ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1133/2544)

Pomarańczowiec 302

Bazując na przepisie  Cytrynowca  powstało ciasto Pomarańczowiec, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Składniki: Na biszkopt: 5 jajek  5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową: 800 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego) 2 budynie waniliowe bez cukru (proszek) 4 żółtka 1 szklanka cukru

My sweet a life
Sernik chałwowo – bezowy 180

jajka 1 szklanka cukru pudru 100 g bezików wierzch suszona żurawina kilka pokruszonych bez kilka łyżeczek syropu karmelowego Wykonanie Spód: herbatniki z chałwą umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy. Łączymy z kakao i olejem kokosowym. Masą herbatnikową wylepiamy dno tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę ze spodem umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera(...)kolei pozostałe składniki: mascarpone, sok z cytryny, pokruszone bezy, wanilię i śmietankę. Całość miksujemy na najwolniejszych obrotach. Masę przekładamy na schłodzony spód chałwowy. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy go tak przez 15 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150-160C i pieczemy przez 50 -60 min. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Przestudzony sernik dekorujemy i wkładamy

Raj dla Podniebienia
Pomarańczowiec 480

Bazując na przepisie  Cytrynowca  powstało ciasto Pomarańczowiec, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Składniki: Na biszkopt: 5 jajek  5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową: 800 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego) 2 budynie waniliowe bez cukru (proszek) 4 żółtka 1 szklanka cukru

My sweet a life
Placki z pasternaku z piekarnika - bezglutenowe 255

dobrze mieszamy.  Nakładamy po łyżce ciasta ba blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy placuszki. Z podanego przepisu zrobiłam 9 sztuk. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni - termoobieg. Pieczemy 30 minut. Podajemy z kiszonymi : ogórkami, papryką, rzodkiewką lub z surówką. Ciepłe smarujemy masłem albo polewamy dobrym olejem - bez również są dobre

Szkrab Je Sam
Budyniowe półksiężyce-kruche,szybkie i pyszne 231

margaryny -5 płaskich łyżek cukru -1 budyń czekoladowy bez cukru 40g -2 żółtka -4 łyżki mleka DODATKOWO -cukier puder do posypania Wszystkie składniki dajemy do miski-miksujemy je,a potem zagniatamy gładkie ciasto. Można podsypać troszkę mąką. Z ciasta formujemy rożki,półksiężyce. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy około 15-20 minut w temp

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto pyszny Michałek 2680

gorzkiej czekolady i na niej orzeszki ziemne bez soli. Co Wy na to ? Nam smakowało bardzo, polecam i miłego piątku Wam życzę :-) blaszka 24x34 cm Ciasto ciemne: 7 jajek L 1 szklanka cukru brązowego nierafinowanego 140 g mąki tortowej typ 450 50 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa michałkowa: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany

kruche babeczki
Naleśniki z nutellą, bananami i sosem krówkowym. 214

cukier waniliowy na czubek łyżeczki proszku do pieczenia półtorej szklanki mleka 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 50 ml gazowanej wody Nadzienie: 8 łyżek nutelli 4 banany Sos krówkowy: 20 dag cukierków krówek 2 łyżki mleka Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie odstawiamy

Izabelawkuchni
Ciasto morelowe z pistacjami 250

Ciasto morelowe z pistacjami jest przepyszne, bardzo delikatne i dosłownie rozpływa się w ustach. Robiłam je już kilka razy z rzędu i gdyby nie to, że

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffinki z fetą i szparagami 335

Dodajemy ser i warzywa. 5. Tak przygotowanym ciastem napełniamy aluminiowe foremki do 3/4 wysokości. Wierzch możemy posypać dodatkowo czarnym sezamem. 6. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7. Aluminiowe foremki od Jana Niezbędnego to bardzo wygodny pomocnik w kuchni. Nie odkształcają się podczas pieczenia i można bez obaw przechowywać w nich muffinki. Są wygodne

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 191

rąk. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągu na ok. 45 min. do wyrośnięcia ciasta (musi podwoić swoją objętość). W tym czasie umyć i wypestkować śliwki, aby powstały na połówki oraz zagnieść puszkami palców składniki na kruszonkę. Po podwojeniu objętości ciasto odgazować, wyłożyć do brytfanki (wyłożonej papierem do pieczenia) o wym. 27x21 cm, ułożyć śliwki miejscami

Słodkie inspiracje
CHLEB RAZOWY NA DROŻDŻACH 208

każdy bok ciasta do środka). Po tym czasie ciasto podzielcie na dwie części. Z każdej z nich uformujcie podłużną bułkę- chlebek, dobrze oprószcie go mąką, przykryjcie ściereczką i odstawcie na kolejne 1-1,5 godziny. Piekarnik nagrzejcie (bez termoobiegu) do 220 stopni. Chlebki nacechujcie, wstawcie do wcześniej zaparowanego piekarnika i pieczcie około 20-25 minut. Studźcie na kratce

OliveandThyme
Ciasto z kremem budyniowym i galaretką bez żelatyny 301

Propozycja na smaczne ciasto z galaretką, do której nie potrzeba żelatyny. 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 jajka 3/4 szklanki mleka 6 łyżek masła 1

MarcinChef
Bardzo zwykłe babeczki 200

pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę Dodać kilka kropel esencji waniliowej i żółtka - nieustannie miksując Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i opakowanie budyniu waniliowego. Całość wymieszać Piecyk nagrzać na 180 st. C Ciasto przełożyć do foremek na babeczki Piec

Szczęśliwa kuchnia
Dietetyczne chrupki śniadaniowe z czekoladą 150

łyżka miodu 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady bez cukru 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki wody lub mleka Maki i sodę wymieszać. Dodać jajko, miód i wodę. Zagnieść ciasto. Czekoladę posiekać drobno i wmieszać do ciasta. Łyżeczką nabierać ciasto i formować kuleczkę wielkości orzecha laskowego. Spłaszczyć i układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Chocolate Muffin Blog
Chleb na zakwasie, z dodatkami 175

wyścielonych papierem do pieczenia. Zostawiłam jeszcze na godzinę do wyrośnięcia.   Piekarnik włączyłam na 200° C (g/d). Foremki z ciastem chlebowym włożyłam do piekarnika na 1 godzinę. Po wystudzeniu przekroiłam chrupiącą skórkę i.... zjadłam kromkę tego pysznego chleba.           Polecam ten domowy wypiek bo smaczny,    bo bez konserwantów,  bo to samo

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania