ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1389/2544)

Szybkie mini pączki serowe 154

okazje. Po prostu szybko, łatwo i smacznie! Mini pączki na sodzie przepis bez mleka oraz z niewielką zawartością cukru. Idealne mini pączki dla dzieci. Z podanych przez nas składników wychodzi od 25 – 30 małych pączusiów serowych. Jeśli szukasz więc sprawdzonego przepisu na ekspresowe mini pączki bez drożdży, zapraszamy na przepis i gorąco polecamy! Szybkie mini pączki serowe(...)gumowate. Łyżeczkę maczamy w gorącym tłuszczu i niewielką (3/4 łyżeczki) porcję ciasta wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Jeżeli wypłynie od razu na wierzch i zacznie się smażyć, to znaczy, że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. Smażymy po kilka sztuk. Z pierwszej strony pod przykryciem. Kiedy pączki się odwrócą, dosmażamy bez przykrycia. Dobrze przygotowane ciasto i odpowiednio rozgrzany tłuszcz, powodują, że pączki

Kuchnia Na Wypasie
Sernik z bananami 193

Sernik bez dodatku mąki,cukru i masła. Prosty i szybki w wykonaniu. Inspiracja od E. Wachowicz. Przepis jest na dużą blachę . - 1,5 kilo zmielonego twarogu - 600 g dojrzałych bananów - 1,5 szklanki miodu - 150 g wiórek kokosowych - opakowanie cukru wanilinowego - szczypta soli - bułka tarta i odrobinę tłuszczu do wysmarowania blachy. Wszystkie produkty muszą mieć temperaturę pokojową. Twaróg zmiksuj(...)sztywno ze szczyptą soli. Dodaj delikatnie mieszając do masy serowej.Przelej na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Całość posyp wiórkami kokosowymi. Piecz 1 godzinę w 180° góra-dół. Następnie uchyl piekarnik i wystudź w nim ciasto. SMACZNEGO > CMOK

Pasje Jolki
Wykwintna beza z truskawkami 180

urodziwa. Dzięki połączeniu śmietanki z serkiem naturalnym ciasto staje się idealne, nie za słodkie. Aż chce się sięgnąć po następny kawałek - choć zazwyczaj tego nie robimy z uwagi na swoją sylwetkę. Na Fan Page'u Słodkich Przyjemności , padło pytanie o to, czy owa beza nie jest popularną Bezą Pavlovej - otóż nie. Beza Pavlovej różni się 'wypełnieniem' jest z samej ubitej(...)koła z niezgrabnym wzorkiem ( jeżeli wolicie mieć jedno koło, czas pieczenia się wydłuży) Tak przygotowaną bezę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150`C i pieczemy około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 130`C i pieczemy kolejne 40 minut. Następnie otwieramy piekarnik i suszymy jeszcze kolejne 20 minut. Bezę odstawiamy do całkowitego ostygnięcia - najlepiej na całą noc. Zimną śmietankę

Słodkie Przyjemności
Ciasto kokosowo - ananasowe 450

Szczególnie jeśli jubilat lubi kokos, orzechy i ananasy. Wariacja na temat tych trzech smaków :) A przepis dostałam od Agi ;) Ciasto kokosowo - ananasowe Składniki placek orzechowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 7 dag mąki 5 dag orzechów 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Z 5 białek ubić pianę i dodać do niej cukier, nadal ubijać. Stopniowo po jednym dodawać żółtka(...)zmielone orzechy. Przelać na formę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec w 160 stopniach.  Składniki placek kokosowy: 4 białka 20 dag kokosu 20 dag cukru Przygotowanie: Z 4 białek ubić pianę, dodać do niej cukier i nadal ubijać, aż nie będzie czuć grudek cukru.  Kokos wmieszać łyżką. Piec w150 stopniach, aż się 'ususzy' ;) Składniki masa ananasowa: 4 żółtka

Lawendowe Niebo
CHLEBEK BANANOWY W SŁOIKU PIECZONY (Bezglutenowy) 168

tego wykorzystać. Dzięki takiej metodzie pieczenia możemy zapewnić naszemu ciastu/pieczywie świeżość na kilka dni. Jeśli dobrze się za to weźmiemy, nie musimy zjadać go od razu - spokojnie może tak "postać".  Jest to też rewelacyjny sposób na prezent. Dajecie komuś słoiczek a w nim... własnoręcznie zrobione, świeże, smaczne i zdrowe ciasto. W ten sam sposób można się zabrać(...)kolejny... i kolejny... Chlebek jest delikatny, wilgotny, mięciutki, bardzo smaczny i aromatyczny. Wszystko to i jeszcze więcej zamknięte jest w chrupiącej skorupce, która jest chyba najpyszniejsza. Można go jeść bez "dodatków", albo popłynąć w temacie i komponować cuda, ale... ten delikatny smak rewelacyjnie komponuje się z dżemem. U nas w czasie wystąpienia bananowca ze słoika króluje też inny

Wypisz Wymaluj
Podwójna Pavlova z nektarynami i śmietaną 202

razu zmniejszyć temperaturę na 120 stopni C. Piec godzinę i 10 minut.  Po tym czasie wyłączyć piekarnik i uchylić (nie otwierać na oścież) drzwiczki. Pozostawić bezę w piekarniku do całkowitego ostudzenia i wysuszenia. Zajmuje to kilka godzin, więc najlepiej przygotować bezę wieczorem i zostawić ją w piekarniku na noc. Gdy bezy będą chłodne, usunąć spod nich papiery. Jeden(...)Ułożyć na nim drugi bezowy blat, a na nim równomiernie rozprowadzić pozostałą śmietanę. Na wierzchu ułożyć cząstki nektarynek. Całość można oprószyć cukrem pudrem. ----- Podobne: Pavlova z truskawkami i śmietaną Ciasto szpinakowe z porzeczkami Powidła z moreli

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe rogaliki twarogowe na tłusty czwartek albo do lunchboxa. Prosty i szybki przepis krok po kroku. 145

    Wielkimi krokami zbliża się tłusty czwartek więc wspólnie z moją córeczką rozpoczęłyśmy niewielkie przygotowywania do tego dnia.   Ten przepis poleciła mi moja koleżanka

IzaGotuje
Pączki z różnych stron świata 125

pączki z jabłkami i rodzynkami. W Holandii przygotowuje się je tradycyjnie na sylwestra, ale doskonale smakują nie tylko tej nocy. CRONUTS. Pączki z ciasta francuskiego . udekorowałam je różowym lukrem i kolorową posypką. Te błyskawiczne pączki z ciasta francuskiego. mają swoją własną nazwę CRONUTS, czyli skrzyżowanie francuskiego croissanta z amerykańskim donatem. Oryginalny Cronut to ciastko francusko-drożdżowo stworzone w Nowym Jorku(...)podczas smażenia, są więc puszyste i mięciutkie. W oryginale jeszcze ciepłe polewa się płynnym miodem i posypuje cukrem pudrem. Moje błyskawiczne Pączki jogurtowe . Ciasto na te pączki jest krojone, więc robi się je błyskawicznie, praktycznie bez brudzenia rąk Pączki jogurtowe puchną podczas smażenia, są więc puszyste i mięciutkie.   Pączki z lukrem cynamonowym delikatne, puszyste pączki oblane lukrem cynamonowym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z wątróbki bez pieczenia 104

Błyskawiczny przepis na pasztet z wątróbki drobiowej. Idealny do smarowania na kanapki. Składniki 1 kg wątróbki drobiowej 1 duża cebula 1 kostka masła 1 paczka tymianku

Wasze Przepisy
SERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM 278

SERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM Takim serniczkiem przywołuje wiosnę, a raczej lato. Serniczek jest orzeźwiający z truskawkowo -jogurtowym musem. Aksamitny, z równymi warstwami i najlepszym

Kuchnia Paulettes
Chleb piwny - wyzwanie 200

Podjęłam kolejne wyzwanie na Ugotuj z nami klik , tym razem Maria podała przepis na piwny chleb. Chleb jest bardzo prosty w wykonaniu, nawet jeśli ktoś będzie piekł pierwszy raz to bez problemu sobie poradzi.Chleb jest bardzo sprężysty, delikatny posmak słodyczy i jest wyczuwalna nuta ciemnego piwa. Zupełna odmiana od tradycyjnego. Moja mała przepada za tym chlebem. "mamo chleb jest(...)piwo, dokładnie mieszamy dodajemy przesianą mąkę oraz łyżeczkę soli. Ciasto wyrabiamy drewnianą łyżką lub jeżeli mamy mocny mikser wyrabiamy do w mikserze. Ciasto ma konsystencję gęstej śmietany. - wkładamy do wysmarowanej keksówki tłuszczem oraz posypanej płatkami owsianymi - ja dałam jeszcze ciastu ok 30-40 minut czasu na podrośnięcie - po tym czasie piekłam w nagrzanym piekarniku do 170 stopni 40 minut. Gotowe

Basia w kuchni
Torcik orzechowo-jabłkowy 295

sztywna i lśniąca. Do piany dodawać kolejno po jednym żółtku - cały czas ubijając. Mielone orzechy wymieszać z mąką - dodać do  ubitych jajek - delikatnie połączyć. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach C przez około 15 min ( do suchego patyczka ). Upieczony biszkopt ostudzić, wyjąć z tortownicy. Zimny biszkopt ponownie umieścić w tortownicy i spiąć(...)musu. Jeśli pozostają kawałki nierozgotowane, można zmiksować. Do gorących jabłek wsypać galaretkę - mieszać do momentu rozpuszczenia składników. Powstały mus ostudzić, tężejący wykładać na biszkopt. Na zastygniętym musie jabłkowym ułożyć bezy. Przygotować mus czekoladowy.   Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę zdjąć z pary. Dobrze schłodzoną kremówkę  ubić. Do połowy rozpuszczonej czekolady, dodać 1/3 część kremówki  - delikatnie

kolorowotorcikowo
Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym 144

kluseczek. Najbardziej popularna w Polsce dynia olbrzymia też może się sprawdzić, ale jej wodnistość bywa różna, więc jest prawdopodobieństwo, że nasze ciasto będzie potrzebowało dodatku mąki lub ziemniaków. Kolejny kluczowy składnik naszego gnocchi to ziemniaki . Dzięki nim ciasto łatwiej się formuje, a kluseczki mają lepszą, bardziej zwartą konsystencją. Najlepiej użyć skrobiowych odmian ziemniaków, dzięki czemu gnocchi będą super kremowe! SPRAWDŹ(...)czosnku Do podania parmezan Kroki Gnocchi Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Przekrój dynię na pół, usuń pestki i włókna. Połóż na blaszce miąższem do dołu. Obok dyni ułóż duże ziemniaki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 45 minut. Wyjmij upieczone warzywa, obierz je ze skórki. Przeciśnij je przez praskę

Na-talerzu.pl
ROLADA CZEKOLADOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 184

Zwłaszcza,że dziś ostatni dzień karnawału!! A żeby nie było za słodko, to smak własnoręcznie zrobionego i dodanego do ciasta dżemu z czarnej porzeczki dodał trochę cierpkości i pysznego orzeźwienia. Rolada jest za to bez mąki i tłuszczu! Składniki na około 8 porcji: 100g czekolady gorzkiej deserowej 175g cukru 5 jajek 3 łyżki wody garść migdałów/orzechów/rodzynek(...)20cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Posmarowałam go cienko tłuszczem i wylałam na nią masę. Piekłam w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Upieczony placek wystudziłam. Posmarowałam go dżemem z czarnej porzeczki. Następnie nałożyłam bitą śmietanę. Zwijałam wzdłuż krótszego boku. W tym miejscu nadmienię,że hmm w trakcie tego zwijania ciasto trochę popękało... co oczywiście nie zmienia

potrawyregionalne
Chleb pszenno-żytni z prażoną mąką 269

intensywniejszym aromatem. Nie oparłem się pokusie wzmocnienia aromatu dodatkiem czarnuszki. Dodałem też coś dla zdrowia - zmielone ziarna ostropestu. I jeszcze do miski z ciastem wpadł zmielony słód jęczmienny. Jednakże czarnuszka, ostropest i słód nie są obowiązkowe. Bez nich też można ten chleb upiec. Mąka żytnia starogardzka znalazła się w zaczynie, bo takową akurat miałem na półce. Oczywiście doskonale się(...)wyłącznie na drożdżach z zakwasu, bardzo ładnie wyrasta, zarówno podczas fermentacji, jak i wypiekania. Dlatego też myślę, iż warto go przed włożeniem do piekarnika naciąć, aby ułatwić wyrastanie podczas pieczenia. Co prawda teraz go nie naciąłem, ale przy kolejnym wypieku zrobię to na pewno. I będą to nacięcia poprzeczne, albo w postaci dwóch iksów. Wpis znalazł się na listach

Grahamka, weka i kajzerka

Proponowane wyszukiwania