ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:908/2544)

KETO PIERNIK CZEKOLADOWY (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 69

świąteczne ciacho, które z pewnością Wam zasmakuje! Mocno czekoladowe, a zarazem mocno piernikowe ciasto przełożone dżemem bez cukru. Fantastycznie pachnący przyprawami korzennymi i czekoladą. Mięciutki, puszysty, delikatny w smaku i bardzo aromatyczny! Przepis powstał jako drobna wariacja receptury na lubiane przez Was bardzo czekoladowe ciasto i z pewnością również skradnie Wasze serca! Składniki – keto piernik czekoladowy (forma(...)zwiększyć temperaturę do 180° C i piec przez kolejne 20 minut. Można sprawdzić czy jest gotowe patyczkiem, ale nie będzie to wiarygodny test ponieważ ciasto ma być lekko wilgotne. Nie może jednak pływać w foremce zatem przy wyjmowaniu z piekarnika powinno byc stabilne. Ciasto można przekroić wzdłuż jak biszkopt i przełożyć kwaskowatym dżemem bez cukru np. z czarnej porzeczki

Ola la LCHF
Namoura- ciasto z kaszy mannej 107

manna, wiórki kokosowe. No super! Polecam Wam te arabskie proste ciasto bez jajek i bez mąki! Co nam trzeba? Szykujemy blaszkę najlepiej kwadratową 20/20 szklankę 220ml Kasza manna- 2 szklanki (np. Młynomag) Wiórki kokosowe- pół szklanki Mleko- szklanka Olej rzepakowy szklanka cukier- pół szklanki łyżeczka proszku do pieczenia Syrop cukrowy: 1 szklanka cukru pół szklanki wody(...)miski W jednej mieszamy składniki stałe: kaszę mannę, wiórki kokosowe, cukier i proszek do pieczenia, a w drugiej mokre: mleko z olejem. Mokre dodajemy do suchych i mieszamy. Blaszkę wyściełamy papierem do pieczenia, wylewamy naszą masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ciasto około 30 minut, ciasto ma się lekko zarumienić. Szykujemy syrop cukrowy: Wodę gotujemy, wsypujemy

Latosiowydom
Bezglutenowe bułeczki kukurydziane 125

gładką masę - odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta na ok. pół godziny (ciasto dużo nie urośnie!); - formujemy w ręce kuleczki, nacinamy według upodobania i nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia; - pieczemy 30 minut w temperaturze 160 stopni, aż się zarumienią - [UWAGA-bez termoobiegu, gdyż mogą się zrobić jeszcze bardziej twarde!]. SMACZNEGO

MintTaste
Murzynek – pysznie kakaowy :) 101

faktem, że podczas długiego miksowania wytwarzają się połączenia glutenowe , które bez odpowiedniego czynnika unoszącego, przyczyniają się do twardości ciasta. Więcej o prawidłowej technice wytwarzania ciasta poczytasz tutaj: Najczęstsze błędy popełniane w kuchni. W artykule „ Dlaczego ciasto rośnie? ” poczytasz nie tylko o czynnikach, które pchają nasze ciasto do góry, ale również o tych, które temu szkodzą. Zapraszam(...)human: Print Murzynek .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomyslem Course Deser Cuisine polskie Keyword ciasto czekoladowe, czekolada, jajka, kakao, masło, mleko, murzynek Prep Time 30 minutes Pieczenie 50 minutes Total Time 1 hour 20 minutes Servings 30 porcji Calories 232 kcal Ingredients 200 g masła min. 82% tłuszczu mlekowego

SmartBake.pl
Piernikowe markizy z kremem orzechowym 204

masła Ciasto zarabiamy dzień przed pieczeniem. Mąkę i kakao przesiewamy do miski – mieszamy. Miód zagotowujemy z przyprawą do piernika . Odstawiamy, dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści i pozostawiamy do wystygnięcia. Do śmietany dodajemy sodę – mieszamy i odstawiamy, aż masa zwiększy swoją objętość. Trzy białka ubijamy na sztywno (pozostałe możemy zużyć np. na bezy albo ciepłe lody cytrynowe ). Cały czas(...)przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 24 godziny do lodówki (lub w jakieś chłodne miejsce). Na drugi dzień ciasto wykładamy na stolnicę lekko posypaną mąką, dosyć cienko rozwałkowujemy i wykrawamy foremką kółka. Układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy ok. 7 – 8 minut. Wyjęte z piekarnika studzimy

mojewypiekiinietylko
Tort kajmakowy z mango 79

dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna jak na bezę . Następnie dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając, ale na mniejszych obrotach. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i przesiewam do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy

Słodki sentyment
Pyszne ciasto ze śliwkami i cynamonową kruszonką 219

bardzo smaczne. Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 32x22 cm Składniki ciasto: 200 g masła (temp. pokojowa) 3/4 szklanki cukru u mnie trzcinowy 5 jajek L 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu 40 g (bez cukru) Dodatkowo: około 1/2 kg śliwek (ja dałam ciut więcej) Kruszonka(...)proszkiem do pieczenia, cały czas miksując. Jak składniki ładnie nam się połączą, masę wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozkładamy śliwki. 4. Do miski wkrawamy masło, dodajemy cukier, cynamon i mąkę. Rękami zagniatamy, jak by nasza kruszonka była za bardzo kleista to musimy dodać mąki. Kruszonkę wykładamy na śliwki. 5. Ciasto pieczemy w 180 stopniach

kruche babeczki
ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC ZAWIJANY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, mąki i cukru) 583

oraz proszek do pieczenia. Opcjonalnie cukier lub słodzik w formie sypkiej. Masło roztopić w rondelku lub kuchence mikrofalowej.Dodać śmietanę i jajka a następnie wszystko zmiksować. Połączyć dokładnie suche i mokre składniki dodając ok 3-4 łyżek mleka kokosowego do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotowe ciasto rozłożyć cienko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez(...)wyłożyć na podpieczone ciasto i zwinąć ciasno w roladę wzdłuż krótszego boku. Następnie struclę wyłożyć na blaszkę zawijając końcówkę pod spód i piec przez kolejne 20 minut w temperaturze 120° C. Ciasto można udekorować lukrem z pudru kokosowego (suche wiórki zmielone na pył) lub tradycyjnego lukru dla osób, które nie unikają cukru. Smacznego! — BTW całości bez polewy

Ola la LCHF
Rolada z makiem i jabłkami 64

mieszamy z białkami łyżką, bez konieczności ubijania piany Dużą blaszkę wykładamy papierem i rozkładamy równomiernie mak i następnie jabłka. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy partiami cukier i żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.   Polewamy równomiernie mak pokryty jabłkami połową ciasta, do drugiej połowy dodajemy kakao i mieszamy

Gotowanie jest łatwe
Muffinki z porzeczkami - "minecraftowe" 249

proszkiem do pieczenia, dodajemy ją do jajek stopniowo, mieszając cały czas mikserem na wolnych obrotach. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie łyżką lub inną łopatką ( nie używamy już miksera). Ciasto nakładamy do papilotek 2/3 objętości, na koniec układamy owoce i do piekarnika.. nagrzanego do ok.170*C Ciastka pieczemy na zloty kolor(...)papilotek ułożonych na blaszce, brałam po 2 szt. na jedno ciastko. Z tego samego powodu większość z nich straciła swój kształt ...  i są kwadratowe..  Syn stwierdził bez zastanowienia: muffinki minecraftowe :) Z takiej porcji ciasta wychodzi ok. 30 ciastek. Lub blaszka ciasta z owocami o wym 23x38 W ramach ciekawostki dodam (jeśli ktoś jeszcze tego

Lubię to gotuję
Zimowy piernik 82

przypominającego minione niedawno święta, czyli piernik obsypany orzeszkami. Piecze się go raz dwa i podobnie szybko zajada przy gorącej herbatce z malin czy z czarnego bzu. Pychota w środku mroźnej zimy! Zimowy piernik w polewie czekoladowej Do upieczenia zimowego piernika zamiast białego cukru używamy cukru trzcinowego i miodu, dzięki temu ciasto jest zdrowsze i aromatyczne. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej(...)mąkę, dodajemy sodę, jajka, wystudzone mleko oraz przestudzoną masę kakaową, miksujemy całość na najniższych obrotach miksera, jak najkrócej, tylko do momentu połączenia się wszystkich składników. Ciasto umieszczamy w formie keksowej wyłożonej papierem do pieczenia (u Agaty o wymiarach 27cmx8cm). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45-55 minut (pod koniec pieczenia wbijamy w nasze ciasto

KulinarneImpresje.pl
Drożdżówka sypana ze śliwkami 161

Drożdżówka bez wyrabiania i długiego czekania na wyrośnięcie, a do tego z pysznymi śliwkami węgierkami i chrupiącą kruszonką. Przyznam się, że wyrabiać ciasta zazwyczaj mi się nigdy nie chce, a taka sypana wymaga tylko po około 2 - 3 godzinach wymieszania. Mój przepis jest na niezbyt słodką drożdżówkę, więc osoby lubiące bardzo słodkie buły, powinny dodać więcej cukru. Drożdżówka(...)przekroić na pół i wypestkować. Z podanych składników zagnieść kruszonkę, p owinna rozcierać się w palcach na małe kawałeczki. Ciasto drożdżowe wymieszać, dodając szczyptę soli. Formę wysmarować tłuszczem i do połowy jej wysokości, równo rozłożyć ciasto (ciasto w czasie pieczenia podwoi objętość). Na wierzchu układać połówki śliwek skórką do dołu i posypać je cukrem.  Ilość cukru dostosować

Kuchcik gotuje
Keto sernik z jagodami (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 131

pochodząca z inuliny . Dobrą opcją może się okazać także d-ryboza , która ponoć wykazuje nawet działanie nasilające stan ketozy. Keto sernik bez sera z jagodami Spulchniacz W tej roli u mnie akurat proszek do pieczenia bez fosforanów . Ewentualną i zdecydowanie bardziej naturalną alternatywą będzie kamień winny (inaczej cream of tartar lub kwaśny winian potasu). Spulchniacz jest jednak(...)keto przekąskę lub składnik keto ciast i deserów . Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy za pomocą poniższego przycisku 🙂 Print Sernik z jagodami To keto ciasto to po prostu odkrycie roku! 😀 Prawdziwy klasyczny sernik w wersji ketogenicznej, jednak bez grama sera… Zapewniam

Modern Cave Girl
Ciasteczka z mąki z orzechów nerkowca z solonymi pestkami dyni i pistacjami (bez cukru) 143

oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 50g prażonych z solą pestek dyni oraz solonych pistacji (waga bez łupinek i w sumie, w dowolnych proporcjach) Wszystkie składniki (oprócz pestek i pistacji) dokładnie wymieszać (najlepiej dłonią) do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do masy wmieszać całe pestki oraz uprzednio posiekane pistacje. Z ciasta uformować kulki o wielkości sporego orzecha

Di gotuje
kruche słoneczka z kokosem 180

pieczenia i wlać do reszty składników. Wszystko razem wymieszać i zarobić kruche ciasto. Rozwałkować je cienko na stolnicy podsypanej mąką (wałek też należy posypywać mąką, ciasto jest dość kruche i może się targać). Wycinać ciastka okrągłą foremką i przekładać na blaszkę wyłożoną papierem. W połowie ciastek wyciąć dziurkę. Ciastka z dziurką posmarować rozbełtanym białkiem i posypać kokosem. Piec(...)złoto, czyli około 10 minut. Po wystudzeniu ciasteczka bez kokosu smarować marmoladą i sklejać z ciasteczkami z kokosem.  Ja ciasteczka wycinałam foremką do babeczek, żeby miały ładny kształt.  * ciastka zrobiłam z połowy porcji i taką ilość składników podaję, w oryginale były proporcje na kilogram mąki źródło przepisu: Wielka Księga Ciast Siostry Anastazji, strona 365 "ciastka z kokosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania