)pierniczki z mąki żytniej , Ciasteczka korzenne z lukrem , Tradycyjne świąteczne pierniczki , Śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Piernik możemy przełożyć dobrymi domowymi powidłami lub masą czekoladową. Doskonale smakuje piernik przełożony masą orzechową i polany czekoladą

Gotujemy i jemy
Sernik z musem mango na czekoladowych sucharkach 381

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków i czekolady

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania