ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:693/1040)

Sernik 194

Sobota, trzeba było przygotować jakieś ciasto. Mój P. uwielbia serniki, więc pomyślałam, że będzie to idealne rozwiązanie. Dzieci też lubią sernik, więc wszyscy byli zadowoleni. Nie do końca miałam pomysł jak go stworzyć i nie mogłam znaleźć idealnej inspiracji, więc postanowiłam zdać się na wyczucie. Wyszedł pyszny. Wyjadany na ciepło i po wystygnięciu stał się idealnie mokry Składniki: Spód(...)śmietany 18%; - 5 jajek; - szklanka cukru; – dwa opakowania cukru wanilinowego; – łyżka mąki ziemniaczanej; Polewa krówkowa: – 3 większe mleczne krówki; - 1-2 łyżki mleka Polewa czekoladowa: - 80 g mlecznej czekolady; – łyżka mleka Wykonanie: 1. Herbatniki rozdrobnić za pomocą wałka, dodać rozpuszczone masło. Wyłożyć na dno tortownicy tworząc wyższy brzeg (Moja tortownica to około 26 cm). Wstawić

dom-agi.pl
Babeczki w 4 wersjach 124

Spokojnie można je robić razem z dziećmi ponieważ robi się je bardzo łatwo i nie wymagają umiejętności kulinarnych. Zawsze wychodzą smaczne i znikają zdecydowanie za szybko. Moje babeczki są czekoladowe, marchewkowe, kokosowe oraz cytrynowe. Z tego przepisu, przygotowywałam również babeczki jabłkowe oraz z truskawkami, i były równie pyszne. To co dodacie do nich to Was wybór. Babeczki są średniego rozmiaru(...)mieszamy delikatnie metalową łyżką. Rozlewamy masę na 4 porcje. Dodajemy po kolei nasze dodatki, i całość dokładnie mieszamy. Blaszkę na babeczki wykładami papierowymi foremkami i nakładamy w nie łyżkę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 28-30 minut, aż przy naciśnięciu ciasto będzie jak gąbka, czyli powróci do pierwotnego kształtu, a odcisk palca się nie wgniecie.  Babeczki kokosowe

Klasyka Gotowania
Kakaowo-kokosowy tort Walentynkowy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 110

łyżeczka agaru (lub 2 płaskie łyżeczki żelatyny) + ¼ szkl. wody Orzechowe serduszka w malinowej posypce -100g orzechów ziemnych -90g daktyli - ¾ szkl. liofilizowanych malin (lub 2 batoniki Frupp) -wykałaczki Czekoladowe pandy (opcjonalnie) -kilka kostek gorzkiej czekolady (najlepiej wysokoprocentowej) -kilka kostek białej czekolady   KAKAOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli(...)ubijając dodawać po jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Obie mąki wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy

Candy Pandas
Ciastka Czekoladowe 150

Ciasteczka, duże, czekoladowe, mięciutkie, chrupiące… Nie było u nas ich dawno i zdecydowanie zdążyliśmy za nimi zatęsknić. Uwielbiamy je za łatwość, prostotę, ilość, smak, niezawodność… Jedynie co boli to nie moc i bezradność w odmówieniu sobie kolejnego… Są tak cudownie smaczne i uzależniające, że nie sposób poprzestać na jednym. Bardzo Wam polecamy. Składniki na około 23 sztuk(...)ciasto, w sporych odległościach od siebie, gdyż ciasteczka rozchodzą się na boki. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika. Zostawiamy około 10 minut na blaszce zanim przeniesiemy na kratkę kuchenną do całkowitego wystudzenia. Ciasteczka mogą Wam się wydawać nieupieczone ale nic mylnego Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Źródło : marthastewart.com The post Ciastka Czekoladowe

Made By Mom And Son
Piernik Młodej gospodyni z żurawiną i marmoladą z pigwy! 197

nowoczesnym wydaniu. Moim zdaniem to najlepszy przepis na piernik. Przepis jest banalny w wykonaniu a piernik do jedzenia jest już dobry po dwóch dniach. Nie musimy przygotowywać żadnego ciasta, które długo dojrzewa itd. Smak piernika jest idealny. Prawdziwy aromatyczny, smakuje tak jakby robiła go babcia z jakieś tajnej receptury. Dlatego co roku wracam do tego przepisu. Nigdy mnie nie zawiódł(...)przypraw do piernika tj.  cynamonu, imbiru, pieprzu, gałki muszkatołowej, anyżu - paczka skórki pomarańczowej - 1/2 szklanki żurawiny świeżej - 2 pełne łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżki czubate kakao PONADTO: - polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady - polewa z białej czekolady DO PRZEŁOŻENIA: - marmolada z pigwy (ewentualnie możecie użyć taką jaką lubicie) WYKONANIE: W garnuszku zagotuj mleko z miodem, margaryną, cukrem, kakao i przyprawami

SMYKWKUCHNI
Czekoladowo-Jagodowa tarta z kruszonką i borówkami 155

deserowych, połączenie moich dwóch ukochanych smaków w jednym deserze, a na dodatek w uwielbionej przez moją osobę formie. Mowa o jagodach i czekoladzie w tarcie, prosty sposób na zapiekany mus czekoladowy z dodatkiem jagód i borówek. Zapraszam do kuchni! Do przygotowania dwóch spodów do tart potrzeba nam: 300g mąki pszennej 200g masła (zimnego) 100g cukru (drobny kryształ lub kryształ) 1 całe(...)tabliczka gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 200 ml śmietanki 30% 400-500g jagód 4 łyżki mąki pszennej 300-400g borówki amerykańskiej  Na początku zróbcie kruche ciasto, wszystkie składniki dodajcie do miski, tylko masło powinno być pokrojone w kostkę i wyróbcie ciasto. Gotowe dzielimy na dwie równe części i z każdej odbieramy odrobinę na kruszonkę. Ciasto zawińcie

Kuba Gotuje
Murzynek z orzechami 95

szkl cukru 1 kostka masła lub margaryny (250 g) 4 jajka 1,5 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich   polewa czekoladowa: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietany 36%   Mleko, kakao, cukier wkładamy do rondelka i mieszamy do czasu połączenia składników i rozpuszczenia cukru. Dodajemy masło lub margarynę pokrojone w kosteczkę(...)delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać 3 łyżki posiekanych orzechów i delikatnie wymieszać.   Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę, piec w 180 stopniach przez 45 minut. Gdy ciasto wystygnie polewamy go polewą i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.   Jak przygotować polewę? Do rondelka wkładamy 3 łyżki śmietany 36%, chwilę ją gotujemy aż zrobi się gorąca. Wyłączamy palnik, dodajemy pokruszoną

MojaQchnia.pl
Dwukolorowe pączki pieczone 211

wstawić do lodówki.  Ja właśnie tak zrobiłam. Tzn. robot za mnie zrobił, bo to on wyrabiał... czyli tak naprawdę odbębnił za mnie najgorszą robotę, bo wyrabianie wyrośniętego ciasta i później formowanie pączków, to przysłowiowa bułka z masłem (czyli taki nasz pączek z budyniem!) Dodatkowo macie instrukcję jak takie pączki zrobić, więc nie ma migania się tylko dajecie!  Zasypcie(...)dzieła! Składniki na ok 20 sztuk: 400g mąki tortowej + do podsypywania ½ szklanki mleka 50g drożdży 80g cukru 3 jajka szczypta soli 180g masła 82% 1 wafelek czekoladowy Lusette 1 łyżka kakao 1 żółtko 2 łyżki mleka Budyń: 1 niepełna szklanka mleka 1 żółtko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki tortowej 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki likieru np. adwokat, toffi

Kuchnia w czekoladzie
Racuchy z borówkami i tartymi orzechami 146

pamięta z dzieciństwa puszystych, pachnących drożdżami i posypanych cukrem pudrem racuchów?? Ja doskonale pamiętam, te z aromatycznymi jabłkami. Dziś do gotowego ciasta wrzucam owoce w zależności na jakie mamy ochotę. I tak, oprócz racuchów z jabłkami i cynamonem zdarzały się w naszym domu: racuchy z bananami i wiórkami kokosowymi, racuchy z jagodami, racuchy z malinami i posiekanymi drobno orzechami, racuchy(...)gorzkiej czekolady, racuchy z suszonymi owocami. Dziś racuchy z borówkami. Idealnym zwieńczeniem gotowych racuchów na talerzu – oprócz cukru pudru – mogą być miód, syrop klonowy lub lekka polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady z dodatkiem pokruszonych orzechów. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 0,5 l mleka 40 g świeżych drożdży 1 jajko 1,5 szklanki borówek 1 opakowanie cukru

Zasmakuj Kuchni
Sernik z cukinią 164

dobrze schłodzić.  Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto

Monia miesza i gotuje
Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami 302

przez noc postać w lodówce. Proszę pamiętać, aby składniki na krem były w temperaturze pokojowej. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 170g cukru 170g mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 łyżki kakao bez cukru 5 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku(...)około 280-300g krakersów Wierzch: 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki kakao bez cukru 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 fix do śmietany Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160°C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180°C). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać cukier

Mała Cukierenka
CHARLOTTE MALINOWA 176

przygotowania jest prosty: formę na ciasto (jej boki i opcjonalnie spód) wykłada się długimi, namoczonymi w syropie z dodatkiem alkoholu. W środku formy umieszczony zostaje mus lub krem z owoców, najczęściej truskawek, malin lub gruszek. Mus i biszkopty można układać na przemian warstwami. Istnieją również inne warianty charlotte np. z musem czekoladowym. Do przygotowania charlotte można również użyć gotowych biszkoptów(...)Podawaj charlotte mocno schłodzoną. Możesz ją dodatkowo ozdobić bitą śmietaną. *Możesz je zastąpić podłużnymi biszkoptami lady fingers, są mniejsze, więc potrzeba ich będzie nieco więcej. **Jeśli wolisz, możesz nakładać ciasto na biszkopty przy pomocy łyżeczki, zresztą nazwa biszkoptów „à la cuillère” pochodzi właśnie stąd, że ciasto   nakładano łyżeczką ( cuillère oznacza w j. francuskim łyżkę). Biszkopty mogą być również połączone

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto Cappuccino 133

Ciasto cappuccino skradnie serca miłośników kawy i nie tylko, delikatna kremowa masa z nasączonym biszkoptem który rozpływa się w ustach :)! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt : 6 jajek 1 i 1/4 szklanki cukru 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pozostałe składniki : 2 szklanki mleka w proszku 1 kostka masła(...)serki waniliowe homogenizowane 1 całe jajko 4 żółtka pół szklanki cukru 2 opakowania biszkoptów 5 łyżek kawy cappuccino ( najlepiej śmietankowej lub waniliowej ) polewa czekoladowa bądź rozpuszczona czekolada (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i jeszcze miksujemy, cały czas miksując dodajemy żółtka i olej, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy i przelewamy

Blog kulinarny S9.PL
ekspresowe miękkie pierniczki orzechowe w polewie czekoladowej 95

jajko oraz stopniowo mleko i wyrabiamy ciasto. Z ciasta odrywamy po kawałku (ok. 15 kawałków), formujemy kulki, spłaszczamy i układamy w większych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w ok. 180-190 st. C przez ok. 15 min. Upieczone delikatnie przekładamy na kratkę i studzimy. Zimne pierniczki polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka brownie 98

uzyskania jednolitej konsystencji. Miskę z gotową masą czekoladową wkładamy do zamrażalnika, na mniej więcej 10-15 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika, nakładamy masę łyżką, lub gałkownicą do lodów, robiąc większe odstępy pomiędzy ciastkami. Nie ma potrzeby wyrównywania masy na blasze, gdyż ciasto pod wpływem temperatury w piekarniku, uformuje się samo. Pieczemy

NiePieprz.pl
SEROMAK (SEROMAKOWIEC) (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 758

termoobiegiem). Po upływie godziny sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ewentualnie piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu seromak (seromakowiec) zostawić w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia a następnie chłodzić w lodówce przez kilka godzin albo całą noc. Seromak (seromakowiec) można także posypać pudrem ze słodzika lub polać polewą czekoladową. Smacznego! — BTW całości bez słodzików, daktyli i polewy

Ola la LCHF
czekoladowe pancakes na śniadanie 119

ostawiam na 15-20 min aby ciasto ze sobą popracowało smażę na rozgrzanej patelni aż pojawią się pęcherzyki na górze pancakesa i przerzucam na drugą stronę  Podajemy na ciepło lub zimno, smakują tak samo wyśmienicie. Można polać dodatkowo czekoladą. ale to już dla mnie za duża rozpusta :) Ale wiórki czekoladowe jak najbardziej pasują :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Ciasto "Zebra" 389

łyżki ciemnego ciasta i 2 łyżki jasnego ciasta, aż do wyczerpania masy. 7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 60 min, do suchego patyczka. 8. Po upieczeniu odstawić do przestygnięcia i wyjąć z blaszki, ewent. posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. INSTRUKCJA - krok po kroku: Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii

Atlas Smaków
Muffinki podwójnie krówkowe 166

jajko L 1 puszka masy krówkowej, u mnie czekoladowa 1. W dwóch osobnych naczyniach łączymy ze sobą składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, cukier, posiekane drobno krówki) i mokre (mleko, olej, jajko). Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia mas. 2. Do foremek na muffinki wykładamy: łyżkę ciasta, łyżkę masy krówkowej, ponownie łyżkę ciasta

Szefowa kuchni
Cynamonowe gwiazdki 134

spożywczą i chłodzimy przez godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 4 mm, delikatnie podsypując mąką. Foremką w kształcie gwiazdki wykrawamy ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między ciastkami zachowujemy niewielkie odstępy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy przez 15 minut. Dekorujemy polewą czekoladową, cukrem pudrem bądź lukrem. Same również dobrze smakują

Wędrówki po kuchni
Śniadanie dla malucha – naleśniki zajączki 153

głowy z jednej łyżeczki – podczas pieczenia ciasto jeszcze trochę urośnie. Owoce myjemy i przekładamy na ręcznik do wyschnięcia. Na talerzu układamy naleśniki wokół nich robimy tło z owoców. Przydadzą się małe foremki do ciasteczek, którymi można wyciąć np. kwiatki. Buzie zajączków namalowałam rozpuszczoną gorzką czekoladą (można użyć też kremu czekoladowego np. Nutelli). Kawałki banana można zamoczyć w soku

Ciastkozercy
Krem pomarańczowy w pucharkach 134

kolejce czekają już cztery  ciasta. Jednak pisanie przepisów nie idzie mi tak szybko i chyba jeszcze sobie w kolejce poczekają :) 300 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone skórka pomarańczowa z jednej pomarańczy 4 łyżki soku pomarańczowego 4 łyżki cukru pudru (lub  według własnego smaku) posypka czekoladowa Śmietanę z cukrem ubić na sztywno. Dodać otartą skórkę

O kuchni z uczuciem
Wilgotne ciastka kokosowo-owsiane z czekolada, bez jaj czyli Slodki Czwartek odc.85 270

zależności od upodobań 1 łyżka miodu garść drażetek czekoladowych lub posiekanej grubo czekolady 100 g masła lub margaryny bez mlecznej 80-100 ml kefiru (nam alergolog zezwolił i czasem stosuję) Mąkę, wiórki, płatki i cukier mieszamy w misce, ucieramy z masłem by powstały drobne okruszki. Dosypujemy czekoladę i dolewamy kefir, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki i spłaszczamy je. Ciastka

Dzieje kuchennej Wiewióry
CZEKOLADOWA LAZANIA NALEŚNIKOWA Z SEREM 301

przepis na fantastyczną czekoladową , naleśnikową lazanie. Delikatne czekoladowe naleśniki przekładane słodkim nadzieniem z białego sera nie tylko pięknie i smakowicie wyglądają, ale też smakują wyśmienicie. Gwarantuję, że każdy ( zarówno dzieci jak i dorośli ) z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( 6 porcji / blacha o wym. ok. 22 x 22 cm ) CIASTO NALEŚNIKOWE: * mąka – 2 szkl * mleko

Ostra na Słodko
Mocno czekoladowe ciasteczka z soczewicy | dietetyczne 261

Ciasteczka są MEGA czekoladowe. Kruche na zewnątrz i puszyste w środku. Z warzyw strączowych można wyczarować niezłe cuda. Jedno ogromniaste ciacho ma ok. 44 kcal! Idealne do porannej kawusi lub na wieczorne podjadanie. Na moim blogu umieściłam przepisy np. na  babeczki z czerwonej fasoli  i  bezglutenowe ciasto z ciecierzycy . Składniki na 15 dużych ciastek: Puszka soczewicy gotowanej

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania