ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:810/2544)

Kruche ciasteczka z mąką arachidową bez cukru 234

Ciasteczka od teraz będą mi towarzyszyć coraz częściej, a na święta zazwyczaj piekę kilka rodzajów, bo… Nie mogę się zdecydować I takim sposobem powstają różnego rodzaju pierniczki , kruche ciasteczka z orzechami lub migdałami i oczywiście niezastąpione składane ciasteczka z powidłami , których nie może zabraknąć. Dzisiaj za to przedstawiam kolejne moje próby z różnymi „dziwnymi” mąkami(...)łyżki mleka Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść gładkie ciasto przy pomocy miksera lub ręcznie. Rozwałkować na grubość około 3-4 mm i wycinać foremkami niewielkie ciasteczka. Piec około 10-12 minut w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia brzegów. Artykuł Kruche ciasteczka z mąką arachidową bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Wiosenny torcik z kiwi 205

masy stopniowo przesiewać  mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki.   Gotowe ciasto przelać do tortownicy o śr. 24 cm wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia.  Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia. Budyń rozpuścić w 200 ml soku,resztę(...)przełożyć na zieloną warstwę z budyniu. 250 ml śmietanki ubić z cukrem pudrem i połączyć z maskarpone. Za pomocą rękawa cukierniczego ubitą masą ozdobić torcik.  Tak przygotowane ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem torcik udekorować kwiatkami z kiwi. Kiwi obrać,pokroić na plasterki,foremką w kształcie kwiatka powycinać kwiatki i ułożyć na torciku

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto czekoladowe z wiśniami / Chocolate cake with cherries 194

margarine (Kasia) 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powder 2 (500 g) szklanki mąki pszennej do ciast / 2 (500 g) cups of flour dough 4 jajka / 4 eggs 3/4 szklanki cukru / 3/4 cup sugar 3/4 szklanki kakao   / 3/4 cup cacao wiśnie (świeże lub mrożone bez pestek) / cherries (fresh or frozen without pitted) 1 szklanka wiśniówki(...)springform pan Sposób przygotowania /  Preparation: Przygotowanie: ok. 50 min, pieczenie: 30 min, ilość porcji: 12 Najpierw rozpuszczamy margarynę na patelni i studzimy. Potem marynujemy wiśnie ok. 30 minut w wiśniówce (świeże wiśnie trzeba dobrze umyć, osuszyć i wydrylować). Mieszamy ze sobą suche składniki (mąkę i proszek do pieczenia). Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy suche

Projekty ze smakiem
Ciasto Brzoskwiniowy Kubuś 145

Ciasto Brzoskwiniowy Kubuś  Ciasto Brzoskwiniowy Kubuś to pyszne ciasto z brzoskwiniami z puszki i budyniem ugotowanym z dodatkiem soku przecierowego. Taki deser smakuje małym i dużym łasuchom :) Zobaczcie przygotowania ciasta na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto Kubuś z brzoskwiniami z puszki jest bardzo proste w przygotowaniu. Mój przepis na mały biszkopt(...)jest opcjonalna, ale dodatek ciastek sprawia, że śmietana i budyń lepiej się łączą i nie rozdzielają podczas krojenia. Ciasto Brzoskwiniowy Kubuś wieńczy pyszna, leciutka pianka śmietankowa obsypana wiórkami ciemnej czekolady. To wspaniały deser na Święta i inne okoliczności. Bardzo polecam, smacznego :) Ciasto Brzoskwiniowy Kubuś, składniki: na kwadratową blaszkę o wymiarach 24x24 cm lub tortownicę o średnicy 25 cm: do odmierzania

Lekcje w kuchni
Pączki pieczone 398

zachowaniem odstępów. Pączki odstawić na 1/2 godziny do podrośnięcia (ciasto mniej więcej dwukrotnie zwiększy objętość). Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Wierzch pączków posmarować roztrzepanym jajkiem (najlepiej ogrzanym w temp. pokojowej) i wstawić razem z blaszką do nagrzanego piekarnika do środkowej części. Piec przez 13-15 minut. Od razu wyjąć z piekarnika. Studzić przez

Moje domowe kucharzenie
tarta cytrynowa 162

masę na upieczony spód i zabrałam się za robienie bezy. Beza: * 4 białka * 20 dkg cukru * 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ubiłam białka z cukrem do białości i sztywności, na koniec dodałam mąkę ziemniaczaną. Wylałam bezę na tartę i piekłam w 180 stopniach aż beza porządnie się zarumieniła. Pod koniec pieczenia zmniejszyłam temperaturę na 50 stopni, żeby jeszcze się podsuszyła(...)córki np. jest za słodkie. Ciekawa jestem, jak wyjdzie ta tarta bez bezy....Trochę z bezą jestem na bakier :P Nie mam do niej ręki. Czasami wyjdzie piękna, czasami wstyd ...wstyd...:D Po tej próbie pieczenia, myślę, że na święta Wielkanocne już jedno ciasto w głowie mam :D Myślę, że będzie świetnie pasowało do atmosfery świąt

Pieprzyć z Fantazją
Styropian- oszukany sernik z jogurtów greckich 188

ciasto. 2/3 ciasta rozwałkowujemy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, nakłuwamy widelcem i pieczemy w 170 st. C przez 15 min. Następnie ciasto odstawiamy do ostygnięcia Pozostałe ciasto wkładamy do zamrażarki.  Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania gładkiej bezy. Dodajemy proszek budyniowy i miksujemy do połączenia. Następnie stopniowo

kulinarne odsłony pati
Ślimaki 194

smażenia papier do pieczenia Pieczarki myjemy w razie potrzeby obieramy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na średnich oczkach. Cebulę obieramy i  również mielimy. Całość przekładamy na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię. Doprawiamy do smaku. Na desce rozkładamy ciasto francuskie. Usmażony farsz przekładamy na ciasto i rozsmarowujemy po całości zostawiając po 1cm bez farszu z każdej strony

Pudełko rozmaitości
Czekoladowe ciasto na oranżadzie 197

posiekać dowolną czekoladę: białą, mleczną, gorzką lub wykorzystać mieszankę różnych cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Keksówkę (u mnie o wymiarach 25x12x8) smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną lub wykładamy papierem do pieczenia. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sodę, cukier i kakao. Mieszamy składniki łyżką. Następnie wbijamy jajka(...)mieszamy. Uwaga! Czekolady można dodać ciut więcej, wg upodobań (u mnie dwie garście, widoczne na zdjęciu w miseczce). Część mojej się lekko rozpuściła, część widać w niektórych kawałkach. Wykładamy ciasto do przygotowanej keksówki. Ciasto wkładamy na środkowy poziom nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut. Stan pieczenia możemy być różny w zależności od piekarnika, dlatego stosujemy zasadę tzw. suchego

Słodkie okruszki
Piernik z jabłkiem, anyżem i goździkami 180

wybornie, więc warto wypróbować. Składniki: kostka margaryny lub masła  szklanka cukru  2 łyżki płynnego miodu  po 1 płaskiej łyżeczce sody i proszku do pieczenia 4 średnie rozgotowane jabłka (bez skórek i gniazd nasiennych ) 4 jaja przyprawa do pierników  po pół łyżeczki cynamonu i utłuczonych goździków i anyżu gwieździstego W przyprawy warto zaopatrzyć się(...)mieszając, kolejno dodawać wszystkie składniki. Jabłka obrane i wyczyszczone z gniazd gotować z łyżeczką cukru do zupełnego rozgotowania, odcedzić na sicie i odcisnąć nadmiar płynu, dodawać przestudzone. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy. Piec w tem. 180C przez godzinę. Udekorować polewą, skórką pomarańczową lub plastrami kandyzowanej pomarańczy. Smacznego

Apetyczna babeczka
Jogurtowa babka budyniowa 197

żółtek. Białka wbijamy do dużej miski, w której wykonamy całe ciasto. Do białek dodajemy szczyptę soli. W niewielkiej misce mieszamy: mąkę, budynie, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, posiekane migdały. Całość dokładnie mieszamy. Odmierzamy cukier. W niedużej misce łączymy jogurt, olej, olejek zapachowy. Nie trzeba ich mieszać. Wykonanie ciasta: Białka ubijamy mikserem na sztywno. Do ubitych białek, cały czas miksując(...)Miksujemy tylko do połączenia się składników. Przestajemy miksować, dosypujemy mąkę z dodatkami i całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Babkę pieczemy do suchego patyczka. Ja piekę 40 minut w temperaturze 175 stopni, na grzałkach dolna + górna (bez termoobiegu). Smacznego

Smak mojego domu
Sernik Złota rosa 115

Zdecydowanie najlepszy sernik z rosą. Przepyszny, składający się z trzech warstw. Kruchutki spód, delikatna masa serową a do tego cudowna beza z szalejącymi kropelkami rosy, które tworzą się po ostygnięciu ciasta. Po prostu niebo w gębie! Taki serniczek sprawdzi się na różnego rodzaju spotkaniach z rodziną lub przyjaciółmi. Zapraszam do przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – składniki Składniki(...)jajka powinny być schłodzone. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Dodać pozostałe składniki i dość szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w woreczek foliowy i schować do lodówki na 30 minut. Przygotować blaszkę o wymiarach 22×33 cm. Posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Spód i boki wylepić ciastem . Dno ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 200 st.C około

Olcia gotuje!
drożdżówki z serem, truskawkami i kokosem 165

drożdżowe piekę najchętniej. Uwielbiam patrzeć jak w piekarniku pięknie wyrasta i kocham zapach piekącej się drożdżówki. Dziś po mojej kuchni roznosił się aromat truskawek, sera i oczywiście drożdżowego ciasta, bo sezon truskawkowy nie może się obejść bez drożdżówek. Składniki na 13 dużych drożdżówek: na ciasto: 700 g mąki pszennej 35 g drożdży  300 ml ciepłego mleka(...)łyżki mąki łyżka masła łyżka cukru łyżka drobnego kokosu Ciasto: Mąkę przesiać. Mleko podgrzać, masło stopić i wystudzić. W połowie mleka rozrobić drożdże, dodać trzy łyżki mąki i odrobinę cukru. Odstawić na 15 minut aby drożdże ruszyły. Do mąki dodać rozczyn i pozostałe składniki ciasta. Wyrabiać aż ciasto będzie elastyczne i będzie się odklejać od miski. Przykryć bawełnianą ściereczką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czarny bez 208

przesiewam i dodaję w dwóch partiach do ciasta delikatnie mieszając od spodu. Dno formy o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę około 40-45 minut do suchego patyczka. Jak biszkopt wystygnie dopiero wyjmuje go z formy. Krem czarny bez: Żelatynę namaczam w łyżce zimnej wody

wesoła kuchnia
Orzechowy jabłecznik z budyniem 154

znalazłam dawno temu na jakiejś stronie i skorzystam pewnie jeszcze z niego nie raz. Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g schłodzonej margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g mielonych orzechów włoskich 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa jabłkowa: 1,5 kg jabłek (lub 2 słoiki gotowych) 2-3 łyżki cukru cynamon(...)budynie waniliowe lub śmietankowe 750 ml mleka 4 łyżki cukru (jeśli budyń jest bez cukru) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Wymieszać z mielonymi orzechami włoskimi i przesiekać wszystko nożem, aż powstanie kruszonka. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto, jeśli będzie zbyt suche można dodać łyżkę śmietany. Podzielić na dwie części, jedną większą drugą

talerz przyjemności