ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1040/2544)

Ciasto pomarańczowo migdałowe 121

choć uwielbiam tworzyć ciasta pełne pysznych warstw, to czasem nachodzi mnie ochota na coś prostego, bez tych wszystkich kremów, bez i podobnych dodatków i z takiej to okazji upiekłam to ciacho migdałowe inspirowane przepisem Agnieszki Maciąg. Jeśli popatrzycie na zdjęcia pomyślicie ot ciasto jak ciasto, ale uwierzcie mi jeśli go spróbujecie, będziecie jak ja piekli je potem

Cynamonowe szczęście
Ciasto Malaga 211

inspiracji moim ulubionym napojem, czyli kawą : ) Ciasto bogate w smaku, miękkie, z nutką miodu. Takie „stefankowe”, ale bez masy grysikowej, za to z kawowym przytupem, powidłami śliwkowymi i wykończeniem z mlecznej czekolady. Przez gości zostało określone jako ciasto „ na bogato” J  Smak całości, (pewnie dzięki powidłom) jak cukierek „malaga”. Zapraszam do pieczenia wielbicieli małej czarnej

Domowe ciasta
Ekspresowe rogaliki z masą makową 198

trójkąt nałożyć farsz, dość grubą warstwę, równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta, zostawiając po kilka mm z każdego bolku wolnego miejsca. Zawijać każdy rogalik od podstawy, do wierzchołka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 min w 200 st. z termoobiegiem, lub 220 st bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika, polukrować. Lukier: pół szklanka cukru pudru

moj przepis na
Bagietki ziołowo - czosnkowe 177

domu i brak drożdży w wielu sklepach, musiałam zrobić bagietki bez ich użycia. Postanowiłam je zrobić z sodą i proszkiem do pieczenia, trochę jak proziaki czyli popularne bułeczki na sodzie. Bagietki wyrosły pięknie i wyszły naprawdę bardzo smaczne. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki

Waniliowe Improwizacje
Ciasto owocowy Gaj 200

Ciasto owocowy Gaj Ciasto na biszkopcie z masą     na bazie jogurtów, bez dodatku cukru. Ciasto jest leciutkie i bardzo dobre. Forma 24 cm x 24 cm Składniki na biszkopt: ·        6 jajek ·        ¾ szklanki cukru ·        5 łyżek mąki pszennej(...)łyżek mąki ziemniaczanej ·        1 łyżeczka proszku do pieczenia ·        2 łyżki kakao Składniki na poncz: ·        1 kieliszek wódki ·        Olejek cytrynowy ·        Szczypta cukru ·        Trochę soku

Kulinarna Chwila
Tarta bolońska 114

podsmażyłam mięso razem z pokrojoną w kostkę cebulą, pokrojonymi pomidorami (bez gniazd nasiennych) oraz papryką.  Doprawiłam do smaku solą, bazylią i oregano.  Wyłożyłam podsmażony farsz na podpieczone ciasto.  W kubeczku rozkłóciłam jajka ze śmietaną 30% i zalałam tym farsz mięsny. Oprószyłam tartym żółtym serem. Piekłam do zarumienienia się sera przez ok. 20 minut.  Zanim pokroiłam

Pieprzyć z Fantazją
Tarta bolońska 148

podsmażyłam mięso razem z pokrojoną w kostkę cebulą, pokrojonymi pomidorami (bez gniazd nasiennych) oraz papryką.  Doprawiłam do smaku solą, bazylią i oregano.  Wyłożyłam podsmażony farsz na podpieczone ciasto.  W kubeczku rozkłóciłam jajka ze śmietaną 30% i zalałam tym farsz mięsny. Oprószyłam tartym żółtym serem. Piekłam do zarumienienia się sera przez ok. 20 minut.  Zanim pokroiłam

Pieprzyć z Fantazją
Czekoladowe ciasto z wiśniami 181

Znalazłam ostatnio doskonały przepis na szybkie i smaczne ciasto do przygotowania bez pomocy miksera. Wystarczy duża miska i łyżka:) Ciasto jest wilgotne, lekko maziste, i, co cieszy mnie w nim najbardziej, jego słodycz przełamują kwaśne owoce. Bardzo lubię takie połączenia. Jeśli Wy również, zachęcam do pieczenia. Ciasto jest tak proste, że wydaje się, iż niczego nie można

Smaki Na Talerzu
CIASTECZKA DWA SERCA 158

folię spożywczą i schładzamy w lodówce, ok 30 minut. Schłodzone ciasto dzielimy na mniejsze kawałki. Następnie rozwałkowujemy je na podsypanym mąką blacie na ok 3-4 mm grubości. Wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok 10-12 minut w 185ºC (bez termoobiegu), aż do zarumienienia się brzegów. Wyjmujemy ciastka z piekarnika

Słodki Pomysł
Wielkanocna baba parzona 257

piekarniku niesamowicie wyrosło, niemalże z górką. Polecam, aby w trakcie pieczenia, przykryć wierzch ciasta papierem. Baby po upieczeniu są leciutkie, puchate, pachnące i niesamowite w smaku! x) Masło klarowane jest niezastąpione dla osób z alergią na białko mleka. W trakcie klarowania, pozostaje czysty tłuszcz bez kazeiny i laktozy. Dodawane do ciast, sprawia, że wypiek dłużej jest świeży

Leśny Zakątek
Tarta cytrynowa z kremem brzoskwiniowym 179

bardzo orzeźwiające i pyszne ciasto. Pierwsze skrzypce gra tu bez wątpienia cytryna, a krem brzoskwiniowy dodaje ciastu jedynie słodyczy.  SKŁADNIKI Kruche ciasto: 260 g mąki pszennej tortowej szczypta soli 70 g cukru pudru 150 g zimnego masła 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa cytrynowa: 3 jajka 2 cytryny 2 budynie waniliowe z cukrem

Passions hobbies life
Świąteczny niezbędnik: przyprawy i przetwory 160

naszych domach zacznie się kulinarne świąteczne  szaleństwo. Będziemy pichcić, piec, gotować i smakować ! Natomiast już dziś chciałam Was zachęcić do przygotowania kilku bardzo prostych przepisów na przyprawy i przetwory bez których nie powstaną nasze tradycyjne świąteczne dania. Syrop piernikowy Syrop korzenny Piernik dojrzewający- przygotowanie ciasta Skórka pomarańczowa w syropie Esencja pomarańczowa Przyprawa do piernika II Domowa

Kulinarne przygody Gatity
Pyszny sernik z czekoladową masą budyniową 235

Trudno wyobrazić sobie ważną uroczystość rodzinną czy święta bożonarodzeniowe bez przepysznego sernika na stole. Niezwykle smaczny jest nieco inny od tradycyjnego, sernik z budyniem czekoladowym. sernik z masą budyniową Sernik to smaczne ciasto znane w kuchni od dawnych czasów. Już nasze babcie często piekły przepyszne serniki po wiedeńsku. Prócz tradycyjnych serników, których głównym składnikiem jest zmielony ser z kostki

sierotka maRysia w kuchni
Bułeczki drożdżowe z grzybami 228

ściereczką i upiekę je w drugiej turze. Pieczenie: Przed pieczeniem, brzegi bułeczek (ciasto), maluję mlekiem, możemy pomalować wodą lub roztrzepanym jajkiem. Blachę z bułeczkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na środkową półkę i piekę około 25 minut, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Długość pieczenia może się różnić w zależności

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Tarta z serem feta i kurczakiem 255

Ponakłuwać widelcem - zapobiega wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia . Aby ranty ciasta nie przypaliły się przy pieczeniu, boki formy zasłonić folią aluminiową, tak aby tylko dół się swobodnie piekł. Podpiec ok 15-20 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu . Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania