ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2011/2544)

Brownie z masą kajmakową 88

Brownie z masą kajmakową… ojojoj nawet nie wiem co tu napisać. To ciasto wyszło genialne. Proste, szybkie i genialne w smaku. Lubię słodkie i uwielbiam

Relaxtime
Kakaowa rolada z masą czekoladową i wiśniami 143

Witajcie w Nowym Roku. Wierzę, że będzie lepszy od poprzedniego i tego nam wszystkim życzę! Dziś mam dla fanów czekoladowych smaków prawdziwą gratkę. Mam nadzieję, że

Smaki Na Talerzu
SERNIK Z MUSEM Z OWOCÓW LEŚNYCH 163

Pogoda od wczoraj bardziej wiosenna niż zimowa, więc i moje wypieki bardziej nawiązują do wiosny i lata! Razem z mamcią przygotowałam fantastyczny sernik , na który przepis

Ostra na Słodko
Razowe muffinki z budyniem :) 244

Szybkie i słodkie babeczki, które zadowolą każdego smakosza zdrowych wypieków. Użycie mąki razowej o tak wysokim typie przyczyniło się do tego, że otrzymałam pytania czy oby

Zdrowie na języku :P
SERNIK Z JOGURTU GRECKIEGO Z OWOCAMI LIGHT ( BEZ CUKRU) 241

Delikatny "oszukany sernik" z jogurtu greckiego przypomina nieco piankę. Mimo, że nie ma cukru i wydawać by się mogło, że w smaku może być nijaki to

Kuchnia Paulettes
Chleb bezglutenowy z kaszą gryczaną 157

Mój nowy wynalazek! A dlaczego? Bo została mi kasza gryczana z obiadu, a zabrakło mojego chleba bezglutenowego i tak z

To co kocham
Pavlova z kremem i owocami 352

Nie bez powodu Tort Pavlova robi taką ” furorę „. Kto raz spróbował , ten już chyba nigdy więcej nie przejdzie obojętnie wobec tej słodkości. Jak

Ostra na Słodko
Biszkoptowe z masą truskawkową 167

łyżka po łyżce do masy, nadal miksując na najniższych obrotach, aby nam piana nie opadła. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy o wymiarach 25×40 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez ok 20 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Odkrawamy cieniutki wierzch biszkoptu.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Masa truskawkowa: 1000 g truskawek świeżych ¾  szklanki wody 1 szklanka cukru 2 galaretki truskawkowe 2 budynie śmietankowe bez cukru ¾  szklanki wody Truskawki umyć i usunąć szypułki. Pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka, dodać cukier oraz ¾ szklanki wody.  Zagotować i poddusić przez około 10 minut. Następnie

kulinarnyswiatdomi
Tort "Trzy sery" - bez pieczenia 67

niedługo,  dziś sesja foto jeszcze nie dokończona :)  Ale pierwszeństwo ma ten tort - serniczek,  już troszkę się niecierpliwił w wersji roboczej  w Kronikowej poczekalni. Dlatego szybko, bez dodatkowych ochów i achów.  Torcik zasługuje na wszystkie pochwały, ochy, achy  i.. chciałam napisać na szybkie upieczenie, ale to tort na zimno :). Pyszny, chmurka serowo(...)gram serka ricotta 200 gram śmietanki kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan - fixu dodatkowo -   Ciasteczka korzenne - u mnie "Lotus" Wykonanie: Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia,  na dnie układamy ściśle ciasteczka korzenne. Miękkie masło wkładamy do miski, wsypujemy cukier puder,  cukier z wanilią i ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy serek mascarpone - miksujemy

Kronika Piekarnika
CEBULARZYKI 143

był na piwku na zamojskiej starówce w restauracji "Skarbiec Wina", ten wie,  że nie wychodzi się stamtąd bez pełnego brzuszka od cebularzyków. Powiadam Wam obłędne, podawane z masełkiem czosnkowym są idealną zachętą na dalsze penetrowanie karty. Historia powiada, że cebularze wywodzą się z kuchni żydowskiej, bo właśnie oni jako pierwsi zaczęli je wypiekać i to na lubelskim Starym(...)dużej miski wsypać pozostałą mąkę, jajko, sól, masło oraz zaczyn drożdżowy. Wyrabiać ciasto ręką, aż będzie odchodzić.  Wyrobione ciasto odstawić na godzinę do wyrośnięcia.  Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę obsypaną mąką i odrywać małe części ciasta (ok. 8-10)   a następnie uformować kulkę   i delikatnie ją spłaszczyć na środku aby powstało małe

pieprzny smaczek
Caharadżyn- osetyński placek z botwinką i serem 176

nadal się kleić dodać jeszcze 50g mąki), wymieszać i zagnieść ciasto. W trakcie zagniatania dodać olej i wyrabiać przez około 7-10 minut. Na początku ciasto będzie się kleiło do rąk, ale nie dodawajcie więcej mąki, z każdą minutą wyrabiania ciasto będzie coraz bardziej gładkie i elastyczne. Wyrobione ciasto włożyć do miski, przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce(...)drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i dokładnie wymieszać z posiekaną zieleniną. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić i podzielić na trzy części. Blat podsypać mąką, kawałek ciasta rozciągnąć dłońmi formując okrągły placek. Na środek placka wyłożyć nadzienie. Brzegi ciasta podnieść, zebrać nad farszem i mocno zlepić. Następnie spłaszczyć, oprószyć mąką i delikatnie naciskając dłońmi uformować okrągły placek. Odwrócić

Smaki Armine
Bezglutenowa pizza na spodzie z mąką z quinoy 111

Jakiś czas temu na zakupach trafiłam na bardzo fajny mix do pizzy firmy yummity. Generalnie raczej stronię od wszelkich mixów bezglutenowych, ale moją uwagę przykuł dodatek

Quinoa Raz!
Tofurnik z gruszkami 187

Tofurnik z gruszkami to ciasto dla osób, które w swojej diecie muszą unikać nabiału. Ja właśnie jestem taką osobą i na co dzień bardzo brakuje mi

365 dni dookoła kuchni
Pieczona brukselka z czosnkiem i serem 136

jeść lubimy. I czas pieczenia…zależy oczywiście od wielkości kawałków brukselki. Większe, będą piekły się dłużej. Najlepiej po ok. 20 min. wbić widelec w brukselki i ocenić ich miękkość. Powinny być dość miękkie ale leko stawiać opór, wtedy wiadomo, że możemy całość polewać masłem i sypać serem. Drukuj Pieczona brukselka z czosnkiem Pieczona brukselka to świetny sposób(...)stopni, co pewien czas mieszamy brukselkę. Brukselkę polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy startym serem. Pieczemy jeszcze ok. 10 min lub do miękkości. Artykuł Pieczona brukselka z czosnkiem i serem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pachnące bułeczki cebulkowe na dobry początek dnia 149

czasu można sobie pozwolić na nieco bardziej kaloryczną wersję podsmażaną. Na przykład w połączeniu z ciastem drożdżowym, które wiele osób po prostu uwielbia. Bułeczki cebulkowe Agaty je się bez dodatków, ale można do nich dołożyć to, co lubimy, masło czy ser. Idealnie nadają się one jako przekąska lub dodatek do dań mięsnych czy warzywnych. Kiedy Agata je przygotuje, znikają(...)ciasto, stopniowo dolewając rozpuszczone masło, aż otrzymamy lepkie, ale sprężyste ciasto. Ciasto przekładamy do miski skropionej olejem, odstawiamy pod przykryciem, do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce, na około 45 minut do godziny. Wyrośnięte ciasto przez chwilkę wyrabiamy w celu jego odpowietrzenia, dzielimy na 9 części. Z każdego kawałka formujemy okrągłą bułeczkę (dłonie zwilżamy olejem, ułatwi nam to formowanie bułek, bo ciasto

KulinarneImpresje.pl

Proponowane wyszukiwania