ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:702/1040)

Sernik z białą czekoladą na ciasteczkowym spodzie z musem truskawkowym 210

zmielonego twarogu białego (temperatura pokojowa) 4 jaja średnie (temperatura pokojowa) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru Dodatkowo:  truskawki ewentualnie cukier Na spód: 250 g ciastek czekoladowych ok. 50 g masła Przygotowanie: Miękkie masło oraz ciasteczka zmiksuj w blenderze. Od razu możesz przygotować formę (26 cm). Wyłóż papierem do pieczenia lub natrzyj masłem/ olejem, a następnie mąką oprósz(...)piekarnika na około 60 minut do temperatury 160 stopni. W międzyczasie przygotujemy mus truskawkowy. Miksujemy w blenderze truskawki.Jeśli mus nie jest tak słodki, dodaj odrobinę cukru. Wyłóż ciasto z piekarnika, a następnie polej musem. Teraz można delektować się słodkim smakiem sernika. <3 Smacznego!  Jakie macie plany na weekend? Podzielcie się w komentarzu. My za to planujemy wybrać

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Trufle z orzechów włoskich 141

Przepyszne trufle z orzechów włoskich , oblane czekoladą i posypane złotym, jadalnym pyłem. Jedne z moich ulubionych. Nadzienie jest kremowe, delikatne i mocno orzechowe. Niebo w gębie

Oryginalny smak
Jak zrobić polewę czekoladową 218

                            Robię dwa rodzaje ciemnej polewy. W jednej wykorzystuję czekoladę, a drugą robię

Proste Potrawy
Włoskie Frittelle di Carnevale 2720

karnawał to trzeba koniecznie coś usmażyć… Wybór padł na włoskie smażone pączki z ciasta parzonego, zwane frittelle bądź tortelli di carnevale. W trakcie smażenia nazwałam je “ frittelle  samo się” , ponieważ podczas smażenia  same rosną, a gdy osiągną odpowiednią wielkość same się przekręcają i to po kilka razy.  Nawet mój mąż widząc fikołkujące  frittelle nimi się zachwycał(...)spałaszowane,mmm… najlepsze jeszcze chrupiące! Natomiast te “bez” czekały, a my z nimi, na  wypełnienie  pysznym kremem. Kremów do nadziewania jest kilka: tradycyjny pasticcera( budyniowy klasyczny, czekoladowy lub cytrynowy), zabaione( z winem marsala), chanillty(crema pasticcera z bitą śmietaną). Żeby się nie oddzielać od razu zrobiłam z podwójnej porcji… przepis zamieszczam na jedną porcję) Włoskie Frittelle di Carnevale

Mia Cucina Sofieta
Torcik Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem 176

proszkiem. Do jajecznej masy dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką. Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać, patrz FILM ). 4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego(...)minut. Następnie ciepłą śmietanką zalać czekoladę i krótko wymieszać łyżką. Dodać napęczniałą żelatynę i całość zmiksować blenderem ręcznym ( patrz FILM ), aż żelatyna i czekolada się roztopią, masę czekoladową na chwilę odstawić. Przygotujemy jagody: 7. Jagody przełożyć do rondelka po śmietanie, dodać cukier i podgrzewać, od czasu do czasu, mieszając, aż owoce puszczą sok i się zagotują. Zdjąć z ognia

Mała Cukierenka
Jabłecznik cappuccino 168

tańsze od ziemniaków, to takie moje spostrzeżenie po ostatniej wizycie na ryneczku. Oczywiście niska cena skłoniła mnie do nabycia słusznej ilości i zrobienia z nich czegoś pysznego. Bo ciasta z jabłkami w naszej rodzinie są lubiane bardzo. Tym razem postanowiłam klasyczny jabłecznik na biszkopcie połączyć z masą o smaku kawy cappuccino. Przygotowałam prostą kawowo śmietanową masę, która podbiła podniebienia wszystkich(...)ognia, wsypujemy galaretki  i mieszamy aż się rozpuszczą. Studzimy. Gdy jabłka zaczną tężeć wykładamy je na biszkopt. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36% 110 g kawy cappuccino czekoladowej 4 łyżeczki żelatyny  1/3 szklanki mleka  100 g czekolady Żelatynę zalewamy mlekiem (można wodą, ale ja w masach śmietanowych używam mleka, które świetnie niweluje żelatynowy posmak) i odstawiamy

Cynamonowe szczęście
FitMuffiny z czerwonej fasoli bez mąki 161

Bardzo łatwe Liczba porcji: 10 małych muffinków, lub 5 dużych Muffiny bez mąki W Niedzielnym Kucharzu co do zasady zajmujemy się gotowaniem. Od wielkiego dzwona decydujemy się zrobić jakieś ciasto , acz niechętnie, gdyż nie potrafimy, nie lubimy słodkich wypieków i nie przepadamy za słodkościami. Jeśli już pieczemy to wtedy, gdy wpadnie nam w ręce jakiś łatwy przepis. Tak było(...)łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 2 łyżki miodu 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ łyżki soli 2-3 łyżki czekoladowych chipsów, groszku, połamanej czekolady Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 180 stopni. Wyjmij fasolkę z puszki, odsącz z płynu i dokładnie przemyj na sicie pod zimną wodą. Przełóż do misy miksera

Niedzielny kucharz
Serniko makowiec. Wegański jagielniczek 180

pestek kawałek skórki z pomarańczy 50 ml soku pomarańczowego 2 łyżki oleju kokosowego agawa Składniki na część jaglaną: 400 g maku 10 daktyli bez pestek agawa Składniki na polewę czekoladową: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżka masła kokosowego 2 łyżki kakao Część jaglana Kaszę dokładnie wypłukałam, zalałam wodą, a następnie ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej(...)Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto i gotowe:) Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu uprzednio do lodówki ale nie zawsze się to udaje

nietadieta
BEZA PAVLOVA Z KREMEM KAKAOWYM I MALINAMI 146

Beza Pavlova dziś z dodatkiem aksamitnego, niezbyt słodkiego kremu kakaowego z dodatkiem świeżych malin. Będę posypałam także cukrem pudrem. Sezonowo wybierzcie także truskawki, jagody, jeżyny, borówki

Zasmakuj Kuchni
KREM Z KASZTANÓW JADALNYCH Z CZEKOLADĄ 166

Kasztany jadalne to kolejny z symboli jesiennej aury. Pojawiają się stoiska z prażonymi kasztanami jadalnymi, które pachną kilometr dalej. Lubię bardzo ten czas. Chcieliśmy zrobić podobne

W kuchni Karmel-itki
Walentynkowe serca z czekoladą 138

czekoladą Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (500 g) 3/5 szklanki cukru pudru (100 g) 125 g masła 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego (8 g) 1 jajko Składniki na polewę czekoladową: 1 tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej (100 g) 4 łyżeczki mleka (20 g) 2 łyżeczki masła (10 g) Wykonanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy zimne masło pokrojone na kawałki(...)siekamy całość nożem, do momentu połączenia się składników, następnie dodajemy cukier puder i ekstrakt waniliowy oraz wbijamy jajko, ponownie siekamy nożem, aż składniki wstępnie się połączą, po czym zagniatamy ciasto rękoma. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, lekko oprószonej mąką, na grubość około 0,5 cm, foremką w kształcie

KulinarneImpresje.pl
ciasteczka anyżowo-waniliowe 151

Przykryj folią i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Na lekko posypanej mąką ziemniaczaną powierzchni wałkować ciasto do grubości 5 mm. Wyciąć 24 krążki o średnicy 6 cm. Resztę ciasta ponownie rozwałkować i wycinać. Umieścić na wyłożonej blaszce i ponownie już gotowe ,wycięte ciasteczka ,na blaszce włożyć do lodówki na w 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Piec ciastka(...)przez 15 minut lub do jasnego złota. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Czekoladę rozpuszczamy. Dodajemy do niej miękkie masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.Lekko studzimy. Bierzemy jedno ciastko ,nakładamy łyżeczkę czekoladowej masy i lekko dociskając kręcimy w prawo i lewo ,aby masa ładnie się rozłożyła . Obtaczamy w orzechach :)) Uwagi U mnie masa troche sie wylewa ,bo za ciepłą dałam.Suche ciasteczka

mojej kuchni
Sernik Szachownica 162

  Wiem, wiem… Nie było mnie tutaj daaawno… Ale obiecuję, że będę się pojawiać częściej;) Witam Was przede wszystkim bardzo słodko i sernikowo. Dziś przepis zachomikowany

Domowe ciasta
ciasteczka anyżowo-waniliowe 137

Przykryj folią i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Na lekko posypanej mąką ziemniaczaną powierzchni wałkować ciasto do grubości 5 mm. Wyciąć 24 krążki o średnicy 6 cm. Resztę ciasta ponownie rozwałkować i wycinać. Umieścić na wyłożonej blaszce i ponownie już gotowe ,wycięte ciasteczka ,na blaszce włożyć do lodówki na w 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Piec ciastka(...)przez 15 minut lub do jasnego złota. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Czekoladę rozpuszczamy. Dodajemy do niej miękkie masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.Lekko studzimy. Bierzemy jedno ciastko ,nakładamy łyżeczkę czekoladowej masy i lekko dociskając kręcimy w prawo i lewo ,aby masa ładnie się rozłożyła . Obtaczamy w orzechach :)) Uwagi U mnie masa troche sie wylewa ,bo za ciepłą dałam.Suche ciasteczka

w mojej kuchni
Śnieżny puch na biszkoptach 164

W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam alternatywę dla tradycyjnego sernika o nazwie śnieżny puch, który przygotowuje się z twarogu sernikowego, na herbatnikach i z prażonymi wiórkami kokosowymi

PysiaGotuje.pl