ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1477/2544)

Drożdżowe najprostsze - bez wyrabiania 558

początkującym :) SKŁADNIKI: (na keksówkę ok 12x35cm) 3 jajka 1 szkl cukru 5 dag drożdży 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju szczypta soli 50 dag mąki Kruszonka: (można też zrobić bez niej) 2 łyż masła 2 łyż cukru 4 łyż mąki 1. Jajka roztrzepać z cukrem (trzepaczką ręczną lub mikserem). Wkruszyć w to drożdże, wlać mleko i olej, dodać szczyptę(...)pokojowej). 2. Rano dodać mąkę (w 2-3 turach) i mieszać do połączenia składników (ja zrobiłam to trzepaczką a jak już ciasto było bardzo gęste to łyżką).  3. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i wstawić do piekarnika nastawionego na ok 25-30*C do czasu aż wyraźnie wyrośnie - u mnie zajęło

Kto ugości moich gości?
trufle na deser... 181

Składnki: masło miękkie 5 dag, cukier puder 5 dag, aromat waniliowy 2 krople, kakao 2 łyżki, resztki ciasta lub kruche ciastka 5-10 dag, posypka kolorowa - ile potrzeba przepis na trufle jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij i zobacz - miękkie masło i cukier utrzeć mikserem do białości wsypać kakao, aromat waniliowy i mikserem dobrze składniki połączyć użyłam ciastka(...)okruchy wsypać do masy i łyżką składniki wymieszać do połączenia formować nieduże kule, obtaczać je w posypce i do lodówki schować na kilka godzin smaczny, słodki deser bez pieczenia............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Clafoutis z czereśniami 177

słupkach masło do nasmarowania foremek. Kilka małych naczyń do pieczenia lub jedno większe lekko nasmarować masłem. Jajka, mleko, mąkę, cukier i sól dokładnie zmiksować, aż mieszanka będzie jednolita i mocno napowietrzona (ok. 5 minut). Dodać likier, wymieszać. Czereśnie rozłożyć do przygotowanych naczyń ceramicznych, posypać migdałami, równomiernie zalać ciastem (będzie bardzo rzadkie). Piec

Pełny talerz
Rolada kokosowa 181

Coś do kawy. Słodkie, bez pieczenia, łatwe, cóż chcieć więcej, najlepiej przygotować wieczorem i następnego dnia zajadać. Ta rolada przypomina mi w smaku baton bounty. Przepis znalazłam w serwisie smaker.pl. Składniki: ciemna część: 300 g zmielonych herbatnikow 125 g cukru pudru 100 g czekolady 150 ml mleka jasny krem: 125 g margaryny 125g cukru pudru 100 g wiórków(...)kokosowych Przygotowujemy ciemną masę. Czekoladę roztapiamy w mleku na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do miski dodajemy herbatniki, cukier puder, roztopioną czekoladę i wyrabiamy "ciasto". Przygotowujemy jasny krem: miękką margarynę ubijamy mikserem z cukrem pudrem, dodajemy wiórki i mieszamy. Ciemną masę rozwałkowujemy przez folię spożywczą na kształt prostokąta. Kładziemy jasny krem zostawiając centymetr od brzegów i zwijamy roladę

NA MOIM TALERZU
Profiteroles nadziewane kremem pomarańczowym z advocatem w polewie czekoladowej 193

cukru 200 g deserowej czekolady 1 łyżeczka whisky Przygotowanie: Ciasto parzone: 1. Do garnuszka z wodą dodajemy masło. 2.Podgrzewając doprowadzamy do wrzenia, wtedy dodajemy mąkę. 3. Zmniejszamy ogień i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gdy masa będzie odklejała się od łyżki oraz gdy będzie gładka bez grudek odstawiamy masę do całkowitego ostudzenia. 4. Gdy masa ostygnie miksując dodajemy(...)kolejno po jednym jajka. Można mieszać również drewnianą łyżką. 5 Gdy masa będzie gładka przy pomocy szprycy z końcówką dużej gwiazdki wyciskamy małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec:  20-30 min w temperaturze 180 stopni Krem pomarańczowy: Wszystkie składniki zmieszać. Gotowym kremem nadziewać ostudzone ptysie szprycą z końcówką do nadziewania. Polewa czekoladowa: Wodę zagotować razem

KreatywnePiny
Kruszonka ze śliwkami last minute 184

Składniki: ( na tortownicę 18-22 cm) przepołowione śliwki bez pestek 100-200 g 250 g mąki 150 g cukru pudru 150 g miękkiego masła pół łyżeczki cukru waniliowego szczypta cynamonu Do dekoracji: cukier puder Przygotowanie: 1. Przesiać mąkę. Wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy, cynamon i miękkie masło- najlepiej(...)ręką. Nie wyrabiamy jednak jednolitej masy a staramy się tak połączyć masło z reszta składników by powstały małe grudki/ wiórki ciasta- kruszonka. 2. Połowę gotowej kruszonki wsypujemy na spód tortownicy, następnie układamy śliwki i przysypujemy pozostałą częścią kruszonki.  Piec: około 15-25 min w temperaturze 180 stopni Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego

KreatywnePiny
Z JABŁKAMI -KIBINAJ 197

kleić się do rąk. Ciasto należy podzielić (najlepiej nożem) na małe bułeczki i każdą rozwałkować na krążek o średnicy ok. 15 centymetrów. Nałożyć na bułeczki farsz i zalepić tak jak pierogi. Starannie wykonać sploty. Szwy nie mogą puścić! W każdej bułeczce (na środku, przy splocie) zrobić dziurkę dla ujścia pary. Każdy kibin posmarować żółtkiem. Piec na natłuszczonej blasze posypanej mąką(...)dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni przez 15-20 minut. Gotowe kibiny muszą być suche i rumiane. Spożywamy je bez sztućców

w mojej kuchni
Krucho-drożdżowe rożki z makiem 608

upieczeniu Mąkę przesiać na stolnicę. Wymieszać ją z cukrem, solą i drożdżami. Wbić żółtko i dodać śmietanę, wyrobić. Zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm (im cieniej tym lepiej). Wykroić trójkąty o podstawie 10 cm i wysokości również 10 cm (fot.1) (zrobiłam je mniejsze niż w oryginalnym przepisie(...)fot.2) . Na środku każdego ciastka układać porcję masy makowej. Zawinąć, jak malutkie beciki (fot.3) . Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem (fot.4) . Piekarnik nagrzać do temperatury 175°C. Rożki piec 15-20 minut bez termoobiegu, a następnie około 7 minut z nawiewem, aż lekko się przyrumienią. Studzić na kratce. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Świat Ciasta
DOUBLE COCONUT CAKE (ciasto podwójnie kokosowe) 213

Jest weekend to wiadomo, że będzie ciasto😀 Chodziło za mną ostatnio coś mega kokosowego i takim sposobem wymyśliłam sobie kokosowy placek z kokosową masą w polewie wiśniowo kakaowej😎 Ta intensywność smaku kokosa wprost nie daje zakończyć jedzenia na jednym kawałku😅  Miałam plan zrobić go w prostokątnej blaszce jako placek, ale że miałam zajętą to zrobiłam je w formie torcika(...)trzeba specjalnie robić zakupów na ten double coconut cake😍 A zrobienie trwa półtorej godzinki z pieczeniem i jest łatwe🍰 Składniki: biszkopt -3 szklanki mąki orkiszowej -pół szklanki wiórek kokosowych -pół szklanki oleju -1,5 szklanki maślanki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1,5 łyżeczki sody -3 jaja -3 łyżki ksylitolu/cukru Pamiętajcie aby jaja i maślanka były w temp

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zaplatane bułki supełki – z czosnkiem, masłem i pietruszką 306

będziemy w nim wyrastać i napuszać uformowane bułki. Papierem do pieczenia wykładamy obie blachy z wyposażenia piekarnika. Zarobione ciasto wyjmujemy na stolnicę – jest tłuste, nie trzeba go podsypywać mąką – ważymy i dzielimy je na 12 równych porcji. Supełki zaplata się naprawdę łatwo – porcję ciasta formujemy w wałek – rozciągamy go w czasie rolowania dłońmi w kierunku od środka na zewnątrz(...)bułki. Smarujemy je masłem z czosnkiem i pietruszką, używając płaskiego szczeciniastego pędzla. Lekko posypujemy solą. Piekarnik rozgrzewamy tym razem do 190⁰C, bez termoobiegu . Do mocno już rozgrzanego wkładamy na środkową półkę jedną blachę bułek i pieczemy je do zezłocenia przez 20-25minut. Wyjmujemy upieczone bułki i tak samo wkładamy drugą blaszkę – pieczemy znowu 20-25 minut. Bułki

Karo in the Kitchen
Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi. 405

bułeczki lub rogaliki drożdżowe. Resztę bułeczek zabieramy z mężem do pracy i do kawusi jest jak znalazł. Rogaliki można oczywiście ozdobić lukrem lub strużkami rozpuszczonej czekolady, ale ja wole bez dodatków. Serdecznie zapraszam do wypróbowania tego przepisu, bo jest on bardzo prosty w przygotowaniu i niedrogi, a efekt niesamowity. Polecam!!! Składniki na rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi ROZCZYN(...)mąki tortowej 2/3 szklanki mleka 1 duże jajko (lub dwa malutkie) 4 i 1/2 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (na 0,5 kg mąki) 1/4 kostki margaryny do pieczenia szczypta soli roztrzepane jajko do posmarowania powidła śliwkowe      Przygotowujemy rozczyn: do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy cukier i mleko, mieszamy.      Do dużej miski przesiewamy

Rozpustne gotowanie
Prosty sernik na zimno 68

kuchni. Ten przepis jest niezwykle prosty, a efekt końcowy naprawdę imponujący. Oto kilka powodów, dla których warto spróbować przygotować ten sernik: Świetny deser na gorące dni. Nie wymaga pieczenia, co oszczędza czas i energię. Delikatna konsystencja i pyszny smak. Możliwość dodania ulubionych owoców, takich jak truskawki. Idealny na różne okazje, od rodzinnych spotkań po przyjęcia. Szybki sernik na zimno(...)kiwi. Dodatkowo, można dodać do masy serowej aromat waniliowy lub skórkę z cytryny, aby nadać sernikowi jeszcze więcej smaku. Sernik na zimno bez pieczenia Jednym z głównych atutów tego przepisu jest fakt, że nie wymaga pieczenia. Dlatego to idealna opcja dla tych, którzy nie lubią spędzać czasu przy gorącym piekarniku. Po prostu schładzamy sernik w lodówce

Ania i Marcin gotują
Keto gofry z mascarpone i mąki kokosowej. 297

Poznaj mój sprawdzony przepis na keto gofry z mascarpone i mąki kokosowej. Gofry są optymalne, bez laktozy, cukru i glutenu. Idealne dla osób, które będąc na diecie: ketogenicznej lub bezglutenowej nie chcą rezygnować z tradycyjnych deserów. Są tak dobre, że smakują nawet dzieciom! Czas przygotowania 10 minut. Czas smażenie kilkanaście minut. Ilość gofrów:6 sztuk. Na zdjęciu gofry keto(...)zdjęciu gotowa masa na gofry keto. Gotową masę gofrową odstawiam oczywiście na 5 minut, aby ciasto nabrało odpowiedniej konsystencji . Krok 3. Smażę na rozgrzanej gofrownicy. Gofrownice smaruję olejem kokosowym. Na rozgrzaną wlewam ciasto. Wyszło mi 6 sztuk pysznych gofrów. Posmarowałam je mascarpone i dżemem bez cukru. Możesz oczywiści użyć takich dodatków jak : bita śmietana, wiórki kokosowe, masło orzechowe, gorzka

Ania gotuje
Biszkopt z masą kakaową – przekładaniec 475

nadzwyczajnego … nic szałowego … Proste i smaczne! Ciasto , które można przygotować z mgnieniu oka , nawet kiedy zjawiają się niezapowiedziani goście. Lekkie … mięciutkie … delikatnie słodkie – takie którego można śmiało wziąć dokładkę , bez obawy o nadmiar kalorii. Delikatny biszkopt przekładany lekkim kremem – nie za słodkie , nie za ciężkie …. W sam raz do popołudniowej kawki! Spróbujcie(...)dodajemy żółtka ( jedno po drugim ) i dalej ubijamy. Wymieszane obydwie mąki przesiewamy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia , boków nie smarujemy. Wylewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 30-40 minut ( do suchego patyczka ). Gorące wyjmujemy z piekarnika i razem z blachą rzucamy nim o podłogę

Ostra na Słodko
Pieguski z polentą 189

cierpię marnować jedzenia, więc gdy w lodówce zostały mi żółtka po pieczeniu bez postanowiłam, że do czegoś trzeba je wykorzystać. Tak powstały te ciasteczka i bez pudła muszę stwierdzić, że to najlepsze pieguski jakie jadłam w życiu! Naprawdę przepyszne. :) #Jak nie marnować jedzenia: Gdy zrobiliście bezy i zostały Wam niewykorzystane żółtka, to zawsze warto przewertować internet(...)miksujemy całość. Dodajemy obie mąki, miksujemy, a następnie dorzucamy wszystkie dodatki i delikatnie miksujemy. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na ok. 15 minut, by je schłodzić. Następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka spłaszczamy silikonową łopatką. Z podanej porcji wychodzi ok. 45 ciasteczek. Pieczenie

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania