ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:960/2544)

Serniczki w kokilkach z sosem pomarańczowym i bezą! 213

soczystych pomarańczy tak podkręcił smak serniczków, a dodatek słodkiej bezy zrównoważył smak i aromat! Polecam! Przepis zgłaszam do konkursu na durszlak.pl  konkurs - Ciasta czy ciasteczka z firmą BIELMAR. 3majcie mocno kciuki ;-)) SKŁADNIKI: - 500 g sera białego zmielonego  - 3 żółtka - 100 g cukru pudru - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 100 g margaryny PALMA firmy(...)skórki, pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść margarynę, cukier, miód, dodaj pomarańcze. Smaż około 15 minut. Sos zgęstnieje. Studzimy do całkowitego wystudzenia. Sos wylej na ser w kokilkach. BEZA: - 3 białka - 3 łyżki cukru pudru Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier, nadal ubijaj aż pianą będzie szklista i sztywna. Wyłóż na sos pomarańczowy. Piecz w temp. 185 stopni

SMYKWKUCHNI
Bajaderki – ziemniaczki, czyli drugie życie świątecznych ciast 266

Święta, Święta i po Świętach. Goście pojechali już dawno, a wy zostaliście z górą nie pierwszej świeżości ciast. Kto był sprytny, mógł je zamrozić nieco wcześniej

Mieszam w Garnku
Capuccino 218

łyżki wody Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubijać z cukrami do uzyskania gęstej, puszystej masy. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać w masę. Przelać na blaszkę o wymiarach 25 x 36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 min w temp. 180 st. Blat kokosowy: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając(...)dodawać stopniowo cukier. Na koniec wsypać kokos i całość delikatnie wymieszać. Przelać na blaszkę o wymiarach 25 x 36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i wysmarowaną masłem. Piec 20 min w temp. 180 st. Beza powinna się lekko zarumienić. Krem cappuccino: 2 szklanki mleka zagotować z cukrami. Pozostałą szklankę mleka (zimnego) wymieszać z proszkiem cappuccino, żółtkami i mąką. Powstałą

My sweet a life
Rozpoczęcie sezonu grillowego, i tort z tej właśnie okazji 240

każdym dodaniu. Wlać ekstrakt, połączyć. Na zmianę dodawać mąkę i maślankę, mieszając łyżką. Na końcu dodać majonez, połączyć. Sodę wymieszać z octem, wlać do ciasta, szybko wymieszać. Ciasto rozłożyć równomiernie do dwóch form wysmarowanych masłem. Piec w 180 st. C. przez 45 minut. Wystudzić, a następnie każdy placek przekroić na pół. Mus: Rabarbar i truskawki pokroić na mniejsze kawałki, umieścić(...)palnika, dodać namoczoną i dobrze odciśniętą żelatynę, wymieszać. Ostudzić. Krem: Mascarpone i kremówkę ubić z cukrem na puszystą masę. Układać na zmianę blat ciasta, krem i mus owocowy. Na wierzchu ułożyć ostatni blat ciasta, delikatnie docisnąć i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować krem maślany. Truskawki i rabarbar pokroić na mniejsze kawałki, gotować z cukrem, aż owoce zaczną się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb ziołowo-czosnkowy 131

masłem smakuje wyśmienicie. Chleb możecie uformować tak, jak zrobiłam to ja, czyli klasyczny okrągły bochenek lub można upiec go w dowolnej formie do ciasta, którą należy wcześniej wysmarować olejem i wysypać otrębami. Chleb potrzebuje podczas pieczenia odpowiedniej wilgoci, w tym celu należy wsypać kostki lodu na dno piekarnika, sprawi to, że wytworzy się odpowiednia wilgoć, a skórka chleba nabierze(...)wodę, podrośnięte drożdże i pozostałe składniki (bez ziół) zagniatamy dosyć luźne ciasto, możemy użyć do tego miksera. Pod koniec wyrabiania dodajemy zioła i czosnek. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na około 40 minut, miskę z ciastem przykrywamy folią spożywczą. Następnie ciasto formujemy w kulę, przekładamy na posypaną mąka blachę/tackę do pieczenia, wierzch chleba obficie posypać mąką, przykryć

SprawdzonaKuchnia.pl
TORT ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 288

temperaturze pokojowej 180 g mąki kokosowej 140 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła (LCHF, keto, optymalna) 2 łyżeczki sproszkowanej wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu lub sody szczypta soli himalajskiej 80-120 ml wody (15-25 łyżek) opcjonalnie słodzik/cukier dla osób, które ich używają Składniki na krem truskawkowy: 800 g truskawek mrożonych(...)Ciasto umieścić w formie i wstawić do piekarnika. Piec przez ok 25-30 minut w temperaturze 190° C. W międzyczasie przygotować krem truskawkowy zalewając żelatynę 60 ml wody i odstawiając aż napęcznieje. Truskawki świeże lub mrożone podgrzać w garnku opcjonalnie dodając słodzik i doprowadzić do wrzenia. Garnek odstawić na bok i dodać zgęstniał żelatynę. Wymieszać dokładnie aż się rozpuści bez

Ola la LCHF
Biszkopt z kremem budyniowym, truskawkami i galaretką 313

Dzisiaj klasyka czyli biszkopt z kremem budyniowym oraz truskawkami i galaretką. Ciasto proste, smaczne i zawsze cieszy się powodzeniem. składniki : biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem budyniowy 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru ( na 0,5 l mleka) 900 ml mleka 5 łyżek(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubite białka. Wszystko zmiksować mikserem na najniższych obrotach. Blaszkę 35x25 natłuścić i posypać bułką tartą. Przełożyć masę i wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut, funkcja góra-dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Przygotować krem budyniowy

Monia miesza i gotuje
Sernik z musem gruszkowym 114

jest takim ciastem, że można go przygotowywać na każdą okazję lub też bez! Przedstawiam super opcję na przygotowanie tegoż ciasta w wersji bardzo lekkiej z dodatkiem musu gruszkowego! Mmm...! Składniki: Masa serowa 2 jaja 50g erytrytolu  100g banana bez skórki 200g kvargu naturalnego 40g mąki ziemniaczanej 30g mini herbatników - na spód Mus 350g gruszek bez skórki(...)banana, mąkę ziemniaczaną i kvarg. Całość dokładnie wymieszać. Dodać ubite białka. Całość delikatnie wymieszać szpatułką. Spód natłuszczonej formy wyłożyć mini herbatnikami. Nałożyć masę serową, a następnie wystudzony mus gruszkowy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Naleśniki z borówkami 111

grecki 1 szklanka borówek Naleśniki z serem Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze(...)type": "NutritionInformation", "calories": "200 calories" }, "prepTime": "PT10M", "recipeInstructions": "Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze

Naleśniki
Naleśniki z borówkami 158

ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze naleśniki będą zbyt tłuste). Smażąc obracamy je aby zazłociły się równomiernie po obu stronach. Podajemy z serkiem homogenizowanym lub jogurtem. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania(...)type": "NutritionInformation", "calories": "200 calories" }, "prepTime": "PT10M", "recipeInstructions": "Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze

Naleśniki
Fasolowe brownie z granolą migdałową 90

Ciasto z fasolą w roli głównej? Owszem jest wykonalne! Brownie fasolowe z dodatkiem granoli migdałowej od Dziewczyny w spódnicach jest mega! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 240 g czerwonej fasoli (odsączonej) 120 g banana bez skórki 50 g mąki orkiszowej 40 g kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat 50 g granoli migdałowej Sposób przygotowania: Jaja utrzeć

Truskawkowa Fiesta
Rajska Fantazja 465

Świeże owoce zastępujemy tymi z puszki i ot tyle, gotowe. Oczywiście nie wszystkie owoce znaleźć możemy w puszce, ale rodzaje tych które możemy dostać są wystarczające do zrobienia pysznego ciasta. Takiego jak chociażby to, na które poniżej macie przepis. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama(...)żółtka 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 25 dkg masła bez soli Bita śmietana: 1 galaretka cytrynowa (75 gr) 200 ml wody 500 ml smietany kremówki (36%) 20 dkg podłużnych biszkoptów Dodatkowo: czekolada do posypania ciasta. Jak przygotować Rajską Fantazję . Biszkopt : do miski włożyć białka jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywno

mecooks
Staropolski piernik dojrzewający 184

który przed pieczeniem długo leżakuje. Minimum to 2 tygodnie (po prostu zostawiamy surowe ciasto w chłodnym miejscu – np. lodówce czy piwnicy i zapominamy o nim – w tym czasie dojrzewa i nabiera smaku). Idealnie jak piernik leżakuje ok. 4-6 tygodni lub nawet dłużej. Jeśli tradycyjnie przygotowujemy go na Święta, to można najwcześniej nastawić ciasto na początku listopada(...)balkon, jeśli zabezpieczymy ciasto przed mrozem i ptakami. Dojrzałe ciasto (jeśli jest zbyt twarde, możemy zostawić je na godzinę w temp. pokojowej, aby się lekko ogrzało – jeśli daje się wałkować, to lepiej tego nie robić – ciepłe, bardziej się lepi i rwie) dzielimy na 3 równe części. Wałkujemy podsypując mąką na 3 identyczne, prostokątne placki. Pieczemy trzy placki

Poezja smaku
Piernik świąteczny z mascarpone 185

cukru 5 jajek 250 g miodu naturalnego (6 łyżek) 1 szklanka oleju 1 szklanka mocnej herbaty (wystudzić) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki przyprawy do piernika bez mąki 1 łyżka kakao naturalnego Krem z mascarpone: 500 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 300 g suszonych daktyli(...)wymieszanej z sodą, proszkiem, kakao i przyprawą do piernika. Miksować krótko na małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników, nie powinno być widocznych grudek mąki. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.  Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 35 - 40 minut, do suchego

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania