ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2097/2544)

Bazyliowa panna cotta z mozzarelli z pomidorowym "kawiorem" na bezglutenowym krakersie 120

Lato kojarzy mi się z lekkimi i aromatycznymi daniami. Dziś mam dla Was połączenie włoskich smaków - panna cotta i sałatka caprese dwa w jednym. Jeśli chcecie

Quinoa Raz!
Bezglutenowe gofry czekoladowe z masłem orzechowym i porzeczkami 130

Gofry zawsze kojarzą mi się z latem. Dawno ich już nie jadłam, datego postanowiłam je zrobić, ale w troszkę zdrowszej wersji. Nie wyszły mi niestety chrupiące

Healthy food explorer
Sernik z trzech składników 81

Sernik z trzech składników Sernik z trzech składników     Sernik z trzech składników, tak, naprawdę tylko z trzech ! i na dodatek zrobiony w szybkowarze. A

Kuchnia na wzgórzu
DELIKATNE ROGALE z makiem (wegańskie) 173

Większość rogali z makiem to maślane ciasto i chrupiąca skórka. Jeśli tak jak ja o wiele bardziej lubisz mięciutkie, puszyste bułki ten przepis stworzony jest dla

Via Gusto
Bułki drożdżowe na jogurcie greckim 190

W zasadzie już nie szukam lepszego przepisu na bułki drożdżowe, niż mam (najlepsze pod słońcem Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna ) , ale… czasem jakiś zwróci jednak moją

mojewypiekiinietylko
Przepis na gofry – chrupiące i delikatne 106

proszku do pieczenia -4 łyżeczki cukru -1 op. cukru waniliowego -3 jajka -szczypta soli -ulubione dodatki do gofrów: bita śmietana, świeże owoce, krem czekoladowy, konfitura, itp. Ciasto na gofry – przepis Oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam z cukrem w osobnej misce. Do żółtek dodaję mleko, mąkę, cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej(...)nagrzewam, a w międzyczasie przygotowuję sobie dodatki do gofrów. Ubijam śmietanę, najlepiej 36% lub 30%. Kroję owoce. Płytki gofrownicy smaruję olejem. Ciasto wylewam na płytki. Dobrze jest to robić chochlą lub miarką w celu dokładnego odmierzenia ilości. Gofry piekę do zrumienienia. Nie podam Wam tu czasu, musicie tu wyczuć własną gofrownicę, ponieważ szybkość zarumienienia gofrów będzie zależała przede wszystkim

Arbuziaki
Domowy kisiel porzeczkowy 183

Lato to porzeczki. Nie są to moje ulubione owoce, wiążą się z nimi niekoniecznie przyjemne wspomnienia. Jakie? Już opowiadam. Odkąd przeprowadziłam się z rodzicami do swojego

365 dni dookoła kuchni
Świąteczny sernik z żurawiną i bożonarodzeniowa opowieść 136

sobie życzysz?” – zerknął z ukosa na niby tę samą twarz, co przed laty, jednak naznaczoną innymi, nieznanymi mu wspomnieniami. Myślał, że szuka chusteczki, ale ona w ciemnościach bez trudu znalazła w małej, przewieszonej przez ramię torebce niewielkie zawiniątko. Podała mu, pociągając nosem. „Proszę, to dla Ciebie…” Na jego twarzy pojawiło się zawstydzenie. „Jesteś(...)cytryny. Wyciągamy tortownicę z lodówki. Masę serową wykładamy na herbatnikowy spód. Świeżą żurawinę układamy ciasno na wierzchu masy serowej. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C, w tej temperaturze pieczemy ciasto przez 15 min, a następnie zmniejszamy do 155-160C i pieczemy przez 45 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie schładzamy w lodówce. Przed podaniem sernik oprószamy

Raj dla Podniebienia
Choinka z ciasta drożdżowego i test robota planetarnego SilverCrest 214

ustawianie prędkości z dodatkową funkcją pulsacyjną – planetarny system mieszania – miesza i uciera ciasto szybciej i dokładniej niż zwykły mikser – bardzo duża moc – bez problemu wyrobi ciasto najoporniejsze ciasto – 3 lata gwarancji – świetna cena Minusy: Brak Sprzęt z Lidla jest bardzo dobry. Śmiało mogę Wam polecić markę SilverCrest. Używam jej od lat. Według mnie(...)momentu wyrobienia się ciasta – zwykle 2 – 4 minuty. Następnie dodawaj stopniowo masło, wyrabiaj do momentu aż będzie ładnie zagniecione w kulę. Usuń miskę z robota, owiń folią spożywczą i odstaw na około 1,5 godziny do wyrastania. Blat posyp mąką, wyłóż ciasto i rozwałkuj na prostokąt. Grubość ciasta – około 1 cm. Na rozwałkowane ciasto wyłóż serek

Moja pasja smaku
Tarta z porzeczkami i truskawkami 167

garść czarnej porzeczki   Przygotowanie Tarty z porzeczkami i truskawkami: Przygotować ciasto kruche: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać zimne masło w kawałkach, jajo i sól. Krótko zmiksować w malakserze z zamontowanymi nożami do ciasta kruchego (lub posiekać nożem ręcznie lub wymieszać w robocie planetarnym mieszadłem do ciasta kruchego) na kształt sypkiej kruszonki. 250 g mąki pszennej 50 g cukru(...)ręcznie szybko zagnieść ciasto w kulę (nie wolno wyrabiać lub dodawać więcej śmietany lub wody, gdyż wówczas otrzymamy twarde ciasto) . Kulę spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i schować do lodówki na 30 minut lub do zamrażarki na 15 minut. 1 płaska łyżka kwaśnej śmietany 18% Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość

Moja Delicja
Tradycyjny Apple Pie z ogromną ilością jabłek, cynamonu i karmelu/Tarta z jabłkami 130

schłodzonego ciasta. Na całość wrzucamy nadzienie z jabłek (utworzy sporą górkę). Całość zakrywamy ciastem w siateczkę (poniżej instrukcja zdjęcie po zdjęciu) - ciasto wałkujemy, wycinamy równe paski i układamy pierwszą ich warstwę na cieście w równych odstępach. Odginamy co drugi z pasków i kładziemy dodatkowy, ale w przeciwnym kierunku do tych elementów z ciasta, które już się na nim (cieście) znajdują(...)tarty. Możemy zakryć nieeleganckie łączenia - ja zrobiłam to warkoczem. Po części zdobniczej stawiamy formę z ciastem na folii aluminiowej. Bierzemy karmel i zalewamy nim całość. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 5 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 35-45 minut. Voila! Życzę Wam smacznego, ale wierzcie mi - to nietrudne przy takim

Życie zamknięte w smaku
Domowa Pizza Wiejska 437

również znajdziemy na tej wiejskiej wersji domowej pizzy. Pizza "Wiejska" przypadnie do gustu szczególnie panom, którzy w zdecydowanej większości nie wyobrażają sobie pizzy bez mięsnych dodatków.   Najlepsza Domowa Pizza - (ok. 3 dość duże spody) Ciasto: 25 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 550 g mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka oliwy (lub oleju) łyżka cukru łyżeczka(...)olej. Ciasto dobrze wyrabiamy, a następnie przekładamy do oprószonej mąką miski. Wierzch ciasta smarujemy olejem lub przykrywamy ściereczką i odkładamy znów w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 1,5 godziny). Ciasto będzie miało rzadką konsystencje dlatego najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Starajmy się nie dosypywać mąki, ponieważ ciasto utraci puszystość. Wyrośnięte ciasto dzielimy

Słodka Strona
Sernik chałwowy z tahini-nowa ulepszona wersja 175

cm.Foremka byla po brzegi wypelniona ciastem. A na czym polega innowacja zapowiedziana w tytule? Smietane kremowke zastapilo mleko  kokosowe.Takze musialam zmienic przepis bo nie uzywam juz do sernikow od dosyc dawna kremowki ,a tym samym przepis sie zdeaktualizowl.Sernik ma cudownie aksamitna konsystencje ,no i co tu duzo mowic zamiana ta nie jest bez wplywu na nasze zdrowie.Tlusta smietanka(...)dodac jajka,krotko mieszajac tylko do polaczenia skladnikow. Masa wypelnic foremke i wlozyc do nagrzanego uprzednio piekarnika.Piec 15 minut w 175 stopniach, nastepnie zmniejszyc temperature do 140 stopni i piec jeszcze 60 minut.Dzieki temu sernik nie rosnie, ale tez  nie opada i nie peka.Jest idealnie rowniutenki.Po upieczeniu nie wyjmowac go gwaltownie,a pozostawic w lekko uchylonym pierkarniku na oklo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Andrzejki_Jędrzejki_Andrzejówki_wróżby poleca Christopher. 498

miłej zabawy:) Do smacznych i jadalnych należy wróżba „pączkowa” . Składniki. 1,5 szkl. mąki +1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 serki  homogenizowane waniliowe 3 jajka olej do smażenia cukier puder do posypania Składniki ciasta zmiksować. Każdy kładzie łyżkę ciasta na rozgrzany tłuszcz i smaży. Tłuszcz nie może być zbyt gorący, aby pączki nie przypaliły się ,a były(...)ciepło lub zimne . I wreszcie z  błogością w ustach czekamy na to ,co przyniesie nam los, niezależnie od wróżb. Zamiast lać wosk ,każdy może wylać na patelnię chochelkę ciasta naleśnikowego i wróżyć  z  kształtu naleśnika.  Następna praktyczna wróżba która ,podniesie nas na duchu, jeżeli wróżba nie będzie pomyślna. A teraz, dzieci przygotują kartki z jednej strony

Kulinarny karnet Christophera
Beef Burger całkiem domowy 203

pewno nie jest "FAST". Zdecydowanie "Slow Food", zwłaszcza, że:  po pierwsze - sos barbecue , to jedno posiedzenie,  po drugie - bułki piekłam sama wg przepisu, który znajdziecie tutaj , (ja zamiast 12 bułeczek upiekłam z tej porcji ciasta 10) po trzecie - mięso zmieliłam samodzielnie, bo takiego gotowca, nawet jeśli oznaczonego 100% wołowiny, nie mam odwagi spróbować ...i jeszcze... po czwarte - cebulka(...)duża czerwona cebula 40 g cukru trzcinowego 100 ml białego wina sól Cebulkę przekrawamy na pół i te połówki kroimy na plasterki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i rumienimy (bez tłuszczu). Po chwili dodajemy cukier trzcinowy i podlewamy winem. Dusimy ok. 3-5 minut. Zmielone mięso mieszamy dodając, czosnek wyciśnięty przez praskę, sos sojowy i sukcesywnie dolewając posłodzoną wodę. Następnie

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania