ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1284/2544)

Tarta z kremem tiramisu i malinami 924

godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim spód oraz boki formy 24 cm posmarowanej masłem. Należy zwrócić uwagę, żeby spód w żadnym miejscu nie był zbyt gruby, ponieważ po upieczeniu będzie twardy. Spód wielokrotnie podziurkować widelcem (fot.1) . Wstawić do lodówki na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 190°C (góra i dół bez termoobiegu). Piec przez 20-25 minut(...)uzyskania złotego koloru. Tutaj zrezygnowałam z pieczenia z obciążeniem i pokrywania folią aluminiową z góry - i efekt był w 100% zadowalający. Wyjąć i dokładnie ostudzić. Jajka ocieplić w temperaturze pokojowej (lub sparzyć skorupki wrzątkiem). Do żółtek dodać połowę cukru pudru i ubić mikserem na puszysty i jasny krem (ok. 7 minut). Osobno ubić białka z dodatkiem szczypty soli

Świat Ciasta
Babeczki czekoladowe 152

Przygotowanie: Przygotowujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy mąkę, dodajemy cukier ( babeczki nie należą do tych bardzo słodkich, dlatego jeśli lubicie bardzo słodkie, dodajcie 3/4 szklanki cukru.). Dodajemy proszek do pieczenia, przesiewamy kakao i wszystko razem mieszamy. Czekoladę używamy jakiej chcemy, ja polecam deserową, z mleczną mogą być za słodkie, a z gorzką zbyt gorzkie. Deserowa czekolada jest idealna(...)wysokości. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 15-20 minut, funkcja piekarnika góra-dół. Każdy piekarnik jest inny, należy zobaczyć patyczkiem, czy ciasto się nie klei. Wyjąć i ostudzić na kratce. Można udekorować polewą czekoladową i na to wiórki kokosowe lub posypka kolorowa. Choć i tak bardzo dobre są bez niczego i szybko znikają. Smacznego ;) Sypkie

Wołowina od rekina
Domowy chleb pszenny na żytnim zakwasie (zdrowe kanapki) 165

godzinach ciasto wyłożyć na blaszkę lub włożyć do naczynia żaroodpornego (bez przykrycia) wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą lub mąką i pozostawić do wyrastania na 2-3 godz. w ciepłe miejsce. 4.     Po wyrastaniu chleb posmarować wodą, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 250C na 10 min, po czym zmniejszyć temperaturę do 200C i piec kolejne

IMPRESJA SMAKU
Owsiane placuszki 114

sycące. Do ciasta nie dodajemy cukru, więc możemy z powodzeniem podać je na słodko, jak i z jajkiem i warzywami, czyniąc śniadanie pożywnym i smacznym. Ja podałam z jogurtem naturalnym i truskawkami. Owsiane placuszki Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki 200 g mąka owsiana 100 g płatki owsiane 2 łyżeczka proszek do pieczenia

Kucharzyca
Batoniki Snickers w wersji fit 149

prawie bez wyrzutów sumienia. Moja propozycja na jutrzejszy Tłusty Czwartek :) Spód: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki ksylitolu lub miodu   Karmel: 1 szklanka daktyli 2 łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki orzeszków ziemnych Dodatkowo: pół tabliczki gorzkiej czekolady   Składniki na ciasto dokładnie

Chocolate Muffin Blog
Bułeczki z Suszonymi Pomidorami 143

ciasto zwijam w rulonik i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia – trudno jest to opisać ale na filmie i na zdjęciach dokładnie to pokazałam . Tak uformowane bułeczki będę piekła . Pieczenie bułeczek: Blachę z bułeczkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę i piekę około 18 minut . Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez

Uwaga Babcia Piecze Chleb
,,Mini szarlotki” 120

masłem, oprószamy mąką. Ciastem wykładamy foremki na babeczki. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200ºC na złoty kolor. Wyjmujemy i wystudzamy. Nadzienie jabłkowe: 500 g jabłek 1 łyżka masła 3 łyżki cukru cynamon Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki. Wrzucamy do garnka i dodajemy masło, cukier, cynamon. Chwilę podgotowujemy, by jabłka lekko zmiękły. Beza: 3 białka

Podróż w kulinaria
Co na śniadanie? Tosty francuskie z sosem gruszkowo-karmelowym 226

szykować żadnego ciasta. Do takich tostów najlepiej nadaje się bułka typu weka czy paryska lub chałka , ale od biedy nada się też jasny chleb bez dodatków albo tostowy. Ważne żeby pieczywo nie było pierwszej świeżości - powinno być przynajmniej wczorajsze a najlepiej nawet czerstwe. Dzisiejsze tosty to pomysł z akcji Wypiekanie na śniadanie i chociaż żadnego pieczenia tym razem

Smaczna Pyza
Jagodzianki 95

ciasto wałkować cienko , wykrawać spore krążki o śr. ok 8-9 cm. Nadziewać i sklejać w kształcie pierożków, układać na papierze do pieczenia zlepieniem w dół. Przed pieczeniem posmarować rozmąconym jajkiem ( ja posypałam odrobiną kruszonki takiej jak się robi do szarlotki. Mąka cukier i margaryna)  Piec ok 15 - 20 min w temp 170 st z termoobiegiem, bez

Gotowanie jest łatwe
Placuszki na serkach homogenizowanych. 184

pieczenia, 2 łyżki mleka ( w zależności jak gęste jest ciasto, ja musiałam dodać). Ponadto: sos do polania placuszków, ja użyłam złocisty syrop ( golden syrup ). Przygotowanie:  Przygotować odmierzone składniki. Wszystkie składniki dobrze razem wymieszać .  Na rozgrzaną patelnię nakładać ciasto ( dwie łyżki na jeden placek). Jeżeli masz grubą patelnię lub taką, na której można smażyć bez tłuszczu

W kuchni u Moniki
Kruche tarteletki z rabarbarem, konfiturą z borówki i kruszonką 122

się nimi zajadać bez końca. Te tarteletki są moim zdaniem idealne pod względem harmonii słodko-kwaśnej. Są lekkie i... silnie uzależniające :) KRUCHE TARTELETKI Z RABARBAREM, KONFITURĄ Z BORÓWKI I KRUSZONKĄ Składniki na ciasto: - 250 gram mąki - 50 gram cukru pudru - 180 gram masła - 3 żółtka - 1 łyżka śmietany 18% (kwaśnej) - pół łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta: Przesiewamy

Życie zamknięte w smaku
Słodkie środy - Cytrynowe muffiny z czereśniami 207

przyjaciół bez najmniejszych przeszkód. Jednak nie tylko za to są one uwielbiane przez wielu .... również za to że są one tak proste i szybkie w przygotowaniu. Połączenie cytrynowych muffin z czereśniami które ukryłam pod kruszonką jest dobrym wyborem.  Cytrynowe muffiny z czereśniami SKŁADNIKI : ciasto: 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta z advocaatem, białą czekoladą i czarną porzeczką 278

dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie : 250 g serka mascarpone 100 ml advocatu 150 g białej czekolady, rozpuszczonej  Składniki zmiksować na gładką masę bez grudek. Dodatkowo

Chocolate Muffin Blog
Kuchnia Lidla: Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową 260

Zagniatamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy godzinę w lodówce. Rozwałkowujemy (podsypując mąką) na grubość około 3 mm i wycinamy okrągłe ciasteczka. Za pomocą mniejszej foremki (np. kieliszka) wycinamy dziurki w połowie wyciętych wcześniej ciastek. Układamy ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10 minut w temperaturze 180°C. Studzimy. Spody (bez dziurek) smarujemy

WojnaNaSmaki.pl
PIZZA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I SEREM HALLOUIMI 115

stopni bez termoobiegu, niech się dzieje co chce. W tym czasie wypij wino, obierz szparagi, pokrój ser, zadzwoń do znajomych, przecież gotujesz :) Nim obierzesz szparagi- połam je- część od główki do złamania jest wyśminita na pizzę, resztę wykorzystaj do zupy lub sosu. KIEDY CIASTO PODWOI OBJĘTOŚĆ  rozsmaruj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ja używałam szpatułki

Kuchnia bezglutenowa Loli

Proponowane wyszukiwania