Chwilę zagotowałam i gotowe... Można podać z ryżem, ziemniakami albo z makaronem. Ja mojego kurczaka zaserwowałam zarówno z makaronem i sałatą dębową (bardzo ją lubię) jak i z ryżem Ja ze swej strony mogę zapewnić, że to danie jest smaczne, mięso mięciutkie, szparagi pyszne a pieczarki lekko chrupiące. Chcecie się przekonać? Zróbcie. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny
Kuchnia u Krysiziemniaki, sól i pieprz do smaku. 1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. 2. Groszek i ziemniaki ugotuj w bulionie (tutaj znajdziesz przepis na domowy bulion warzywny). 3. Gotuj około 30 minut, po czym dokładnie zblenduj i dopraw sola i pieprzem do smaku. Zupę możesz zjeść samą lub, tak jak ja, przygotować sobie na patelni chrupiące grzanki
Z notatnika dietetykasię z tym nie zgodziła. My lubimy placki chrupiące z dodatkiem śmietany lub cukru. Te zbite mokre i miękkie placki to nie nasza bajka. Z tego przepisu korzystam już dłuższy czas ale dopiero dzisiaj doczekał się publikacji. Talerz Victoria Gold Porcelana Bogucice. Składniki: około 700 g obranych ziemniaków 1 jajko L 1 mała cebula 2 średnie ząbki czosnku 1 łyżka
Ala piecze i gotujeDzisiaj piątek więc zapraszam na placki ziemniaczane. Pyszne, chrupiące po prostu niebo w gębie:) Jeżeli oglądaliście program p. Magdy Gessler to pewnie zauważyliście, że niemal w każdym odcinku sprawdza jak w danej restauracji smakują placki ziemniaczane. Teraz Wy możecie wypróbować przepis tej słynnej restauratorki. Składniki: 1 kg ziemniaków 2 cebule
Cukiernia PychotkiPrzygotowanie: Masło rozgrzewamy w garnku, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki , podsmażamy 5 minut, dodając czosnek w plasterkach. Całość zalewamy 1 l bulionu , dodajemy liść laurowy, biały pieprz. Gotujemy ok. 30 minut, a następnie wyjmujemy liść laurowy i miksujemy zupę.Dosalamy w razie potrzeby,dodajemy śmietanę.Podajemy z gorącą chrupiącą grzanką posypaną żółtym serem Gotowe
Swojskie jedzonkoDobra wiadomość dla wszystkich miłośników słonych przekąsek będących na diecie - znalazłam sposób jak przygotować domowe chipsy bez tony tłuszczu. Wychodzą pięknie zarumienione i chrupiące. Najlepiej smakują
Czekoladowa muffinkaprzekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki. Płyn z ziemniaków lekko zlewamy, a pozostała na spodzie skrobię przekładamy do ciasta ziemniaczanego. Wszystko dokładnie mieszamy. Patelnię smarujemy pędzelkiem namoczonym w oleju, dobra jakościowo patelnia pozwali nam użyć tego tłuszczu bardzo, bardzo mało. A placki i tak będą pyszne i chrupiące. Smażymy duże placki, wprost z patelni układamy na ręczniku
Dieta moja pasjaWitam Kochani dziś coś bardzo szybkiego, chrupiącego i pysznego :-) Placuszki z cukinią zna chyba każdy, każdy robi, a ja chcę Wam dziś pokazać mój przepis trzeba korzystać z cukinii póki jest na nią sezon :-) Zapraszam na placuszki :-) SKŁADNIKI -1 cukinia -2 marchewki -600g obranych ziemniaków (chrupkość placuszków zależy od odmiany ziemniaków, wybierajmy te bardziej suche, typowo frytkowe
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokucebulę, chili i pomidory, mieszamy, przesmażamy na małym ogniu. Dodajemy ziemniaki i pokrojonego w kostkę tuńczyka. Doprawiamy solą, pieprzem liśćmi laurowymi i tymiankiem, zalewamy biały winem i dodajemy tyle wody, by zakryć zawartość. Dusimy ok. 30 minut na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Podajemy gorące np. z chrupiącą bagietką. Smacznego
Ostra na Słodkoczęsto robię wybrałam żur z puree z ziemniaków. Nie ukrywam, że lubię żurki – ale ten zaskoczył mnie wyjątkowością. Aromatyczny, pełny w smaku i perfekcyjnie doprawiony. Mąż spróbował chłodniku litewskiego ( rybnej zupy nie było ). Tu już mniej zachwytu: temperatura pokojowa (nie był mocno schłodzony), dodatki świeże i chrupiące – ale bez zielonego groszku, który dla mego ślubnego jest w tej zupie
Smaki EwyDomowe, chrupiące frytki z piekarnika z nutką curry i papryki to dziecinnie prosty pomysł na smaczną przekąskę lub dodatek do obiadu. Niewielka zawartość tłuszczu sprawia, że takie frytki będą zdrowsze i mniej kaloryczne. składniki na 3 porcje 1 kg dużych ziemniaków łyżeczka przyprawy curry łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3 łyżki oleju sól przepis Obrane i umyte ziemniaki kroimy w plastry
Smakowite DaniaNa dzisiejszy ostatni obiad w 2013 roku postanowiłam zrobić nasze ulubione danie, czyli delikatny sos pieczarkowy i chrupiące placki ziemniaczane. Ta prosta i smaczna potrawa uszczęśliwi
Przepisy Aleksandryplackach? Chrupiące, pyszne, chrupiące....no coż ktokolwiek kocha frytki , zakochuje się w moich plackach od pierwszego kęsa...nie może się powstrzymać by przestać je jeść...Zapraszam :)Ps Nawet moj mąż się zakochał- a placków - nie lubił :) Składniki:ok 1-1,5 kg ziemniaków1 cebula3-4 ząbki czosnku2 jajka2 łyzki mąki2 łyżki gęstej śmietanysól, pieprzWykonanie:Polowę ziemniaków ścieramy na drobnej
Smaki Edytyuzyskać delikatne, miękkie w środku i z chrupiącą skórką mielone. Jeśli kochasz miękkie, pulchne, delikatne i soczyste kotlety mielone , ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie! Pyszne kotlety mielone. Kotlety mielone to doskonały pomysł na pyszny obiad. Zobacz z czym możesz je podać: najlepsza surówka z czerwonej kapusty>>> ziemniaki puree lub z wody z posiekanym koperkiem
Moja Książka Kucharskaprzekonacie. Zobacz przepis W czwartek upiekliśmy Udka pieczone z ziemniakami i jarmużem Danie jednogarnkowe, proste do zrobienia jak zupka instant, po prostu wstawiasz naczynie do zapiekania do piekarnika i czekasz, aż będzie gotowe. Pod koniec dodajesz jarmuż, żeby się ładnie podpiekł. Pieczony jarmuż to osobna historia: robi się wtedy chrupiący jak chipsy, kruchy i bardzo smaczny. Wystarczy go umyć, polać
Niedzielny kucharz