ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1377/2544)

Zielona Kwaśna TartA Agrestowa! 201

cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kisiel cytrynowy Beza: 3 białka 1 kubek cukru 2 łyżeczki białego octu winnego Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Ciasto można też wyrobić w malakserze. Po wyjęciu ciasta z lodówki wałkujemy je i wylepiamy nim formę do tarty(...)ocet. Na podpieczony spód od tarty wykładamy nadzienie agrestowe. Na nie dużą łyżką pianę bezową.  Z powrotem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC i pieczemy jeszcze przez 25 minut, do zrumienienia bezy.  Smacznego :) P.S agrest którego używamy do tarty może być mrożony, możemy także użyć owoców w formie dżemu np kiwi- agrest! PYCHA

Luźna Kuchnia
Przepis na podpłomyki 73

cukier i suche drożdże i przekładam do misy robota. Powoli dodaję wodę i zagniatam ciasto. Ciasto będzie miękkie, ale nie lepkie. Kiedy jest już jednolite przykrywam misę ściereczką i odstawiam ciasto w ciepłe miejsce to wyrośnięcia na około 60-90 minut.  2. Wyrośnięte ciasto przekładam na lekko podsypaną mąką stolnicę i dzielę na 6 lub 9 równych kawałków. Przykrywam(...)podpłomyki składał się tylko z mąki, soli i wody, ale od dawna do pieczenia pieczenia podpłomyków używa się również drożdży i oleju. Rodzajem podpłomyka jest także grecka pita, żydowska maca czy turecki chleb bazlama i indyjski chleb naan. Jeśli podpłomyk piecze się bez posypki, przypomina pitę i służy do nabierania nim gęstych sosów. Możemy jednak nałożyć

Cztery Fajery
Przepis #192 Tort Ferrero Rocher - bez mąki 330

sporą ilość orzechów  to warto go zrobić - szczególnie na święta. Nie tylko pysznie smakuje ale także pięknie się prezentuje dlatego może być ozdobą naszego świątecznego stołu. Do osłodzenia ciasta możecie użyć dowolnego słodzidła. Do dekoracji tortu możecie użyć gotowych pralinek lub udekorować tak jak poniesie Was fantazja:) Wartości odżywcze na całość: 1537 kcal(...)innego słodzidła - 2 kostki gorzkiej czekolady bez cukru - 1 łyżeczka kakao - 1 łyżka zmielonych orzechów laskowych lub ziemnych Wykonanie Biszkopt Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy ksylitol lub inne słodzidło i miksujemy przez chwilę. Następnie wsypujemy zmielone migdały i mieszamy wszystkie składniki łyżką. Tak przygotowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Health-Fit-Life
Ciasto na pizzę idealną 93

Dzisiaj przepis, który u nas w domu jest regularnie sprawdzany kilka razy w miesiącu. Podzielę się z Wami przepisem na ciasto na pizzę idealną. Dlaczego ciasto

Gotujemywdomu.pl
Pyszne bagietki z gotowaną dynią 140

pieczenia, czuła się jak królowa:) Zaczyn drożdżowy, wieczór: • 130g mąki pszennej, typ 550, • 70g wody, • 1,5g świeżych drożdży. Z wody letniej i drożdży zrobiłam zaczyn. Postał chwilę, aż drożdże zaczęły pracować. Do miski, w której będziemy wygniatać ciasto, dodałam resztę wody, mąkę i właściwie zagniotłam kulę ciasta, bo było dość gęste. Przykryłam i zostawiłam na 15 godzin. Ciasto(...)kuli zrobił się placek. Ciasto zdecydowanie się rozluźniło. Zmiksowałam ciasto z dynią, dodałam zaczyn z 15g drożdży i stopniowo resztę składników. Ciasto wyrabiałam ręką dość długo, około 8-10 minut, aż zaczęło odchodzić od miski i ręki. Pozostawiłam przykryte na 90 minut. • Pierwsze składanie ciasta po 30 minutach. Blat posypałam mąką, dość obficie wyłożyłam ciasto rozklepałam i złożyłam

Leśny Zakątek
CIASTO Z RABARBAREM, TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 146

   Ciasto z rabarbarem i truskawkami, to połączenie wprost idealne. W sezonie rabarbarowym, nie może zabraknąć takiego ciacha. Zwykle bywa u nas drożdżowiec lub szybkie

Smaczne Zdrowe
Ciasto Shrek 383

Biszkopt:   - 5 jaj  - 5 łyżek cukru  - 5 łyżek mąki pszennej  - 2 łyżki mąki ziemniaczanej  - 1 łyżeczka proszku do pieczenia  - 2 łyżki oleju  - kilka kropel aromatu cytrynowego do ciast  Masa I:  - Duża butelka Pysia lub Kubusia zielonego (kiwi jabłko banan)  - 3 budynie śmietankowe (lub 2 duże)  Masa(...)gorącej wody i pozostawić aby lekko stężały. Następnie wylać na masę. Przed wylaniem galaretki, można na górę ułożyć połówki zielonych winogron bez pestek. Ciasto wstawić do lodówki, aby wszystko zastygło. Przepis na dużą prostokątną formę. Składamy: biszkopt, masa I, Delicje, masa II, winogrona, galaretka

Kuchcik gotuje
Oregano i parmesan – włoskie bułeczki 150

drożdżach, więc “pierwsze strzyżenie zaliczone”. Specjalnie przykryłam zioło parmezanem, aby się nie przypaliło. O aromacie podczas pieczenia już nie wspomnę! Takie małe bułeczki to idealne pieczywo do sałatek czy pomidorowej. Często używacie oregano? Ja tak! Pizza bez oregano to nie pizza. Moje dzieciaki posypują nim serowe grzanki. Możecie sobie wyobrazić jak im smakowały bułeczki . Bułeczki(...)Dodaj miód i wymieszaj. Dodaj obie mąki, jajko i sól. Zarób ciasto elastyczne ciasto. Jeśli ciasto mocno się klei dodaj mąki, jeśli jest za twarde dodaj wody. przykryj folię i odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po wyrośnięciu złóż ciasto kilka razy i odstaw na 10 minut. Podziel ciasto na 16 kawałków i uformuj równe bułeczki. Posmaruj bułeczki rozmąconym jajkiem

codojedzenia
Tort truskawkowy z kolorowym biszkoptem 174

koniec na wolnych obrotach miksera dodaję przesiane   mąki. Teraz dzielę zrobione ciasto na 4 części i do każdego dodaję inny barwnik. Wykładam papier do pieczenia TYLKO na spód blachy i wylewam po kolei ubarwione ciasta. Staram się żeby każda warstwa kolorowego ciasta była rozłożona  równomiernie na całą powierzchnię blachy. Całość wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni(...)minut, zależy od piekarnika. Zawsze należy sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto jest już upieczone (gdy będzie suchy patyk). Po skończeniu pieczenia zrzucam ciasto w blaszce na podłogę (wyłożoną np. ściereczkami) z odległości ok 50-60 cm. a następnie wstawiam do otwartego piekarnika do wystygnięcia.  Śmietankę dziele na dwie części, jedna 400 ml a druga 600 ml. Najpierw ubijam

Kuchnia Viki
Babka pianka 65

też zdarza się Wam zostać z niewykorzystanymi białkami, których nie chcecie wyrzucać? Jajecznica z samych białek nie brzmi zachęcająco, a beza była ostatnio… Proponuję babkę piankę. Przepis znalazłam na luźnej kartce w zeszycie mamy. Z tego, co mogłam ustalić pochodzi z dodatku do gazety Pani Domu z 1996 roku – “Świąteczne Wypieki”. Można powiedzieć, że przepis jest(...)białka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kostki masła 1/2 szklanki bakalii Przyrządzanie: Rozpuszczamy masło. Z białek ubijamy pianę, stopniowo dosypujemy cukier. Kiedy piana będzie sztywna, łączymy ją delikatnie łopatką z mąką, proszkiem do pieczenia a na koniec roztopionym masłem. Dodajemy bakalie (u mnie tylko płatki migdałów) i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę (25cm

Słodki sentyment
Keks bananowo- czekoladowy 114

Podzielę się świetnym przepisem na cisto z wykorzystaniem bardzo dojrzałych bananów. Ten keks jest bardzo czekoladowy, delikatnie słodki, z mocno wyczuwalnym smakiem bananów. Polecam Składniki: –

Smaki Armine
Ciasto MICHAŁEK Z GRUSZKAMI 444

podania składników na warstwę gruszkową z galaretką, bo jej zastyganie trwa długo ( ok. 2 godziny w zimnym miejscu) i najlepiej zrobić ją najwcześniej, żeby później nie czekać z przekładaniem ciasta. Warstwa gruszkowa: 1 kg gruszek ( waga po obraniu i wycięciu gniazd nasiennych) 1/3 szklanki wody 2 galaretki gruszkowe (lub inne zielone np. agrestowe) Obrane, oczyszczone gruszki zetrzeć na tarce(...)biszkopt. Biszkopt:  ( ja wolę robić biszkopt bez proszku do pieczenia, bo według mnie taki jest o wiele  smaczniejszy i lepiej się kroi, ale jeśli ktoś nie czuje się zbyt pewnie w pieczeniu biszkoptów, niech doda do mąki płaską łyżeczkę proszku do pieczenia) 6 jajek L 3/4 szklanki cukru drobnego

Maślane ciasteczko
Makowiec z nutellą 68

pyszne ciasto makowe z nutellą. Ten szybki keks makowy przełożony nutellą to świetny wypiek na święta i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto makowe z tego przepisu jest niesamowicie wilgotne, delikatne i aromatyczne. Robi się je naprawdę bardzo łatwo, dlatego gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Takie ciasto makowe możecie również przygotować bez dodatku(...)przełożyłam je odrobiną słodkiego kremu czekoladowego. Moim zdaniem smakuje super. Zapraszam na przepis. CIASTO MAKOWE Z NUTELLĄ – PRZEPIS Składniki 160 g mąki pszennej 150 g cukru pudru 180 d suchego maku 150 g masła 4 jajka 1 łyżeczka skrobii ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 krople aromatu migdałowego 1/2 szklanki rodzynek 4 łyżki nutelli (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
Babeczki owocowe z kawałkami jabłek – babeczki na soku 75

proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1 żółtko 0,5 szklanki oleju 1 duże jabłko *Babeczki piekłam też dla koleżanki, dla mniej zrobiłam wersję z sokiem tłoczonym jabłko-gruszka Fabryka Soków . Można też wymieszać oba rodzaje soku. Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę(...)wlewamy sok, olej i żółtko. Mieszamy składniki do połączenia. Formę na muffinki (piekłam w dwóch – z przepisy wychodzi około 10-12 babeczek) wykładamy papilotkami. Nakładamy masę do 3/4 wysokości. W środek każdej babeczki wkładamy kawałek obranego jabłka. Rada: Jabłko można też pokroić w kosteczkę, wmieszać do ciasta i dopiero nałożyć ciasto do papilotek. Formę z babeczkami wkładamy do nagrzanego

Słodkie okruszki
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  83

średniej prędkości. Gotowe ciasto przykryć folią spożywczą, odstawić w ciepłe miejsce do podwójnie objętości. Ja zawsze wkładam do piekarnika rozgrzanego do 30 st. ( nie więcej niż 30, bo drożdżowe nie lubi upałów ;)), po godzinie jest już wyrośnięte. Wyrośnięte ciasto odgazować (mocno uderzyć o blat), jeszcze raz krótko wyrobić. Rozwałkować na prostokąt 70 cm na 50, połowę ciasta wysmarować serkiem (wzdłuż(...)Kroić ostrym nożem na 3-4 cm wałki, układać na blaszce, część z serem obracając o 180 st., posypać kruszonką. Odstawić do napuszenia. Piec w rozgrzanym piekarniku 20 min. w 180 st., każdą blaszkę z osobna, bez termoobiegu. Wyjąć z pieca, lekko ostudzić. Smacznego! Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania