ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:818/2544)

Ciasto anielskie - biszkopt na białkach 137

używa się dużo surowych żółtek. Zostaje dużo białek, z którymi trzeba coś zrobić. Można upiec różnego rodzaju bezy , kokosanki , pavlovą oraz ciasto anielskie -biszkopt na białkach. Angel Food Cake - delikatne, lekkie, puszyste i białe jak anielska suknia ciasto anielskie . Ciasto należy piec w specjalnej formie z nóżkami. Formy nie smaruje się masłem ani niczym nie wysypuje. Upieczonego biszkoptu nie wyjmuje(...)dodawać partiami mąkę delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do niewysmarowanej i nie wyłożonej papierem formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut. Piekarnika nie otwierać przez pierwsze 25 minut. Ciasto powinno być sprężyste. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, odwrócić formę do góry nogami i odstawić do ostygnięcia. Aby wyjąć ciasto z formy należy szpachelką „wyciąć

królestwo garów
Orzechowe ciasteczka bez glutenu i bez cukru 172

była ale to kwestia gustu, zawsze możesz dodać 3 łyżki brązowego cukru czy tez syropu z agawy. Porcje ciasta nabieraj łyżką, formuj kilki i lekko je rozpłaszcz. Piecz w temp. 180 C przez 12-15 minut. Smacznego! Artykuł Orzechowe ciasteczka bez glutenu i bez cukru pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Wysoko błonnikowy placek z otrębami i borówką 100

Nietypowe ciasto, które każdego zaskoczy swoim smakiem. Zamiast płatków warto spożywać otręby, które zawierają więcej błonnika, nawet w ciastach. Przygotowanie: 15 minut Koszt: Tanie/Średnie Witajcie

zdrowo i aktywnie
Wysoko błonnikowy placek z otrębami i borówką 127

Nietypowe ciasto, które każdego zaskoczy swoim smakiem. Zamiast płatków warto spożywać otręby, które zawierają więcej błonnika, nawet w ciastach. Przygotowanie: 15 minut Koszt: Tanie/Średnie Witajcie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto z budyniową pianką i śliwkami 385

wanilinowego lub 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju Ponadto: ok. 650 g śliwek (wypestkowanych i pokrojonych w ćwiartki) Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1-2 łyżki wody. Podzielić na 2 części - około(...)każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej. Dużą prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka

Czerwień i błękit
Ciasto z nektarynkami i bananem 65

Wiosna już w pełni, więc warto skorzystać z sezonowych owoców! Proponuje przygotowanie ciasta z nektarynkami oraz bananem. Przepychota!  Składniki: 2 jaja 50g erytrytolu 20ml oleju rzepakowego 100g (1 szt.) banana bez skórki 50g mąki kukurydzianej 150g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g skyra naturalnego aromat 200g nektarynek bez pestek  Sposób przygotowania: Jaja utrzeć

Truskawkowa Fiesta
Babka marmurkowa 79

Tradycyjna babka marmurkowa pieczona trochę inaczej – w „kąpieli wodnej”. Babka wychodzi wilgotna i przepyszna. Niezwykle prosta , bez ubijania osobno białek Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 250 g masła 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szczypta soli 5 jajek 2 ¼ szklanki mąki 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ szklanki mleka 1 łyżka kakao Przygotowanie: Miękkie masło ucieram(...)cukrem waniliowym na wysokich obrotach. Dodaję szczyptę soli i po jednym jajku, za każdym razem bardzo dokładnie ubijając. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaję partiami do masła i jajek na przemian z mlekiem. ¾ ciasta wykładam do foremki babkowej wysmarowanej masłem i oprószonej mąką, do ¼ dodaję kakao i mieszam. Ciasto kakaowe wykładam na ciasto jasne, delikatnie mieszam patyczkiem

Słodki sentyment
Wilgotne ciasto kakaowe mieszane łyżką 295

rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę, sodę, cukier, kakao, wbijamy jajka, dodajemy olej, wodę i dżem. Składniki mieszamy łyżką tylko do ich połączenia (nie mieszamy za długo (!) bo ciasto wyjdzie zbite). Keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką (można ją również wyłożyć papierem do pieczenia). Wykładamy ciasto do formy. Ciasto wkładamy

Słodkie okruszki
Szarlotka z bezą budyniową 126

Ciasto które, wyjątkowo smakuje. Beza jest pyszna zrobiona w nietypowy sposób z dodatkiem budyni. Szczerze polecam:)Składniki Ciasto 6 żółtek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 125 g smalcu 1 op. cukru waniliowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa 1500 g jabłek 3/4 szklanki cukru 6 łyżek kaszy manny cynamon … Czytaj dalej Szarlotka

gotuj ze mną
Strucla Drożdżowa Z Budyniem I Jagodami Goji 160

wałkuję je na prostokąt. Ja zawsze smaruje białkiem ciasto aby nie tworzył sie zakalec, ale jeśli zawsze robicie bez białka i wam się udaje to możecie ten krok pominąć. 5. Następnie wykładam budyń wymieszany z jagodami. Zwijam w roladę i umieszczam w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam do podrośnięcia na około 30-40 min. Po tym czasie

Gotowanie...to proste !
Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą (z orkiszową mąką pełnoziarnistą) 123

tahini 80g cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: 50g czekolady gorzkiej  Wszystkie składniki (bez czekolady) umieścić w misce i dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. (Powinna powstać jednolita masa o konsystencji miękkiej plasteliny.) Na końca wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę ułożyć

Di gotuje
Drożdżowy wieniec serowy z ziołami 148

wiedza tajemna, lecz coś prostego :) Teraz nie tylko sama wymyślam jak urozmaicić receptury, ale też zaglądam jak inni pieką. Inspiracją do dzisiejszego wieńca była dla mnie Liska, która zamieściła swój  Wieniec serowo - cebulowy z tymiankiem . Składniki ciasta: 200-230 g. mąki , 100 ml. mleka , 30 g. drożdży , 1 łyżeczka cukru , 1 łyżeczka soli , 50 g. miękkiego masła(...)wieńca. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm. Równomiernie rozłożyć farsz. Zwinąć ciasto w rulon wzdłuż dłuższego boku, a następnie naciąć wzdłuż pozostawiając kilkucentymetrowy górny brzeg bez nacinania. Oba końce poprzekładać jeden pod drugim, pamiętając, aby nacięcie było u góry. Oba końce zlepić zawijając wieniec.  zawinięte ciasto w oczekiwaniu na wyrośnięcie przed pieczeniem Przełożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czwartek: Peperonata, czyli leczo po włosku 104

więcej słodyczy i aromatu. Poza tym pieczenie to jeden z naszych głównych patentów na gotowanie obiadów na cały tydzień. Kiedy w niedzielę przygotowujemy lancze na pięć dni staramy się upiec jak najwięcej składników, które potem można łączyć w różne dania. Ponad to jest to zdrowy i szybki sposób gotowania. Zobacz jak piekliśmy papryki do peperonaty i warzywa do innych(...)minut. Gotowe. To proste danie z papryk pochodzi z południa Włoch, gdzie podawane jest jako przystawka do pieczonych mięs. Może też być samodzielnym danie, jeśli nakroić do niej dobrego, ciemnego chleba, np. takiej pysznej focacci zrobionej z ciasta bez zagniatania . Przepis na peperonatę pochodzi z serwisu seriouseats.com Składniki: 3 czerwone papryki 2 żółte papryki 3 ząbki czosnku 1 żółta

Niedzielny kucharz
Czwartek: Peperonata, czyli leczo po włosku 173

więcej słodyczy i aromatu. Poza tym pieczenie to jeden z naszych głównych patentów na gotowanie obiadów na cały tydzień. Kiedy w niedzielę przygotowujemy lancze na pięć dni staramy się upiec jak najwięcej składników, które potem można łączyć w różne dania. Ponad to jest to zdrowy i szybki sposób gotowania. Zobacz jak piekliśmy papryki do peperonaty i warzywa do innych(...)minut. Gotowe. To proste danie z papryk pochodzi z południa Włoch, gdzie podawane jest jako przystawka do pieczonych mięs. Może też być samodzielnym danie, jeśli nakroić do niej dobrego, ciemnego chleba, np. takiej pysznej focacci zrobionej z ciasta bez zagniatania . Przepis na peperonatę pochodzi z serwisu seriouseats.com Składniki: 3 czerwone papryki 2 żółte papryki 3 ząbki czosnku 1 żółta

Niedzielny kucharz
mini mazurki kokosowe 136

być bardzo słodki i udekorowany mnóstwem bakalii. Ja mazurki piekę dopiero od kilku lat i co roku staram się wymyślić jakiś nowy. Dlatego dziś przedstawiam mini mazurki z masa kokosową z odrobiną %, bez bakalii i nieprzesłodzone. Więc totalnie nietradycyjnie ale bardzo pysznie.  Składniki na 4 małe mazurki: na ciasto: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru(...)śmietankowego dodatkowo: 4 kostki czekolady 2 łyżki mleka kolorowe żelki listki mięty   Składniki ciasta szybko zagnieść. Foremki do tartaletek wysmarować masłem i wylepić ciastem.  Dno nakłuć widelcem i wstawić do lodówki na godzinę Schłodzone ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż się zarumienią, czyli około kwadransa. Wystudzić.  Mleko podgrzać, wrzucić czekoladę i rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia