przecież akceptować siebie i cieszyć się z życia. Składniki (na dużą blachę): czekoladowe ciasto: 0,5 szkl. mleka 1,5 szkl. cukru 4 jajka 2 łyżki kakao tabliczka gorzkiej czekolady 2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia sernik: 750 g twaroga sernikowego trzykrotnie mielonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki śmietany
ciastkarnia na kruchym spodziepudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 1 jajko 2 duże jabłka – papierówki ¼ szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Oba rodzaje mąki mieszamy (ja to zrobiłam jak zwykle hakiem robota) z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, masłem pokrojonym w kostkę i jajkiem, zagniatamy kruche ciasto, które przekładamy do woreczka i wkładamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na oprószonym mąką blacie wałkujemy ciasto i wycinamy z nich małe mazurki za pomocą foremki. U mnie są to jajka. Ilość mazurków musi być parzysta, ponieważ do wykonania jednego mazurka potrzebujemy 2 warstwy ciasta. Mazurki pieczemy na złoty kolor w temperaturze 200C. Po upieczeniu zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, w przeciwnym wypadku
Przysmaki KarolkiSernik z dodatkiem mleka w proszku jest bardzo puszysty, delikatny i niemal dosłownie rozpływa się w ustach. Taki serniczek świetnie sprawdzi się zarówno na specjalne okazje
Z notatnika dietetykaCzyż to nie wygląda obłędnie pysznie? 😂 Bo smakuje dokładnie tak samo, jak wygląda. Co my tu mamy? Ostatnio moje częste połączenie mąk, czyli gryczanej z ryżową
Zdrowie na języku :PBardzo dobry i szybki sernik.Delikatny w smaku ,pachnący świeżą wanilią i cytryną.Bardzo go polecam.Zrobiony bez spodu . 75 dag.odciśniętego twarogu lub ser
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPomysł na takie proste i szybkie ciasto..i na dodatek z mikrofali podpatrzyłam tutaj .. Składniki na kubek o pojemności 300 ml 1 jajko
Moje domowe kucharzenieKetchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując go w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Małe smażone placuszki, znane również, jako amerykańskie pankejki (pancakes), to propozycja nie tylko na śniadanie, ale również na deser. Najlepiej smakują podane z jogurtem, miodem lub
Tajemnice Smakuwiększej oponki, śmietany, kwaśnego dżemu i małego pączka na wierzchu. Nigdy wcześniej o nich nie słyszałam, a upiekłam je za sprawą akcji Wypiekanie na śniadanie . Tym razem piekliśmy pyszne pączki z bloga Doroty Moje Wypieki. Oryginalny przepis pochodzi z bloga Artsy Bites. Trzeba powiedzieć, że to bardzo łatwy przepis na pączki. Nie trzeba czekać aż serowe oponki wyrosną(...)wymieszać. Cały czas mieszając, dodawać po łyżce mąkę, tak długo aż ciasto będzie dobrze połączone, ale nadal lekko lepkie. Ciasto przełożyć na posypany mąką blat, jeżeli nadal jest zbyt lepkie, wrobić jeszcze trochę mąki. Nie dosypywać zbyt dużo mąki, by gotowe pączki nie były zbyt twarde. Gotowe ciasto rozwałkować na placek ok 1 cm grubości. Wycinać foremką krążki
Stare GaryCiasto kokosowe z borówkami to wariacja na temat ciasta ucieranego z kokosem. Jak dodamy jeszcze do tego borówki to wychodzi genialne połączenie. Wiecie, że lubię robić
RelaxtimeCzekoladowe ciasto dyniowe to klasyczne ciasto czekoladowe z dodatkiem purée z dyni, które sprawia, że wnętrze ciasta jest wyjątkowo wilgotne i miękkie. Smak dyni nie jest
Smakołyki Berenikiciasto wyrośnie). Wyrośnięte ciasto drożdżowe odgazować uderzając pięścią, lekko zagnieść i rozwałkować na stolnicy na kształt prostokąta. Zimne masło rozłożyć na 2/3 szerokości prostokąta (1/3 ma pozostać pusta). Ciasto złożyć do środka na 3 warstwy (jak papier listowy), zaczynając od strony nie przykrytej masłem (w ten sposób otrzymujemy 3 warstwy ciasta i 2 warstwy masła). Warstwy docisnąć i ciasto odwrócić(...)masło nie wyszło bokami). Ciasto złożyć ponownie w taki sam sposób, jak poprzednio i włożyć do lodówki na pół godziny (można włożyć do zamrażalnika, aby lepiej się schłodziło). Czynność wałkowania i składania powtórzyć jeszcze dwa razy, za każdym razem schładzając ciasto w lodówce przez pół godziny. W ten sposób powinno powstać 81 warstw ciasta. Ciasto, które wkładamy do lodówki należy
In my kitchenZmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe. Masę wylewamy na blaszkę, której dno wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 C. Pieczemy w trybie góra-dół przez 25 minut. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Frużelina Przygotowujemy frużelinę. Owoce umieszczamy w rondelku(...)Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami – smakołyk z procentami Zobacz inne przepisy na efektowne ciasto: Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką Ciasto Paź Królowej – ciasto czekoladowe z kremem ananasowym i bezą Obłędny bananowiec na biszkopcie Ciasto Włoski Narzeczony – rewelacyjny biszkopt z kremem cappuccino Artykuł Ciasto Kokosowy Chlejus
e-PrzepisyKulinarneCiasto na białkach ma to do siebie, że jest lekkie, nie zapychające i przyjemnie się je zjada, a z dodatkami staje się pysznym deserem do popołudniowej kawki ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Ciasto: 4 białka (170 g) 4 łyżki cukru 4 łyżki oleju 3 czubate łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku dopieczenia 1 i 1/2 łyżki kakao Masa(...)zagotować i już :) 2. Gotową masę serową odstawiamy na chwilę do lekkiego przestygnięcia. Ciasto 3. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier i ubijamy do jego rozpuszczenia się na niższych obrotach. 4. Następnie do ubitych białek partiami dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, krem oraz olej i mieszamy bądź krótko miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera. Następnie
Gotowanie...to proste !