ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2013/2544)

Czekoladowy sernik z bitą śmietaną 128

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to chyba jedno z najlepszych ciast, jakie znam. Na blogu możecie znaleźć wiele ciekawych przepisów na różnego rodzaju serniki. Tym razem przygotowałam pyszny czekoladowy sernik z bitą śmietaną. Jest bardzo smaczny, puszysty i kremowy. Ładnie wyrasta i nie opada. Sernik przygotowałam na kakaowych herbatnikach, a wierzch udekorowałam bitą śmietaną. Takie połączenie smakuje(...)bitą śmietaną. Jestem pewna, że zachwyci Wasze podniebienia. PRZEPIS NA CZEKOLADOWY SERNIK Z BITĄ ŚMIETANĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 kg sera twarogowego na sernik President 2 budynie czekoladowe bez cukru 6 jajek 1 cukier wanilinowy 3/4 szklanki cukru 1 szklanka zimnego mleka 1 szklanka mleka w proszku 1/2 szklanki oleju 12 herbatników kakaowych 500 ml śmietany kremówki

Przepiski.pl
Murzynek udający brownie 77

była w mym odczuciu mało pociągająca. Moje brownie powinno być ciężkie, mięsiste, wilgotne. Ale mokro - lepkie.. nie. Zostawiam je stacjom benzynowym, gdzie bonusa kawowego status im przypisano. I bez dwóch zdań, są rewelacyjne te kwadraciki przy automatach z kawą zalegające. Swoja drogą, nie irytuje Was proces mieszania kawy z obłędną pianką,  nieszczęsnym patyczkiem? Tak, dbajmy o środowisko(...)masę. Przesiewamy na raz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Miksujemy ponownie, aż składniki dokładnie się połączą. Masa jest gęsta, ale płynna. Przelewamy do foremki - u mnie silikonowa, okrągła 23 cm średnicy. Łyżeczką,  na całej powierzchni punktowo nakładamy krem czekoladowy lub ciasteczkowy. Do ciasta można ewentualnie dodać kawałki pokrojonej czekolady, groszki czekoladowe. Moja córka bardzo lubi

Kronika Piekarnika
Sernik mango 178

jajka 150 g cukru 4 łyżki mąki pszennej Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć mikserem, przez krótki czas, żeby nie napowietrzyć masy serowej. Przelać na ciasteczkowy spód i piec około 60 minut w temp 160 stopni Celsjusza. Sernik odstawić do wystudzenia. Składniki na mus z mango: 450 g pulpy mango 3 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny w proszku 300 ml schłodzonej(...)sernika. Przelać zmieszaną pulpę z mango ze śmietanką na schłodzony sernik. Łyżeczką wykonaj okrągłe punkty z pozostawionej pulpy mango, przejedź patyczkiem przez kółka i wykonaj serduszka jak na zdjęciu. Ciasto schładzaj w lodówce przez całą noc.  "Może rzeczywiście dopiero po ciężkim kryzysie człowiek poznaje się naprawdę, może trzeba dostać w kość, żeby zrozumieć, czego właściwie chce się od życia

Kuchnia Pani Wiosny
PRZYPRAWA DO SPECULOOS 110

plastry margarynę - wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Zrobić kopczyk w kopczyku dołeczek i wlać mleko. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto przypomina konsystencję cista na pierogi, jest luźne w przypadku, gdy klei nam się do dłoni należy dodać stopniowo trochę mąki (w moim przypadku było to ok. 2- 3 łyżek). po wyrobieniu ciasta rozwałkować je na stolnicy obsypanej(...)dokładnie mąką na wysokość stępelka. Rada - gdy używamy foremek - stępelek należy obsypać mąką wierzch ciasta, ponieważ przykleja się do wzoru stępla. Ciasteczka układać ciasno na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 - 20 minut w temperaturze 17 - 90 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Pierniki, pierniczki - bezglutenowe 293

Jeżeli chcecie spróbować zdrowszej wersji pierników - bez glutenu i bez cukru to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu. Poniższe pierniczki przygotowałam na bazie trzech mąk: gryczanej, jaglanej i ryżowej. Nie wymagają leżakowania. Mają nieco inny smak niż te tradycyjne . Najlepiej ciasta na pierniki nie rozwałkowywać zbyt mocno, ponieważ pierniczki po upieczeniu są bardzo kruche. Jeżeli lubicie nieco słodsze(...)bardzo dokładnie wyrobić. Przygotowane ciasto przełożyć do woreczka i wstawić do lodówki (na 1-2 godzinę). Schłodzone ciasto rozwałkować (nie za cienko!). Jeżeli ciasto będzie się kruszyć to należy dolać odrobinę ciepłej wody i ciasto ponownie wyrobić. Za pomocą foremek wyciąć pierniki. Przygotowane pierniczki delikatnie przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 15-17 minut

Ugotować
Gdzie kupować produkty bezglutenowe i przepis na bezglutenowe marchewkowe babeczki 182

Dieta bezglutenowa. To nie tylko moda. Dla wielu osób, to trudna codzienność. Życie bez glutenu nie jest łatwe. W obecnych czasach w praktycznie każdym ogólnodostępnym produkcie znajdziecie gluten, który szkodzi osobą chorym na celiakie. Dlaczego? Ponieważ w przemyśle spożywczym gluten jest szeroko wykorzystywany, np. dla poprawy sprężystości, elastyczności, lepkości czy plastyczności produktów spożywczych. Wymienione właściwości sprawiają, że gluten znajdziecie(...)łyżeczka sody 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 i 1/3 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Do przesianej mąki dodajemy cynamon, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce miksujemy na puszystą masę jajka z cukrem. Następnie dodajemy oliwę i marchewkę, całość mieszamy. Po czym dodajemy partiami suche składniki. Ciasto nakładamy do papilotek lub foremek na babeczki (do około

Słodkie okruszki
Omlet cesarski 186

Święta mamy już dawno za sobą, a ja tak brzydko zaniedbałam bloga. Cóż, zrobiłam sobie dłuuugi odpoczynek od wszystkiego, spędzając całe dnie na pieczeniu, gotowaniu, czytaniu i graniu w gry przygodowe. Czasem potrzebuję takiego odpoczynku, oderwania od rzeczywistości, mój umysł wędruje sobie do ciepłej, uroczej Nibylandii i siedzi tam sobie, dopóki nie znudzi mu się nuda i świat marzeń(...)Białka oddzielić od żółtek, białka z solą ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i delikatnie wymieszać wsypując jednocześnie mąkę (nie miksując!), Na małym ogniu rozgrzać masło i oliwę, wlać ciasto i smażyć na średnim ogniu. Kiedy spód jest już upieczony, kroimy omlet szpatułką na małe kawałeczki, szybko żeby się nie przypaliły. Posypać cukrem i cynamonem, mieszać tak, by kawałki równo

Przepysznik - BLW i nie tylko
Czekoladowe ciasto drożdżowe z owocami 199

również i z ogromną ilością owoców- dla równowagi- bez dodatku kruszonki (jak w oryginale), a tylko delikatnie oprószone cukrem pudrem. Ciasto jest mięciutkie, puchate, pięknie wyrasta i... gdyby tylko gorzka czekolada byłaby mniej wyczuwalna, to dla mnie byłoby idealne w smaku- jeżeli więc jesteście fanami wytrawnej czekolady, to ciasto w takim wydaniu będzie Wam na pewno smakować! :)  Przepis(...)hakiem. Pod koniec wyrabiania ciasta dodać pokruszone czekolady i ponownie wymieszać (ciasto ma luźną konsystencję). Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (ja nagrzewam piekarnik do 35 stopni, wstawiam przykrytą miskę z ciastem, wyłączam piekarnik i zostawiam na około 1 godz.). Wyrośnięte ciasto ponownie przez moment wyrobić, przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i łyżką porozciągać do boków

Kraina Miodem Płynąca
FOCCACIA - IDEALNA 221

posmarowania ciasta odrobina soli morskiej do posypania WYKONANIE: W naczyniu zamieszaj ciepłą wodę z drożdżami, cukrem i oliwą, a następnie odstaw mieszankę na 10 minut. Do większej miski wsyp mąkę, dodaj sól i wymieszaj. Następnie wlej drożdżową mieszankę i wyrabiaj ciasto przez około 10 minut ręcznie lub hakiem do ciasta drożdżowego przez 8 minut (ja wyrabiałam hakiem). Ciasto pod koniec(...)powinno ładnie odchodzić od brzegów miski. Przykryj miskę z wyrobionym ciastem ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 75 minut. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stopni C. Blachę o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia i wysmaruj oliwą. Wyrośnięte ciasto uderz pięścią i przełóż na blachę, rozciągnij je na niej równomiernie. Pozostaw je na 20 minut

Słodko-Słony Świat Ilony
Mocno czekoladowe brownie z kajmakiem :) 236

Drodzy Czytelnicy, Nie chcę odchodzić bez słowa, więc już Wam wszystko tłumaczę. Zbliża sie czas egzaminów do których muszę sie dobrze przygotować. Ostatnio ciężko mi znaleźć moment, aby usiąść przy komputerze i tworzyć posty. Z tego względu muszę się z Wami pożegnać na jakiś czas, nie wiem jeszcze na jak długo, ale zostawiam Was z przepysznym brownie, który znalazłam(...)Następnie dodać czekoladową mieszankę i dobrze zmiksować. Teraz wsypujemy przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i mieszamy wszystkie składniki.  Formę - ja użyłam takiej o boku 24cm - wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy małą ilością bułki tartej. Brownie pieczemy w 160 stopniach przez około 45-50minut do suchego patyczka. Po wyciągnięciu brownie z piekarnika

Chocolate Stop Tempting
Brownie z owocami? Czemu nie! 165

B rownie – niepozorne ciasto o wybitnie czekoladowym smaku. Amerykański odpowiednik naszego murzynka, to dzieło kulinarnego przypadku. Nie przypadkiem jednak, brownie do dziś cieszy się uwielbieniem miłośników

Okiem Blondynki by McBlondi
Sernik z bezą 158

No i po świętach... Tyle, że w końcu zima sobie przypomniała, że to na nią pora, a tego akurat nie lubię :-( mam nadzieję, że do Trzech

Czary - gary w kuchni
Rafaello pełne zdrowia 248

Każda mama, która nie podaje dziecku mleka krowiego szuka innego, naturalnego źródła wapnia. Jestem jedną z takich mam i znalazłam świetne rozwiązanie. Niełuskany sezam i mak

IzaGotuje
Urodzinowy Tort Ptysiowy 120

" Pierwszy egzamin za mną. Jak poszło dowiem się za parę dni, ale liczę na 3 :) W piątek kolejny egzamin, choć nim jakoś się mniej przejmuję. Zobaczymy

Słodkie Przyjemności
Klopsiki z indyka w kremowym sosie pomidorowym z papryką 116

Klopsiki z indyka w kremowym sosie pomidorowym z papryką to prosty pomysł na obiad dla całej rodziny. Delikatne, chude mięso mielone z indyka w towarzystwie aksamitnego

Na-talerzu.pl