ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:851/2544)

Sernik o smaku piernika. 306

sernika obowiązkowo filiżanka kawy i miłe towarzystwo. Koniecznie spiszcie recepturę. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 18 % półtorej szklanki mąki tortowej 15 dag masła lub margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka przyprawy do piernika(...)sernik ( u mnie taki z wiadereczka ) 5 jajek 15 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki przyprawy do piernika Wykonanie sernika o smaku piernika: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo

Izabelawkuchni
Proste ciasto marchewkowe 437

ciasto marchewkowe, bez miksera Delikatne, puszyste, mięsiste i wilgotne ciasto, do tego proste w przygotowaniu, bez wysiłku, polecam każdemu! SKŁADNIKI: 260 g mąki pszennej lub mieszanki bezglutenowej 320 g marchewki startej na dużych oczkach 4 większe jajka, u mnie rozm. L 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej większa szczypta cynamonu opakowanie cukru z wanilią(...)bez termoobiegu. W większej misce mieszam rózgą olej z cukrem i cukrem z wanilią. Mieszam do dokładnego połączenia. Następnie dodaję kolejno jajka, mieszając do połączenia po każdym jednym dodaniu. Wszystkie suche składniki przesiewam do masy jajecznej, mieszam krótko, do połączenia. Wrzucam startą marchew i delikatnie mieszam szpatułką. Formę smaruję olejem i przyklejam papier do pieczenia. Wlewam ciasto, wyrównuję

Zasmakuj Kuchni
Farinata, włoski placek z ciecierzycy (Pizza bezglutenowa, bez drożdży) 147

pieczywa, a obłożone dodatkami świetnie sprawdzi się jako bezglutenowy (i bez dodatku drożdży) spód do pizzy. Kluczem do przygotowania pysznej farinaty jest upieczenie jest w wysokiej temperaturze w piekarniku. Ciasto nalewamy na dobrze rozgrzaną blachę polaną oliwą. Dzięki temu farinata ma chrupiącą skórkę oraz przyjemny dymny posmak. Do pieczenia możemy wykorzystać nadająca się do piekarnika patelnię lub okrągłą(...)natka pietruszki do posypania lub garść rukoli Przygotowanie farinaty: Wszystkie składniki ciasta na farinatę umieść w misce i zmiksuj przy pomocy robota kuchennego. Możesz też użyć trzepaczki (wtedy dodawaj wodę stopniowo), ale tak jest o wiele prościej. Gotowe ciasto jest lejące i nie ma grudek. Przykryj miskę z ciastem i odstaw na co najmniej godzinę, a jeśli masz czas, nawet

Chilli Czosnek i Oliwa
Chlebek bez drożdży 134

Składniki: – 1 1/2 szklanki jogurtu naturalnego (u mnie bez laktozy) – 200 g mąki pszennej – 200 g mąki orkiszowej jasnej lub ciemnej – 1 łyżeczka soli – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – łyżka siemienia – 2 łyżki otrębów pszennych do posypania formy – 1 łyżka czarnuszki – 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej(...)wlej jogurt, który powinien być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzej do 200 C. Ciasto przełóż  na dokładnie obsypaną otrębami pszennymi formy  ( u mnie mała keksówka wymiary 24x 12 ) . Polej olejem aby skórka była chrupiąca – opcjonalnie posyp czarnuszką. Piecz 40 minut . Artykuł Chlebek bez drożdży pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kruche babeczki z makiem i kokosem 266

Odrywać po kawałku ciasta i wylepiać dno i boki foremki. Do środka włożyć po łyżeczce masy makowej. Po napełnieniu foremek ubić zimne białka na sztywno następnie dalej miksując dosypywać porcjami cukier. Miksować do momenty, aż cukier się rozpuści. Do białek wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łopatką. Bezę kokosową rozłożyć równomiernie na masie makowej. Piec około 20-25 minut

Ala piecze i gotuje
Ciasto ZEBRA. 505

skłamie, jeśli napiszę, że to jedno z pierwszych ciast które upiekłam samodzielnie. Można by rzec, że to smaki dzieciństwa. A zatem, zapraszam!  Składniki; 5 jajek (białka i żółtka oddzielnie) 1 szkl. cukru kryształu 1 szkl oleju 1 szkl wody gazowanej lub oranżady 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Skworcu 2 łyżki kakao Skworcu 2 łyżki aromatu waniliowego(...)błyszcząca a cukier nie będzie wyczuwalny między palcami. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy. Mąkę bez dwóch łyżek (wraz z wmieszanym proszkiem do pieczenia) na przemian z olejem i wodą dodajemy do białek. Delikatnie mieszamy aż do wyczerpania składników. Na końcu dolewamy aromat. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej przesiewamy kakao do drugiej zaś dwie łyżki maki

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta z masą śmietanową i śliwkami, pychota! 128

ciasto wyłożyć papier do pieczenia i wsypać surowy ryż/groch/fasolę (obciążnik, aby ciasto się nie unosiło. Takie obciążniki można używać wielokrotnie) Ciasto z obciążnikiem należy piec ok. 10 minut w temp. 170 stopni Celsjusza, a następnie ściągnąć papier z ryżem i piec 5 minut, aż ciasto będzie lekko przypieczone. Masa śmietanowo-jogurtowa: -230g śmietany(...)się grudki ;). Na podpieczony spód ułożyć śliwki( skórką do dołu) i zalać masą śmietanowo-jogurtową. Ułożyć na górze garść malin. Na koniec zrobić kratkę z 1/3 ciasta, które nam zostało. Ciasto należy piec 35 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Smacznego

Receptura smaku
Biszkopt rzucany- idealny! 154

Biszkopt to podstawa do wielu ciast i tortów. Dzisiaj mam dla Was przepis na idealny biszkopt, który nie opada, jest puszysty, mięciutki  i wysoki. W dodatku, biszkopt wyrasta bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy. Składniki biszkoptu muszą mieć temperaturę pokojową, poza tym białka muszą być idealnie ubite, a mąkę którą dodajemy na sam koniec powinniśmy(...)dodajemy cukier kryształ oraz cukier waniliowy i miksujemy. Dodajemy stopniowo po jednym żółtku, nie przerywając ubijania. W oddzielnym naczyniu przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, mieszamy. Następnie mąkę dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką do połączenia składników. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy równomiernie do blaszki i pieczemy w 170 stopniach przez

kulinarne odsłony pati
Bezglutenowe pieguski 139

kawałki. Mąki, cukier i proszek do pieczenia wymieszać. Można użyć dodatkowo o 1/2 szklanki cukru więcej - ciasteczka będą mocno słodkie. Dodać posiekaną czekoladę i wymieszać, tak, żeby mąka dokładnie ją obtoczyła. Następnie dodać miękkie masło lub margarynę i rozgnieść całość, uzyskując coś w rodzaju kruszonki. Dodać jajko, śmietanę i zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie za rzadkie można(...)dodać kilka dodatkowych łyżek mąki kukurydzianej. Następnie zagniecione ciasto wstawić do lodówki na 1 godzinę lub wrzucić do zamrażalnika na ok 30 minut. Po schłodzeniu ciasto rozwałkować na grubość min. 0,5 cm i wykrawać ciasteczka. Układać na pergaminie i piec 20 minut w temperaturze 170 stopni, grzanie góra - dół, bez termoobiegu. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
TARTA Z KREMEM KARMELOWYM I ORZECHAMI 83

czekoladzie SŁONY KARMEL – pod kruchą czekoladą znajdują się dwie warstwy – jedna truflowa, druga delikatna i miękka o smaku słonego karmelu. Koniecznie znajdziecie je w sklepach!   SKŁADNIKI : CIASTO: * mąka pszenna – 150 g * masło – 100 g * cukier puder – 50 g * żółtko – 1 szt ORZECHY W KARMELU: * cukier – 150 g * masło – 60 g * śmietana(...)SŁONY KARMEL Odra – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki, siekamy a kruszonkę i szybko zagniatamy. Wałkujemy na prostokąt, wylepiamy dno formy. Chłodzimy w zamrażarce 30 minut. Przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy kulkami lub fasolą. Pieczemy 10 minut w 190C z obciążeniem i 10-15 minut bez – w 190C. Studzimy. ORZECHY W KARMELU

Ostra na Słodko
Rogaliki francuskie z jabłkiem i dżemem z czarnego bzu 132

Ekspresowe w przygotowaniu (5 minut + pieczenie), przepyszne rogaliki z ciasta francuskiego to sposób na słodką przekąskę lub drugie śniadanie. Takie croissanty śmiało możemy przygotować dzieciom, bo choć ciasto francuskie należy do dość tłustych, to nie jest słodzone. Jedyny cukier, jakie tu znajdziemy pochodzi z owoców - w środku mamy kawałek jabłka i dżem 100% z owoców, w pełni naturalny(...)więcej kwadraty (choć to zależy od wielkości ciasta). Każdą część smarujemy łyżką dżemu z czarnego bzu zostawiając suche brzegi. W jeden róg każdego kwadratu kładziemy kawałek obranego ze skórki jabłka i zawijamy formując rogalik. Rogaliki układamy na blaszce z papierem do pieczenia i smarujemy mlekiem (*czynność nie konieczna, można piec bez smarowania lub posmarować roztrzepanym jajkiem). Pieczemy

Kolorowy Przepisownik
Kalafior pieczony w panierce (wegański) 104

Kalafior pieczony w panierce to szybka i zdrowa przekąska idealna do filmu jak i na imprezę. Kalafior po pieczeniu pozostaje chrupiący w środku, plus aromatyczna panierka tworzącą razem rewelacyjną przekąskę . Jeśli posiadacie łyżkę szumówkę z dużymi dziurkami to gorąco wam ją polecam jako “sitko” podczas panierowania, znacznie przyspiesza pracę! Przepis na kalafior pieczony w panierce Składniki główka(...)może coś wegańskiego na słodko? Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . Artykuł Kalafior pieczony w panierce (wegański) pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Kawa z imbirowymi ciasteczkami 187

herbatę. Zawsze staram się wtedy dorzucić rozgrzewające przyprawy – dla smaku i dla zdrowia – działają przeciwzapalnie, co działa profilaktycznie na tak częste w tym okresie przeziębienia. Ale kawa bez ciasteczka nie jest już tak pyszna. Tym razem do swojej imbirowej wieczornej Inki przygotowałam ciasteczka imbirowe. Mają cudowny – słodko-pikantny smak. Do maczania w kawie idealny! Chrupiące, kruche(...)kawą Inką na puszysto. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem oraz sodą i mieszamy do połączenia. Z ciasta toczymy kulki wielkości małego orzecha włoskiego i obtaczamy w cukrze pudrze. Układamy na blaszce zachowując spore odstępy. Pieczemy ok. 16-18 minut w 170°C (bez termoobiegu). Kawa: W dużej filiżance zaparzamy 2-3 łyżeczki kawy Inki. Dodajemy ok. ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru

Poezja smaku
Wytrawny placek (galette) z botwinką 205

miałam młody) 150 g brązowych pieczarek - użyłam samych kapeluszy bez nóżek 125 g mozzarelli  100 g fety 1 jajko 2 łyżki kefiru lub jogurtu sól, pieprz +opcjonalnie parę plasterków chorizo przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 190°C. Blachę do pieczenia ułożyć spodem do góry na środkowej półce. Ciasto - wszystkie składniki wyrobić w malakserze, tak długo aż utworzą kulę

Stare Gary
Keks 59

przepis na najlepszy keks , taki z dużą ilością bakalii. Keks to niesamowicie proste w przygotowaniu i extra szybkie ciasto ucierane, które zrobisz w dosłownie jednej misce! Zrobienie tego ciasta zajmie jedynie 15 minut, nie wliczając oczywiście czasu pieczenia. Pyszny, pachnący i długo zachowujący świeżość, taki właśnie jest keks . Do przygotowania keksa użyłam gotowej mieszanki bakalii. Jeśli natomiast nie lubisz(...)oleju i wymieszać. Dodać składniki sypkie, czyli przesianą przez sitko mąkę oraz proszek do pieczenia. Wymieszać, ale tylko do połączenia się wszystkich składników. Na koniec dodać bakalie i wymieszać całość łyżką. 5. Foremkę o wymiarach 20 x 10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do formy i je wyrównać. Keksa wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przez około

Gotuj z Prezesem

Proponowane wyszukiwania