Mąka żytnia razowa charakteryzuje się wysoką zawartością dobroczynnego błonnika pokarmowego, który pozytywnie wpływa na pracę jelit i usprawnia prawidłową przemianę materii. Zawiera również witaminy w grupy B. Możemy ją odnaleźć w pełnoziarnistym pieczywie, lecz pamiętajmy o tym, że nie każdy wyrób taki jest. Należy dokładnie przeczytać skład wyrobu. W czym jest lepsza od mąki pszennej? Zawiera mniejszą ilość glutenu, którego działanie jest znacznie osłabione. Żytnie placuszki mają przyjemną strukturę,... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)