ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:806/2544)

Wiśniowiec z kremem 149

dostałam od koleżanki, która sobie to ciasto bardzo zachwalała :) A wszystkim kobietkom życzę z okazji dzisiejszego Dnia Kobiet samych wspaniałości :) Miłego dnia! :) Składniki na dużą blachę: Biszkopt: 6 łyżek ciepłej wody 1 i 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni(...)białek dodajemy 6 łyżek wody i ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy cukier z cukrem waniliowym. Ubijamy, aż beza stanie się gładka i lśniąca. Dodajemy po jednym żółtku. Nadal mieszając wsypujemy po trochu mąki wymieszanej z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewany na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy około 25 minut w temperaturze

My simple kitchen
Czekoladowo - śmietankowe ciasto z truskawkami 5787

się składników. Ciasto przelać/przełożyć do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec około 15 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt chwilę przestudzić w formie, następnie wyjąć z formy i odłożyć do całkowitego wystudzenia. Beza czekoladowa : Białka powinny(...)najlepiej z termoobiegiem. Beza powinna być z wierzchu chrupka i dobrze wypieczona, lekko popękana. Nie wydłużać czasu pieczenia " na wszelki wypadek ", gdyż beza za bardzo się wysuszy i będzie twarda. Gotową bezę wyjąć z piekarnika i wystudzić. UWAGA: Bezę można upiec wieczór wcześniej i przechowywać na blacie kuchennym pod ściereczką lub w wystudzonym piekarniku. Z wystudzonego biszkoptu zdjąć skórkę

Opowieści z piekarnika
Ciasto z pianką budyniową 51

widać tej zmiany kolorów, ale to nic. Najważniejsze, że ciasto wszystkim smakowało. Mnie też! Ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g masła 3 jajka 1 szkl. cukru pudru 1 łyżka octu szczypta proszku do pieczenia Pianka budyniowa czekoladowa: 2 białka 100 g drobnego cukru 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru 350 g gęstej, kwaśnej śmietany Pianka budyniowa toffi(...)wykorzystaniu 2 białek) 1 op. budyniu toffi bez cukru 350 g gęstej, kwaśnej śmietany Pianka budyniowa śmietankowa: 2 białka 100 g drobnego cukru 1 op. budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 350 g gęstej, kwaśnej śmietany Dodatkowo: 1 op. herbatników kakaowych 1 op. herbatników maślanych Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodajemy zimne masło. Siekamy

Smaki Na Talerzu
Tarta orzechowo-jabłkowa 91

zapachy Ciasto: 300 g mąki 200 g masła 50 g zmielonych orzechów laskowych bez skórki 100 g cukru 2 żółtka 1-2 łyżki gęstej śmietany Nadzienie: 3 jabłka garść posiekanych orzechów laskowych cynamon Biszkopt: 2 jajka 1 op. cukru wanilinowego 16 g 30 g zmielonych orzechów laskowych, bez skórki 1 łyżka mąki szczypta proszku do pieczenia Na stolnicę przesiewamy mąkę. Dodajemy starte na dużych oczkach tarki zimne masło. Siekamy nożem. Dodajemy cukier, żółtka oraz mielone orzechy, wyrabiamy gładkie ciasto. W razie potrzeby dodajemy 1-2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18%. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Formę na tartę lekko natłuszczamy. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek o średnicy nieco większej

Smaki Na Talerzu
Urodzinowa chatka zwana Monasterską izbą 188

siebie i piekłam ok 25 minut - aby delikatnie nabrały złotego koloru. Wystudziłam. Ciasto nie wyrasta więc spokojnie można ułożyć większą ilość ruloników na jednej blasze. Teraz przechodzimy do robienia kremu: Śmietanę ubiłam na sztywno pod koniec dodałam zagęstniki. Połączyłam śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem - dodatkowo do smaku dodałam 2 łyżeczki amaretto (deser bez alkoholu jest jakiś taki mało(...)bardzo łatwe - więc nie zrażajcie się - rozłożone na kilka etapów - można jednego dnia ciasto zagnieść, następnego upiec rurki a kolejnego dnia połączyć wszystko;-)- naprawdę nie sprawia problemów! Więc powodzenia!Ps. rurki genialnie smakują same - nawet bez masy więc myślę, że będę je w przyszłości piekła jako zwykłe ciasteczka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> w takiej

sierotka maRysia w kuchni
Muffiny bananowo-borówkowe 103

możliwości, kroić nie trzeba, każdy ma swoją babeczkę dla siebie a i zawsze wychodzą! Proste i smaczne, do kawy jak znalazł. Muffinki bananowe z borówkami, w kilka chwil powstają, bez miksera. W sam raz na leniwy weekend lub w tygodniu gdy goście za chwilę – wiem co mówię Udekorujcie je bitą śmietaną, borówkami i listkami mięty, polewą czekoladową, lukrem(...)widelcem banany PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre. Dobrze mieszam rózgą kuchenną, później gdy ciasto zgęstnieje łyżką. Napełniam formę na muffiny papilotkami. Napełniam do 2/3 wysokości, wtykam borówki. Piekę w temp. 175 C grzaniem góra plus dół (bez termoobiegu) na środkowej półce piekarnika przez 30-35 minut. Gotowe posypuję cukrem pudrem. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Słodki baranek wielkanocny z ciasta drożdżowego 694

ślimaczka, drugi róg robię w taki sam sposób Tak uformowane rogi układam na blasze obok łebka. Łebek z rogami już jest, teraz uformuję pozostałą część baranka wielkanocnego: Urywam kawałek ciasta formuję dłońmi cienki wałeczek i zwijam w ślimaczka – wałeczki mają długość około 25 cm Każdy ślimaczek układam na blasze, jeden obok drugiego tak żeby kształtem przypominały baranka Na końcu robię(...)czereśni kandyzowanej. Następnie baranka maluję mlekiem i posypuję kruszonką. Pieczenie baranka: Blachę z barankiem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i piekę około 21 minut – długość pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Piekarnika mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczony odstawiam do wystudzenia. Baranek z ciasta drożdżowego jest

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Ciasto z rabarbarem widelcem mieszane 79

przepisu na ciasto z rabarbarem? Polecam Wam ciasto widelcem mieszane. Proste w przygotowaniu, długo zachowujące świeżość. Słodycz ciasta idealnie komponuje się z kwaskowatym rabarbarem. Moja rodzina je uwielbia. Często przygotowuję to ciasto wraz z dziećmi. Maluchy chętnie mieszają składniki Polecamy. To jeden z tych wypieków, który uda się każdemu Sezonowe ciasto z rabarbarem i piękna zastawa Tognana Ciasto z rabarbarem(...)grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wlewamy maślankę, olej i wbijamy jajka. Składniki mieszamy widelcem. Do wymieszanych składników dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i oba rodzaje cukru. Mieszamy widelcem tylko do połączenia. Spód formy (u mnie kwadratowa 24×24) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Wykładamy ciasto. Rabarbar obieramy, kroimy

Słodkie okruszki
Ciasto z prince polo 3564

chociaż trochę pracochłonne. Mnóstwo w nim bakali i pyszny krem. Ciasto możecie upiec bez okazji, na uroczystości a także będzie idealnym pomysłem na święta. Nawet po 3-4 dniach jeśli oczywiście zostanie ciasto jest tak samo smaczne a nawet nie wiem czy nie lepsze. Składniki: Beza 7 białek szczypta soli 150 g cukru 100 g mielonych orzechów włoskich(...)orzechowego (2 batony xxl, możecie też użyć klasycznego smaku) Biszkopt kakaowy 5 jajek 5 łyżek cukru 3,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 3 szkl mleka 7 żółtek 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 320 g miękkiego masła 1 czekolada mleczna posiekana 100 g  posiekanych

Ala piecze i gotuje
PIECZONE PĄCZKI W PIEKARNIKU 1753

Coś zebrało mnie na upieczenie pączków tyle tylko , że  wybrałam  pączki pieczone w piekarniku.Są zdrowe ,prawie dietetyczne i bez grama tłuszczu.Mięciutkie , puszyste i przepyszne.Przepis znalazłam na blogu Kwestia Smaku   .Polecam ten przepis bo jest naprawdę dobry. 16 sztuk Składniki : ********************* 100 ml.ciepłego mleka 50 g.świeżych drożdży 370 g.mąki 50 g.cukru(...)g.marmolady  3/4 łyżeczki soli u mnie szczypta 3 jajka 17 dag.masła Dodatkowo :  ************************* 1 jajko do posmarowania ciasta papilotki o szer.DNA 5 cm. Lukier : ************************** 20dag.cukru pudru sok z pomarańczy lub cytryny ***************************************** Wszystkie produkty muszą mieć temperaturę pokojową. CIASTO najlepiej ubijać mikserem. Rozczyn - w misce mieszamy ciepłe mleko , pokruszone drożdże , 1 łyżeczką cukru i 1 łyżką mąki , odstawiony

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Raspberry hibiscus cake 137

się sukcesem i chyba wreszcie polubię się z pieczeniem ciast i tortów. Torty to taki typ słodkości, który przede wszystkim ma cieszyć oko. Mi zależało przede wszystkim na smaku, gdyż nie jestem najlepsza w zdobieniu deserów. Różowy hibiskusowy krem podbił serca wszystkich. Do tego świeże maliny i mus malinowy, różowe bezy nadające całości chrupkości i kakaowy biszkopt. Całość niezbyt(...)Mąkę i kakao przesiewamy i dodajemy do puszystej masy jajecznej, delikatnie mieszając całość łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód, resztę papieru wypuszczamy na zewnątrz) i przekładamy do niej ciasto. Formę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni i pieczemy przez 40 minut. Po upieczeniu wyciągamy formę z piekarnika i upuszczamy ją z 40 cm na podłogę

Mango Papaja
Ekspresowe ciasto z truskawkami i rabarbarem 89

Błyskawiczne ciasto z sezonowymi owocami, szybkie, puszyste i bardzo smaczne. Wykonanie ciasta polega na wymieszaniu wszystkich składników w misce i wyłożeniu na wierzch owoców, można także

Słodki Blog
Bułki hamburgerowe w 30 minut 95

najlepsze ciasta nie trzeba długo zagniatać, ani odstawiać do wyrośnięcia. I tak jest elastyczne i sprężyste, a w piecu ładnie pęcznieje. Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 8 bułek Bułki do hamburgerów domowego wypieku z mąki pełnoziarnistej, bez grama chemii Bułeczki do hamburgerów, mięciutkie, słodkie i… nafaszerowane chemią. Niestety, tak często jest w przypadku bułek sprzedawanych(...)takie pieczywo i samemu zrobić bułeczki do hamburgerów. Mamy dla Was super prosty i bardzo szybki przepis na zrobienie bułeczek. Ciasta nie trzeba długo zagniatać, ani odstawiać do wyrośnięcia na długi czas. Wystarczy 10 minut. Tyle samo trwa pieczenie bułeczek. Ciasto można zrobić w mąki pełnoziarnistej, wtedy będzie zdrowsze. Do bułeczek polecamy Wam hamburgery z soczewicy i grzybów. Przepis

Niedzielny kucharz
Ślimaczki drożdżowe z konfiturą z kiwi 136

ciasto lepiej wyrasta podczas pieczenia - dodać sól, jajo+żółtko, oraz rozczyn drożdżowy. Wszystko wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto - leniwiec kuchenny może z powodzeniem użyć miksera, bo ciasto nie jest mocno zwarte, tylko z końcówkami w postaci mieszadeł hakowych, NIE trzepaków.   Miskę, w której wyrabiane było ciasto, obsypać mąką i włożyć do niej ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić(...)dłuższego boku z nadzieniem, a kończąc na boku bez farszu - im więcej warstw zawiniętego ciasta w rulonie, tym większe będą drożdżówki. Jeśli mamy ochotę na większe drożdżówki - zawijać ciasto w rulon od krótszego boku. Dobrze skleić ostatni brzeg z resztą ciasta, aby nadzienie nie wypływało podczas pieczenia. Rulon kroić na 3-4cm plastry. Plastry układać poziomo

Grunt to przepis!