Jakiś czas temu uzbieraliśmy jabłka z prawdziwego ogrodu, takiego bez sztucznych nawozów, pielęgnowanego z miłością i pasją. Kochamy tam wracać i relaksować się w sielskim otoczeniu. Placek powstał na bazie „babcinej receptury”, jednak bez kruszonki, gdyż chcieliśmy poczuć sam smak jabłek z cynamonem…do tego rodzynki. Wierzcie, pasują wybornie…szczególnie podrasowane białym rumem :P Składniki 500 g mąki pszennej 50 g rodzynek 2 łyżki białego rumu 2 duże jabłka cynamon (u nas sporo, bo lubimy) cukier do jabłek... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...