ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1480/2544)

Bułeczki drożdżowe z budyniem, karmelizowanymi owocami i kruszonką 189

kaloryfera). Do mleka dodałam roztopione masło i wymieszałam. Do miski przesiałam resztę mąki, cukru, sól, wbiłam jajka, wlałam rozczyn drożdżowy,   wymieszałam i zaczęłam wyrabiać ciasto. Na koniec wlałam mleko z masłem. Wyrobiłam elastyczne ciasto, które przestało się kleić. Przełożyłam do dużej miski, przykryłam ściereczką i zostawiłam żeby wyrosło i podwoiło, a nawet potroiło swoją objętość. Teraz czas na karmelizowanie(...)soku. Na patelni zostały owoce z karmelem. Moją karmelowo-owocową mieszankę odstawiłam do wystudzenia. Ciasto po wyrośnięciu przełożyłam na deskę, krótko wyrobiłam i podzieliłam na 20 w miarę równych części (ciasto można zważyć). Ukształtowałam z nich okrągłe bułeczki. Ułożyłam je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Znów przykryłam ściereczką i zostawiłam na około 30 minut, żeby znów ciasto podrosło

Kuchnia u Krysi
Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą i owocami 186

ulubione owoce do dekoracji, np. truskawki i jeżyny * PRZYGOTOWANIE Biszkopt Upiecz biszkopt z 5 jajek wg tego przepisu . Pamiętaj, aby pokryć spód foremki papierem do pieczenia (szczególnie jeśli korzystasz z formy bez rantu, np. w kształcie serca). Upieczony i przestudzony biszkopt przekrój na pół. Krem z białej czekolady Dzień wcześniej kremówkę podgrzej w rondelku, pamiętając, aby nie doprowadzać(...)kremem, używając rękawa cukierniczego lub szprycy z okrągłą tylką. Tort wstaw do lodówki na minimum 2-3 h. Przed samym podaniem górę ozdób świeżymi owocami oraz pokruszoną bezą, zaś na boku ciasta zamocuj bezy

Food Square
SERNIK NA HERBATNIKACH Z KAJMAKIEM + FILMIK 370

polecam przepis. SKŁADNIKI :  1 kg sera mielonego z wiaderka  3 jajka "M"  1 szklanka cukru  1 cukier waniliowy 250 ml mleka 3/2 % 2 budynie waniliowe bez cukru  1 szklanka mleka w proszku  1/2 szklanka śmietany 30 % opakowanie ciemnych herbatników  250 g masy kajmakowej  (1/2 puszki ) orzechy do posypania  PRZYGOTOWANIE(...)dalej miksujemy. Wlewamy mleko, miksujemy, następnie śmietanę 30 % oraz wsypujemy budynie i mleko w proszku, dokładnie mieszamy.  Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 % C. funkcja góra/dół.   Ciasto studzimy 1 godzinę przy lekko uchylonych drzwiczkach. Kiedy już będzie zimne wykładamy na wierzch kajmak, równo go rozsmarowując i posypujemy orzechami.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Babeczki z Nutellą – pyszne muffiny z czekoladą 142

składa się z kilku kroków – pierwszy to utarcie masła z cukrem, a kolejno dodajemy jajko oraz mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną. Na koniec należy wmieszać do ciasta kawałki czekolady i gotowe! Ciasto przekładamy do foremek, dając w środek łyżeczkę Nutelli, a wierzch posypując kawałkami czekolady. Przepis na babeczki z Nutellą krok po kroku Muffiny z Nutellą z kawałkami czekolady(...)misce jako wierzch muffinek. Ciasto w foremkach rozłóż za pomocą łyżki tak, aby przykryło spód i boki foremek (boki do wysokości ⅔ foremek). W środek utworzonych „miseczek” z ciasta nałóż po łyżeczce kremu czekoladowego (Nutelli). Na koniec pozostałą część ciasta rozłóż na wierzch muffinków i wyrównaj łyżką, aby ciasto zakryło krem czekoladowy. Muffinki piecz 15 minut w 180 stopniach

Via Gusto
Sernik kajmakowy na kruchym cieście z ciasteczkami i orzechami 110

HELIO 1 łyżka kaszy manny    Wykonanie pyszne sernika:   1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i chłodzimy w lodówce. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Nakłuwamy widelcem i oprószamy kaszą manną(...)serową.   3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie na cieście.     4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut do ładnego zrumienienia się. Upieczony dokładnie studzimy. 5. Ciasteczka: Odłożone ciasto wałkujemy na stolnicy. Wykrawamy świąteczne ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia przez około

Izabelawkuchni
Drożdżowe rożki z farszem pieczarkowo-serowym 136

miski wsypujemy mąkę, wlewamy nasze drożdże, dodajemy sól, wbijamy jajko i dodajemy posiekane masło. Wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być miękkie, elastycznie, nie lepiące się do dłoni. W razie potrzeby dodajemy mąki (stopniowo, niewielką ilość). Ciasto należy wyrabiać przez dłuższy czas. Z ciasta formujemy kulę. Odstawiamy je w ciepłe miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia. Jak przygotować farsz? Cebulę i pokrojone pieczarki(...)trakcie pieczenia się nie rozlepiły). Rożki układamy w niewielkich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy jajkiem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do ładnego zarumienienia około 20-25 min. Ja przeważnie pierwsze 15 minut piekę bez termoobiegu, a następnie go włączam. Pierogi pieczemy na łady złoto-brązowy kolor. Czas pieczenia może

Słodkie okruszki
Chleb polski na zakwasie wg Aleex (Sourdough Polish bread) 133

zostawić na 30 minut, aby w zalążku ciasta powstała siatka glutenowa. 4. Po upływie 30 minut do ciasta dodać sól. 5. Wyrobić ręcznie lub mikserem. Ciasto powinno mieć dosyć gęstą konsystencję, ale będzie się kleiło do rąk. Ja swoje ciasto wyrobiłam w mikserze na średniej prędkości przez 5 minut. 6. Gotowe ciasto przełożyć do misy. Przykryć ją folią i odstawić(...)czasie ciasto musi podwoić objętość – czas wyrastania będzie zależał od wielu czynników: jak silny i aktywny jest zakwas, czy dodane były do ciasta drożdże, jaka jest temperatura otoczenia). 7. Po wyrośnięciu ciasto przełożyć na stolnicę oprószoną mąką. Uformować z ciasta bochenek. Jeśli ciasto wciąż będzie się kleiło do rąk, można posmarować je odrobiną oliwy. 8. Koszyk do wyrastania ciasta oprószyć

W mojej kuchni
12 rad jak przetrwać święta z cukrzycą 109

pełnoziarnistej, z mąki razowej, rybę lepiej upiec w warzywach niż smażyć obtoczoną w grubej panierze na głębokim tłuszczu, a słodkie wypieki przygotować w zdrowszej wersji. Tłuste wieprzowe pieczenie warto zamienić na pieczonego indyka, a na stole nie powinno zabraknąć dodatku warzyw. Nie ograniczajcie się do sałatki jarzynowej z majonezem, którą polecam nieco odchudzić – tutaj przepis na moją sałatkę jarzynową(...)potraw będzie niższy, a Wam będzie łatwiej zapanować nad cukrami. Słodycze dla diabetyka Na moim blogu znajdziecie wiele inspiracji na zdrowsze ciasta z niższym, niż tradycyjne, indeksem glikemicznym. Zamiast piernika, upieczcie ciasto marchewkowe , odchudźcie sernik i przygotujcie go bez ciasta i z ksylitolem zamiast cukru lub przygotujcie brownie z cukinii . Często te zdrowsze wersje ciast cieszą się dużo większym

Dietolog
Chaczapuri adżarskie w dwóch wersjach, pomysł na obiad 316

można puścić wodze fantazji tak jest ciekawiej składniki: ciasto na osiem małych lub 4 duże: 0,5 kg mąki pszennej 200 ml ciepłego mleka 150 ml wody 25 g. świeżych drożdży (z kostki) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 łyżki oliwy z oliwek tarty ser żółty do posypania ciasta farsz z jajkiem na 4 małe: 8 jajek przepiórczych(...)Podziel na 8 kulek i rozwałkuj je cieniutko. Każdy placek posyp delikatnie, startym żółtym serem i zwiń w łódeczkę (jak na zdjęciu). Brzegi ciasta posmaruj. Białe chaczapuri, grubo wyłóż masą serową i wstaw do gorącego piekarnika, piecz w temperaturze 180 C. Do czasu aż się zezłoci. Następnie wyjmij, wybij na każde po dwa przepiórcze jajka i wstaw ponownie do piekarnika

Ogrodnik w podróży
Bałwankowa pizza 139

Pizza w nieco innym wydaniu. U mnie bez żółtego sera ale można zetrzeć na spód blaszki. Wygląd jeszcze bardziej zachęci dzieci do konsumpcji. Wesoła forma podania pizzo-bułeczek.    Ciasto : mąka pszenna 400 g olej 5 łyżek ciepła woda 160 ml drożdże 20 g szczypta soli Nadzienie : mozzarella w solance 160 -200g 1 parówka Ketchup, 12 czarnych(...)listki bazylii lub oregano Do dekoracji : mała marchewka mała czerwona papryka czarne oliwki ok. 6-8 sztuk gałązki rozmarynu      Tortownica 26 cm. Spód wyłożony papierem do pieczenia. Ciasto. Drożdże rozpuszczamy z ciepłej wodzie. W misce mieszamy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Przykrywamy miskę i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia wielkości. Parówkę parzymy w gorącej wodzie

Smaczne moje
12 rad jak przetrwać święta z cukrzycą 104

pełnoziarnistej, z mąki razowej, rybę lepiej upiec w warzywach niż smażyć obtoczoną w grubej panierze na głębokim tłuszczu, a słodkie wypieki przygotować w zdrowszej wersji. Tłuste wieprzowe pieczenie warto zamienić na pieczonego indyka, a na stole nie powinno zabraknąć dodatku warzyw. Nie ograniczajcie się do sałatki jarzynowej z majonezem, którą polecam nieco odchudzić – tutaj przepis na moją sałatkę jarzynową(...)potraw będzie niższy, a Wam będzie łatwiej zapanować nad cukrami. Słodycze dla diabetyka Na moim blogu znajdziecie wiele inspiracji na zdrowsze ciasta z niższym, niż tradycyjne, indeksem glikemicznym. Zamiast piernika, upieczcie ciasto marchewkowe , odchudźcie sernik i przygotujcie go bez ciasta i z ksylitolem zamiast cukru lub przygotujcie brownie z cukinii . Często te zdrowsze wersje ciast cieszą się dużo większym

Dietolog
Domowe pieguski 100

kakao, 1 jajko, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 łyżeczki sproszkowanej stewii. Sposób przygotowania Przygotowanie domowych piegusków jest bardzo łatwe. Najpierw rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, funkcja góra-dół. Przygotowanie ciasteczek rozpoczynamy od wrzucenia do miski masła, mąki, stewii i proszku do pieczenia. Następnie dodajemy także jajko i zagniatamy ciasto na gładką masę. To jest najtrudniejsza część zadania

Natka Pietruszki
Pieczone wegańskie pączki z nadzieniem różanym 218

mąki i wyrób gładkie ciasto razem z zaczynem drożdżowym. W trakcie zagniatania ciasta dodawaj stopniowo olej kokosowy. Wyrabianie ciasta powinno zająć około 10 minut, a samo ciasto powinno byc idealnie gładkie i sprzężyste. Przełóż je do miski i przykryj ściereczką na około godzinę, aby wyrosło- podwoiło swoją objetość. Jeden pączek to 50 g ciasta i łyżeczka dżemu. Daruj sobie wykrawanie(...)uformowaniu wszystkich pączków nalezy zostawić je jeszcze na chwilę w spokoju do ponownego wyrastania (10-15 minut). W mędzyczasie rozgrzej piekarnik do 170 C . Pączki piecz przez 20-25 minut na środkowej półce piekarnika, bez termoobiegu (!), Po upieczeniu jeszcze ciepłe udekoruj lukrem. Smacznego!   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Pieczone wegańskie pączki z nadzieniem różanym pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl

greenscarf

Proponowane wyszukiwania