ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:902/2544)

Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 97

wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto do formy i wyrównać wierzch ciasta na które należy rozsypać przygotowane owoce i kruszonkę, ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 30 – 45 minut z opcją górnej i dolnej grzałki. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzić przeprowadzając test „suchego patyczka” jeśli patyczek jest suchy, można ciasto wyjąc z piekarnika, jeśli(...)każdy piekarnik piecze inaczej. Po upieczeniu wyjąć i przestudzić, a przed podaniem posypać cukrem pudrem. Muszę przyznać się, że ciasto przygotowywałam w lekkim pośpiechu i to właśnie z tego pośpiechu zapomniałam dodać stopione masło do ciasta. Masło, które było w oryginalnym przepisie. Szczerze mówiąc, myślałam, że ciasto po upieczeniu będzie suche, ale nie ciasto, mimo że bez masła

SprawdzonaKuchnia.pl
Jabłecznik z bezą 138

czasie piekę ok 20 min w 180st aż będzie widać, ze ciasto traci surowość. Jabłka wykładam na upieczony spód ciasta. Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję cukier i jeszcze chwilę ubijam – wykładam na jabłka. Całość zapiekam ok 20 min w 180st. Artykuł Jabłecznik z bezą pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
FAWORKI IDEALNE 177

niezawodne faworki, które przygotujesz bez wysiłku. Polecam, tłusty czwartek tuż, tuż... Składniki: 4,5 szklanki mąki 8 żółtek łyżka cukru szczypta soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka śmietany dodatkowo: cukier puder do posypania olej do smażenia Wykonanie: Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, żółtka, cukier, sól, śmietanę.Zagniatamy gładkie ciasto, chwilę wyrabiamy. Gotowe ciasto

Z Majeczką w kuchni
Sernik z brzoskwiniami babci Basi 176

domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Skła dniki ciasta : 3 szklanki mąki , 250 gram masła lub margaryny Kasia, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek jaj, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, PRZYGOTOWANIE CIASTA

Pysznosci Babci Basi
Markizy piernikowo-anyżowe 174

Jakoś w tym roku nie miałam natchnienia na wypiekanie pierników..tzn. piekłam, ale miałam w planach więcej coś zrobić..ale jak zobaczyłam wpis z  markizami  postanowiłam zrobić je zrobić..W sumie ja nie zdobiłam ich lukrem,ale to bez znaczenia, bo i tak są smaczne...Po upieczeniu są mięciutkie,jak wystygną już są twarde, a jak się(...)schłodzeniu będzie dobre do wałkowania]. Po schłodzeniu ciasto podsypać delikatnie mąką, rozwałkować na  grubość pół centymetra  [ u mnie troszkę cieńsze]  , literatką lub foremką wycinać jednakowe kółeczka. Wyciąć tyle aby ich liczba była parzysta  [ niekoniecznie, bo bez przełożenia też są pyszne] , ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, piec około 15 minut w temperaturze  180 stopni.Wystudzi

Moje domowe kucharzenie
Brownie z cukinii bez mąki 126

białek. Żółtka, cukinię, lekko przestudzoną czekoladę i masło, śmietanę, zmielone orzechy i migdały i proszek do pieczenia zblendować do kremowej konsystencji. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem erytrytolu i delikatnie, łyżką wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przelać do foremki i piec ok. 55 min w temp. 180 stopni Celsjusza. Wartość odżywcza Kalorie: 1294 kcal Białka: 41 g Tłuszcze(...)Węglowodany: 40 g Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Brownie z cukinii bez mąki pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina

Mrs. Endorfina
Zupa gulaszowa na pieczonej papryce 177

Dzisiaj zajadamy pyszną zupę gulaszową. Wyszła świetnie i odbiega od tradycyjnej.  Składniki: 700 g mięsa wołowego 2 cebule pęczek szczypiorku 2 duże papryki 300 g

Niezły Młynek
Kruche babeczki z kremem i owocami. Dwa rodzaje waniliowego kremu. 116

masłem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie na grubość około 4 mm. Wykrawamy krążki z ciasta i wylepiamy im foremki. Spody dziurkujemy widelcem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 12-14 minut na złoty kolor (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika(...)naszego kremu!). Gotowy krem można przechowywać w lodówce do 3 dni. Reszta przygotowań: Na spód każdej babeczki nakładamy cienką warstwę dżemu porzeczkowego lub wiśniowego (nie może być zbyt słodki). Bez względu na wybór kremu dalej postępujemy tak samo. Krem przekładamy do szprycy i nadziewamy nim babeczki. W międzyczasie galaretkę zalawamy 1/4 szklanki gorącej wody i mieszamy, aż się rozpuści

Słodkie okruszki
Bardzo łatwe pierniczki – miękkie i puszyste 118

ciastka?” Takie fajne pudełko z pokrywką przypominającą ciastko możecie nabyć w Betterware Tak samo jak inne przydatne gadżety kuchenne – np. czerwoną silikonową matę do ciasta i świetną blaszkę trójboczną do pieczenia ciastek . Składniki: 400 g mąki pszennej + do podsypania podczas wyrabiania 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżeczki przyprawy do piernika 2 jajka(...)ciasto, w razie potrzeby dodając niewielką ilość mąki. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Wyrabiać je należy przez dłuższy czas. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Odrywamy kawałki ciasta i wałkujemy lub ugniatamy ręką na grubość około 4-5 mm. Można nawet ciut grubiej. Wycinamy dowolne kształty. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Słodkie okruszki
ciasto z malinami i galaretką 1335

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem, wszystko mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy przez ok. 30 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy z czekoladą: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru(...)wierzch: 3 galaretki malinowe lub dowolnego smaku aby czerwone 300 – 400 g malin, świeżych 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. wykonanie ciasta: Na biszkopcie równomiernie rozsmarowujemy masę. Na masie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Całość schładzamy w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem ok. 15 min. wcześniej

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na kruchym spodzie z powidłami śliwkowymi 189

opakowanie budyniu śmietankowego (bez cukru) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka drobnego cukru Instrukcje Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę, zimne masło siekamy nożem. Po chwili wszystko dokładnie wyrabiamy na gładkie ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki 23X36 cm, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy rozwałkowane ciasto

To co lubię - gotuję i polecam
Truskawkowa BOMBA w lustrzanej glazurze 257

smakiem :) Ciasto czekoladowe (tortownica 28 cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 1 szklanka maślanki lub kefiru 1/3 szklanki oleju 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka świeżo zaparzonej gorącej kawy (bez fusów, albo rozpuszczalnej) Przygotowanie(...)niskich obrotach do połączenia składników. Dodaj suche składniki i krótko zmiksuj. Następnie powoli dodawaj gorącą kawę cały czas mieszając. Gotową masę wylej na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 - 40 minut , do tzw. suchego patyczka. Ostudzić. Mus truskawkowy: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Umyte truskawki zblenduj na gładki mus, przelej

Kulinarna (nie)codzienność
Fistaszek - biszkopt z kremem z masła orzechowego 169

smaków i aromatów.  Ciasto jest łatwe w wykonaniu chociaż trochę czasochłonne.  Szczególnie przygotowanie blatów biszkoptowych.  Ale całość jest warta grzechu... 😊 Skład niki: 3 blaty biszkoptowe , każdy upieczony z dwóch jajek 1 biszkopt bezglutenowy: 2 jajka wielkości L 40 g cukru 50 g mąki bezglutenowej 10 g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 ml oleju Masa(...)ubijać. Dodawać partiami mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać mikserem ustawionym na najniższe obroty. Wylać na blachę średniej wielkości i rozprowadzić po całej powierzchni na równo. Blachę posmarować margaryną i nie wysypywać bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni bez termoobiegu. Piec 15 minut. Wyjąć. Wyłożyć na kratkę do wystudzenia. Według tego

Ze smakiem bez glutenu
Rustykalna tarta z morelami 74

zależności od sezonu piekę ją z truskawkami i rabarbarem, z wiśniami, z porzeczkami (choć w tym przypadku zdecydowanie trzeba dosypać więcej cukru:), z jabłkami czy gruszkami, ze śliwkami i morelami. I właśnie ta z morelami zawładnęła ostatnio naszym podniebieniem:)  Polecam również inne przepisy na tarty i ciasta z owocami: Galette ze śliwkami Tarta cytrynowa z bezą Tarta z truskawkami(...)mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka cukru pudru 1 łyżka lodowatej wody nadzienie: ok 400g moreli 1 łyżka cukru (najlepiej brązowego) 2 łyżki bułki tartej lub herbatników brązowy cukier do posypania płatki migdałów Masło i twaróg posiekać z mąką, cukrem pudrem i proszkiem, wlać wodę, szybko zagnieść ciasto, owinąć folią i schłodzić przez min. godzinę

Obiad gotowy
Krajanka z masła orzechowego i płatków owsianych z otrębową kruszonką i powidłami śliwkowymi bez mąki, masła i cukru 135

quinoa więc postanowiłam to wszystko połączyć i stworzyć pyszną ale znacznie zdrowszą wersję krajanki. Przepis jest banalnie prosty, ciasto piecze się tylko 10 minut, a do tego smakuje tak obłędnie, że jeszcze zanim skończyłam robić zdjęcia pochłonęłam trzy duże kawałki, ciasto wyszło cudownie, nie spodziewałam się takiego smaku, dlatego jak najbardziej polecam wam ten przepis i zachęcam do wypróbowania(...)powideł śliwkowych do posmarowania ciasta (najlepiej takich domowej roboty bez cukru ) Przygotowanie :  Spód : W misce mieszamy płatki owsiane i otręby z masłem, miodem i jajkiem, jeśli masa za słabo się skleja można dodać więcej masła albo więcej miodu, następnie powstałe ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10-15 minut w temperaturze

zdrowa vege kuchnia
Tarta białkowa na bezach z malinami 108

Ciasto z masy białkowej z bezami i malinami- pyszne, lekkie i słodkie ! Składniki: 8 białek jaja, 30 dag cukru, 12 dag margaryny, 5 dag mąki ziemniaczanej, 10 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 20 dag małych bezików, tłuszcz do formy. Składniki na masę: 1 owoców sezonowych, 1 opakowanie śmietanki w proszku, 200 ml mleka, Wykonanie: Ubić pianę(...)białek, dodając stopniowo cukier. Do ubitej na sztywno piany wlać roztopioną i schłodzoną margarynę, wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie zamieszać. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć beziki, zalać ciastem i piec w temperaturze 160 stopni około 25 minut. Po ostudzeniu ciasto wyjąc z formy i ułożyć na ozdobnym talerzu do góry dnem. Śnieżkę ubić z mlekiem według

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania