ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:847/2544)

Choinka z masą makową 115

życzę :-) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego masa makowa z bakaliami u mnie Helio 1 jajko 1. Ciasto francuskie układamy na papierze na którym będziemy piekli choinkę. Na połowę wykładamy masę makową, drugą połowę zostawiamy pustą ( połowa w pionie, żeby potem ciasto nakryć drugą połową, tak jak byśmy przewracali stronę książki). 2. Połowę z masą nakrywamy ciastem bez masy(...)pozostałego ciasta możemy zrobić ciasteczka. 3. Teraz nożem kroimy paski z jednej i z drugiej strony (w środku zostawiamy pasek), pamiętajmy o wykrojeniu góry i pnia. 4. Ciasto razem z papierem przesuwamy delikatnie na blaszkę i tam skręcamy nasze pocięte paski.  5. Do miseczki wybijamy jajko, roztrzepujemy widelcem. Za pomocą pędzelka smarujemy choinkę jajkiem. 6. Pieczemy w 200 stopniach

kruche babeczki
Czekoladowy sernik z wiśniami 161

wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki do schłodzenia. Okrągłą blaszkę wysmarowujemy masłem. Ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim brzegi i spód. Spód nakłuwamy widelcem, kładziemy papier  do pieczenia i wysypujemy na to ryż lub groch. Pieczemy 15 minut pod obciążeniem i kolejne 5 bez obciążenia. W międzyczasie robimy masę. Czekoladę

Delusional Trine
Orzeszki z kremem orzechowo migdałowym 183

nabytek, a z wypiekacza – Orzeszki z masą orzechowo migdałową. Składniki na ciasto na ok. 300 połówek: - 4 szklanki mąki tortowej - 250g miękkiego masła (temp. pokojowa) - 4 żółtka - ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków - 3 łyżki gestej kwaśnej śmietany - 1 płaska łyżeczka sody - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę orzechowo migdałową: - 400 g miękkiego masła(...)zmielonych orzechów laskowych (bez skórki) - 200 g mielonych migdałów (bez skórki) - ok. 70 g pekanów - ok. 25 ml rumu bacardi (w wersji dla dzieci oczywiście pomijamy) Dodatkowo: - elektryczny wypiekacz do orzeszków Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Sodę mieszmy ze śmietaną. Ciasto zrobiłam w blenderze. Żółtka ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dodajemy pokrojone na kawałki miękkie

mojewypiekiinietylko
Tureckie bajgle – Simit 151

jest wilgotne, miękkie, elastyczne i nie klei się do rąk. Z tej racji, że mąka ma różną wilgotność, jeżeli ciasto jest za mokre możemy dodać niewielką ilość mąki. Dodajemy stopniowo, bez przesady, bo ciasto zrobi się twarde. 3. Ciasto można wyrobić ręcznie lub, na niskich obrotach, robotem z hakami. 4. W oryginalnym przepisie jest podana kolejność w jakiej powinno(...)mąkę, jajko, oliwę, mleko i sól. Ja dodałam składniki, jak przy wyrabianiu każdego ciasta drożdżowego – czyli jak powyżej w podanym przeze mnie przepisie. 5. Sezam można podprażyć na suchej patelni, uważając aby się nie przypalił, bo będzie gorzki. Ja użyłam go bez prażenia, gdyż podczas pieczenia i tak się podpiecze. 6. Petimezi to szlachetny, fruktozowy słodzik z Krety

mojewypiekiinietylko
Tarta cytrynowa z musem lemon curd i bezą 94

direction-step-5ee110bd16909","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Sp\u00f3d tarty pieczemy we wcze\u015bniej nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 25 minut. Ciasto powinno lekko przyrumieni\u0107 si\u0119 na z\u0142ocisty kolor.","text":"Sp\u00f3d tarty pieczemy we wcze\u015bniej nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 25 minut. Ciasto powinno lekko przyrumieni\u0107 si\u0119 na z\u0142ocisty kolor(...)u0105k\u0119 ziemniaczan\u0105 oraz sok z cytryny, by beza nie z\u017c\u00f3\u0142k\u0142a podczas pieczenia. Dok\u0142adnie wymiesza\u0107 mikserem.","text":"Nast\u0119pnie doda\u0107 m\u0105k\u0119 ziemniaczan\u0105 oraz sok z cytryny, by beza nie z\u017c\u00f3\u0142k\u0142a podczas pieczenia. Dok\u0142adnie wymiesza\u0107 mikserem.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/tarta-cytrynowa-z-musem-lemon-curd-i-beza\/#wpzoom

ProstePesto.pl
Kakaowe ciasto z kremem malinowym 143

Ciasto: 3 jajka 5 łyżek serka chudego, białego Emilka 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 2 łyżki mleka odtłuszczonego w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki stewii lub innej substancji słodzącej (przypominam, że moja stewia słabo słodzi więc muszę dawać jej dość dużo:|, może ktoś poleci mi sprawdzoną firmę?) 2 łyżki budyniu czekoladowego bez dodatku(...)smaku Sposób przygotowania: Białka ubijamy ze stewią na sztywną pianę pozostałe składniki mieszamy w oddzielnej misce miksując na najmniejszych obrotach powoli dodajemy białka przekładamy ciasto do małej prostokątnej foremki (25x15cm) wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 minut  (wszystko zależy od piekarnika) w tym czasie możemy przygotować krem, w niecałej szklance wrzątku

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Serniczek kokosowy z chia 62

Ten przepis jest wyłącznie dla miłośników serników, a zwłaszcza wielbicieli kokosa! Połączenie mąki kokosowej, nasion chia oraz białek jaj od Farma Białka  to istna petarda

Truskawkowa Fiesta
Ciasto dyniowe 197

ognia. 3. Dodajemy mus i aromat. 4. Odkładamy pół szklanki masy na polewę. 5. Do masy dodajemy żółtka, następnie mąke z proszkiem do pieczenia. 6. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. 7. Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną formę. 8. Pieczemy do suchego patyczka około 45 minut w temperaturze 180 stopni

Ditecz
Ciasto kruche z budyniem i kwaśnymi owocami 169

wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 1 kostka zimnego masła (200 g) 1/2 szklanki drobnego cukru (100 g) 1 jajko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masa budyniowa 3 szklanki zwykłego mleka 1 szklanka mleczka kokosowego (z puszki) 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru, każdy na 3/4 litra(...)mieszanki kompotowej (śliwki, porzeczka, truskawki, wiśnie) cukier puder do dekoracji Zamrożone owoce przesypać do miski i odmrozić. W międzyczasie przygotować kruche ciasto : wszystkie składniki wsypać do miski i za pomocą robota kuchennego zagnieść na jednolitą masę. Gotowe ciasto podzielić na 2 jednakowe części, przełożyć je do woreczka i włożyć do zamrażalnika. Następnie przygotować budyń : 2 szklanki zwykłego mleka

Ugotować
Bułki Paleo które zawsze się udają 139

czarnuszka Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można łyżką. Odstawiamy na ok. 10 minut. Ciasto początkowo będzie dość rzadkie ale trzeba pamiętać że łupiny babki chłoną wodę więc po odstawieniu gęstnieje. W czasie gdy ciasto sobie gęstnieje nastawiamy piekarnik na 170 °C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Zwilżonymi rękami lepimy kulki i lekko spłaszczamy. Można piec w silikonowych formach

Marta próbuje
Ciasto kokosowo- porzeczkowe. 140

Krem budyniowy : 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 6 łyżek cukru 20 dkg miękkiego masła 750 ml świeżego mleka Sposób wykonania :   Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sitko na stolnicę. Dodaj masło pokrojone w cienkie plastry, cukier, posiekaj wszystko nożem. Dodaj żółtka, wymieszaj razem, zagnieć ciasto. Ciasto uformuj w kulkę lub wałek, zawiń

Przepisy i porady kulinarne
Drożdżówki z truskawkami bez jajek – truskawkowe rollsy 86

Przygotowanie drożdżówek z truskawkami rozpoczynamy od wyrobienia drożdżowego ciasta. Gotowe ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, a następnie przechodzimy do zwijania drożdżówek i upieczenia ich. Wystudzone drożdżówki polewamy roztopioną czekoladą. Przepis na drożdżówki z truskawkami krok po kroku Zawijane drożdżówki z truskawkami bez jajek Via Gusto Zawijane drożdżówki z truskawkami bez jajek to przepis na miękkie i delikatne(...)mąką ziemniaczaną, a następnie rozłóż je na rozwałkowanym cieście, pozostawiając około 5 cm wolnego ciasta przy dłuższym boku. Ciasto zwiń wzdłuż w rulon (jak roladę), kończąc zwijanie w miejscu, gdzie na cieście nie ma truskawek. Następnie powstały rulon lekko dociśnij i pokrój na 7 – 8 części. Ułóż je w formie do pieczenia w 2 – centymetrowych odstępach. Całość przykryj

Via Gusto
Szwedzkie ciasto z cynamonem 208

lubię szwedzkie wypieki właśnie za ich prostotę w pieczeniu. Szwedzkie ciasto z cynamonem jest gotowe w 40 minut. Udaje się za każdym razem. Cynamonowe nadzienie do ciasta przypomina to w cynamonowych bułeczkach . Ciasto jest bardzo wilgotne, jakby lekko niedopieczone. Po wyjęciu z piekarnika lekko opada. Taka jego natura! Szwedzkie ciasto Składniki: okrągła forma o średnicy(...)165ºC na termoobieg (bez termoobiegu 180ºC). Odważ mąkę i cukier. Wsyp do naczynia. Dodaj kardamon i roztopione masło. Zmiksuj, a następnie dodaj po jednym jajku cały czas miksując. Wyłóż dno formy papierem do pieczenia. Wylej masę do formy. Wyrównaj manewrując formą. Roztop masło w kubeczku. Wymieszaj z cukrem i cynamonem. Polej ciasto cynamonowym nadzieniem tworząc dowolny wzór

codojedzenia
Kruche z agrestem i pianką bezową 175

masło 200 g Beza : białka 4 szt cukier 1/3 szklanki Wykonanie: Mąkę wsypałam na stolnicę ( przesiałam ją najpierw z proszkiem do pieczenia), dodałam śmietanę, żółtka,cukier i pokrojone masło. Wyrobiłam szybko i wstawiłam do lodówki na 30 minut by się schłodziło. Blaszkę okrągłą 26 cm wyłożyłam papierem do pieczenia, same dno. Po schłodzeniu 3/4 ciasta włożyłam do formy

Różowa kuchnia
1545. Ciasto czekoladowe 216

haha] dałam jogurt naturalny i zrobiłam polewę..no i ja zwiększyłam proporcje bo piekłam w tortownicy 28 cm. Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 250g mąki  1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli  3 łyżki kakao bez cukru 200g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 200ml oleju 220ml maślanki [ jogurtu naturalnego(...)drugiej misce mokre. Do suchych składników dodać mokre i krótko wymieszać łyżką do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 21-22cm wyłożyć papierem do pieczenia, wystarczy tylko dno . Ciasto przełożyć do formy, wyrównać i wstawić do piekarnika. Piec przez około 50-55 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.Ciasto można przekroić na połowę i przełożyć ubitą śmietaną

Moje domowe kucharzenie
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4690

maku z puszki) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka aromatu waniliowego Ciasto orzechowe (1 placek): 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 5 jajek 3 łyżki bułki tartej 3 płaskie łyżki mąki pszennej (tortowej) 2/3 szklanki cukru pudru Szczypta proszku do pieczenia Czekoladowa masa budyniowa: 1 budyń czekoladowy (jeśli jest bez cukru to dodatkowo potrzebne będą 2 łyżki cukru(...)czekolady (1/2 tabliczki) Przygotowanie ciasta Ciasto makowe: Miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę, miód, kakao, cukier puder, aromat waniliowy i wymieszać. Mak namoczyć i zmielić 2 razy, dodać do masy razem z rodzynkami (maku z puszki nie trzeba namaczać, ani mielić). Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wmieszać ją do ciasta. Masę przełożyć na 2 takie

Trzeci talerz
Kruchy placek z gruszkami, aronią i bezową pianką 213

kwaśny. Na kruchym cieście i cały pokryty cienką pierzynką z kokosowej bezy. Wyszło wybornie. Wszystkie smaki zrównoważyły się i powstał całkiem ciekawy placek. Składniki: kruche ciasto: 350 g mąki 100 g cukru 1 jajko 2 żółtka 125 g margaryny 2 łyżki kwaśnej śmietany czubata łyżeczka proszku do pieczenia masa owocowa: 6 małych gruszek 2 szklanki aronii sok z jednej(...)przełożyć na podpieczony spód. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać stopniowo cukier, ciągle miksując, aż powstanie szklista piana. Następnie wsypać wiórki i delikatnie wymieszać.  Bezę wyłożyć na owoce. Piec 30-40 minut w 170 stopniach. Smacznego

na moim stole...

Proponowane wyszukiwania